Video: moordenaars priester Normandië zweren trouw aan ISIS

ISIS heeft een video vrijgegeven van de twee moslimextremisten die onlangs een walgelijke moord pleegden op een Franse priester in Normandië.

In de video zweren Adel Kermiche en Abdel Malik P. trouw aan het radicaal-islamitische kalifaat van Abu Bakr al-Baghdadi, de leider (en kalief) van ISIS.

Ongelooflijk genoeg was Kermiche eerder opgepakt door de Franse autoriteiten omdat hij naar Syrië wilde reizen om zich bij ISIS te voegen. Daarom droeg hij zelfs een enkelband, op die manier konden de autoriteiten hem in de gaten houden.

Je zou denken: prima, ze hielden hem dus in het oog.

Nou, er was één probleempje: de monitor werd enkele uren per dag uitgezet zodat hij ook tijd kreeg waarin hij echt ‘vrij’ kon zijn.

Een man waarvan ze weten dat die geradicaliseerd was, die naar ISIS-land wilde afreizen, wordt gepakt en vervolgens geven ze hem ‘vrije’ tijd zodat hij zich niet continu ‘zorgen’ hoeft te maken over zijn enkelband. Gekker dan dat wordt het niet. Zoiets kan echt alleen maar in het moderne Europa.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Wachteres

  Ach, maar in deze ‘mensen’ moet toch nog wel iets goeds zitten, toch?

  Anders zou onze ‘elite’ hen niet binnen halen en hen dan ook nog de kans geven om alsnog hun slag te slaan, terwijl men al wist dat ze IS-aanhangers waren.

  De goedheid van politiek-correct is hartverscheurend. Niet voor niets worden ze ‘gutmenschen’ genoemd.

  Een ‘gutmensch’ wil zich ‘goed in zijn hoofd’ blijven voelen. En dat kan alleen maar als je ‘zieluge mensen’, hier: fundamentalistische moslims, ter wille bent.

  Anders ben je namelijk ‘racistisch’ en een ‘islamofoob’. En dat is het ergste wat een ‘gutmensch’ kan overkomen.

  Ze hebben er wel een paar mensenlevens voor over, om daar niet van te kunnen worden beschuldigd.

 2. Wim

  Alle VVD,PVDA,D66,GL en CDA stemmers hebben mede door hun stem voor open grenzen en constante vrije stroom van de Islam ook net zoals deze moordenaars bloed aan de handen. Deze stemmers hebben mede de voedingsbodem gelegd dat dit mogelijk is geworden in Europa.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.