De beelden bewijzen: crash Max Verstappen kwam volledig door kwalijke actie Sebastian Vettel

Er kan geen twijfel over bestaan: de crash van Max Verstappen was honderd procent de schuld van Sebastian Vettel.

Op screenshots van de Grand Prix van België blijkt duidelijk dat de crash, waardoor Max Verstappen genoegen moest nemen met de elfde plek en dus geen enkel punt, volledig de schuld was van Sebastian Vettel. De coureur van Ferrari bevond zich uiterst links (vanuit zijn perspectief) op het circuit. Zijn teamgenoot Kimi Raikkonen reed rechts naast hem.

Max zag dat al onmiddellijk na de start, wat dan ook de reden is dat hij uiterst rechts reed, waardoor hij de binnenbocht kon nemen.

Tot zover geen probleem. Raikkonen gaf Max ruimte, de jonge Nederlander maakte daar optimaal gebruik van. Een prima actie van beide coureurs.

Maar toen stuurde Vettel opeens hard naar rechts, waardoor hij zowel Raikkonen als Max afkneep. Zij konden nergens meer naartoe behalve hard tegen elkaar oprijden.

Kijk maar mee:

Vettel

Zoals je hier ziet rijdt Vettel helemaal links. Naast hem rijdt Raikkonen, daarnaast Max. De drie bolides rijden naast elkaar, maar geven elkaar de ruimte.

Vettel 2

Vervolgens nadert de bocht. Max zit pal naast Raikkonen, die hem al gezien heeft en rekening met hem houdt. Vettel rijdt nog steeds redelijk aan de linkerkant. Er is dus geen enkele reden voor Raikkonen of voor Max om gas terug te nemen.

Vettel 3

Maar dan doet Vettel opeens iets geks: hij stuurt keihard naar rechts, waardoor Raikkonen en Max ernstig in de problemen komen. Op dat moment is het al te laat voor hen om nog iets te doen. Er zit niets anders op: ze moeten elkaar wel raken.

Mercedes-adviseur (en voormalig Ferrari-coureur) Niki Lauda en de twee Ferrari-coureurs Raikkonen en Vettel kunnen dus wel ophouden met zeuren. Max treft geen enkele blaam, het was Vettel die zich misdroeg, niet hij.

Kunnen we binnenkort een excuus verwachten van die drie heren, of blijven ze Max publiekelijk bedreigen en beledigen omdat hij de euvele moed heeft om een goed resultaat neer te willen zetten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Mar

    Op ziggosporttotaal.nl kun je bewegende beelden zien van de start en de aanvaring.

    1. Peter Selie

      Gisteren had je een heel andere reactie gegeven. “Een leermoment voor Max. Van de eerste rij starten is toch weer andere koek. Je vergeet Monaco, Michael.” Wat deed je om van mening te veranderen? Dat hij (Max) gesneden werd wist je zeker toen nog niet, enfin dat is met veel van jouw reacties het geval….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.