Een straatrover dacht een goed slachtoffer te hebben vonden. Dat slachtoffer dacht daar echter anders over..

Ineens verscheen uit het niets deze onverlaat, die met een mes zwaaide en de telefoon van een ogenschijnlijk willekeurig uitgekozen slachtoffer eisen. Dat slachtoffer – zo zou spoedig blijken – was echter net iets té willekeurig uitgekozen…

Nathan Wood liep na het uitgaan over straat om een uurtje of vier, als er voor hem ineens twee ongure gedaantes opduiken. De één kijkt alleen dreigend, maar voor de tweede is het menens: hij houdt een groot mes vast en eist dat Nathan onmiddellijk z’n portemonnee en z’n telefoon inlevert.

Dat was Nathan dus niet van plan. Of zoals hij het zelf zegt: “Dat zijn mijn bezittingen en ik heb geen enkele intentie om die te delen.” En dus doet hij waarvan heel wat andere berovingsslachtoffers zouden willend at ze ook het lef hadden om dat te doen. Op een onbewaakt ogenblik haalt Nathan genadeloos uit naar z’n bedreiger en weet hem daarbij bewusteloos te slaan. Z’n partner in crime vlucht ter plekke.

So I know one mugger in Stellenbosch who isn't too thrilled about his choice of victim at 4am.#WrongPersonToRob#Awkies

Geplaatst door Nathan Wood op Zaterdag 23 juli 2016

Oké, wat nu? Nathan is ook geen onmens en sleept de straatrover de straat op, waar hij hem in een stabiele zijligging legt, met z’n jas als kussen. Om te zorgen dat hij weer bijkomt. Nathan:

“Op dat moment gierde de adrenaline door m’n lichaam, maar ik dacht ook aan de omstandigheden van deze man en waarom hij aan het beroven is. Ik sleepte hem de straat op, deed z’n jas uit en stopte die onder z’n hoofd. Ik draaide hem op z’n zij in de stabiele zijligging. Ik wilde me er van vergewissen dat hij in orde was. Mensen zijn kwetsbaar, en ik voelde me schuldig.”

Het is gemakkelijk om zwakke mensen en de onschuldigen lief te hebben, maar mensen die je beroofd hebben helpen? Daar moet je waarlijk een beter mens voor zijn. Nathan toonde aan dat hij zeker zo’n beter mens is. Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik in zo’n situatie hetzelfde zou doen, maar ik kan eigenlijk alleen maar hopen dat ik zo zou handelen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. hans-e-pans

    Misschien is er in Nederland wel een actiegroep die een aanklacht tegen deze meneer, in hun woordenschat rapalje, wil indienen.

    Misschien iemand van DENK, het is natuurlijk een niet blanke die daar gestrekt op de grond ligt, het is zijn woord van de niet gekleurde man tegen het woord van de niet blanke man.

  2. Ruud Steunassen

    …..maar ik kan eigenlijk alleen maar hopen dat ik zo zou handelen!

    Waarschijnlijk ben jij veel menslievender en geef je gewoon je portemonnee af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.