Het gaat los: Nederturkse scholen slepen Nederturkse Erdogan-ouders voor de rechter

En natuurlijk heeft DENK er niets over te zeggen. Want stel je voor dat je Erdogan en zijn fanatieke volgelingen tegen je in het harnas jaagt.

Nu.nl bericht dat de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) vier ouders van leerlingen voor de rechter sleept omdat ze zich negatief hebben uitgelaten over basisschool De Roos, die er door Erdoganisten van beschuldigd wordt een Gülen school te zijn.

SIOZ eist dat de ouders onmiddellijk stoppen met het besmeuren van de goede naam van de school. Ook ontkent de stichting dat De Roos daadwerkelijk een Gülenistische school is.

Nu.nl legt uit:

De islamitische onderwijsinstelling eist dat alle WhatsAppgroepen, Facebookgroepen en alle eventuele andere activiteiten op sociale media van de ouders worden opgeheven. Daarnaast wil SIOZ dat de rechter de ouders een dwangsom oplegt.

Aankomende vrijdagmiddag buigt de rechter zich over deze zaak. Dat wordt bijzonder interessant. Nederlandse burgers hebben immers het recht om hun mening te uiten, ook als anderen die mening onwelgevallig vinden. Tegelijkertijd hebben ze het recht niet om andere te lasteren. En dat kon weleens het geval zijn.

Natuurlijk is het meest interessante aan dit verhaal dat we opgescheept zitten met een Nederturkse gemeenschap die zichzelf als Turken, in plaats van als Nederlanders zien. De Turkse problemen zijn geëxporteerd en zetten de Nederturkse gemeenschap nu op stelten.

Het bewijst maar weer eens dat Nederland te kampen heeft met veel allochtonen die op geen enkele manier dan ook geïntegreerd zijn. Deze mensen zijn Turken die toevallig in Nederland wonen, niet Nederlanders die toevallig een Turkse achtergrond hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Peter Selie

  Het gaat los: Nederturkse scholen slepen Nederturkse Erdogan-ouders voor de rechter, ja dat heb je ervan wanneer deze ongewenste toestanden niet duidelijk en resoluut van de hand worden gewezen door de slappe houding van de Minister President en zijn PvdA loopjongen Koenders die zich geheel vrijwillig seculier in de bek liet zeiken door de Turkse hoofd islamist Erdogan en zijn knecht Çavuşoğlu. Enfin Nederland wordt op deze manier een Turkse provincie waar alles heel seculier geregeld wordt door de Turkse islamisten en kwartiermakers van de 5e colonne…

 2. Peter Selie

  Kan het ook mis hebben dat de slappe houding van “ons” kabinet eigenlijk toestemming moet hebben van de ongekozen EU leiders of minimaal doorgesproken moet worden met de crypto-communist Angela Merkel. Dat zijn de figuren in Europa die de dienst uitmaken en ze dicteren hoe ver een Minister ‘President’ van een bepaalde EU lidstaat kan en mag gaan in deze. Ja de soevereiniteit van Nederland is bijna naadloos overgegaan naar Brussel, zoals ex Minister Leers van het gedoog kabinet Rutte 1 zijn tanden totaal kapot beet op het EU asiel en immigratiebeleid, dat moet toch voor een ieder een duidelijke waarschuwing zijn geweest om zijn stemgedrag naderhand bij te stellen. Wat belangrijker is dat het electoraat zich voor de verandering niet alleen vast pinnen op het egoïstische welbevinden van de stemmer door het misselijkmakende gezwam van de spindoctors van de regulier politiek correcte politici, ach ben bang dat dit een ijdele hoop van mij is en blijft…

  1. a_amsing

   Alwetende Peter Selie,
   Goh wat leuk he? Dat we jaren achtereen ZELF, ik bedoel dus ZELF, in de zin van jij en ikke, volgens goed democratich gebruik de regeringen hebben geinstaleerd. Men krijgt wat men toekomt! Je zou ook zelf een politieke partij kunnen beginnen, want u bezit de enige en echte waarheid.
   Dit is duidelijk zichtbaar voor heel Nederland. Uw partij zal derhalve een overweldigende meerderheid behalen en kan u het land besturen zoals het moet!

   1. Ali Yas

    De kiezer installeert de regering niet, dat doet de Tweede Kamer. Daarnaast doet de regering lang niet altijd wat de bevolking (in meerderheid) wil. Dat is het nadeel van representatieve democratie. Correctiemiddelen zoals referenda zijn in Nederland uitgeprobeerd, maar de resultaten daarvan worden omzeild (zoals bij de “Europese grondwet”) of zelfs genegeerd (zoals bij het Associatieverdrag betreffende Oekraïne). Het enige wat de kiezer kan worden verweten, is dat deze niet afrekent met partijen die ‘vergeten’ waar ze voor staan.

    Dat komt misschien ook doordat partijen tegen de tijd van de verkiezingen ineens weer doen alsof ze beginseltrouw zijn, en na een paar maanden hebben de meeste kiezers hun zonden uit het verleden dan al weer vergeven en vergeten. Daar zou nog iets aan te doen zijn als de media het collectieve geheugen zo af en toe zouden opfrissen, maar of dat gebeurt en zo ja of dat op een objectieve, eerlijke manier gaat?

 3. Mar

  Wat is ‘geïntegreerd’?

  Als je meedoet met links de grond inboren?

  1. Peter Selie

   Jezus wat een argument, wat voor een ontevreden dwangneurose laat jij je door leiden, misschien je zelfhaat wat nog wel eens bij de waardeloze linkse randdebielen voorkomt en geprojecteerd wordt op de andere reguurders welke alleen hun mening kwijt willen. De DDS is toch voor een ieder wat wils, maar dat blijkt voor jou niet op te gaan Mar…

  2. Mar

   Voor alle duidelijkheid:

   Vraag is aan Michael omdat:

   Michael schrijft: Het bewijst maar weer eens dat Nederland te kampen heeft met veel allochtonen die op geen enkele manier dan ook geïntegreerd zijn.

   1. ikweetwatikwil

    Daar heeft Michael gelijk . Ze zijn niet geïntegreerd. Nederlanders vliegen niet naar de rechter omdat de ene school Rood lijkt te zijn en de andere Groen . Vrijheid van mening. Wat die Turken doen is een ander hun wil opdringen. Dat past hier niet. Daarbij heeft Nederland daar niet mee te maken. Die onenigheden vechten ze maar in Turkije uit.

  3. Wachteres

   Mis @ Mar! Links in heel Europa boort al jaren andersdenkenden de grond in:

   “Fascist, racist, nazi” enz enz, en ze krijgt nu een koekje van eigen deeg.

   Niks is mee, toch?

 4. ceteris paribus

  “Natuurlijk is het meest interessante aan dit verhaal dat we opgescheept zitten met een Nederturkse gemeenschap die zichzelf als Turken, in plaats van als Nederlanders zien.

  Dit lijkt me niet sporen met het gegeven dat deze school de zaak voorlegt aan de Nederlandse rechter. Deze scholen kiezen een oplossing volgens de lijnen van onze rechtsstaat en dat bewijst volgens mij eerder dat ze tamelijk geïntegreerd zijn.

  1. zomaar

   ach jij had liever gezien , dat er de sharia rechtspraak indeze gelden zou

   1. ceteris paribus

    Nee, beste man, ik geef juist aan dat ik het juist vind dat ze de zaak aan de rechter voorleggen.

    1. van Urk

     “De scholen kiezen een oplossing volgens de lijnen van de rechtstaat”. Dat heeft niks te maken met beter integreert zijn of niet. Als het om rechten of gratis geld gaat is Nederland een logisch adres. Dat weten ze in het buitenland ook. Men kan net zo goed Erdogan gaan aanklagen via het strafhof.

     1. a_amsing

      Wel van Urk, bedankt voor de tip!

    2. zomaar

     dat heeft niets met integratie te maken !, zij leven hier en van daaruit moeten zij onze rechtszaak respecteren .

     afin de schoolleidingen van deze scholen , zijn net iets meer vernederlandst dan de gemiddelde turk uit onze straten, buurten, wijken en steden .

     toch ook zij neigen meer naar Turkije dan naar Nederland. ondanks dat vele hier geboren en opgegroeid zijn .

     1. van Urk

      Sterker nog als ze echt goed integreert waren dan hadden zij de stap naar de rechter niet hoeven gaan maken. Wie goed ons grondwet kent weet dat het zo samengesteld is dat twisten tussen het eigen volk niet eens voor mag komen met alle vrijheden die ze volgens deze grondwet krijgen. Kabeljauwse twisten hebben we allang achter ons gelaten. Dat geld trouwens ook voor links en rechts die telkens elkaar het leven zuur maken: http://www.telegraaf.nl/binnenland/26513243/_Bom_Stopera_was_toch_echt_.html

 5. a_amsing

  Kan Michael van Galien mij uit leggen wat DENK er mee te maken heeft? Of is dit weer een staaltje (objectieve) journalistieke stemming makerij?

 6. Ni28

  Integratie van moslims in Europa is volledig mislukt. Wat mislukt? Integratie is nooit zelfs aan de orde geweest zoals blijkt. En toch gaat Europa gewoon braaf door om deze mislukking nog groter te maken. Integratie is dus niet eens nodig voor Europese machthebbers dus moet een andere reden voor dit onzin zijn. Schauble zijn eerdere opmerkingen plaatsen deze in de licht van raciale veranderingen.

 7. Ni28

  7@ ja , van Urk, goede toevoeging, die bom was toch echt blijkt nu. Wie is nu erger, de Pegida of degene die een bom plaatst? Rechts demonstreert rustig en iemand gooit een bom van links. Goede vraag!

  1. ceteris paribus

   Het geweld van extreem-rechts is enorm omvangrijk en niet te vergelijken met geweld van extreem links.

   http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

   En dan laten we Breivik nog buiten beschouwein.

   Iedereen die in het licht van deze feiten beweert dat extreem-links gewelddadiger is dan extreem-rechts liegt.

   1. van Urk

    Ze zijn beiden even extreem gewelddadig beste ceteris en niet de een minder dan de andere.

 8. Peter Selie

  Turkse middelvinger

  door Jan Dijkgraaf

  Het Turkse staatspersbureau Anadolu Ajansi publiceert een lijst met Nederlandse organisaties die gelieerd zijn aan de Gülen-beweging. “Terroristen”, aldus president (lees: dictator) Erdogan en diens minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu.

  Dat gebeurt een paar dagen nadat onze premier Mark Rutte en onze minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders glashard logen dat ze die twee enge snorremansen goed op hun lazer hadden gegeven over Turkse bemoeienis met onze zaken.

  Een dikkere middelvinger dan die ‘target-list’ voor Erdoganisten kon Turkije Nederland niet geven.

  En wat doet Rutte?

  Rutte voert – met open overhemd – campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

  We’re fucked.

  Bron
  Metronieuws

 9. Ruud562

  “Deze mensen zijn Turken die toevallig in Nederland wonen, niet Nederlanders die toevallig een Turkse achtergrond hebben.”
  Toevallig ja, en volop de sociale voorzieningen (mis/ge)bruiken.
  Dank zij ons tolerante, oh zo politiek correcte beleid van de afgelopen tientallen jaren.
  En onze oudjes, die mogen verrotten in verouderde en marktgerichte tehuizen.

 10. Ruud562

  “De islamitische onderwijsinstelling eist dat alle WhatsAppgroepen, Facebookgroepen en alle eventuele andere activiteiten op sociale media van de ouders worden opgeheven.”
  Wordt inderdaad interessant die komende gerechtelijke uitspraak!

  Want krijgen die islamieten hun zin is de weg naar een islamitische samenleving hier nog verder voor ze geplaveid. Nog verder dan nu het geval is! En zal wederom het zoveelste stuk van onze zwaar bevochte vrijheid verdwijnen ten gunste van die hier verblijvende, zeer dominante, intolerante, respectloze groep die onder invloed staat van een (ver-)achterlijke, hypocriete, machtwellustige en wrede ideologie. Een groep die hier niet thuishoort, dat is inmiddels gezien de (recente) geschiedenis overduidelijk geworden! En ons journaille, onze politiek? Dat zwijgt of kijkt de andere kant op! Behoudens een enkeling!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.