Jan Roos: ‘Het roepen aan de zijlijn is voorbij!’

In een interview met De Telegraaf maakt Jan Roos duidelijk dat hij zijn nieuwe rol bij VNL buitengewoon serieus neemt. Hij wil de politiek in. En dan niet omdat hij het zo geweldig vindt om rond te wandelen op het Binnenhof, maar om daadwerkelijk het één en ander te veranderen in ons land.

Roos legt uit dat hij besloot om in de politiek te stappen toen hij zag hoe de gevestigde macht omging met de uitslag van het Oekraïne-referendum:

“Ik ben teleurgesteld in de politiek en politici. Het valt me op dat mensen vooral met hun eigen carrière bezig zijn en het goedpraten van dictaten uit Brussel. Ze zien het volk zelf als een ergerlijke hindernis. Kijk naar het referendum over het verdrag met Oekraïne. De meerderheid van de kiezers zei ‘nee’; de volgende dag maakten politici er ‘ja, mits’ van.”

Dat klopt natuurlijk honderd procent. De uitslag was duidelijk: de Nederlandse kiezer steunde het referendum niet en wilde dat de regering er alles aan zou doen om de gesprekken met Oekraïne te beëindigen. In plaats daarvan liet het kabinet weten dat het de uitslag interpreteerde als een “signaal” dat er het één en ander moest veranderen aan het verdrag, waarna Rutte en co. alsnog blij akkoord zouden gaan.

Dat is natuurlijk helemaal niet waar wij voor (of eigenlijk: tegen) gestemd hebben.

Vervolgens ging Roos bij zichzelf te rade. Hij begreep dat het weliswaar leuk en belangrijk is om van buitenaf kritiek te leveren op de politiek, maar dat het effect hiervan minimaal is. Daar komt bij dat hij erachter kwam dat hij politiek activisme ook gewoon ontzettend leuk vond:

“Na het referendum ben ik mezelf anders gaan bekijken. Het beviel me heel goed om niet meer alleen maar langs de zijlijn te schreeuwen dat het allemaal niet deugt.”

En ja, toen paste eigenlijk alleen VNL bij hem. Er waren ongetwijfeld ook andere partijen die gebruik wilden maken van zijn diensten, maar juist VNL en hij zaten op één lijn:

“Onze vier pijlers zijn vrijheid, immigratie, veiligheid en de EU. Ik heb wel gezegd dat ik geen dingen ga roepen waar ik niet achter sta. Geen holle retoriek. Veel mensen steunen de standpunten van de PVV over de EU, immigratie en islam. Maar ze zijn het níet eens met de manier waarop de PVV daar wat aan wil doen. Die partij roept dat mensen maar het land uit moeten worden gekieperd. Ja, dat kán niet! Daar moet je dus beleid voor maken om te zorgen dat Nederland beter wordt gemaakt.”

Roos steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Zo zegt hij dat hij aanstuurt op ergens tussen de vier en tien zetels. Maar, zegt hij, bij één zetel loopt hij niet weg. “Ik ben geen Peter R. de Vries.”

VNL is één van de weinige partijen in wie ik als conservatieve libertariër enige fiducie heb. Natuurlijk is VoorNederland op dit moment een relatief kleine partij, maar de PVV begon ook zo. Nu staat die partij niet alleen op forse winst in de peilingen, maar is ze virtueel zelfs de grootste. Gezien de achtergrond en kennis van de mensen achter VNL acht ik de kans groot dat deze club here to stay is.

De campagne voor de verkiezingen van 15 maart, 2017 wordt buitengewoon interessant. Er zijn de gevestigde partijen, maar nu dus ook outsiders met potentie zoals VNL en de PiratenPartij. Daarnaast heeft de Libertarische Partij de afgelopen maanden een transformatie ondergaan, waardoor we ook serieus rekening moeten houden met de mogelijkheid dat die club een gooi naar een zetel kan doen. Al deze partijen stellen het individu voorop en begrijpen dat individuele rechten het fundament zijn van een vrije samenleving.

Er is dus reden voor hoop. De macht van de oude politiek kan de komende maanden doorbroken worden en Jan Roos zal daar een prominente rol in spelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. ceteris paribus

  Jan Roos is een man die in de puberteit is blijven steken en het provoceren niet kan laten. Verder heeft hij de subtiliteit van een te hard rijdende vuilniswagen.
  Het enige nuttige dat hij kan veroorzaken is veel ruzie en trammelant binnen de rechts-populistische familie. Hij lijkt daarin het ongerichte projectiel Trump als bezielend rolmodel te hebben gekozen.

  Kortom: politiek gaat het nergens over maar de media zullen er druk mee zijn.

  1. Viertel

   Beter Trump als rolmodel dan de corrupte, leugenachtige heks Clinton.

   Roos heeft bewezen als hij goed is in campagnevoeren.
   VNL kan een hoop plezier van hem hebben.

   1. ceteris paribus

    Laten we hopen dat hij de stemmen verdeelt met Geert. Hoe meer ruzie en versnippering in de bruine gelederen, hoe liever.

    1. Julius

     Twee clowns in de tweede kamer…

     Dat kan niet goed gaan natuurlijk, alhoewel ik het luid toejuich.

     Arm rechts Nederland, dat dan weer wel.

     1. zomaar

      ach Jul , al ruim 50 jaar zit de hele kamer , eerste en tweede , vol met clowns , en dat gaat voor links harstikke goed !.

      dus er verandert niet zoveel in dit theater !, alleen dat de voorstelling iets anders zal worden , inplaats van melken en weggeven !.

      gaat deze voorstelling straks over het terug gegeven van de geroofde gelden van de burger , en oke deze gelden worden dan in minder gebracht bij de buitenlanders , het buitenland, subsidies (kunst, ect), enz.

    2. Ali Yas

     “de bruine gelederen”

     Ceteris kan het niet laten de naziekaart te trekken. Wat een vieze man is het toch.

  2. Seneca

   @cp
   Interessante zienswijze die hier geschreven is. In het bijzonder de beschrijving van de vuilniswagen. Ik mag toch aannemen dat cp weet – erudiet (?) als hij is – dat men altijd door een strontkar wordt overreden en nooit door de gouden koets?

 2. Ni28

  “Maar ze zijn het níet eens met de manier waarop de PVV daar wat aan wil doen.”

  Ik geloof ook niet dat Wilders met zijn partij denkt dat hij massa’s mensen gaat deporteren, zo naïef is hij niet. Wel wordt het door andere partijen gesuggereerd in hun hetze tegen hem, bang als zij zijn voor eigen hachje. Sterk opkomen voor onze levensstijl en alle excessen die het in gevaar brengen hard bestrijden. Een paspoort en geen misbruik van doorgeslagen vrijheden van de democratie volstaat al om het land minder aantrekkelijk te maken voor islamitische migranten en sociale migranten in het algemeen. Omdat het nu zo makkelijk is komen zij ook massaal om het leven lang te teren op onze sociale voorzieningen. Wetten aanpassen aan de tijdsgeest van nu en op toezien dat deze echt toegepast worden. Niet dat de gemeenten en kerken het tegenovergestelde gaan doen. Een lijn trekken is een voorwaarde tot succes. En welke partij het doet kan mij niets schelen. Wat ik nu zie zijn allen de zogenaamde degelijke en betrouwbare partijen met hun dikke programma’s vol met holle worden die Europa kapot aan het maken zijn.

 3. zomaar

  liefst had ik gehoord , dat hij zich bij de PVV aangesloten had , nu brengt het verdeeldheid.

  VNL heeft al meer mensen benadert , die opvallend in het nieuws zijn geweest , iets vertelt mij daardoor ook .

  dat deze partij , geen goede onderbouwd program heeft , en meer naar het linkse trekt binnen onze samenleving .

  dus u bent gewaarschuwd !!

  1. Julius

   Ach zomaar,

   je geeft aan dat er niets zal veranderen en dat klopt. Geert maakt zich onmogelijk dus hij zal zeker niet voor de door jou en consorten gewenste veranderingen zorgen. Maar blijf vooral stemmen op de club van “kijk ons een zeggen wat niemand durft te zeggen” (al schreeuwt tegenwoordig iedereen precies wat ze denkt) en je zal gefrustreerd achter je scherm blijven hangen.

   VNL leek me nog wel een serieuze kans maken bij het vormen van een coalitie (mits ze wat zetels binnen zouden weten te harken) maar met zo’n mafkees zullen er een hoop niet eens piekeren over een stem op VNL. Behalve de halve garen die ook onder het PVV volk zitten. Die zullen deze schreeuwlelijk leuk vinden en dat vind de rest van de 2e kamer dan weer leuk. Waarom? Omdat rechts daardoor verder zal versnipperen.

   Toch jammer dat rechts Nederland geen vuist weet te maken, vind je niet?

  2. Peter Selie

   100% mee eens zomaar, VLN met of zonder Jan Roos zorgt voor een versplintering en vervuiling van het originele gedachtegoed van dhr. Wilders. Ergo islam kritisch Nederland komt er zeker bedrogen door uit…

 4. Ni28

  Ik kan mij de heer Roos nog niet goed in de Kamer voorstellen maar iedereen mag groeien. Zijn verweer in het programma Oog in oog was niet bepaald sterk en in debat was hij toen vrij snel weggespeeld. Ik denk wel dat hij kan groeien. VNL is voor mij met de huidige bezetting nog vlees nog vis. Rechts Nederland voor een gezonde evenwicht bestaat niet en dat merken wij allemaal erg goed. Dus afwachten wat deze poging brengt.

 5. Niek

  Een frisse wind, hallelujah. Hoewel, ‘hallelujah’ = prijs God, is helemaal de vraag met zo’n Godloze die knettert en vloekt alsof hij een hakbarabier is (die zijn wereldkampioen, zelfs de joden hebben alle ranzige uitdrukkingen van die besneden zandwoestijn vloekbeesten).

  Dus halleluh-Jaweh is teveel geroepen, maar toch. Hij lijkt mij verder (uitz. dus zijn verwrongen, kortzichtige beeld van een Levende God en Jezus) zeer intelligent en ad-rem, meer dan genoeg om bepaalde huichelachtige wegkijkers en nepvolksvertegenwoordigers (alle partijen dus, uitz. de PVV) flink wat wind uit de zeilen te nemen! Ik vrees dat het wel de PVV een aantal zetels kan schelen, maar zie het toch wel als erg positief, laat hem het maar eens proberen! Genoeg vuur in zijn bast, en dat heeft de NL politiek en de msm echt nodig!

  Ook las ik net dat het beter is niet neer zo op Google search te vertrouwen!
  En net als de achterhaalde ‘dode bomen’ media, die Jan Roos zo regelmatig en origineel gevat te kijk zet, en ook heel terecht voorspelt dat díe zijn langste tijd heeft gehad,
  moeten we ook steeds meer onderscheid maken tussen de elite ‘nieuws’ vergaring en manipulaties van Bilderbergsocialist Zuckerberg’s Feestboek, naast censuurpositieve Twitter en… Google! NB een recent onderzoek:

  Searches for “Hillary Clinton’s he-” across three different search engines provide quite different results.

  GOOGLE: When searched on Google, the first suggested searches provided are “Hillary Clinton’s headquarters,” “Hillary Clinton’s health plan, ” and “Hillary Clinton’s healthcare plan.”

  BING: Search results on Bing return the suggestions, “Hillary Clinton’s health,” “Hillary Clinton’s health issues,” and “Hillary Clinton’s health and weight,”

  YAHOO: while search results on Yahoo return the suggestions, “Hillary Clinton’s health problems,” Hillary Clinton’s health,” and “Hillary Clinton’s health issues.”

 6. Niek

  M.a.w. misschien ga ik straks, na vele jaren, wel ‘over’.

  Van Wilders, als standaard politieke keuze van de laatste tien jaar > naar Jan Roos.
  En van Google: als standaard zoeker > naar Yahoo!

  Nieuws te verkrijgen en te delen op een snelle, eerlijke en onafhankelijke manier wordt steeds meer van levensbelang.

  1. ceteris paribus

   Ik twijfel er niet aan dat Jezus Christus, als Hij dezer dagen wederkeert om de wereld te verlossen, zeker op Jan Roos zal stemmen, Niek.

 7. H.Vaes

  Jan Roos als politicus????????
  Als entertainer in de politieke arena vindt ik hem toch wel humoristische commentaren leveren……waar hij simpel duidelijk maakt wat er zoal fout is.
  Maar …ala….. hij krijgt het voordeel van de twijfel en we kunnen het ook pas echt beoordelen als hij zijn verkiezingsprogramma gaat verdedigen.
  Ik zie de conflicten van de heer Roos met Silvana en de denk jongens gaarne tegemoet.

 8. Peter Selie

  Die partij roept dat mensen maar het land uit moeten worden gekieperd. Ja, dat kán niet! Nee natuurlijk niet Roos, maar jij als lijsttrekker van seperatistische, renegaat partij VNL doet er óók geen reet aan om ze bij de grenzen van Europa tegen te houden. Veredeld populistische hol gelul in de ruimte zoals de algehele politiek spectrum het al decennia lang doet. Enfin Jan Roos jij bent óók geen aanwinst voor de autochtone burger, zeg maar een beetje DENK-Light…

  1. Julius

   Peter Selie. Ik ben het in grote lijnen een keer eens met je.

   Die Roos, da’s niks. Zet geen zoden aan jullie dijk.

   Maar ach, dat doet grote Geert ook niet. Dus in die zin is het lood om oud ijzer. Beide is niks, was niks en wordt niks.

   1. Ali Yas

    Die Julius! De PvdA mocht willen dat ze met de helft van dat niks van de PVV de verkiezingen van 2017 door komen.

    Een beetje variatie op de conservatieve vleugel is trouwens best goed. De som der delen is hier meer dan het geheel.

 9. Peter Selie

  De Jungle van Calais, EU-politiek en de rol van Merkel, Rutte en Hollande

  NieuwsKoerier.nl linkte naar het LLE-berichtje over de Jungle van Calais onlangs en iemand reageerde:

  Nou nee, het is een Frans probleem. Dit zijn illegale economische migranten. En zolang er niet harder ingegrepen wordt blijft dit uitbreiden.

  Het beleid dat werd bedacht voor de EU wordt uitgedragen door handlangers van de EU in de lokale lidstaten. U herkent het werk van Rutte? De politieke kliek die besluit over het beleid van de EU, besluit ook welk beleid de volgzame politieke partijen in de lidstaten moeten uitvoeren.

  Omdat Rutte verkozen was in Nederland, moet Rutte het beleid uitvoeren. Was het CDA geworden? Herinner het werk van Balkenende! (Het originele “Balkende zegt: Nee-stem is zinloos”-bericht is bij Elsevier gewist.) CDA had precies hetzelfde beleid als Rutte moeten uitvoeren onder Buma. Dat maakt CDAer Pieter Omtzigt uiteraard wat hypocriet. Was het PvdA geworden, dan was het Samsom die het verplicht gestelde beleid zou gaan uitvoeren. En aan de trouwe volgzaamheid van de brave jongens en meisjes bij D66 twijfelt volgens mij niemand. >>>> http://langleveeuropa.nl/2016/08/de-jungle-van-calais-eu-politiek-merkel-rutte-en-hollande/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.