Knettergek: overheid gedwongen om rekening te houden met ‘spanningen’ op school vanwege Turkije

Iedere Nederturkse leerling die een andere Nederturkse leerling lastigvalt vanwege de situatie in Turkije mag wat mij betreft twee wekenlang geschorst worden.

De overheid is bang dat er in het nieuwe schooljaar weleens problemen zouden kunnen ontstaan tussen Nederturkse aanhangers van Erdogan en Gülen:

De overheid bereidt zich voor op spanningen in de klas tussen de bijna 110.000 Turkse leerlingen in ons land na de zomervakantie. De couppoging in Turkije en de nasleep ervan kunnen leiden tot conflicten. Vier kinderen van de islamitische school De Roos in Zaanstad zijn inmiddels van school gehaald omdat het bestuur aanhanger zou zijn van de Gülenbeweging.

Het loket School en Veiligheid wil daarom dat scholen waar dit soort problemen mogelijk zullen spelen zelf meteen over de Turkse problematiek beginnen. Dit om ‘de lucht te klaren’ en dergelijke.

Twee opmerkingen:

1. Als je er meteen over begint is de kans groot dat het ook meteen losgaat. Nederturkse aanhangers van Erdogan worden door de Turkse regering continu opgeroepen om Gülenisten de oorlog te verklaren, aan te pakken, te boycotten en op andere manieren als untermenschen te behandelen. Deze types kennende zijn zij vatbaarder voor de woorden van Erdogan en co. dan voor die van hun eigen Nederlandse docenten.

2. Het is natuurlijk bijzonder triest dat scholen hier zo voorzichtig mee moeten omgaan. Het bewijst maar weer eens dat een groot deel — misschien wel het overgrote deel! — van de Nederturkse gemeenschap eerder Turks dan Nederlands is. Nederturkse kinderen zijn geboren en getogen in Nederland. In de meeste gevallen geldt datzelfde voor hun ouders. En toch voelen ze zich meer verbonden met Turkije, het land van de grootouders van de kinderen in kwestie, dan met Nederland.

In geen enkel ander land zou zoiets geaccepteerd worden. Laat scholen daarom heel helder zijn: als ze deze zaak al bespreken moeten ze zich uitspreken tegen coups (want: in Nederland zijn we democratisch), maar óók tegen de autocratische maatregelen van president Erdogan (want: in Nederland zijn we democratisch). Als Nederturkse leerlingen en hun ouders daar moeite mee hebben moeten we dat maar zien als een teken dat hun integratie volkomen mislukt is en dat we daar nu alsnog iets aan moeten doen, bijvoorbeeld door een opfriscursus of iets dergelijks.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Anna

  ” Als je jezelf aanzet om een kritische beschouwing te wagen over de manier waarop het er over 50 jaar aan toe is , en ik wist dat ik nog vijftig jaar te leven had, dan zou je bijna in opstand moeten komen,om te voorkomen dat wat ik denk dat zich dan heeft voltrokken te voorkomen” Theo Hiddema in ” Er is een veenbrand en die woedt van jewelste”.
  Vraag ” Hoe ziet die veenbrand zoals u het noemt er uit”? “Dat is de islam en dat vind ik doodeng”. Volledig eens met Hiddema. Europa wordt totaal de vernieling in geholpen door islam en immigratie. De ellende in Europa is anno 2016 al niet meer te overzien. Je durft straks je kinderen niet meer naar school te sturen omdat moslims elkaar ook daar zullen gaan aanpakken. Christen- Unie leider Gert jan Segers “eef islam de ruimte”.

 2. ikweetwatikwil

  En Wilders waarschuwt al jaren voor dit soort problemen. Maar je mag in Nederland, niet je eigen hersens gebruiken, wat PVV stemmers doen. Dan ben je een racist.
  Wij zijn geen Wilders volgers , wij zijn het met hem eens. Hij kan ons geluid naar voren brengen in de kamer.
  Ik haat niemand, maar wij worden gehaat. En daar stellen we paal en perk aan.
  Daarbij vechten zij hun onderlinge haat , hier uit. Daar zitten we niet op te wachten.
  Verdorie, ze mogen in 2 landen stemmen. Het moet niet nog gekker worden. Weg met die dubbele paspoorten. Knok je gevecht maar in je land van herkomst uit. Niet in Europa.

 3. poldi

  Dit moet keihard en niet verachtelijk polderend en de kool en de geit sparend aangepakt worden. Want als er nu niet wordt ingegrepen zijn we allemaal overgeleverd aan de oh zo “verrukkelijke en cultuur verrijkende” islam.
  Ik denk dat het eigenlijk al te laat is vanwege onze softe policor bewindslieden.

  51% moslim is genoeg voor overheersing.
  De grote steden zijn al goed op weg. De immigranten geven met hun grote kinderaantallen een flinke boost en we kunnen niet anders constateren dan dat de moslims anno 2016 een optimaal momentum hebben om bottomup waar je ook kijkt, woont, werkt of koopt de Islam uit te dragen.

  In Berlijn klagen autochtone Duitsers steen en been omdat hun kinderen meer Turks dan Duits leren. De leraren zijn ineens verplicht om Turks te leren omdat ze anders niet met de ouders en een groot deel van de leerlingen kunnen communiceren.

  En hier durven leraren de holocaust en evolutie leer niet eens meer uit te leggen en worden op vele scholen kerstbomen verbannen vanwege de oh zo gevoelige moslimzieltjes.

  Om razend van te worden.
  Ik ga maar weer gauw voor mijn bloeddruk een pilletje innemen.

  1. Wachteres

   Tien procent is al voldoende @Poldi. Voor die tijd houden zij zich rustig en dan zullen ze erop los gaan.

   En dan denk ik vooral een IS en de fundamentalistische aanhangers, waarvan er tienduizenden, misschien wel honderdduizenden in de EU rondlopen.

   Ik heb een diepe minachting voor de landverraders die willens en wetens toelaten dat dit ‘scum’ hier binnenkomt.

   Zoiets kan men alleen maar uit zeer kwaadaardige motieven goed vinden.

 4. zomaar

  ik heb het altijd al gezegd en gedacht , met de import van de moslims , haal je al die ellende van islam , binnen de grenzen .

  het is een FEIT , dat de onderliggende takken binnen de islam , niet naast nog met elkaar leven kan , tevens heeft iedere islamiet een hekel aan de vrije westerling en andere gelovigen , daar de islam eigen ontplooiing of denken niet accepteert .

  nooit heeft welke westerse partij en of regering , dit vooruitzicht gehad , dat met de import van de moslim (islam) , de kosten de pan uit zouden reizen , en onze vrijheid verdwijnt .

  1. anniejansz1

   @Zomaar
   “ik heb het altijd al gezegd en gedacht , met de import van de moslims , haal je al die ellende van islam , binnen de grenzen ”

   Grappig, dat zei mijn vader zaliger in de jaren ’70 (als PvdA’er) ook al.
   Hij was vooral gekant tegen elke vorm van extreme religie, maar moest niets hebben van die mannetjes met die “verwijfde kralenkettingen”.

 5. Wachteres

  Allemaal de schuld van lamstralig politiek-correct.

  Als aan de allochtonen vanaf het begin duidelijk was gemaakt dat wij hier onze regels en opvattingen – onze cultuur! – hebben en dat zij maar het beste doen om die te accepteren en daarin te integreren, dan zouden er heel wat minder problemen zijn.

  Het tegendeel is het geval: meisjesbesnijdenis moet kunnen – die gaat nog altijd door!

  Jet Bussemaker weigerde daar iets aan te doen, terwijl dat volgens mij vrij eenvoudig te voorkomen is. Als de ouders hier komen hen ernstig waarschuwen dat dit niet is toegestaan – gevangenisstraf! – en dan voor en na de vakantie de meisjes laten controleren door een verpleegster. Maar nee, zoiets is kwetsend voor de ouders en voor het meisje. Jetje liet het kind liever bewerken met een scheermes, vaak zonder verdoving.

  Boerka’s moeten ook mogelijk zijn, terwijl die bepaald niet meewerken om goed te functioneren in een westerse samenleving.

  Op scholen is het zelfs soms toegestaan dat leerlingen zich niet alleen uitspreken tegen bepaalde lessen, maar daar eenvoudig niet verschijnen.

  Sport voor jongens en meisjes samen geeft problemen, net als zwemmen.

  Ramen in het zwembad moeten worden afgedicht. Boerkini’s mogen worden gedragen: ABSURD!

  Autochtone leerlingen moeten een moskee bezoeken, soms als moslima’s gekleed [In GB is dit gebeurd!]

  Andersom – moslimleerlingen die een kerk of synagoge bezoeken – is blijkbaar voor de integratie niet nodig.

  Ik heb meegemaakt dat een meisje in haar examenjaar moest onderduiken, omdat een neef uit Verweggistan met haar wilde trouwen. Hij kon hier vrij en blij intimiderend in zijn auto rondrijden, terwijl het kind doodsangsten uitstond. Was een trap onder zijn vette reet en richting waar hij vandaan komt niet mogelijk?

  Respect hebben voor … geldt maar voor één kant. Wij worden gedwongen respect op te brengen voor een achterlijke voormiddeleeuwse cultuur.

  De binnenkomers worden gestimuleerd om vooral vast te houden aan diezelfde voormiddeleeuwse opvattingen.

  In verschillende landen – zeker in GB – functioneren al tientallen sharia rechtbanken met achterlijke opvattingen, die tegen onze wetten ingaan. In Duitsland is een moslimvader die zijn 12-jarig dochtertje verkrachtte vrijgesproken: ‘iz koeltoer’, om maar één voorbeeld te geven.

  En dan gaan de politiek-correcte mafketels er ook nog vanuit dat de islam geen invloed heeft op onze westerse samenleving, terwijl zij die zelf stimuleren.

  Politiek-correct/links en dus ook de EU: het grote gevaar voor onze vrije maatschappij.

  1. Wachteres

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/01/verkrachter_vrijgesproken_wege.html

   Ook in GB is een moslim vrijgesproken van verkrachting van een dertien-jarig meisje omdat hij moslim is.

   Hebben die waanzinnige rechters nooit gehoord van een precedent:

   Een gebeurtenis waarop men zich kan beroepen als een nieuw dergelijk geval zich voordoet om er hetzelfde gevolg aan te geven.

   1. Wachteres

    http://www.geennieuws.com/2011/06/andere-cultuur-11-jarig-meisje-verkracht-dusmoslim-dader-vrij/

    Andere cultuur, 11 jarig meisje verkracht, dus moslim dader vrij
    Geplaatst op 1 juni 2011 | 11 reacties

    Ja, lezers u zult er toch aan moeten wennen, de nieuwe door veel van de Europese en niet in de laatste plaats Nederlandse sociaal democratisch politici bejubelde verandering en niet te vergeten een verrijking van onze cultuur, geïmporteerd door uw nieuwe buren.

    Het gerechtshof in het Duitse Osnabrück laat de moslim verkrachter van een 11 jarig eveneens moslim meisje vrij, want een verkrachting die door de ouders van het meisje werd goedgekeurd, zij hadden hun dochtertje aan de 21 jarige ongeletterde steuntrekker uitgehuwelijkt, geschiedde volgens de tradities van het land van herkomst : Turkije. Zou je die stukken van de rechtbank niet hebben gelezen, zou je kunnen denken aan een zeer slechte makabere 1 April grap, maar niets is minder waar.

    Nog een gruwelijk voorbeeld van de islamisering van onze samenleving.

    Elke politiek-correcte mafketel die ontkent dat wij islamiseren – en dus teruggaan naar de voormiddeleeuwen – liegt dat hij barst!

 6. anniejansz1

  Een opfriscursus Michael?

  Verder deel ik de mening dat nederturken zich in de eerste plaats meer om Turkije bekommeren dan het land waar ze hun toekomst op willen bouwen, te gek voor woorden.

  Tevens heb ik al 2 turken uit elkaar moeten trekken die op de vuist gingen vanwege “politieke” meningsverschillen…dit zullen we nog vaak mee gaan maken de komende tijd.

  Verder, de commentaren (Op ikweetwatikwil na) weer het bekende riedeltje, veel geschreeuw en geen oplossingen.

  1. Wachteres

   Kakel niet zo dom politiek-corect na @annie. Jij weet wel beter.

   De oplossingen komen alvast niet van die kant, want de EU weigert de grenzen te sluiten en de instroom in te dammen, ook al weet zij dat er heel veel IS aanhangers bij zitten.

   Dan kun je beter roepen dat de tegenpartij geen oplossing heeft. Er is altijd wel dom volk dat daar intrapt.

   De oplossingen die de PVV wel heeft, hebben hier al zo vaak gestaan dat ik weiger die weer te plaatsen.

 7. Vigo

  West Europa moslimrein, te beginnen met Nederland, nu……

  1. Julius

   Die Vigo,

   ik heb begrepen dat je virtuele paps Toets bijzonder trots is op je “ietwat grof gebekte’ uitingen.

   De leukste familie van Nederland 🙂

 8. Ni28

  De moslimstrijd wordt geïmporteerd met de vluchtelingen naar Europa. Wat had u anders verwacht? En het begint al op scholen. Onze kinderen gaan een waardeloze toekomst tegenmoet.

 9. Niek

  Muren zijn de oplossing. Bij elke grens, om elke school, om elke moskee, wat een grap. Nou nee; o.a. Israel en Hongarije bewijzen dat t werkt; we horen weinig meer van bommen en verkrachtingen daar.

  “Groot Brittannië gaat in Calais een muur bouwen om de illegale immigranten door de tunnel tegen te houden. Met de bouw wordt eind deze maand begonnen. De muur zal vier meter hoog worden en een kilometer lang. Tot nu toe was er een hek met prikkeldraad, maar dat bleek weinig effectief.

  Er wordt natuurlijk gelijk beweerd dat een muur niet zal helpen. Maar dat is onzin. Hoge hekken en muren werken wel degelijk. Omdat de Oost-Europese landen hekken hebben opgericht is de illegale migranten stroom door de Balkan naar Duitsland tot stilstand gekomen. Ook al protesteerde Brussel, zonder overigens dat protest in daden om te zetten.

  Willen we echt leren dat muren en hekken werken om de indringers buiten te sluiten, dan moeten we kijken naar Israël. Bekend is de muur die ervoor heeft gezorgd dat Joden niet meer in bussen opgeblazen werden door de Palestijnen.”

  (Joost Niemoller)

 10. H.Vaes

  Als de PVV bij de komende verkiezingen geen meerderheid behaalt…..dan vergeet het maar….dan zijn we volledig overgeleverd aan de islam minnende en moslim knuffelende overheid.
  Als de meerderheid van Nederland beslist om in de toekomst afgeslacht te worden door de achterlijke islam aanhangende fanatici ….dan zij het helaas zo.
  De angst regeert onder die stemmers die niet het lef hebben om voor hun eigen vrede en veiligheid op te komen .

 11. Bromsnor

  Belangrijk is om je af te vragen waarom überhaupt meer dan 60 procent van de Turkse Nederlanders op de islamist Erdogan stemt, iemand die haaks staat op al onze vrijheden en democratie.

  Hoe kan dat?

  Er gaat iets fundamenteel fout als zo’n groot deel van een bepaalde bevolkingsgroep (moslims) onze normen en waarden niet onderschrijft of uitdraagt maar een islamist steunen.

  Het toont aan dat de integratie van de tweede en derde generatie moslims is mislukt. Deze Turkse jongeren die dus in Nederland zijn opgegroeid voelen zich loyaal aan een islamist en aan de islamitische wereld gemeenschap en niet aan het Westers land waarin ze zijn opgegroeid.

  Hetzelfde beeld zien we in Duitsland. (zie onderstaande video)

  Lauren Southern: I thought I was in Germany… Turkey?
  https://youtu.be/7cyFp4EV_zA

 12. Ruud562

  Michael, de integratie is totaal, maar dan ook totaal mislukt! Doordat wij ons in al de jaren tè tolerant en tè politiek correct hebben opgesteld. Door al die lui hier toe te laten die westerse vrijheden verwerpen! Lui die de islam aanhangen wat niet strookt met onze leefwijze! En nu? Nu is keiharde aanpak vereist, maar dat zal in dit totaal, totaal politieke correctheid verziekte land nimmer geschieden. Het is te laat!

 13. zomaar

  voortaan moeten wij , overal rekening mee houden !!.

  hier weer zoiets !!, http://www.telegraaf.nl/buitenland/26418086/__Weer_steekpartij_in_trein__.html

  en het zijn allemaal verwarde mannen , die anderen neersteken of overgieten met brandbaar spul .

  ik maak mij sterk , als ik schrijf dat als een zogenoemde rechtse activist (zo die zou bestaan), zoiets gedaan had , de media bol staat van wie (naam en toenaam, geboortestad , ouders , zussen, broers , neven en nichten ) vermeld zouden zijn .

  toch bijna overduidelijk gaat het hier over WEER een MOSLIM dat doet men het zwijgen daartoe .

  1. van Urk

   Beste Zomaar, Daar zit ik nu al een tijd over na te denken. Extreem links en rechts zijn zogenaamd verboden organisaties die door de overheid op alle fronten nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ook partijen als de PVV wordt door het politiek correcte volk beschimpt als gevaarlijk. Dan vraag ik me af waarom ik dan zo weinig schokkend nieuws over deze organisaties lees. Al die aanslagen, branden in AZC,s, Joden en christenen pesten, steekpartijen, leuzen op muren, criminaliteit, enz. enz. komen niet van rechts noch van links maar juist van een zogenaamde kwetsbare gemeenschap of aan een gerelateerde beweging van deze kwetsbare gemeenschap dat juist door het politiek correcte volk en overheid in bescherming wordt genomen.

 14. Ali Yas

  “Nederturkse aanhangers van Erdogan worden door de Turkse regering continu opgeroepen om Gülenisten de oorlog te verklaren, aan te pakken, te boycotten en op andere manieren als untermenschen te behandelen.”

  En dan zijn Gülenisten nog moslims!

  De stap naar andere foute categorieën, namelijk iedereen die de islam verwerpt, is snel gemaakt. Blijft de Nederlandse regering dan ook zo lauw reageren? Met deze breiclub gaan we de oorlog niet winnen.

  1. van Urk

   Wat ik mis is een speciale uitzending op tv met een toespraak van Rutte tegen het Turkse volk dat ze gedeisd moeten gaan houden want anders…

 15. Wachteres

  Een fantastisch bericht uit GB: Choudary kan eindelijk worden veroordeeld:

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/16/radical-preacher-anjem-choudary-behind-bars-after-drumming-up-su/

  Radical preacher Anjem Choudary behind bars after drumming up support for Islamic State and swearing allegiance to terror group

  Anjem Choudary, Britain’s most controversial hate preacher is today behind bars, after finally being convicted of terrorism offences.

  The 49-year-old firebrand cleric, who has helped radicalise a generation of would be terrorists, was found guilty of inviting support for a banned organisation after swearing an oath of allegiance to Islamic State in Iraq and the Levant (Isil).

  Choudary and one of his disciples, Mohammad Mizanur Rahman, 33, were convicted last month following a four week trial at the Old Bailey.

  Choudary who has more than 32,000 followers on Twitter and is a keen exponent of social media, encouraged people to support Isil.

  Hij heeft dus meer dan 32.000 volgers op Twitter en heeft ervoor gezorgd dat islamitische jongeren zich bij IS aansloten.

  32.000 volgers! En politiek-correct wil ons doen geloven dat er maar ‘een paar’ fundamentalistische moslims zijn.

  Zou Wilders hier ook de schuldige zijn?

  Je zou toch gaan denken dat politiek-correct sympathie heeft voor dit tuig.

  Want zij zijn – door middel van de linkse kranten – degenen die blijven roepen – net weer – dat de aanslagplegers ‘verward’ of ‘lone wolves’ of ‘boefjes’ etc. zijn.

  Maar volgens Simon is dat niet zo. Dat nemen we dus maar aan???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.