'Links-liberaal' GroenLinks gemeenteraadslid steunt autocraat Erdogan: hoe kan dat?

Geen categorieaug 11 2016, 12:00
Ilhan Tekir vindt het volstrekt normaal dat hij in Nederland een zogenaamde links-liberaal is, maar in Turkije een islamistische-nationalist.
Tekir is namens GroenLinks gemeenteraadslid in Doetinchem. Nou kan het normaal gesproken niemand iets schelen wat er daar gebeurt, maar Ilhan heeft de aandacht toch voor zichzelf opgeëist omdat hij publiekelijk zijn steun uitspreekt voor de Turkse autocraat president Recep Tayyip Erdogan.
Een paar pareltjes uit een interview met deze Erdoganist in de Volkskrant:

Tekir zegt dat hij het betreurt dat onder Erdogan de rechtsstaat in Turkije onder druk is komen te staan. Maar heeft hij met zijn stem op Erdogan niet gekozen voor iemand die de rechtsstaat nog verder in verdrukking brengt? Tekir wil niet ingaan op dergelijke vragen. Evenmin wil hij antwoorden op de vraag of zijn lidmaatschap van GroenLinks niet op gespannen voet staat met zijn stem op Erdogan.

Haha, dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Toegeven dat de rechtsstaat onder druk is komen te staan, maar vervolgens je kaken stijf op elkaar houden omdat je de moed niet hebt om Erdogan tegen je in het harnas te jagen.
Of zeg ik dat verkeerd? Is hij niet zozeer bang om Erdogan te beledigen, dan wel om ruzie te krijgen in zijn Nederlandse partij, GroenLinks?
Als Tekir namelijk een échte Erdoganist is, en daar heeft het alle schijn van, vindt hij het eigenlijk helemaal niet zo erg wat Erdogan allemaal doet. Hij deelt de islamonationalistische ideologie van de Turkse president, en dat houdt ook in dat hij het prima vindt dat kritische tegenstanders uit de weg worden geruimd.
Opvallend genoeg zijn er Twitteraars die zich afvragen hoe het toch kan dat een GroenLinkser tegelijkertijd Erdogan-fan is. Zelfs de voorzitter van de GroenLinkse fractie in de gemeenteraad van Amsterdam reageert geschokt:
https://twitter.com/RutgerGW/status/763662893606985729
En:
https://twitter.com/RutgerGW/status/763666507700264960
https://twitter.com/RutgerGW/status/763667123113758720
Zoals Marie Hemelrijk terecht stelt:
https://twitter.com/MarieHemelrijk/status/763670511473811456
En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Zoals ik vanmorgen twitterde:
https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/763671488780173312
Islamisten en Turks-nationalisten gebruiken linkse partijen en hun links-liberale waarden al jaren om hun islamistische programma en ideeën door te drukken. Wij van rechts waarschuwen daar al jaren voor, maar blijkbaar is deze overduidelijke waarheid nog steeds niet door de koppige schedels van de Gutmensch gedrongen.
Misschien dat Tekir's interview ervoor zorgt dat zelfs Rutger en co. begrijpen dat ze gebruikt worden door islamisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten