Migranten in Duitsland weigeren een poot uit te steken: "We zijn hier als gasten van Merkel!"

Geen categorieaug 19 2016, 20:00
Migranten in Duitsland willen niet werken, en dat hebben we allemaal te 'danken' aan Mutti Merkel.
Ze worden met de dag brutaler. Eerst klagen ze dat ze niet naar Duitsland kunnen. Dan klagen ze dat ze zich vervelen en iets om handen zouden willen hebben. En dan weigeren ze om ook daadwerkelijk iets uit te voeren.
Zo ging het in het Duitse Waldenburg, waar een stel migranten het wel erg bont heeft gemaakt. Het bestuur van die stad had te doen met de mannen in de asielzoekerscentra, die daar de hele dag uit hun neus zaten te eten. In overleg met de bewoners van dat centrum werd besloten om hen dan maar aan het werk te zetten. De gemeente zou regelen dat ze vrijwilligerswerk mochten doen in de regio, zodat ze zich nuttig konden maken en iets zouden bijdragen aan hun nieuwe thuis. Zo gezegd zo gedaan: diverse organisaties waren wel zo vriendelijk om de mannen te verwelkomen. Toen het moment om aan de slag te gaan echter was aangebroken, schoffeerden de nieuwkomers iedereen die hen had willen helpen door te zeggen dat ze niet wilden werken. De reden? Dit was hun verklaring:

Wij zijn gasten van Angela Merkel, en gasten hoeven niet te werken.

Jawel, de openarmen-politiek van Merkel heeft haar volgende slachtoffer gemaakt. Niet alleen heeft de Duitse bevolking te lijden onder aanslagen en ernstige overlast van dit soort mensen, maar nu is het ook nog eens extra duidelijk geworden dat ze zeker niet van plan zijn om op termijn iets te doen in ruil voor de enorme gastvrijheid die ze genieten.
Dit druist recht in tegen al mijn principes over migratie. Wat mij betreft is de belangrijkste vereiste om een migrant toe te laten altijd de wil om ook daadwerkelijk iets bij te dragen aan het land van vestiging. Het maakt mij dan nog niet eens zo uit waar ze vandaan komen: als ze uit een conflictgebied komen zijn ze ook welkom, maar dan wel als normale migrant! Als voorstander van opvang in de eigen regio hebben in mijn optiek Syriërs en dergelijke hier niets te zoeken als vluchteling, simpelweg omdat er genoeg veilige plekken zijn tussen Syrië en Noord-Europa. Het staat ze echter geheel vrij om, net zoals een Chinees, Argentijn of wie dan ook kan doen, een werkvisum aan te vragen als ze een degelijke opleiding hebben. Dit moet dus niet gaan op basis van dat ze zielig zijn, maar dat ze met hun professionele kennis en vaardigheden iets toe te voegen hebben aan ons land.
Het moge echter duidelijk zijn dat deze lapzwansen in Waldenburg niet tot die categorie behoren, en maar snel ergens anders moeten gaan lanterfanten. Het voordeel van gasten is dat ze ooit weer naar huis zullen moeten. Helaas vrees ik dat, wanneer die tijd aanbreekt ze waarschijnlijk wel weer een ander excuus verzinnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten