Moslimextremisten plegen acht-dubbele aanslag in Thailand, Nederlandse vrouw gewond

Bij een enorme reeks aanslagen in Thailand zijn meerdere mensen gedood en tientallen gewond geraakt.

Onder de gewonden zou een 23-jarige Nederlandse vrouw zijn, die daar naar alle waarschijnlijkheid op vakantie was. Dat zal voor het gros van de slachtoffers gelden, aangezien de bommen afgingen in toeristengebieden in het Aziatische land.

Gisteravond en vannacht gingen op minstens acht verschillende plekken explosies af, ongeveer verspreid over vier toeristische trekpleisters: Phuket, Surat Thani, Trang en Hua Hin. Het grootste aantal explosieven, vier, zou in die laatste plek, een resort, zijn afgegaan.

Alsof dit nog niet genoeg aanwijzingen geeft, laten ook de precieze locaties van de aanslagen zien dat het doel was om zoveel mogelijk buitenlandse toeristen op te blazen. Zo waren er explosies bij een bar die in trek is bij toeristen, bij een strand en bij een monument.

En uiteraard, we bevinden ons nu nog in de ontkenningsfase. De Thaise politie was er snel bij met de mededeling dat het “überhaupt niet zeker is dat de aanslagen met elkaar in verband staan” – juist ja, er gaan toevallig in een periode van een paar uur acht bommen af – en, je raadt het al, dat het niet vaststaat dat radicale moslims deze moordpartij op hun geweten hebben.

Gelukkig, of beter gezegd helaas, weten wij wel beter. De NOS was er ook snel bij om te zeggen dat extremisten wel eens aanslagen plegen in Thailand, maar dat ze het doorgaans niet op toeristen voorzien hebben. Dat kan 10 jaar misschien geklopt hebben, maar de tijd dat terroristen enkel aanslagen pleegden op doelwitten die zich ook daadwerkelijk kunnen verdedigen (zoals militairen en agenten) is toch echt voorbij. De waarheid is dat deze gebeurtenissen de huidige regering wel goed uitkomen, aangezien afgelopen zondag een grondwetwijziging werd aangenomen die de militaire machthebbers nog meer macht geven. De aandacht zal ongetwijfeld afgeleid worden van de echte daders, om de regering een excuus te geven om politieke vijanden op te pakken. Ja, eigenlijk zijn dit gewoon Erdoğaneske praktijken. Maar dat de democratie wereldwijd stervende is, dat weten we al langer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. zomaar

  de links denkende mede mens binnen Europa , en hier in Nederland blijft vol houden dat deze opblaasmoslims geen echte moslims zijn .

  toch bij en met elke aanslag waar ook ter wereld , zijn het moslims die roepen dat zij in de echte islam geloven .

  en overal ter wereld proberen deze gelovigen middels aanslagen een chaos te creëren, tussen de voor hen ongelovige honden .

  ik vraag mij af , wanneer gaan onze wereld en landelijke lijders , nu eens erkennen dat al die aanslagen groot en klein , uit de ideologie islam voortkomt !.

  en de islam ons de ongelovige honden in hun ogen , eenzijdig de oorlog verklaart heeft !, en er als tegen actie alle moslims in opvangkampen plaatsen en opsluiten , in afwachting wanneer zij met het volgende vliegtuig of boot richting hun voormalige thuislanden gestuurd worden , , immers je buurman kan zomaar uit en in opdracht van zijn ideologie islam , je moordenaar zijn .

  wij zijn in oorlog met de islam , ook al erkent Rutte en zijn vazallen dit niet !!.

 2. pejoar

  het leger daar moet niks hebben van islam en moslims.
  in het zuiden wonen moslims die af en toe wat laten horen.
  de meerderheid van de bevolking(ruim 90%) heeft echt niks met de islam.
  wie de daders zijn is nog niet bekend.
  ik hou het op gefrustreerde mannetjes die niet durven zeggen wat ze zijn.
  voor moslims is Thailand een brug te ver.nooit zullen ze daar echt voet aan de grond krijgen.
  en mocht het duidelijk zijn dat er moslims achter deze aanslagen zitten dan moeten die heel goed uitkijken.
  het leger zal keihard optreden!

  1. zomaar

   ook al heeft de bevolking , geen hoge pet op met de islam , toch waar ter wereld ook de islam zich aandient vallen er doden en gewonden te betreuren.

   dat is nu eenmaal de tactiek van de islam (moslims), om middels aanslagen de samenlevingen lam te leggen , totdat de samenleving overstag gaat voor de islam.

   dat is nu zo , en dat was eeuwen geleden alzo !.

   deze doctrine bestaat uit moorden en martelen , op ieder die zelfs onderling kunnen zij het niet laten .

   de mensheid waar ook ter wereld zal degraderen , tot beesten als de islam overwint !!.

 3. Peter Selie

  STILTE VOOR DE STORM

  (Door: Leon de Winter)

  Stilte voor de storm – is dat de situatie waarin we ons nu bevinden? Wat was de stemming in 1913 en 1939? Waren mensen zich bewust van wat er komen ging? De wereldorde die we sinds 1945 hebben gekend, komt ten einde. President Obama ziet dat als zijn heilige opdracht.

  Het Amerikaanse leger heeft hij tot minder dan vijfhonderdduizend man laten krimpen, de Amerikaanse grenzen staan wagenwijd open, Engels is over enkele decennia in Amerika een minderheidstaal, van de grondwet trekt hij zich niets aan en hij leidt zijn land samen met een oligarchische elite.

  Obama heeft gedaan wat hij beloofde: Amerika fundamenteel transformeren, en daarmee heeft hij de enige partij ondermijnd die een beschaafde wereldorde, ondanks zijn gebreken, in stand kon houden. >>>> http://www.telegraaf.nl/premium/avond/24338701/__Stilte_voor_de_storm__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

  1. van Urk

   Inderdaad Peter Selie. Kijk maar naar het Turkse leger dat na de VS tot de sterkste legers behoort van de NAVO. 600.000 inzetbare manschappen en tel daarbij de 500.000 manschappen erbij op die opgeroepen kunnen gaan worden dan heb je een zeer sterke tegenstander als het de NAVO verlaat. Zoals ik al eerder al schreef zoekt Turkije zijn bondgenoten nu elders op om een nieuw alliantie aan te gaan door waarschijnlijk lid te willen gaan worden bij de Shangai cooperation wat beter voor dat land past dan de EU en waar landen als Rusland, China, Kazachstan, Kirgizie, Tadzjikistan en Oezbekistan,India en Pakistan lid van zijn. De volgende kandidaten zijn o.a. Iran en Mongolie. Turkije en Wit-Rusland doen bijvoorbeeld al zaken met deze alliantie. Deze bondgenootschap met waarschijnlijk het sterke Turkije erbij kan een dreigend gevaar worden voor de VS en de EU die hun legers inkrimpen.

   1. Peter Selie

    Ja beste van Urk deze ontwikkelingen zijn zeker stilte voor de storm en het zal m.i. geen storm in een glas water zijn. Iedereen met een klein beetje boeren verstand ziet dit van verre aankomen, daar behoeft men niet hoogopgeleid voor te zijn. Enfin men heeft overal in Europa de democratie door de vingers laten glippen, er is geen weg terug…

 4. Peter Selie

  https://pbs.twimg.com/media/CocUuMTWAAASO-P.jpg

  Kleine Abdullah heeft uw hulp nodig.

  Hij krijgt misschien nooit de kans om een ongelovige te doden. Waar hij woont, zijn de meeste ongelovigen al gedood in de jihad. Help de kleine Abdullah om zijn dromen te realiseren. Stem op Hillary Clinton, zodat Abdullah naar Amerika kan komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.