Rokershaat van kabinet stijgt weer tot nieuwe hoogten: sigaretten mogen geen merken meer tonen

Nieuwe compleet doorgeschoten maatregelen om rokers te bewegen om te stoppen. Draconisch, onnodig en verspilde moeite.

Voordat ik ergens van word beschuldigd: ik ben niet gelieerd aan de tabakindustrie en heb nog nooit geld van ze gekregen. Ik rook niet, en kom ook niet uit een gezin waarin gerookt werd. Ik heb zelfs wel eens grappend geschreven dat het bestaan van roken aantoont dat God niet bestaat (helaas niet meer vindbaar online). Wat ik hier schrijf is echt honderd procent mijn eigen mening, en die mening luidt: de overheid moet eens ophouden met het leven burgers te micromanagen.

Want wat heeft het voor zin om de zoveelste stap te zetten in een poging roken te verketteren? Het is een vraag die men zich kennelijk nooit stelt in regeringskringen. Want de nieuwste vondst van het kabinet is er weer eentje om weer eens flink meewarig met je hoofd te schudden: merkloze pakjes sigaretten! Lees en wees verbijsterd met betrekking tot de vlaag van collectieve verstandsverbijstering uw regering bivakkeert:

“De verkoop van ‘blanco’ pakjes sigaretten zonder merklogo’s van de fabrikanten kan in Nederland de toekomst zijn.

De ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken bestuderen deze maatregel om de verpakkingen minder aantrekkelijk te maken. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door het AD.

Op de pakjes zijn waarschuwende teksten en foto’s nu al verplicht. Maar de verpakkingen zijn nog steeds voorzien van de ‘aantrekkelijke’ merklogo’s, kleuren en lettertypen van de fabrikanten.”

Is dit dan het ei van Columbus? Nee, natuurlijk niet. Mensen roken niet omdat de verpakkingen zo hip zijn, maar vanwege de sigaretten die in die pakjes zitten. De verpakking versoberen doet helemaal niets om het roken zelf in te dammen. Het is alleen weer een nieuw regeltje om rokers te pesten.

En wellicht viel er voor al dat gepest van de rokende medemens nog wel wat te zeggen als het allemaal werkte, maar dat is ook niet het geval. Inmiddels is het tabaksfabrikanten al verboden reclame te maken, moeten pakjes met rookwaren een enorme waarschuwing bevatten en wordt er een bizar hoge zogenaamd ontmoedigende accijns geheven op sigaretten. Al die maatregelen hielpen niet om roken te stoppen. Wat maakt dat mensen in regeringskringen nu denken dat blanco pakjes wél datgene gaat zijn wat mensen eindelijk die sigaret laat neerleggen?

Je zou uit frustratie bijna een peukie opsteken. Maar ja, dat is nu eenmaal ongezond, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Beukman

  “Inmiddels is het tabaksfabrikanten al verboden reclame te maken, moeten pakjes met rookwaren een enorme waarschuwing bevatten en wordt er een bizar hoge zogenaamd ontmoedigende accijns geheven op sigaretten. Al die maatregelen hielpen niet om roken te stoppen. ”

  Toch wel. Er roken inmiddels veel minder mensen dan 10 of 15 jaar geleden, en daar hebben al die maatregelen toe bijgedragen.
  Merken van pakjes weghalen leidt ertoe dat rokers zich niet meer kunnen onderscheiden met hun eigen merk.
  Aangezien zulks ertoe zal leiden dat straks minder kinderen zullen beginnen, kan ik deze nieuwe poging om de tabaksindustrie te dwarsbomen alleen maar toejuichen.

  De enige keerzijde is het feit dat deze industrie des doods nu nóg meer haar markt zal vergroten in landen waarin amper sprake is van rook-wetgeving. In die landen zijn met name kinderen de slachtoffers van deze gewetenloze tabakscriminelen.

  1. Houtlijm

   Geheel eens met Beukman en Paribus. Roken moet de wereld uit en alles wat daartoe kan bijdragen is meer dan welkom.

   1. Beukman

    Ik wrijf m’n ogen uit, @Lijm. 🙂

 2. ceteris paribus

  Een intelligente maatregel. Het benadrukt dat roken een verslavingsziekte is die je je het beste ook medisch, vergelijkbaar met methadonverstrekking, kunt benaderen.

  De anti-tabakslobby is ongelooflijk succesvol geweest en redde daarmee duizenden mensenlevens. Groot respect. Dit is mogelijk een nieuwe stap voorwaarts.

 3. ikweetwatikwil

  Nu begrijp ik waarom of Beukman altijd zo venijnig uit de hoek komt. Steek eens een sigaret op, doe ik ook.

  1. Beukman

   Ik ben een beminnelijk mens, @ik. Ook tegen rokers.
   Weet je waarom jij je zo goed voelt als je een sigaretje opsteekt? Omdat op dat moment de ontwenningsverschijnselen worden verdreven waar je aan lijdt als gevolg van je verslaving.
   Roken is daarom te vergelijken met het uittrekken van schoenen die een maat te klein zijn: “Aah, wat lekker is het toch om te kleine schoenen aan te hebben, en ze daarna uit te doen!”
   Je neemt jezelf dus in de maling, Ik.

  2. Bobzelf

   ja, als C.P. a.k.a. holmaat Beun en trekpop Annie/ Simon 1
   nou gewoon lekker had gerookt , een neutje had genomen, en daardoor
   niet zo opgevallen was op een willekeurig terras tussen de Islam/Booslims,
   die houden er ook van hoor, ga maar in Dhubai kijken, ze neuken, hoeren ,snoeren en roken zich hel allah is groot lazarus

   dan had hij misschien wel een meissie kunnen krijgen????
   ik heb mijn twijfels hoor !! , dat wel !!
   die niet zo nou keek, maar liefde is blind toch ??
   het spreekwoord op iedere linkse mongool past een deksel toch ?
   ik hoorde het een man destijds toch zeggen met een mongooltje op zijn arm ?

   dus had hij nu niet 24/7 p.week . per maand, per jaar, hier als een ouwe
   sacharijnige galspuwende kloothommel op dit blog hoeven zitten
   om zijn angst en zijn woede over alles in dit leven wat er allemaal bij hem mis ging te botvieren
   waren misschien die wraak op de mensheid hersencellen niet gegroeid en was hij misschien een leuk mens geweest ?
   zonde he,
   alles is bij hem naar de kloten, maar hij is sterk ,
   HIJ ROOKT NIET , WHAHAHAHAHAHA
   nou sacharijn ga godgloeiende , sorry ga allah lovende een pakkie drum halen sacharijn met vloei graag mascotte,
   dat plakt beter

   laaaterrrrr, schoot me zo maar te binnen

   ik ga effe lekker op mijn duimen staan , alle gevoelens ,wijzen er op .

   tot morgen whahaha

 4. Vigo

  Ja daar zitten we echt op te wachten op het redden van duizenden mensenlevens op een overbevolkte aarde, en vooral als zij vrijwillig die gewoonte beoefenen en de staatskassen nog eens spekken……

  Heb je nog meer van die briljante ideeën clown?

  1. ceteris paribus

   Vigo snapt het niet. Waarom zou je mensenlvens redden? Er zijn er toch teveel?

   We zullen het maar genocidale logica noemen.

  2. Beukman

   Voor ons niet-rokers zitten er ook voordelen aan, @Vigo. Zo is er minder kans dat onze kinderen en kleinkinderen zullen kreperen aan de gevolgen van het roken, daar de kans dat ze eraan beginnen steeds verder afneemt. Denk aan longemfyseem, hartaanvallen, afstervende ledematen en zware astma. Zulke akelige kwalen gun je je nakomelingen toch niet?

   Maar ook is een rookvrije omgeving gewoon lekker. Ik heb zelf nooit gerookt – wel heel veel meegerookt – maar merkte dat naarmate minder mensen rookten en de omgeving steeds rookvrijer werd, mijn reukvermogen flink is verbeterd.
   Voor rokers is dit effect natuurlijk nog veel groter. ik heb gestopte paffers wel eens horen verzuchten dat het was alsof ze al die tijd blind waren geweest, maar dan dus omgerekend naar hun neus. Ze hadden eenvoudig nooit geweten dat er zoveel geuren bestonden.

   1. Vigo

    Jullie laten miljoenen immigranten ons continent koloniseren, waarvan 99% rookt, op zijn minst een scooter begeert maar het liefst een benzine slurpende auto, elke gadget begeert die een vracht aan mineralen uit onderontwikkelde landen nodig hebben, denk maar maar smartphones e.d. en dan denk jij dat de mensen die nog roken en ermee gaan stoppen jullie kinderen en kleinkinderen een gezondere toekomst gaan geven.

    Zij mogen blij zijn niet massaal verkracht te worden in de nabije toekomst, daar zou ik mij meer zorgen over maken als ik jou was.

    Minder mensen op aarde is het devies om de toekomst van je kinderen en kleinkinderen te bevorderen, en zoals het er nu uitziet is minder moslims het beste om mee te beginnen!

    Overigens rook ik niet meer……

    1. Bobzelf

     ja, onze 3 mislukte reageerders
     denken dat een plotselinge dood
     door een Islam mes in je rug
     beter is !

     wat hiermee bereikt wordt ?????
     dat bootladingen met sigaretten weer illigaal het land binnenkomen
     ik koop hier siaretten marlboro voor euro 0,90
     dus tel uit je winst .
     al die onzin , de wereld is gewoon naar de kloten ,
     de lucht , de zee
     en nu gaan we hem redden ?
     jaartje of 50 te laat jongens !
     dus wacht gewoon op de grote flits, loop met je meissie
     naar buiten steek een lekker “”pafke ‘ op
     en wacht tot het vlees van je botten afvalt
     dankzij onze hersenlozen / danwel hersengespoelden a.k.a.’s hier duurt dat niet zo lang meer
     en 135 landverraders in cl onze nationale huilebalk FRANSKE TE BOKKENLUL natuurlijk
     welterusten allemaal

     1. Peter Selie

      Ja Bob deze linksmenschen gaan steeds van het goede der mens uit, ze kijken en luisteren niet, maar praten 100 uit een over hoe ze gestopt zijn met roken, whahahahahahahaha als dit het enige wapenfeit is wat ze werkelijk ooit in hun luie leventje hebben gedaan, dan is het slecht met ze gesteld. Denk niet dat ze een blokje hardlopen kunnen, jij kanjer loopt elk jaar de echte originele Marathon, dat kunnen de linkse ‘sportievelingen’ in hun zak steken, ach ik bedoel opsteken…

     2. Beukman

      Geweldig @Peter, Bobs die als roker de marathon loopt. Als Bobs niet had gerookt, was ie waarschijnlijk niet op de 229e plaats geeindigd maar op de 129e, had ie hem nog omhoog gekregen, en was ie elke zaterdag nog op het cricketveld te vinden geweest.
      Er bestaan trouwens ook links- en rechtsmensen die nooit met roken gestopt zijn, omdat ze er nooit aan zijn begonnen. Wist je dat?

     3. Peter Selie

      Natuurlijk rookt Bob niet Berend Botje, de beminnelijke man spreekt zoals gewoonlijk met stront aan de mondhoeken, tja een tevreden roker is geen onrust stoker, dit gaat bij jou niet op hopman koranman…

     4. Bobzelf

      punt 1 wordt er door ons loopmonster dus altijd 2 marathons gelopen p. jaar en een zwikkie 1/2 e marathons
      het wereldrecord staat op 2uur 2 minuten en 57 sec,
      dus er zijn dus inderdaad gestoorden die zich het leblazarus trainen en lopen , om 1 uur en 30 minuten achter de winnaar binnen te komen,
      nou ome bob gaat met zijn meissies lekker hobbelend van start , maakt wat babbeltjes onderweg met kennissen en familie,
      dus het gelul , dat je dan 100 plekken eerder binnen komt ?

      dat doen alleen sufkonten als C.P. figuren / gestoorden , mislukte schuwe ambtenaren, linkse schoolmeester, extreem linkse sufkutten geiten haren sokken , en wat gaatjes in je shirt,
      allemaal willen ze eruit zien als onze P.v.d.A mongolen zelf, uw leider de 8e hands ongewassen, zelf gebreide schaatstrui
      ze stinken nog ook meestal , want alles na het lopen wassen , kom op ,hun vrienden stinken ook als een bunzing , die Mocro’s Turky en islam boerkaas ,
      ze zien niet anders, als je moeder wijdbeens fruit eet , om de vliegen van het fruit af te houden, dan weet je toch genoeg ?
      dus stinken en er uit zien als een linkse klootzak,
      dus helaas,
      willen mijn schitterende meissies er lekker uitzien
      dus je haalt ons er zo uit ,
      en als er 1 sport is , waar je bij kunt roken Beuk , is The king of sport, CRICKET , de sport voor rokers, 7 uur zitten en kijken , en niks te doen , dus roken mannen !!!
      dus ook daar heb je geen verstand van

      voor meer sportieve vragen en bijlages, ik help wel hoor

      Islamfans !! huggie

     5. Beukman

      Ik weet het Bobsje, wie cricket begrijpt, moet ook in staat zijn om het leven te begrijpen.

     6. Bobzelf

      Beuk ouwe trekpop

      de grote Bobzelf is zelfs nog even International geweest , net na Manus Stolk ,nog mee gespeeld en niet in de speeltuin hoor,

      dus Cricket een geweldige sport van heren , jammer genoeg moest ik kiezen, tussen nederlands voetbal elftallen 16/18/20 jaar en cricket
      en de competities overlappen elkaar ,

      bowling cijfers 8 voor 7 in 12 overs, ben je ernog ?

      beste openings batsman in hoofd klasse destijds

      mooi zo

      gesnopen dildo

    2. ceteris paribus

     Gelukkig weet malle vigo het gesprek al weer snel op de moslims te brengen.

 5. Marieke

  Haat? De overheid heeft een taak op het gebied van de volksgezondheid. Roken is erg ongezond en is vervelend (en ook ongezond) voor de omgeving. Er wordt blijkbaar onderzocht of merkloze pakjes helpen met het verminderen van het aantal rokers. Prima toch? Ikzelf (ben een ex roker) denk dat het grootste effect is geweest dat rokers nergens meer zomaar kunnen roken.

  1. Houtlijm

   Eens Marieke. Ik ben ook een ex-roker en trok gisteren met mijn levenspartner dezelfde conclusie als jij in je laatste zin: het effect dat je nergens meer zomaar kunt roken heeft een geweldige impact gehad.

   1. Vigo

    “het effect dat je nergens meer zomaar kunt roken heeft een geweldige impact gehad.”

    Dit klopt, de halve horeca is eraan failliet gegaan….

    1. Beukman

     De horeca heeft dan ook nooit een mallemoer gegeven om de grote groep niet-rokers. Verder dan bierviltjes met de tekst “Roken? We lossen het samen wel op” zijn ze nooit gekomen.
     Inmiddels gaat het weer toppie met de horeca, trouwens.

     1. Vigo

      Volgens Beukman gaat het weer toppie met de horeca, ja voor de criminele ‘Turk’ die zijn door misdaad verdiende geld wit kan wassen, o.a. verdiend met de illegale sigarettensmokkel.

      Godskolerig, doet naïviteit nu geen pijn?

     2. Beukman

      Jij beweert dat KHN is geïnfiltreerd door Turken, @Vigo? Dat zou je niet zeggen als je kijkt naar de koppen van de bestuursleden. Geïnfiltreerd door de VVD is wat er meer op lijkt.

      http://www.decafekrant.nl/horeca-in-de-lift-12227

      De horeca in Nederland herstelt zich goed. De omzet in de horeca nam vorig jaar met 4,6 procent toe tot 13,8 miljard euro. Dit blijkt uit
      cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). – See more at: http://www.decafekrant.nl/horeca-in-de-lift-12227#sthash.ntZg8pHS.dpuf

     3. Beukman

      Jij beweert dat KHN is geïnfiltreerd door Turken, @Vigo? Dat zou je niet zeggen als je kijkt naar de koppen van de bestuursleden. Geïnfiltreerd door de VVD is wat er meer op lijkt.

      http://www.decafekrant.nl/horeca-in-de-lift-12227

      De horeca in Nederland herstelt zich goed. De omzet in de horeca nam vorig jaar met 4,6 procent toe tot 13,8 miljard euro. Dit blijkt uit
      cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

     4. Vigo

      Turken staat tussen aanhalingstekens lullo, ik bedoel ermee te zeggen dat het gros van de kroegen zoals wij die destijds konden nu in handen zijn van allochtonen om hun door misdaad verkregen geld te kunnen witwassen.

  2. ceteris paribus

   Ja, Marieke, dat is heel snel gegaan. Twee jaar geleden was er nog een enorme ophef over het roken in kleine kroegen geen hond die er nog over praat.
   Een geweldig succes van de anti-rookactivisten.

   1. Bobzelf

    ja, nu slaan ze de controleur de tent uit, en ontkennen alles
    leuk hoor als je zo’n grijze C.P> a.k.a. binnen ziet sluipen
    gohhh, wat kunnen die jongens hardlopen
    whahaha

  3. Bobzelf

   ja de overheid heeft , ?????
   het enige wat de ROVERHEID DOET IS :
   DE BELASTING VERHOGEN EN SIGARETTEN EN DRANK !

   ZE ZOUDEN VAN EEN KOUDE KERMIS THUISKOMEN ALS IEDEREEN IN 1 X STOPTE , DAT KOST DE STAAT MILJARDEN WHAHAHA

   nou hebben we gelukkig gas genoeg ( sic knop weer uit ) ,
   heeft iemand het daar wel eens over
   kijk roepen : we mogen de staatsschuld niet aan onze kinderen achterlaten ?

   O nee, landverrraders, dus in jaartje of 10 , toen we nog gas genoeg hadden , liep de staatsschuld op , naar rond maar af 500.000 miljoen euro !!

   en nu ??

   zeg maar dat het gas op is ??, ennu ?

   stoppen met roken stoppen met zuipen, en zonder gas ???,

   deze oplossing hoor ik graag van onze 8e hands te heet gewassen zelf gebreide schaatstrui , onze betweters , de 3 eenheid, wc tegel strontschuit C.P., zijne hoogheid poepstampert holmaat Beuk dan/wel trekpop Simon janz 1

   laat maar komen die orkaan, van oplossingen , links steek van wal !!!

 6. Peter Selie

  Open brief aan Diederik Samsom

  Maar de kritiek in de buitenwereld zwelt aan. In het najaar van 2012, tijdens de onderhandelingen tussen de PvdA en de VVD, schrijven Kanter en Dekker namens de Stichting Rookpreventie Jeugd een open brief aan PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom. De PvdA-voorman moet van Schippers eisen dat zij haar banden met de tabakslobby verbreekt en met een stevig tabaksontmoedigingsbeleid komt, wil zij als minister worden herbenoemd. Bronnen uit het ministerie melden dat Schippers woedend is over deze brief. Nog eenmaal slaat ze wild om zich heen op Radio 1 waar zij op 9 oktober laat weten dat rookpreventie ‘topprioriteit’ heeft. Ze betaalt daarvoor ‘miljoenen meer’ dan haar voorgangers. En haar banden met de tabakslobby noemt ze ‘totale onzin’.

  November 2012 wordt de grond blijkbaar toch te heet onder haar voeten. Schippers draagt het tabaksdossier over aan haar staatssecretaris Van Rijn. Nederland kan weer opgelucht ademhalen. >>> http://www.tabaknee.nl/tabakslobby/de-mensen-achter-de-lobby/item/95-edith-schippers-minister-van-de-tabakswerkgevers

  O ja even dit nog voor de linkse randebielen Femke Halsema rookt ook nog als een Hoogoven…

 7. Wim

  Ik denk dat DDCP hier beter de alcohol kan veroordelen,die richt veel meer leed aan.

   1. Peter Selie

    Het KPMG heeft in 2001 de maatschappelijke kosten op een rij gezet. Toen kostte alcohol de maatschappij ruim € 2.58 miljard euro per jaar (1). Kosten voor door alcohol veroorzaakte kanker en de kosten van verkeersongelukken zijn hierbij niet meegerekend. Deze kosten had het rapport van KPMG in 2001 niet meegenomen.

    Wat zeggen de cijfers uit 2001 nu? In 2001 dronken we 8.2 liter alcohol per hoofd van de bevolking. In 2014 7 (2) liter. Aannemelijk is dus dat de kosten niet hoger geworden zijn. De bedragen uit 2001 kun je corrigeren voor koopkracht. €2.58 miljard in 2001 toen is in 2013 € 3,25 miljard (3, de website rekent de koopkracht helaas niet uit tot 2016). >>>> https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/hoeveel-kost-alcohol-de-maatschappij/

  1. Beukman

   2,5 miljoen mensen aan drank? vier keer zo veel, dus 6 miljoen doden, door roken.

   http://www.tabaknee.nl/tabaksindustrie/de-schade-die-ze-veroorzaken/item/83-zes-miljoen-tabaksdoden-per-jaar

   Van alle mensen die hun leven lang roken, overlijdt de helft aan de gevolgen van hun tabaksgebruik, gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar vóór de leeftijd waarop ze anders zouden zijn gestorven. Ten opzichte van niet-rokers verliezen rokers in Nederland gemiddeld 4,1 levensjaren en 4,6 gezonde levensjaren. Ons land telde in 2011 bijna 19.000 ‘tabaksdoden’, stelt het Nationaal Kompas Volksgezondheid. In dat cijfer zijn de mensen die overlijden ten gevolge van het passief meeroken, niet meegeteld.

   1. Bobzelf

    EN WAARAAN ??
    EN liever nog wanneer ??? ,

    denken Simon de galbak , opblaaspop Beuk en trekpop Simos janz naar de filistijnen te gaan ??,
    even uitleggen
    jullie gaan dus niet op vakantie hoor ??
    dus vooral die ene hersencel niet aanzetten

    1. Beukman

     Jezus @Bobs, loop je nou ook nog eens te zuipen man?

   2. observer

    Toch wel grappig hoe er met “feitelijke” cijfers wordt rondgestrooid. Een maand geleden, notabene op de NPO een docu over kanker, klein stukje over longkanker, CBS NL 2015 8500 doden longkanker, 2000 rokers, 6500 niet rokers. Het wetenschappelijk kankeronderzoek gaat zich nu richten op diepgaand DNA onderzoek om toch een andere oorzaak te vinden……..

    1. Bobzelf

     Beuk ouwe trekpop

     de grote Bobzelf is zelfs nog even International geweest , net na Manus Stolk ,nog mee gespeeld en niet in de speeltuin hoor,

     dus Cricket een geweldige sport van heren , jammer genoeg moest ik kiezen, tussen nederlands voetbal elftallen 16/18/20 jaar en cricket
     en de competities overlappen elkaar ,

     bowling cijfers 8 voor 7 in 12 overs, ben je ernog ?

     beste openings batsman in hoofd klasse destijds

     mooi zo

     gesnopen dildo

     1. Beukman

      Dat is mooi, Bobs, qua sportiviteit kunnen velen een voorbeeld aan jou nemen.
      Iemand heeft me wel eens een foto van jou onder mijn neus geduwd. Wat ik zag was Donald Trump, maar dan een sterkere, gezondere en vermoedelijk sympathiekere versie daarvan, ook nog eens met echt haar.
      Dat hoeft natuurlijk niet meteen een compliment te zijn, maar zo zou je het wel kunnen opvatten, blonde god.

     2. Bobzelf

      nou beste beuk ,
      dat van die foto neem ik maar met een 50 kg baal zout
      whahahaha
      trump lijkt op geen enkele manier op Bob
      Bob is een hele mooie jongen , dus kan die ouwe foto noooooit van mij zijn geweest hebben ,whahaha

      en een sympathiekere uitvoering,??? nou ik zou trump graag in mijn kenniskring hebben !
      Ik ben precies hetzelfde , lieg niet, hoef je ook niks te onthouden, is recht voor zijn raap, zal nooit achter je rug lullen, ik pak ze gewoon aan waar iedereen bij is ! en ik heb ook een hoop mensen , die op mijn begrafenis zullen komen ,
      alleen maar om zeker te weten dat ik echt dood ben
      dus ik heb alleen aardige mensen in mijn kennissen kring
      en als je dus CP heet , die flikkerde ik binnen 1 minuut de deur het huis uit .
      en als hij voor mij werkte , kon hij er op rekenen ,
      dat je hoeft maandag niet meer te komen !
      dan zou de lul waarschijnlijk zeggen , mooi tot dinsdag dan whahah
      Ga je eigen leven naar de kloten helpen
      ik leef volgens het pricipe NIET MORGEN MAAR NU !
      KOOP het boek voor je vriendje CP , het zou zijn redding kunnen zijn
      ik ben bang alleen dat hij al helemaal verrot is

      die foto ?? vertel me dan maar wie hem zo per ongeluk ?? aan je heeft laten zien , dat zal ik je zeggen of je de waarheid spreekt whahahaha
      het interesseert me n.l. echt geen fuck als mensen weten wie ik ben whahaha

    2. Bobzelf

     ik heb uit zeer bekende kringen gehoord :

     mijn beste

     dat de meeste mensen sterven door GEBREK AAN ASUM heet dat in Alg, besch . rotterdams !

     dus je kan testen wat je wilt, meer zal je nooit te weten komen

     ik heb n.l. ook een opoe, van 104 !!

     en die heeft al haar eigen tanden nog !!

     IN EEN DOOSJE

     ZO ik ga mijn heerlijke duimen truk uitvoeren ,

     SIMON AL PAKKIE DRUM GEHAALD ??

     LEKKER HOOR

     PAFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF PAFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

    3. zomaar

     vreemd u komt met feiten , en @Beukman, @CP, @Marieke , enz , fietsen er gewoon langsheen .

     nog een weetje “wiet” verkrijgbaar in een koffieschop , meest gebruikt door jongen mensen , wordt meestal genuttigd middels tabak , DAN MAG ROKEN WEER WEL VOLGENS boven genoemde figuren .

     je hebt met de komst van de islamieten , binnen elke stad wel een rookhol waar men aan een waterpijp lurken kan, dat mag dan weer wel , iets met cultuur of zo iets .

     maar je mag NIET ROKEN IN EEN CAFE , OF BRUINEKROEG , ook niet al staat er op de gevel , alleen voor rokers !!.

     weer eens het faal belijd van onze linkse parochie , uit gelicht !.

 8. Ni28

  De winkeliers worden gek van als mensen om bepaalde merk toch vragen, lijkt mij. Ik zou het houden bij rookvrije publieke ruimtes, ja ook buiten want als je nu op een terrasje wilt zitten is het door roker bezet. En van mij mag het ook van invloed zijn op je ziekteverzekering want roken is tot tegenstelling van andere geneugten alleen maar slecht. En ik zou graag zien dat de regering zich net zo keihard opstelt tegen de suiker en zout maffia want in tegenstelling tot de tabak industrie is de suiker en zout lobby nog altijd zeer succesvol. Aantal mensen met suikerziekte en hoge bloeddruk is torenhoog maar hier is nog altijd geen echte actie op deze gebied gaande.

 9. Vigo

  En dan komt er weer een slimme ondernemer en die brengt Marlboro etc. hoesjes op de markt en staat de huidige regering weer eens voor lul.

  1. ceteris paribus

   De volgende regering staat uiteraard onder de leiding van Grote Geurt een die draait alle beperkende maatregelen voor de nicotineverslaafden weer terug.

   1. Vigo

    Hij begint het te snappen die forumidioot.

 10. Ni28

  Toch denk ik niet dat het beperken van mogelijkheden tot roken het roken zelf bestrijd. Het maakt het hoogstens lastig. En van dingen alleen lastig maken stoppen rokers niet met roken maar worden alleen maar boos. Verbieden en lastig maken maakt het alleen makkelijker voor niet rokers wat op zich winst is maar de rokers blijven roken. De goorste plaatjes op de verpakkingen hielpen ook niet. Het went en daardoor verliest het aan effect. Duurder maken helpt alleen de regering aan hogere accijns inkomsten. Als je wilt voorgoed stoppen met roken moet je beschikken over hoge motivatie. En alleen dat. Besef wel dat als je de motivatie vindt pas als je klachten krijgt heb je pech gehad. Heb schijt aan statistieken, het is erg persoonlijk waardoor je je motivatie krijgt.

  1. Beukman

   Ni28
   Hoe het werkt: elke dr*g kent zijn eigen scene: een omgeving waarin gebruikers elkaar ontmoeten. De meeste scenes zijn betrekkelijk klein, de rokersscene was echter zeer groot, en slokte ook mensen op die zelf niet rookten. Er mocht immers vrijwel overal worden gerookt, dus niet-rokers zaten daar noodgedwongen tussen.
   Verreweg de meeste rokers beginnen te roken tussen hun 14e en hun 18e. Natuurlijk vinden ze het in het begin helemaal niet lekker (de tabaksindustrie produceert voor de jonkies speciale zoete sigaretten die de bittere smaak van teer verdoezelen). waarom beginnen de jongeren er toch aan? Vanwege de sociale druk: hun vriendjes en vriendinnetjes roken ook, in reclames en films wordt roken gepromoot als een supervette bezigheid, en vanwege die alom tegenwoordige scene.

   Wil je dat kinderen niet meer beginnen aan roken (wie de 20e eenmaal gepasseerd is, zal statistisch gezien niet meer beginnen), dan moet je de rokersscene afbreken: het aantal plekken waar mag worden gerookt verkleinen (ziekenhuizen, klaslokalen, restaurants, scholen etc), afspraken maken met de reclame-industrie, en voorlichting geven.

   Deze strategie heeft de afgelopen veertig jaar vrucht afgeworpen. Het aantal rokers is in die periode vrijwel gehalveerd, het is niet meer vanzelfsprekend dat iemand overal een sigaretje opsteekt, en steeds meer jongeren vinden het totaal niet vet meer om te roken.

   Zonder bemoeienis van de staat was dit niet bereikt. In China bijvoorbeeld doet de staat niks tegen roken. Zelfs op kleuterscholen zijn grote tabaksreclames geschilderd, en veel kinderen beginnen al te roken voor ze 10 zijn. Met papa en mama als hun grote voorbeeld.

 11. Ruud Steunassen

  In de Iraanse kunst van eeuwen geleden werd de profeet Mohammed afgebeeld met een tulband op zijn hoofd.
  Hoewel het afbeelden van mensen en dieren verboden was, kon men het blijkbaar toch niet laten. Als schijnheilige concessie, liet men zijn gezicht blanco.
  Dat heeft niet geholpen.
  Islam is nog steeds dodelijk.
  Onze overheid is als een schijnheilige moslim.
  Blanco pakjes zullen net zo min helpen als een gezichtsloze profeet met een bom in zijn tulband.
  Ik begin deze crypto-nazi’s van de overheid echt te haten. Dat is precies de bedoeling van deze treiteraars.
  Ander voorbeeld. Ik rij mijn hele leven al zonder boetes en binnen een jaar tijd heb ik 2 boetes wegens snelheidsovertredingen van slechts 5 tot 10 km op nota bene snelwegen en op plaatsen, waar mij de zin ervan ontgaat. Men heeft bewust gezorgd voor borden op plaatsen, waar iemand bijvoorbeeld van de snelweg komt en binnen een veel te korte afstand ineens 50 km/u. moet rijden, alsof bovenop je rem gaan staan op een afrit niet gevaarlijk is.
  Vuile tollenaars. En ook bij het roken wel de accijnzen vangen voor al die pakjes van de ‘doodrokers’. Lijkenpikkers zijn het. Na thuiskomst van de uitvaart van mijn vader, lag er al een blauwe enveloppe op de mat. Dit is veel Nederlanders overkomen. Denk maar niet dat men het fatsoen had, dit voortaan beter te regelen.
  Overal stelen die kraaien. Het wordt tijd voor pek en veren.

 12. Ruud Steunassen

  Houtlijm u bent toch hopelijk niet zo´n roker, die na jarenlang de lucht van anderen vergiftigd te hebben, zich bekeert en vanaf dat moment loopt te zeiken als een ander op een zeer winderig perron van de NS niet bij de rookpaal gaat staan? Ik ruik ook weleens de geur van een veilingmeester in mijn portiek, maar ga er niet vanuit dat mijn tijd van leven daardoor met een jaar verminderd wordt. Als Geert geurt in het portiek van c.p. of in de prachtige villa van c.p. dan gelooft laatstgenoemde vast dat hij een jaar korter heeft te leven en dat vind ik dan weer meegenomen. Het scheelt weer een jaar gezeur.

  Zo en dan nu na het sigaretten roken de automobilisten met hun gefilterde uitlaatgassen aanpakken, want doordat er steeds meer van dat soort auto’s rijden, neemt de fijnstof toe en dat is juist de stof die kanker veroorzaakt en niet de andere gefilterde uitlaatgassen.
  Maar politici zullen nooit de hobby aanpakken, die zij allen beoefenen.

  1. Houtlijm

   Nee Ruud, ik ben geen fanatieke bekeerling. Ieder moet doen wat hij niet laten kan. Maar ik vind het nu, als niet-roker, wel een buitengewoon vieze, smerige, stinkende gewoonte. Een mens is niet als asbak bedoelt.

 13. Ali Yas

  Die maatregelen om het roken minder aantrekkelijk te maken komen een beetje hypocriet op me over. Het roken levert de staatskas namelijk miljarden op, elk jaar.

  Waar ik nou echt op zit te wachten is dat de overheid eens zou eisen dat die tabak niet meer kankerverwekkend is. Geloof het of niet (en zoek het dan zelf uit): dat kan! De hoofdoorzaak is namelijk de aanwezigheid van polonium-210, een radioactieve stof die via-via afkomstig is uit het goedkope fosfaat waarmee tabaksplanten worden bemest.

  Loodvrije benzine kon, poloniumvrije tabak kan ook. Het is puur een kwestie van een betere manier van fosfaat uit erts winnen, door eerst het uranium eruit te halen. Dat zou trouwens ook gezondheidswinst zijn voor alle andere gewassen die nu nog met die vuile fosfaat worden bemest.

  1. Beukman

   @Ali
   Maar ja, dan ga je weer dood aan longemfyseem, nadat ze eerst je been hebben moeten afzetten wegens dichtgeslibte aderen. Tenminste, als je hart het niet al heeft begeven. En dat is de schuld van onmisbare bestanddelen van de sigaret, met name teer en koolmonoxide.

   Overigens zitten er nog veel meer kankerverwekkende stoffen in een sigaret. Benzeen zal de bekendste zijn. Ik vraag me af in hoeverre die te elimineren zijn. Vergeet ook even niet dat de tabaksindustrie zelf miljarden stopt in onderzoek om de sigaret gezonder te maken. Het is kennelijk niet eenvoudig.

 14. toetssteen

  Ik rook niet, nooit gerookt en ik vind het een vieze gewoonte. Maar indien de afzuiging zodanig is dat de rook niet verder komt dan de mond en dan verticaal opstijgt, mag men doen wat men wil.
  Vaak zie ik maatregelen waarbij het paard achter de wagen wordt gespannen. Vlak voor het winkelcentrum staat een verboden te roken bord, waar staan de rokers nu? Juist ja op de oprit voor invaliden, een stukje verderop.
  Dus mensen die dit soort verordeningen uit laten gaan: even een straatje verder denken.

  Pakjes voorzien van enge plaatjes, merken verwijderen, is zinloos! Dan gaan de peuken in een koker of een alternatieve shagbuidel. Duurder maken door nog hoger te belasten, werkt niet. Overal vindt men mogelijkheden om toch aan rookwaar te komen.

  Omdat ik niet rook heb ik geen verstand van de E sigaret, maar ik hoorde wel dat er aardig wat mensen via die mogelijkheid van hun verslaving zijn gekomen. Zolang de teer eruit is (schijnt zo te zijn) lijkt het me om af te kicken eerder een mogelijkheid dan iets om ook zwaar te belasten.

  Aantekening bij longproblemen: niet alleen roken tast de longen aan. Asbest is killer nummer 1. Ja, ik weet, waar men het weet, duiken de maanmannetjes op, maar veel is onbekend en verwijdert men zelf oude vloerbedekking waar die rotzooi inzit en belandt dan na enige tijd bij de oncoloog…..

 15. ikweetwatikwil

  Geniet van het leven, je bent er maar even. Doodgaan doen we allemaal. Rokers en niet rokers. Ooit las ik dat in ligakoeken waar veel kinderen mee groot geworden zijn, kankerverwekkende stoffen zaten. En zo is er meer op te noemen.
  Vroeger had mijn moeder asbest plaatjes op het gasstel liggen. Wat is daar mee om gegooid.
  Gister op een 2 Baans auto weg . Op een haartje na ,een botsing met een inhaal idioot , haast , haast. De ellende is, ze slepen onschuldigen mee.
  De verhalen van antirokers ken ik. Ze zijn allemaal het zelfde.
  Zo en nu een kop koffie en een sigaretje er bij. Heerlijk. 🙂

 16. Ruud Steunassen

  Wat is de gedachte erachter?
  De gezondheid van de mense?
  Welnee, joh.
  Als je niet meer weet om welke sigaret het gaat, dan maak je je ook niet meer zo druk om het merk van de verwarde man. Alles moet gewist. Uitgewist.
  Duw eens een hondendrol in de brievenbus van een verheven persoon die over onze gezondheid gaat. Maar dan alleen als er geen vlaggetje in de drol steekt. Wees daar erg kritisch in.

 17. Ruud Steunassen

  @ikweetwatikwil en @Bobzelf
  De nuchterheid van ikweetwatikwel en de humor van Bobzelf kan Ruudzelf zeer waarderen.
  Weer een nieuw woord geleerd van Bobzelf: sufkont. Mooi woord. Ik vind iemand die het altijd maar over ene Geurt weetikveel heeft, maar een sufkont. Hup een beetje leven in de simonis brouwerij daarentegen mag best wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.