‘Turkse spionnen bespioneren Nederturken’

Turks fruit, maar dan een beetje anders.

Kenners zeggen dat de Turkse inlichtingendienst (de MIT) Nederturken bespioneert.

Nederlandse Alevieten, Koerden en Gülen-aanhangers zeggen er geen moment over te twijfelen: de MIT houdt hen honderd procent zeker in de gaten. De Koerdische activiste Latif Tali legt uit:

“Vaak staat er bij een demonstratie iemand te filmen of te fotograferen.”

Dit kan absoluut niet als een verrassing komen voor mensen die enigszins bekend zijn met de MIT. Dat filmen van demonstranten is precies wat de MIT ook in Turkije zelf doet. Ik heb demonstraties bijgewoond in dat land in verband met Gezi Park, waar ik ze met eigen ogen bezig heb gezien. Er werd mij zelfs ‘gevraagd’ om mijn beelden aan hen over te dragen, zodat ze demonstranten konden identificeren (en later dus ongetwijfeld konden bestraffen). Ik weigerde daar aan mee te werken, waarna er (gelukkig) niet verder werd aangedrongen. Maar ja, dit gebeurt. Vaak.

Als de MIT agenten heeft in Nederland — en daar twijfelt verder niemand aan — zullen zij ongetwijfeld hetzelfde doen. VVD-Kamerlid Han ten Broeke zegt dat ook met zoveel woorden tegen De Telegraaf. Daarbij citeert hij de zaakgelastigde van de Turkse ambassade, ene meneer Aykan. Die zei onlangs: “Wie veertig jaar heeft geïnfiltreerd, wordt vroeg of laat door onze diensten opgespoord.” Hij bewijs gelijk te hebben: de ambassade ontsloeg verschillende mensen die ervan beschuldigd worden Gülen-aanhangers te zijn.

En dat is niet alles. De Duitse ‘Commissie Stiekem’ is er bijvoorbeeld achter gekomen dat er maar liefst 6.000 (zesduizend!) MIT-agenten rondlopen in Duitsland. Dit is geen grap en ook geen overdrijving. Er zijn letterlijk duizenden MIT-spionnen actief in Duitsland. In Nederland zijn dat er ongetwijfeld minder, maar kenners twijfelen er niet aan dat het ook in ons land om serieuze aantallen gaat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Wim

  Samen met de Duitse bondskanslier Angela Merkel is Juncker de verpersoonlijking van het nieuwe kwaad dat onze samenleving en toekomst bedreigt, de vijand van alle gewone Europeanen die nog enige waarde hechten aan een vreedzame, democratische en welvarende toekomst voor zichzelf en hun (klein)kinderen.

  Terwijl de doorsnee Europeaan vanwege de komst van miljoenen migranten met een hem hatende ideologie massaal schreeuwt om de herinvoering van grenscontroles, riep EU-president Jean-Claude ‘lieg zodra het belangrijk wordt’ Juncker op een Europees Forum in Oostenrijk doodleuk de lidstaten op om hun grenscontroles volledig op te heffen, en onbeperkt toegang te verlenen tot iedereen die hier maar wil komen. Als mensen er ooit nog aan twijfelden dat er in Brussel een anti-Europees, democratie-, vrijheid- en soevereiniteit verwoestend regime zit, dat niet kan wachten onze ooit vreedzame en stabiele samenleving door totale islamisering via miljoenen moslimmigranten volledig te vernietigen, dan zullen die twijfels door de krankzinnige eisen van deze zichzelf zo belangrijk vindende dictatoriale rasfascist nu toch wel verdwenen zijn.

  Xander nieuws

  1. anniejansz1

   Dat is de mening van ene “Xander”, mij niet bekend als deskundige op enig gebied.

   Fijn voor u dat u deze ongefundeerde mening deelt.

   1. Ni28

    Er wordt steeds gescholden op diverse bronnen maar ik heb nog niet een keer een “betrouwbaar” bron zien noemen. Misschien NPO2 die de hele verhaal vertelt naar eigen zegge maar het omgekeerde doet? Vandaar dat er zoveel andere blogs ontstaan met een andere verhaal. U kunt zelf uitmaken welke verhaal u wilt geloven maar gebruik ook de hersens daarbij. Bedenk eerst waarom een andere bron zo onbetrouwbaar is en ga dan pas roepen. Dat doet CP ook, alleen maar schelden tegen anderen terwijl hij ook eenzijdige bronnen gebruikt die in zijn propaganda passen. Waarheid is een beladen woord die niemand voor 100% kan claimen.

 2. Svetlana

  Ik krijg echt een beetje genoeg van al dat turkije bashing hier. Turkije is een geweldig land met geweldige mensen. Veel leuker dan al die kut zeik Nederlanders met hun problemen over moslims. Dankzij Turkije hebben wij hier te maken met heerlijke Turkse bakkers maar mijn kinderen en ik vrijwel elke dag heerlijk smullen. Elke dag eet ik daar zodat ik niet eens moet koken, en daar ben ik blij om want dat scheelt me een hoop werk. Ik zou niet eens meer weten hoe je moet koken en dankzij de Turkse bakker is dat niet nodig

  1. Ni28

   ook veel beter en bent u dichterbij uw echte vaderland. Nooit over nagedacht? Maar ja de Duitkeringen zijn hier hoger en kunt u meer brood kopen, dus dan maar liever zuren op DDS.an moet u inmiddels ongeveer een ton wegen van al die witte brood. In Turkije smaakt ie

 3. Geah

  Wat mij betreft mag de oorlog in Nederland tussen de Turken in Nederland worden uitgevochten, als het maar nut heeft voor ons….want een dooie Turk is een goede Turk……Kom op Turken, vechten maar…..jullie doen er ons een groot plezier mee…..

  1. anniejansz1

   “Een dooie Turk is een goede Turk” en niemand die deze uitspraak veroordeelt.

   Vwb de hoofdredacteur….zie wat jij zaait en wat je gaat oogsten, laat het je eigen vrouw maar eens lezen!

   Zelden dat ik me opwind, maat dat jij dit pikt…en zelfs in de hand werkt.

   1. toetssteen

    @AJ
    Lezen is duidelijk niet uw hobby.

    https://books.google.nl/books?id=LLsMBAAAQBAJ&pg=PA95&lpg=PA95&dq=een+goede+turk+is+een+dode+turk&source=bl&ots=Zh91nsatL7&sig=5g3QOGGwyBrRBIbZmP6lRn9FbXw&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwix38bghdvOAhXM1RQKHf_8ABcQ6AEILzAD#v=onepage&q=een%20goede%20turk%20is%20een%20dode%20turk&f=false

    Hier komt die uitspraak vandaan en die is zekerlijk niet gericht tegen de hoofdredacteur, laat staan zijn vrouw. Het is iets uit de geschiedenis waar islam trachtte het Westen onder de andere reliknoet te krijgen. Men had wel genoeg aan de eigen gekte.

  2. Geah

   Hou je bek toch mens, het is veel te warm om je ergens op te lopen winden, denk aan je tijdbom wat bij ons een hart heet…..

   1. a_amsing

    Goh, wie wint zich nu op?

 4. Ni28

  De MIT moet voor Erdogan de democratie bewaken in het buitenland. Hij doet in alles Poetin na, zijn aanhangers zal hij zelfs buiten de grenzen “beschermen” en tegenstanders liquideren. Een echte democraat doet het toch zo.

  1. Wim

   Ja buiten Poetin en Erdogan is de wereld één en al liefde ,vrede en sociale gerechtigheid.

 5. Ni28

  Svetlana@ Zelfs mijn computer raakt in de war door uw reacties. Dus rectificatie is nodig voordat CP het een mooie aanleiding vindt om te reageren.
  Inmiddels moet u een ton wegen van al die witte brood. In Turkije smaakt hij nog beter dan hier. Nooit over nagedacht om hem liever daar te halen met al die lieve mensen en dichter bij uw echte vaderland? De uitkeringen zijn hier een stuk hoger, dat is waar, dus gaat u liever hier doorzeuren op DDS.

 6. vanhetgoor

  Die cijfers kunnen nog wel eens een klein beetje tegenvallen. In principe moet elke imam van een Turkse moskee en elk lid van het bestuur en ook alle medewerkers van die moskee verantwoordign afleggen aan Diyanet, dus aan de Turkse staat. Alle zogenaamde ‘gelovigen’ worden geadministreerd. En alles wordt overgebriefd. Als er in Duitsland dan ook maar 6000 agenten van de Turkse geheime dienst zijn dat valt dat nog mee, ik schat dat cijfer aanmerkelijk hoger, ik vermoed dat er in Duitsland al meer mensen officieel op de loonlijst staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.