Vandalen bekladden prullenbak van Joods gezin met hakenkruis. Dan komt de buurt in actie

Geen categorieaug 27 2016, 21:00
Dit Joodse gezin kreeg de schrik van haar leven toen er op een ochtend een hakenkruis op hun prullenbak was gespoten. Met een beetje hulp van buurtbewoners wisten ze daar echter een onverwachts positieve spin aan te geven.
Het zal je maar overkomen: word je wakker, heb je opeens een hakenkruis op je prullenbak. Voor iedereen mens zou dat al zeer naar zijn, maar voor Joodse mensen staat dat gelijk aan een doodsbedreiging. Dat overkwam een Joodse vrouw en haar gezin vorige week in Amerika. Ze schakelden dan ook meteen de politie in, die hopelijk snel erachter zal komen wie er verantwoordelijk is voor deze walgelijke daad.
Toch zaten ze opgescheept met dat vreselijke symbool op hun afvalbak. Ze hadden het kunnen laten weghalen of een nieuwe prullenbak kunnen aanvragen, maar de vrouw des huizes, Esther Cohen-Eskin, besloot er wat positiefs mee te doen. Dat advies had ze gekregen van een buurtbewoner, en als artiest wist ze wel wat ze ermee aanmoest. Ze pakte haar eigen verf, en ging aan de slag. Het resultaat? Een prullenbak met een ontzettend vrolijk motief!
[caption id="attachment_145818" align="aligncenter" width="700"]De bak vóór en ná de schilderbeurt. Bron: Esther Cohen-Eskin / Facebook De bak vóór en ná de schilderbeurt. Bron: Esther Cohen-Eskin / Facebook[/caption]
Esther heeft duidelijk gebruik gemaakt van het symbool, maar dat omgetoverd tot iets waar ze wél met een glimlach naar kan kijken. Zij is echter niet de enige, want al snel begon de hele buurt met hun beschilderen van hun eigen prullenbakken met soortgelijke motieven. Inmiddels heeft het zich verspreid over de hele wereld, en krijgt het gezin steunbetuigingen uit elke uithoek toegestuurd. En dat heeft haar geholpen om enigszins over deze gruwelijke aanval heen te komen: "Het heeft mijn vertrouwen in de mensheid hersteld (...) ik krijg het gevoel dat er nog zoveel goede dingen in de wereld zijn." aldus Esther.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten