Vandalen bekladden prullenbak van Joods gezin met hakenkruis. Dan komt de buurt in actie

Dit Joodse gezin kreeg de schrik van haar leven toen er op een ochtend een hakenkruis op hun prullenbak was gespoten. Met een beetje hulp van buurtbewoners wisten ze daar echter een onverwachts positieve spin aan te geven.

Het zal je maar overkomen: word je wakker, heb je opeens een hakenkruis op je prullenbak. Voor iedereen mens zou dat al zeer naar zijn, maar voor Joodse mensen staat dat gelijk aan een doodsbedreiging. Dat overkwam een Joodse vrouw en haar gezin vorige week in Amerika. Ze schakelden dan ook meteen de politie in, die hopelijk snel erachter zal komen wie er verantwoordelijk is voor deze walgelijke daad.

Toch zaten ze opgescheept met dat vreselijke symbool op hun afvalbak. Ze hadden het kunnen laten weghalen of een nieuwe prullenbak kunnen aanvragen, maar de vrouw des huizes, Esther Cohen-Eskin, besloot er wat positiefs mee te doen. Dat advies had ze gekregen van een buurtbewoner, en als artiest wist ze wel wat ze ermee aanmoest. Ze pakte haar eigen verf, en ging aan de slag. Het resultaat? Een prullenbak met een ontzettend vrolijk motief!

De bak vóór en ná de schilderbeurt. Bron: Esther Cohen-Eskin / Facebook
De bak vóór en ná de schilderbeurt. Bron: Esther Cohen-Eskin / Facebook

Esther heeft duidelijk gebruik gemaakt van het symbool, maar dat omgetoverd tot iets waar ze wél met een glimlach naar kan kijken. Zij is echter niet de enige, want al snel begon de hele buurt met hun beschilderen van hun eigen prullenbakken met soortgelijke motieven. Inmiddels heeft het zich verspreid over de hele wereld, en krijgt het gezin steunbetuigingen uit elke uithoek toegestuurd. En dat heeft haar geholpen om enigszins over deze gruwelijke aanval heen te komen: “Het heeft mijn vertrouwen in de mensheid hersteld (…) ik krijg het gevoel dat er nog zoveel goede dingen in de wereld zijn.” aldus Esther.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. zomaar

  kijk toch nog een moslim vrijebuurt ergens in Nederland .

  zal wel bij Rutte in de straat zijn ?.

  1. lonely

   Staat heel duidelijk beschreven dat dit een Joods gezin in Amerika betreft.

   1. zomaar

    dan begrijp ik het , daar heb je nog moslim vrije buurten .

    afin sorry ik heb het artikel niet door gelezen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.