Arrogante Edith Schippers wil geen tekst en uitleg geven over forse stijging zorgpremie

De arrogantie van dit kabinet is nauwelijks te bevatten. Maar wat maakt het uit? Wij betalen toch wel. En daar gaat het om, nietwaar?

Eerder vandaag berichtten wij dat de zorgpremie wel degelijk fors gaat stijgen. Al met al gaat het blijkbaar om een stijging van zo’n 10 euro per maand, wat neerkomt op 120 euro per jaar. (De exacte cijfers van DSW zijn 9,75 per maand, oftewel 117 euro) Dat is wellicht niet veel voor de boven ons gestelden als minister Edith Schippers, maar voor de rest van Nederland is het wel degelijk een serieus bedrag.

De Patiëntenfederatie Nederland is logischerwijze absoluut woedend. Directeur Dianda Veldman legt uit:

“Alle koopkrachtberekeningen gaan uit van een stijging van 3,50 euro. Dit is drie keer zoveel. Die koopkrachtberekeningen zijn dus niets meer waard. Ik ben benieuwd hoe de Tweede Kamer dit bij de Financiële Beschouwingen gaat oplossen.”

Natuurlijk zit iedereen te wachten op een reactie van minister Edith Schippers, de vrouw die hierover gaat. Helaas:

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) reageert niet op de aangekondigde zorgpremieverhoging van bijna 10 procent van DSW.

Met andere woorden, de VVD-minister heeft lak aan de patiënt en de belastingbetaler (in veel gevallen zijn die natuurlijk één en dezelfde). Mevrouw komt niet uit haar ivoren torentje om tekst en uitleg te geven over het feit dat ze de burgerij (hoogstwaarschijnlijk bewust!) verkeerd informeerde.

Man, wat heb ik mijn buik vol van dit rampenkabinet. En het wordt met de dag erger.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Peter Selie

  Arrogante Edith Schippers wil geen tekst en uitleg geven over forse stijging zorgpremie, Nee natuurlijk niet de onaangename waarheid over het grote aantal wanbetalers van de zorgpremie, baart haar en haar club grote zorgen. Het solidariteitsprincipe komt in gevaar en “ze” kunnen en willen daar gewoonweg geen maatregelen tegen treffen, dat stuit alleen op nog meer red-tape in de zorgvoorziening. Enfin u weet wat uw te doen staat op 15 maart 2017 (Kuch).

  1. halo1

   Zeg dan gewoon PVV stemmen! Maar dan krijg je weer gezeik met “de politie erop af!”..daar kunnen we in anarcho-NL niet goed tegen…dat is dan weer “zielig””..veel te veel ombudsmannen die het onwillige tuig beschermen..

   1. Peter Selie

    “Zeg dan gewoon PVV stemmen!” Dat maak ik wel uit hoe ik het zeg en wat ik stem, heb geen stemadvies nodig, niet van jou of door George Soros gefinancierde stemadvies bureaus.

 2. zomaar

  Wij betalen toch wel. En daar gaat het om,

  wij moeten wel betalen , anders ben je , je inboedel en huisje kwijt !, moet je dakloos rond dwalen .

  afin is er weer plaats voor de linkse knuffeltjes !.

 3. poldi

  Plagiaat
  ———
  Vandaag kwam het ook het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over het aantal wanbetalers.
  Volgens het CBS waren er eind 2014 327.334 mensen die zes maanden of meer achterliepen met het betalen van hun zorgpremie.

  Mijn voorspelling:
  Als je dit aantal inclusief de het aantal gelukzoekers in 2015, 2016 plus de nog te verwachten gelukzoekers na familiehereniging zal dit aantal de komende jaren richting 500.000 gaan.

  1. Peter Selie

   Juist poldi van de meer dan 100.000 nieuwe “Nederlanders” vind minder dan 9% betaald werk, de rest plus gezinshereniging hangt aan de tiet van de staat. Een half miljoen wanbetalers is een zeer grote groep mensen die om een of andere reden niet tot betalen bereid zijn of gewoon in financiële nood verkeren, dit hang als een blok beton om de bevallige enkels van de misdaad organisatie van Edith en natuurlijk om die van socialist Samson die even € 350.000 contant aftikte voor een nieuw huis.

 4. J.C.

  Na Prinsjesdag en bij de Algemene Beschouwingen was het allemaal halleluja, wat de politiek correcte klok klonk (er klonk gejuich over de herstelde economie, over de sterk gedaalde werkloosheid en iedereen ging er in de koopkrachtplaatjes 1% of meer er op voorruit!).

  In een comment, hier op DDS, schreef ik (n.a.v. de grap van Zijlstra over de volumeknop): en mag de leugendetector aan, vlak voor Mark Rutte het woord krijgt….. en ja hoor, bij de eerste de beste nieuws over de koopkrachtplaatjes (als gevolg van de ziektekostenpremieverhoging) gaat Rutte II al de mist in. Te hopen is dat de werkelijke waarheid over de rest van de juichverhalen ook nog voor de eerstvolgende verkiezingen voor alle kiezers duidelijk naar voren komt. Rutte II en de 138 (van de eenheidsworst D66, PvdA, CDA, SP, GL, CU, SGP, VVD, VNL, DENK, Van Vliet, Houwers, Klein en PvdD) horen te voelen, dat de leugen altijd ingehaald wordt door de werkelijke waarheid

  Ik stem PVV.

  1. ikweetwatikwil

   Daar doe ik aan mee JC. Dat komt omdat ik geen intellectueel ben maar mijn verstand gebruik.

   1. loritta

    Ik gebruik ook mijn verstand en stem dus ook PVV!!

 5. Peter Selie

  Senaat gewaarschuwd: Nieuwe EPD-wet verklaart patiënt en zijn privacy vogelvrij

  De nieuwe EPD-wet, die de Senaat dinsdag behandelt, dreigt onder het mom van “meer zeggenschap” de patiëntprivacy uit te hollen en het medisch beroepsgeheim buitenspel te plaatsen.
  Het wordt straks mogelijk om dossiers met een eenmalige toestemming te delen met duizenden zorgverleners. Ook biedt de wet derde partijen de mogelijkheid om zonder tussenkomst van de arts medische dossiers op te eisen bij patiënten. De campagne Specifieke Toestemming verzoekt de Eerste Kamer in een brief met klem om het wetsvoorstel niet aan te nemen.

  De wet wordt door de minister geframed alsof deze patiënten meer zeggenschap zou bieden. In de praktijk maakt de wet de patiënt alleen maar kwetsbaarder, zo stelt de campagne. In plaats van veilig achter slot en grendel bij de zorgverlener en alleen uitgewisseld voor een specifieke behandeling, kunnen dossiers straks met één toestemming worden opengezet voor duizenden zorgverleners, of direct worden overgezet naar de cloud, waar de bescherming van het medisch beroepsgeheim niet langer geldt. >>>> https://jdreport.com/senaat-gewaarschuwd-nieuwe-epd-wet-verklaart-patient-en-zijn-privacy-vogelvrij/

 6. Wim

  Dat is 10 euro in de maand met zijn tweeën 20 Euro.
  Met een inkomen van Netto 2400 Euro in de maand.
  Dit is 0,85% ,weg koopkracht stijging.

 7. BenVanHerwijnen

  Het oranje-bewind is wat ons betreft ook zeer arrogant.
  Onze partij, De Republikeinen, gaat dan ook voor de Republiek Nederland.
  Zie onze site google naar De Republikeinen

 8. Sniper666

  Alles moest zo nodig geprivatiseerd. De zorg voor de mens is dus geen zorg meer voor de roverheid. Ik zie dus niet in waarom minister Schippers moet reaguren op de plus 10% premieverhoging van DSW. De verzekeraars hebben veel geld nodig en wij zijn er om ze te helpen toch?

  1. J.C.

   @Sniper666

   Benieuwd of al die organen (och jee, vergeten te zeggen, dat ik het niet wil) straks van overheidswege of geprivatiseerd ingezet gaan worden………..

   1. Sniper666

    @J.C.

    Goed plan man! Korting op de zorgpremie als je tekent voor het afstaan van organen aan de verzekermaffia bij leven en bij RIP. Niet verder vertellen.., stel dat ze op ideeën komen.

    Straks krijgen we een RFID-chip geïmplanteerd zoals het rijgedrag kastje in de auto. U weet wel, om uw rijgedrag te sturen. Als je dan een biertje teveel naar binnen mikt kom je meteen in de malus regeling. Hahaheheheh;

    Groet, uw sniper666

 9. Ni28

  Die hele vooruitgang volgend jaar moet nog blijken. Zo te zien wordt het een achteruitgang of minstens de bekende sigaar uit eigen doos. Positief nieuws voor de verkiezingen hebben de partijen nodig maar dan moeten het geen leugens zijn. Ik kan mij herinneren Schippers trots te melden hoe wij hier de diabetes controles mooi geregeld hebben. Nu je het zelf betaalt uit eigen risico hoor je haar niet meer. Neen, volgend jaar gaan wij er weer op achteruit, dit is pas het begin. Desastreuze kabinet heeft geen goed nieuws.

 10. Ni28

  Iedereen zit miljarden op te potten en wij moeten steeds meer betalen.

 11. MareJane

  We hadden ooit een zeer goed ziekenfonds. Dit moest geprivatiseerd worden want marktwerking is goed. Gevolg: kartelvorming maar wat nog erger is dat we een verplichte winkelnering hebben; keus is er nauwelijks maar de zorgverzekeraars waar we onder dwang aan deel moeten nemen bepalen dan zelf de prijs? Maar als we niet betalen komt dezelfde overheid ineens wel weer in beeld want confiscatie. Gaat goed zo. Buitenlanders die hier werken betalen 69,00 eurie aan premie en geen eigen risico. Alle ontheemdiërs die hier een luilekkerland hebben gevonden (en veel zorg nodig hebben) krijgen alles gratis. Hebben geen eigen risico en maken volop gebruik van onze voorzieningen. Nederlanders stellen zorg halen uit vanwege idioot hoge eigen risico. Premie wordt toch wel door ons idioten voldaan. Hopen dat er in maart niet gefraudeerd gaat worden met de uitslag want ook in dit corrupte land is dit goed mogelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.