Arrogante Edith Schippers wil geen tekst en uitleg geven over forse stijging zorgpremie

Geen categoriesep 27 2016, 12:00
De arrogantie van dit kabinet is nauwelijks te bevatten. Maar wat maakt het uit? Wij betalen toch wel. En daar gaat het om, nietwaar?
Eerder vandaag berichtten wij dat de zorgpremie wel degelijk fors gaat stijgen. Al met al gaat het blijkbaar om een stijging van zo'n 10 euro per maand, wat neerkomt op 120 euro per jaar. (De exacte cijfers van DSW zijn 9,75 per maand, oftewel 117 euro) Dat is wellicht niet veel voor de boven ons gestelden als minister Edith Schippers, maar voor de rest van Nederland is het wel degelijk een serieus bedrag.
De Patiëntenfederatie Nederland is logischerwijze absoluut woedend. Directeur Dianda Veldman legt uit:

"Alle koopkrachtberekeningen gaan uit van een stijging van 3,50 euro. Dit is drie keer zoveel. Die koopkrachtberekeningen zijn dus niets meer waard. Ik ben benieuwd hoe de Tweede Kamer dit bij de Financiële Beschouwingen gaat oplossen."

Natuurlijk zit iedereen te wachten op een reactie van minister Edith Schippers, de vrouw die hierover gaat. Helaas:

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) reageert niet op de aangekondigde zorgpremieverhoging van bijna 10 procent van DSW.

Met andere woorden, de VVD-minister heeft lak aan de patiënt en de belastingbetaler (in veel gevallen zijn die natuurlijk één en dezelfde). Mevrouw komt niet uit haar ivoren torentje om tekst en uitleg te geven over het feit dat ze de burgerij (hoogstwaarschijnlijk bewust!) verkeerd informeerde.
Man, wat heb ik mijn buik vol van dit rampenkabinet. En het wordt met de dag erger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten