Winkelcentrum-schutter riep 'soebhan Allah,' 'Allahu akbar.' Autoriteiten vragen zich af wat het motief toch was

Geen categoriesep 27 2016, 11:00
Er is meer informatie bekend over Arcan Cetin, de Turk die onlangs een massamoord pleegde in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Washington (dus niet de hoofdstad van het land). Zo is gebleken dat hij tijdens zijn moordpartij onder meer "soebhan Allah" en "Allahu akbar" riep.
Dat wijst er natuurlijk op dat het wel degelijk een terreuractie was: de zoveelste aanslag uitgevoerd door een radicale moslim.
Gek genoeg denken de Amerikaanse autoriteiten daar geheel anders over. Die laten namelijk weten nog steeds op zoek te zijn "naar een motief."
Daarbij kijken ze vooral naar zijn gedrag ten opzichte van vrouwen. Blijkbaar stond Cetin bekend als een enorme viespeuk die meisjes en vrouwen stelselmatig lastigviel en zelfs aanrandde. In zijn buurt waren er zelfs vrouwen die zich bewapenden om zich tegen hem te beschermen.
Je zou denken: een mafketel dus. Jazeker, maar ook een mafketel die erg... islamitisch was:

One post on Cetin’s Tumblr page urged readers to repeat the phrase “Subhan Allah” (“Glory to God”) 10 times “and then reblog this, do not stop reblogging it.”

De reactie van de politie:

Police had no comment on the suspect’s religious beliefs.

Ongelooflijk.
Oh, en dat is nog niet eens alles. Hij postte namelijk ook teksten waarin hij de leider van ISIS -- Abu Bakr al-Baghdadi -- en Ali Khamenei -- de gekke mullah die het voor het zeggen heeft in Iran -- complimenteerde.
Het echte raadsel is dus niet waarom deze gek deze moorden pleegde, maar waarom de autoriteiten de feiten nog steeds niet willen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten