Belastingdienst wil geen pottenkijkers bij rechtszaak over spaartaks

Want stel je voor dat de kiezer weet wat er gebeurt en zich er massaal tegen verzet.

Dit is hoe Nederlandse fiscus rolt:

De Belastingdienst wenst geen pottenkijkers in de rechtszaal in Haarlem, waar vandaag het langverwachte proces om de verguisde spaartaks begint. Waarom de deuren dicht moeten blijven is een raadsel, maar het heeft er alle schijn van dat de fiscus de ophef over de taks probeert te beperken door publiek te weren.

De Bond voor Belastingbetalers, die de rechtszaak begonnen is, wilde dat het juist allemaal in de openbaarheid zou gebeuren. Heel gek is dat niet aangezien het ons allemaal aangaat.

Maar: de Belastingdienst denkt daar heel anders over. Want stel je voor dat de belastingbetalers van dit land zien wat er gebeurt en zich er terecht boos over maken. Dat moet je als fiscus zijnde natuurlijk niet willen. Voor je het weet concludeert belastingbetalend Nederland dat het bestolen wordt. Dat is slecht voor het imago van de belastingdienst én van de staat zelf.

De zaak draait om de aanname van de Belastingdienst dat spaarders gemakkelijk even 4% rendement per jaar krijgen. In de werkelijkheid is dat allerminst het geval, maar daar heeft de fiscus lak aan. Ze gaan uit van 4% en dus moeten jij en ik maar dokken. Daarbij laat de Belastingdienst zich niet tegen houden zoiets irrelevants als ‘de feiten.’

Iedere belastingbetaler in Nederland heeft er recht op om deze zaak op de voet te kunnen volgen, maar de staat wil daar niet aan. Het is een grof schandaal, zeker omdat we politieke partijen tegenwoordig continu horen roepen dat ze willen dat de overheid “transparant” is. Dat blijkt dus één grote leugen te zijn. Als puntje bij paaltje komt willen ze dat helemaal niet omdat kiezers er dan achterkomen dat ze op grote schaal bestolen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Wim

  Maar het is toch aan de politiek om die grens te verlagen niet aan de belastingdienst. Je weet wel die partij die weer zou stijgen in de peilingen met de steen om de nek.

 2. zomaar

  al jaren worden wij bestolen , vanaf dat je gaat verdienen betaal je aan het sociaal geheven pensioen , gaat van je brutoloon af .

  waarna als je pensioen gerechtigd bent , je nog eens over je pensioen en AOW uitkering belasting betaald , heb je wat spaargeld met werken vergaard dan ben je weer de sjaak , en betaal je nog meer bel .

  hier een deel van het verkiezingsprogram van GroenLinks , de spaarde is de sjaak , onder het nom van nivelleren.

  de buitenlander (gelukszoeker) , en de vrijwillig blijvende werkelozen , wint de hoofprijs.

  tja dit program was een boek vol !!, dat van Wilders een A4’tje toch wel met aandacht voor de werkende , de AOW’er , ect , ect .

  gezien de peilingen willen de mensen betalen , of zou het grootse deel , aan een uitkering zitten ?, en zo de hoofdprijs binnen halen .

 3. Wim

  Vreemd men is hele maal in extase dat de eigenbijdrage zorgtoeslag niet omhoog gaat ,het media gejuich is ver buiten de grenzen te horen, het wordt gepresenteerd als een geweldig meevaller terwijl de inflatie bijna 0,0 is. De kiezer gewend hijgend achter een worst aan te lopen waar ze nooit in kunnen happen trapt er weer in gezien de peilingen. Ben benieuwd waar ze het zorggeld vandaan halen van de tienduizenden binnen komende.

 4. Ni28

  Zouden wij soms verrast kunnen worden met het feit dat wij al jaren bestolen worden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.