Goed nieuws: eurosceptisch UKIP bereidt ‘invasie van Europa’ voor

Hilarisch: de eurosceptici van UKIP gebruiken het beleid van eurofielen om de eurofiele beweging definitief de nek om te draaien. Daar kunnen wij alleen maar om juichen.

Dit is nog eens geweldig nieuws: Arron Banks, de multimiljonair die één van de grootste en belangrijkste donateurs van UKIP is, zegt dat hij en zijn mede UKIP’ers van plan zijn om het succes van de partij te exporteren naar andere Europese landen.

“Laten we maar helemaal continentaal gaan,” citeert Politico.eu de verkoper van verzekeringen. Vervolgens legt hij uit dat hij een fantastisch mooie toekomstvisie heeft voor Europa… en voor de eurosceptische beweging: een groot, Europees bondgenootschap van partijen en organisaties die andere lidstaten zover krijgen om de Europese Unie te verlaten.

“Deze boodschap — dat je het establishment kunt overwinnen — doet het buitengewoon goed in andere landen,” zegt Banks. Dat klopt natuurlijk helemaal, en het mooiste is dat Banks een schitterende rol weggelegd ziet voor Nigel Farage, de UKIP-leider die zijn positie bij die partij heeft neergelegd.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’

Wat Banks betreft, en Farage heeft daar blijkbaar wel oren naar, wordt Farage een soort van “reizende ambassadeur.” Hij zal afreizen naar “landen als Denemarken en Frankrijk om daar te zeggen: ‘Het is mogelijk, jullie kunnen het ook doen.’ De economie van de EU kraakt. Het is rijp voor zo’n boodschap.”

Door samen te werken met andere partijen en groeperingen gelooft UKIP dat het dit eurosceptische sentiment continentaal kan verspreiden. Daarbij gebruiken ze de 5Sterren Beweging van de Italiaan Beppe Grillo als belangrijke inspiratiebron.

Italië is één van de landen die rijp zijn voor een anti-EU revolutie. Later dit jaar wordt er daar een referendum gehouden om de grondwet te kunnen veranderen. Premier Mario Renzi wil de macht van de Italiaanse Senaat ernstig beperken, waardoor het gemakkelijker wordt voor hem en voor Brussel om bepaalde plannen er doorheen te jagen, wat de Senaat en de Italiaanse kiezer daarvan ook mogen vinden.

Het Britse UKIP gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Italianen bij dat referendum luid en duidelijk ‘nee’ stemmen.

Het moge duidelijk zijn dat dit een bijzonder prettige ontwikkeling is. Met name Farage is voor veel eurosceptici een bron van inspiratie. Als hij zijn talenten gaat benutten om het euroscepticisme elders aan te wakkeren kan dat alleen maar positief uitpakken.

Driewerf hoera dus voor dit moedige plan van Banks en Farage.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. nick

  Dit is zo’n goed plan!! Heel benieuwd hoe ze het gaan doen in Italie.Geeft een beetje hoop voor de toekomst van ons continent….

 2. Houtlijm

  Dit is geweldig nieuws! Eindelijk een gestructureerde opzet, een plan de campagne en bundeling van krachten. De eurosceptici gaan -op (korte) termijn- winnen en de EU definitief ten grave dragen. Hoera, hoezee!

 3. Niek

  En die linkse lafbekken (ook op DDS) die uit hun eigen hart Farage een egoïstische lafbek noemden om uit de politiek te gaan en de brexitvoters te laten stikken, hoor je dus niet meer. Farage is er niet minder actief door geworden, prijs God!

 4. ceteris paribus

  Ze hebben natuurlijk een ijzersterk verhaal: de Brexit is een enorm succes.

  Geestig.

  1. Michel69

   @cp klopt dat ze een heel sterk verhaal hadden en hebben volgens Farage ging namelijk Brexit lukken……..en jij was heilig van overtuigd dat dit nooit zou gebeuren……dussss wie staat er nu sterk….haha!!

   1. ceteris paribus

    Inmiddels hebben veel Britten spijt als haren op hun hoofd, Michel, en beseffen ze dat ze door populistische oplichters zijn bedrogen.

    1. Wim

     Britten hebben helemaal geen spijt de economie draait als en tierelier.
     Ik sprak een oud Britse medewerker van mijn bedrijf waar ik gewerkt heb ze zijn enorm oplucht om binnenkort van de EU kettingen af te zijn en zien toch wel met leedvermaak dat de EU steeds verder wegzakt in het moeras. Steek jij je duim maar ergens anders in ,dan er aan te zuigen.

     1. ceteris paribus

      Natuurlijk, Wim, de Brexit leidde tot een enorme vergroting van de economische groei in GB, mitsgaders een ferme toename van de werkgelegenheid.

    2. Oeroeboeroe

     Op de bewijzen van paribus zijn belachelijke bewering moet men natuurlijk nog even wachten, hij zuigt dit parmantig uit zijn duim….

     1. Beukman

      Zo ouwe vijg, ben je hier undercover? Ik zal je niet verlinken hoor.

     2. ceteris paribus

      Nee hoor, Vleeshaak, dat doen we niet.

     3. Wim Hutten

      Het zal mij eerlijk gezegd aan mijn reet roesten grondlijn boy’s, jullie doen maar….

     4. ceteris paribus

      Ach, vigo viel wel erg snel door de mand.

     5. Beukman

      Potsen met meer nicks tegelijk, stiekem terugkeren na een levenslange ban, hoe noemen we zo iemand ook alweer? Oja: een trol. Het blijft lachen met Vleeshaak.

     6. Houtlijm

      Beukman, de echte trollen zijn jij en Simon natuurlijk, dat weet iedereen en daar zijn alle DDS-reaguurders van doordrongen. “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.”

      Vigo valt op deze punten niets te verwijten, terwijl dit profiel wel naadloos op jullie van toepassing is.

      Het taalgebruik van Vigo was soms wat over de schreef en oproepen tot geweld kan inderdaad niet. Maar voor het overige was Vigo in mijn ogen een zeer gewaardeerde reaguurder, wiens turbulente proza ik altijd met genoegen las. Vooral omdat hij zo vaak de spijker op de kop sloeg. In tegenstelling tot jullie notoire trollen die vrijwel altijd de plank misslaan.

     7. Beukman

      Gelul @Lijm, en volgens mij ben je snugger genoeg om dat zelf ook te begrijpen.
      Jij verwart het geven van je mening met “voorspelbare emotionele reacties oproepen”. Niet toevallig wordt precies het handjevol potsers met een van de main stream afwijkende mening op DDS als “trol” weggezet.

      Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat juist die anderen trollen zijn. Een afwijkende mening is per slot nogal relatief, toch?
      Zonder dat groepje “trollen” zou er op DDS dus geen ene reet aan zijn: elkaar nawauwelende mensen, goh wat interessant, gaap. Is dat wat je wil, Lijm?

      Misschien kun je aangeven hoe “zichzelf expres anders voordoen” van toepassing is op CP en op mij?
      Oh, je bedoelt dat je nog steeds in je paranoïde waan verkeert dat wij dezelfden zijn?
      Dat is toch echt jouw probleem, knul. Mag ik je er verder op wijzen dat Vleeshaak en zijn maatje een tijdje terug eindeloos bleven dreinen en klagen dat CP na een vermeende permanente ban toch weer terugkeerde, terwijl Vleeshaak nu precies hetzelfde doet?

      En mag je er meteen op attent maken hoe onze Moraalridders op hun eigen forumpje tranen met tuiten huilden dat CP onder meerdere nicks tegelijk potste (waarin ze ongelijk hadden want ik ben CP niet), terwijl Vleeshaak op dit moment onder wel drie nicks tegelijk opereert?

      Oja, ook ik ben een fan van Vleeshaaks proza, dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik zie zijn dikke kop vaak op mijn netvlies verschijnen als ik hem lees. Jammer dat hij geen donor wil wezen, want ik zou zijn hoofd hier best in een weckfles in de boekenkast willen hebben staan. Dat hij zo plezierig schrijft, pleit hem echter niet vrij van hypocrisie en schijnheiligheid.

 5. Beukman

  Inmiddels heeft Farage toegegeven dat hij de Britten tijdens de campagne in het pak heeft genaaid. Onder andere met het verhaal over de 350 miljoen pond die voortaan wekelijks naar Gezondheidszorg zouden gaan, en met het puntensysteemideetje voor immigranten.
  Goed voor de Italianen om te weten.

  1. Stanly2000

   Bij welke campagnes wordt niet overdreven of neemt men het niet zo nauw met de waarheid. Kijk en luister om je heen, je hoort en ziet de een na de ander goede boodschap voorbij komen. Net alsof er weer verkiezingen komen.

   1. Beukman

    Zeker, Rutte heeft ons ook van alles beloofd. Maar stel dat hij een paar maanden na die beloftes opnieuw campagne was gaan voeren terwijl inmiddels bekend was dat ze niks waard waren, hadden zijn leugens zich keihard tegen hem gekeerd.

    In die situatie zit Farage nu. Hij gaat de Italianen van alles voorspiegelen. Maar de Brexitleugens zijn nog warm.

  2. Wachteres

   Flauw verhaal, Beukie. Heb je niets anders te melden?

   Wie moesten hun excuses aanbieden voor echte leugens?

   En Simon, de Britten die ik ken en hun familie en kennissen zijn dol gelukkig.

   Waren wij maar zover!

   1. Beukman

    Laten we eerst even constateren dat er nog helemaal geen sprake is van een feitelijke Brexit. Pas over een paar jaar kunnen we wellicht constateren dat GB er op voor- danwel achteruit is gegaan.

    1. ceteris paribus

     De kans is groot dat de volgende Labourleider de verkiezingen ingaat met het voorstel de Brexit terug te draaien, een garantie voor een ruime overwinning.

     1. Beukman

      Ik zou daar niet snel geld op inzetten. “Terug” is niet echt een Britse eigenschap. Óf die leider van Labour zou de “terug”-boodschap heel slim moeten verpakken.
      Ik dacht ook dat op het moment voor- en tegenstanders van de Brexit elkaar nog steeds aardig in evenwicht houden.

    2. Ali Yas

     Jaha, daar maakt Beukman wel een punt! De Britten hebben niet veel haast. Maar waarom zouden ze ook? Bij zo’n belangrijke stap moet je de zaken goed voorbereiden en eruit halen wat erin zit. Maar voorlopig staan de seinen op groen: de werkloosheid is naar een nieuw dieptepunt gedaald, de export zit in de lift (door een lage koers van het Pond weliswaar, maar goed) en ondertussen zitten ze zich in Brussel op te vreten. Elk jaar dat de EU langer doorstrompelt wordt de onderhandelingspositie van de Britten sterker.

     1. ceteris paribus

      De Britten moeten nog even de echte effecten van de Brexit gaan ervaren om echt bij zinnen te komen.

      http://www.z24.nl/ondernemen/brexit

     2. Ali Yas

      Ceteris denkt dat de Britten zich bij hun keuze voor een ‘Brexit’ hebben laten leiden door voorspellingen van economen.

     3. ceteris paribus

      Nee, heer Yas, als ze dat hadden gedaan hadden ze massaal tegen een Brexit gestemd.

     4. Wachteres

      Het is bijna ontroerend, het geloof van Simon dat alles goed komt als we maar in de EU blijven.

      Doet me denken aan een vijfjarig jongetje dat blindelings op zijn vader vertrouwt.

      In zijn puberijd komt hij er wel achter dat pa ook maar een mens is.

     5. ceteris paribus

      Ik zou het iets anders formuleren, mevrouw Wachteres. Ik weet slechts zeker dat het niet goed komt als Europa een lappendeken van nationale staten blijft. De vorming van de EU is onvermijdelijk omdat de grote problemen alleen in dat verband blijken te kunnen worden opgelost. In die zin hoeven we er niet eens voor te kiezen, het is een autonome ontwikkeling gedreven door de krachten van de globaliserende economie, de veranderende geo-politieke verhoudingen en de technologische ontwikkelingen.

     6. Ali Yas

      “omdat de grote problemen alleen in dat verband blijken te kunnen worden opgelost”

      Ceteris heeft een tamelijk romantisch beeld van wat de EU presteert.

 6. Wim

  Britse oud minister Defensie: We zijn al te vaak door Brussel misleid

  De Duitse en Nederlandse ministers van Defensie besloten al eerder tot stapsgewijze integratie van beide krijgsmachten. Zo worden 800 Duitse militairen bij de Nederlandse marine ondergebracht.

  Het overgrote deel van de Europese bevolking wil het absoluut niet, maar dat weerhoudt ‘hun’ politici er niet van om stug door te gaan met plannen die de nationale soevereiniteit en democratie totaal zullen opheffen, ten gunste van een totalitair geregeerde Europese Superstaat. Het vergevorderde plan voor de snelle oprichting van een Europees leger is een enorme stap naar het onomkeerbaar maken van het proces dat tot een vanuit Brussel geregeerde politieke unie moet leiden. Eens te meer verklaart de Europese gevestigde orde hiermee zich tot een gevaarlijke vijand van alle vrijheidslievende Europese burgers.

  Het gezamenlijke leger wordt aan het publiek verkocht als een mogelijkheid om miljarden euro’s uit te sparen op Defensie, omdat ieder land straks niet meer noodzakelijk een complete krijgsmacht nodig heeft. Zo zou Nederland zich bijvoorbeeld op de marine kunnen concentreren, Duitsland op de landmacht, en Frankrijk op de luchtmacht. De Nederlandse en Duitse defensie ondernamen al stappen tot integratie; zo werd in februari besloten om 800 Duitse militairen bij de Nederlandse marine onder te brengen.

  De Süddeutsche Zeitung schrijft in het bezit te zijn van officiële documenten waaruit blijkt dat het Europese leger er al op zeer korte termijn gaat komen. Opmerkelijk is dat de Oost Europese landen, die mordicus tegen de door Brussel geëiste massa immigratie zijn -met Hongarije voorop-, juist grote voorstanders van een Europees leger zijn. De Hongaarse premier Viktor Orban vindt overigens dat dit leger vooral nodig is om migranten buiten de deur te houden.

  ‘Enorme stap naar volledige politieke integratie’

  Uit Groot Brittannië komen niet mis te verstane waarschuwingen dat met een Europees leger het nationale zelfbeschikkingsrecht van de EU-staten definitief wordt afgebroken. Voormalig minister van Defensie Liam Fox, die lid was van het kabinet van David Cameron, waarschuwde nog voor het Brexit referendum dat ‘wij het ons niet kunnen veroorloven om net als in 1975 om de tuin te worden geleid… Er wordt altijd gezegd dat we ons geen zorgen hoeven te maken over meer integratie, en dan doen ze het toch. We zijn al te vaak in de luren gelegd, en dat mag niet nog eens gebeuren.’

  ‘Een centraal gecontroleerd leger zou een enorme stap zijn naar het EU doel van volledige politieke integratie. Maar het zou ook een zeer gevaarlijke stap zijn,’ vond minister van de Strijdkrachten Penny Mordaunt al in mei. Geoffrey Van Orden, woordvoerder voor Defensie van de Conservatieve regeringspartij, legde uit dat ‘de ambities van de EU veel verder gaan dan het voorkomen van conflicten. Het motief van de EU is niet het creëren van meer militaire capaciteiten, maar de integratie van defensie als een cruciale stap naar een federale EU staat.’

  Zijn collega Mike Hookem van de Onafhankelijkheidspartij UKIP wees erop dat zijn partij al jaren waarschuwt voor de achterliggende bedoeling van een Europees leger. ‘Ik ben blij dat mensen eindelijk wakker worden. Een EU-leger is niet slechts een fantasie van eurosceptici. Velen in Brussel zijn vastbesloten om dit te realiseren.’

  Xnieuws

 7. Ruud Steunassen

  Ceteris paribus, het geestigste van een Nexit is dat u de eigen boontjes zult moeten gaan doppen. U als socialist bent als de dood voor dat moment, daarom blijft u maar liegen dat het zo slecht met de Britten gaat.

  1. ceteris paribus

   Ik ben geen socialist, Ruud, en ik dop nu ook al mijn eigen boontjes. Dat gaat door een Nexit niet veranderen.

   1. Wim

    Ja maar het gaat je wel een hoop geld kosten. Want de centjes moeten nu ze niet van uit de GB komen uit onze portemonnee. Dus angst is er zeker wel bij jou. En de Engelse houden die mooi in de zak. Wie weet moet jij je toetsenbordje dan wel weg doen.

 8. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3790772/Now-EU-chief-Jean-Claude-Juncker-blames-Brexit-40-years-lies-British-politicians-declares-wrong-Britain.html

  Now EU chief Jean-Claude Juncker blames Brexit on ’40 years of lies’ by British politicians as he declares: ‘Something is wrong in Britain’

  Juncker says voters backed Brexit due to decades of ‘half truths’ and ‘lies’
  Provocative remarks came during live YouTube interview with youngsters
  Says unsurprising Brexit happened when politicians branded EU ‘stupid’
  MPs hit out at Juncker’s ‘arrogant disdain’ for UK voters

  Komisch: Wat Juncker bedoelt te zeggen is dat decennia van ‘halve waarheden’`en ‘hele leugens’ kiezers ertoe gebracht hebben om op de EU te stemmen.

  Dief en diefjesmaat.

 9. Wachteres

  http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/09/13-tusk-invitation-letter-bratislava/

  Letter from President Donald Tusk before the Bratislava summit

  “I think it is important that we make an honest assessment of the current situation to provide the best possible basis for building our future together.

  I
  We are meeting in Bratislava at a particularly historic moment. Twenty-seven leaders of Europe are to discuss the future of our Union, following the first ever decision of a country to leave the EU.

  Our objective in the future negotiations should be, on the one hand, to establish the best possible relations with the UK;

  the Brexit vote is a desperate attempt to answer the questions that millions of Europeans ask themselves daily, questions about the very essence of politics. Questions about the guarantees of security of the citizens and their territory, questions about the protection of their interests, cultural heritage and way of life. These are questions we would have to face even if the UK had voted to remain”.

  Uit het artikel blijkt dat de EU donders goed weet wat er aan de hand is en wat de kritiek op de EU inhoudt.

  Ik ben bang dat dit stuk weer een ‘doekje voor het bloeden’ is, net als de uitspraak van Merkel in 2010: “De multiculturele samenleving is VOLLEDIG mislukt”.

  Nadien is het ‘business as usual’.

  Oftewel:

  “We [de EU en onze politiek-correcte ‘elite’] drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was”.

 10. Ruud Steunassen

  het is een autonome ontwikkeling gedreven door de krachten van de globaliserende economie, de veranderende geo-politieke verhoudingen en de technologische ontwikkelingen.

  Vaag, vaag, vaag!
  “De krachten”. Het weer. Het klimaat. Leg je er maar bij neer. Niks aan te doen, behalve dan veel belasting betalen.
  Lijkt wel of ceteris is geïnspireerd door 1Vandaag: “Het weer werd mede mogelijk gemaakt door……….” (de krachten achter het weer)
  Allemaal krachten, waar ceteris thuis kaarsjes voor brand bij zijn huisaltaartje.

 11. Ruud Steunassen

  @Wim Ja maar het gaat je wel een hoop geld kosten. Want de centjes moeten nu ze niet van uit de GB komen uit onze portemonnee. Dus angst is er zeker wel bij jou. En de Engelse houden die mooi in de zak. Wie weet moet jij je toetsenbordje dan wel weg doen.

  Ceteris die z’n toetsenbordje weg moet doen? You’re kidding! Dat zou werkelijk rampzalig zijn!! Door wiens brievenbus moet ik dan urineren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.