Is Max Verstappen zijn zelfvertrouwen kwijt? Geeft bij voorbaat al podiumplek op

Geen categoriesep 04 2016, 8:00
Het moet nog heel gek lopen of dit weekend wordt het weekend van Max Verstappen. Zelfs de anders zo optimistische jeugdige coureur laat de schouders hangen en gaat er vanuit in Italië niet veel punten te scoren: "Een podiumplaats scoren wordt heel lastig vrees ik."
Het is momenteel even geen feest van de hooggespannen verwachtingen in Max Verstappen-land. Na de kater van de Grand Prix van België afgelopen week, waar Verstappen mocht starten op P2, maar eindigde buiten de punten, lijkt ook de race in Italië vandaag geen geweldig puntenfestijn te gaan worden. De jonge coureur lijkt dat ook zelf te beseffen:

"Een podiumplaats scoren wordt heel lastig vrees ik. Dan hadden we in de kwalificatie verder naar voren moeten zitten", zei de 18-jarige Limburger na zijn zevende plaats.

"Maar we wisten dat dit een moeilijk weekend voor ons zou worden. Dit is voor ons het slechtste circuit van het jaar. Met dat in het achterhoofd is het resultaat beter dan ik vooraf had verwacht."

Als sporters je gaan vertellen dat ze het al 'verwacht' hadden dat ze slecht zouden gaam scoren weet je dat ze de winnaarsmentaliteit (in ieder geval voorlopig) hebben laten varen. Want een wereldkampioen hoeft immers niet aan verwachtingenmanagement te doen: die is zo goed, voor hem liggen er immers altijd kansen.
Het lijkt erop dat Max zichzelf even niet meer ziet als de wereldtop, en dat is intens zonde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten