Kijk, zo hoort het Tunahan! Abbas schudt Netanyahu de hand waar anti-semiet Kuzu weigerde

Begin september schoffeerde DENK-kopstuk Tunahan Kuzu de Israëlische premier op schandalige wijze door te weigeren hem de hand te schudden. Mahmoud Abbas laat hem nu even zien hoe het wél moet.

Alsof het nog niet duidelijk was dat jodenhater Kuzu beter op zijn plek zou zijn in het parlement van Turkije dan dat van ons, liet hij dat onlangs nog eens duidelijk zien. Als parlementariër heeft hij de plicht om de Nederlandse belangen te dienen, maar kennelijk had zijn anti-semitisme even een hogere prioriteit. Met de vlag van een fictioneel land – Palestina noemt hij het – op de borst gespeld als ‘teken van solidariteit’ werd hij bij een staatsbezoek benaderd door Benjamin Netanyahu. Waar de collega’s van Tunahan de uitgestoken hand van de Israëlische premier maar al te graag hartelijk schudden, hield onze favoriete DENK’er zijn hand steevast bij zich. Netanyahu had uiteraard wel wat beters te doen dan zich hier druk om te maken, maar met deze actie was het gezichtsverlies voor Nederland al geschied:

Nota bene de leider van dat Palestina, Mahmoud Abbas, heeft nu live op tv laten zien hoe je op een wat respectvollere manier met mensen omgaat, zelfs al ben je het nog zo met ze oneens. Vele leiders, waaronder Abbas en Netanyahu, zijn vrijdagmiddag bij elkaar gekomen om een laatste eer te bewijzen aan één van de grootste staatshoofden die de wereld ooit gekend heeft: Shimon Peres, die na 93 jaar trouwe dienst aan het Joodse volk het leven gelaten heeft.

Toen de twee elkaar troffen, hadden ze elkaar temidden van de drukte relatief makkelijk kunnen negeren, mochten ze dat gewild hebben. In plaats daarvan schudden ze elkaar vriendelijk de hand en wisselden ze enkele woorden uit. Hoe ernstig ze elkaar soms ook het bloed onder de nagels vandaan mogen halen, een degelijke omgang en een basisniveau aan manieren zijn ze gelukkig nog niet afgeleerd. Dus mijn vraag aan Kuzu is deze: als de mensen waar jij je zo verbonden mee zegt te voelen het wel kunnen, waarom kun jij het niet dan?

Let dus maar gewoon goed op Tunahan, en kijk hoe het wél moet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. van Urk

  En zo is het!

 2. Janalb

  Wat knap.

 3. Ni28

  Kuzu is zelfgenoemde politicus en over diplomatiek gedrag heeft ie nog nooit gehoord.

 4. ikweetwatikwil

  Mee eens Van Urk

 5. Sniper666

  Het is te prijzen dat Abbas even over de verschillen heen stapt om iemand op normale wijze de laatste eer te bewijzen. Een voorbeeld voor heer Kuzu.

  1. Ali Yas

   Abbas heeft zich eens laten ontvallen dat er wat hem betreft in “zijn” Palestina geen enkele jood blijft wonen (hij zei “Israëli” maar daarmee zal hij niet één van de miljoen Arabieren bedoeld hebben). En Kuzu presteert het deze man rechts in te halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.