Met verkiezingsdag in zicht zinkt het PVV-schip langzaam

Net als elke zondag is er weer een nieuwe peiling uit van Maurice de Hond.

screen-shot-2016-09-11-at-10-37-24

Nu de verkiezingen weer dichterbij komen stort de PVV zoals gebruikelijk weer in elkaar. Buiten verkiezingstijd geven boze VVD-kiezers altijd aan dat ze van plan zijn om op de PVV te stemmen omdat ze boos zijn op het kabinet. Als puntje bij paaltje komt bedenken ze zich dan vaak toch maar weer.  Dat lijkt ook nu weer te gebeuren.

De PVV verliest twee zetels ten opzichte van vorige week, terwijl de VVD twee virtuele zetels stijgt. Het verschil tussen de PVV en de VVD is nu nog maar drie zetels. In december 2015 was dat gat nog 25 zetels groot.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Nu de verkiezingen dichterbij komen doet niet alleen de VVD het beter, maar premier Rutte zelf ook. Waar afgelopen winter nog meer vertrouwen hadden in Wilders dan in de premier is dat nu andersom. Dat is opvallend omdat er politiek-inhoudelijk niets veranderd is. Het beleid van het kabinet is hetzelfde, en Rutte voelde zich onlangs zelfs gedwongen om zijn excuses aan te bieden voor alle gebroken beloftes van de afgelopen jaren.

Toch switchen steeds meer rechtse kiezers nu virtueel toch maar terug van de PVV naar de VVD. Blijkbaar zijn ze weliswaar nog steeds boos op Rutte, maar durven ze het risico niet aan met Wilders, die excentrieker en agressiever is. Ja, Rutte voert een slecht beleid, maar hij is in ieder geval wel goed bij zijn hoofd.

Verder is het opvallend dat de SP weer een virtuele zetel verliest in één week tijd. De partij van Emile Roemer kan de zwakte van de PvdA dus niet uitbuiten. Ondertussen blijft VNL met lijsttrekker Jan Roos op twee virtuele zetels staan, en stijgt 50Plus een zetel: van acht naar negen. Die partij kon dus weleens uitkomen op of rond tien zetels.

Op de lijst van “waarschijnlijke” lijsttrekkers voor de verkiezingen van 2017 scoort Buma het hoogst, daarna komt Rutte. Jesse Klaver van GroenLinks staat op de derde plaats. Het is duidelijk dat er inmiddels nog maar weinig vertrouwen is in Samsom. Hij staat op de tiende plaats.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  Geheel naar verwachting. De PVV eerst hoog in peilingen brengen om vervolgens hen te doen laten dalen. In maart zal de VVD hoog staan en ook weer die PVDA. Let maar op! De media beheerst de meningen van het volk en met die machtige propaganda-machine kan men iedereen (vrijwel iedereen) brainwashen tot het door hen gewenste resultaat.

  Frappant is wel om te zien dat Maurice de Hond sociale geografie heeft gestudeerd een zogenoemde Alfa wetenschap en zijn bedrijf opiniepeilingen verricht waarbij men dus een typische Beta wetenschap (statistiek) toe moet passen. Grappig om te zien dat alfa mannetjes plotseling beta wetenschap zouden kunnen toepassen. Peilingen zijn er alleen maar om de mensen in een bepaalde richting te duwen. Ze hebben niets met de werkelijkheid te maken. Jammer dat de helft van de wereld zich zo laat manipuleren.

  1. ceteris paribus

   De ontkenningsmodus van Limburgse Kuifje is hier al eerder nauwkeurig voorspeld.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/de-peiling-ontkenners-van-de-pvv-zijn-de-nieuwe-complotdenkers/

   1. zomaar

    @cp , je hebt hier in ons landje zoveel stromingen van links naar links , en zoveel (teveel) partijen , die alle hun deel willen bemachtigen .

    dat het in de afgelopen peilingen een utopie was , dat onder de deelnemers (iets van 1000 of 3000 bevraagde per week ), bijna de meerderheid voor de PVV zou gaan stemmen , (was dat maar waar , toch niet de realiteit gezien de stromingen van links naar links).

    dus in de afgelopen periode heeft De. Hond zijn peilingen gemanipuleerd door de bij hem bekende PVV sympathisanten om hun stemvoorkeur en mening te bevragen .

    nu !! draait hij de rollen om !!.

     1. zomaar

      en wat wil jij hiermee aangeven ?, dat het commentaar van mij niet klopt .

      zoals deze
      “zomaar    4 dagen ago    Beantwoorden
      vanaf 1970 is stemmen niet meer verplicht !.
      dus vele gaan niet , derhalve de door links geïmporteerde en geneutraliseerde buitenlander , die hier door links geknuffeld is en wordt .
      en vanzelfsprekend de linkse mens onder ons , die meestal via de overheid (denk aan het socialisme ) , een riante inkomsten geniet uit de vele subsidie potten , die links in al deze jaren opgezet heeft .
      en hier valt de opkomst van hen die wel voor onze samenleving zijn , bij in het niet !!.
      links Nederland heeft dit goed overdacht , buitenlanders binnen , geen stemplicht meer .

      of deze

      “zomaar    4 dagen ago    Beantwoorden
      de media en de links denkende onder ons halen alles uit de kast , zelfs het goed doordachte A4’tje , om de PVV naar beneden te drukken .
      Schippers (VVD) , komt met haat soelaas , betreffende dat onze cultuur beter is dan welke anderen , zou je denken hé dat is een goede .
      helaas gisteren bij het nieuws werd vermeld, dat zij de volgende ronden niet verkiesbaar is .
      dan hebben wij nog het program mogen lezen van GroenLinks , waar de werkende en spaarder de klos gaat worden , het heilige woord op links blijkt toch weer nivelleren!, en tja daar lopen de mensen nu achteraan volgens de peilingen .
      volgens de PVV plannen gaat iedere Nederlander er op vooruit , arm/rijk, oud/jong , toch de meerderheid beslist dat wij dit niet willen .
      en de meerderheid zijn zij die hier door links binnengehaald zijn !! ,dat is juist het grootste deel van de stemmers , vanaf dat stemmen niet meer verplicht is , gaan vele Nederlanders niet meer stemmen , het deel wat wel gaat moet opboksen tegen al die binnengehaalde buitenlanders !.
      links heeft hier vroeger echt wel aandacht aan besteed .”.

      kijk naar de bezetting in diverse partijen, en je moet concluderen dat links in grote getallen , buitenlanders (geneutraliseerd) opgenomen hebben , buitenlanders uit de vijver waaruit zij vissen !.

      dus ja met het afschaffen van de stemplicht ! , heeft de politiek (partijen) goed over nagedacht !.

      ga bij de eerstvolgende verkiezing maar eens posten , bij een willekeurige verkiezingspost , en tel dan hoeveel Nederlanders en hoeveel voormalige buitenlanders er binnen lopen, kan je nu al vertellen dat de verhouding niet klopt !.

      dus links Nederland heeft er goed over nagedacht , toen zij tot het besluit kwamen deze verplichting op te doen heffen.

      het Nationaal gevoel zijn wij kwijt !!.

   2. Limburgse Kuifje

    Het typische antwoord van het alfa mannetje. Ja het is vermakelijk om te zien dat alfa mannetjes ineens beta wetenschap zouden kunnen bedrijven. Maar kan Simon dan eens uitleggen waarom die alfa-mannetjes in een beta wetenschap nooit een doctoraal behalen of behaalden.Tja want wiskunde is nu niet bepaald hun ding!!!

    Het is te vergelijken met bijvoorbeeld een Arnon Grunberg (alfa-literatuur) die plotseling een technisch ingenieur blijkt te zijn.

    1. ceteris paribus

     Als je een studie volgt in een menswetenschap lijkt het me inderdaad niet goed mogelijk daarmee een mastergraad in een natuurwetenschappelijke studierichting te verwerven.
     Volgens mij hoef je geen beta te zijn om deze logica te doorgronden.
     Om te begrijpen dat hieruit volgt dat de peilingen ter zake de aanhang van PVV welzeker worden gemanipuleerd is wel hogere wiskunde vereist.

   3. Limburgse Kuifje

    Nogmaals voor alle duidelijkheid. Als je een peiling wilt houden over de partij-politieke keuze mensen dan vraag je wekelijks aan een 3000 representatieve mensen hun mening. Let op WEL AAN DEZELFDE MENSEN steeds vragen en niet elke week wisselen, zoals de Hond doet. Als je dus dezelfde mensen keer op keer bevraagt dan krijg je het goede beeld of er iets verandert. En in jouw vraagstelling moet het onderscheid worden gemaakt.

    Ik weet dat Simon daar weer tegenin zal gaan want hij vindt het niet belangrijk dat het dezelfde mensen moeten zijn om verschillen zichtbaar te maken. Het is wel, maar dat begrijpt een alfa-mannetje nu eenmaal niet. Appels met peren vergelijken is nu eenmaal makkelijker dan exacte wetenschap bedrijven.

    Peilingen zeggen mij helemaal niets. Het is alleen een propaganda-middel en een buitengewoon goed instrument om de publieke opinie in een door jou gewenste richting te sturen. Als ik dagelijks een pagina-grote advertentie in de Telegraaf zou plaatsen met daarin mijn gewenste boodschap, dan zal men in no-time mijn boodschap als waarheid gaan beschouwen. Zo werkt nu eenmaal de reclame. Schreeuwen en zo vaak als mogelijk vertonen om de mens in de door jou gewenste richting te krijgen.

    1. Beukman

     Kuifje beweert:
     “Als je een peiling wilt houden over de partij-politieke keuze mensen dan vraag je wekelijks aan een 3000 representatieve mensen hun mening. Let op WEL AAN DEZELFDE MENSEN steeds vragen en niet elke week wisselen, zoals de Hond doet.”

     Jij begrijpt dus NIETS van statistieken.
     Verder valt weer eens op dat de alupluutjes die denken dat De Hond de boel manipuleert, ALLEEN met hun (immer ongefundeerde) beschuldigingen komen als Geert het slecht doen in de peilingen. NIEMAND die opmerkte toen de PVV opstoomde naar 37 zetels: “Daar zit een luchtje aan hoor! De Hond heeft ons omhoog gepeild om ons een rad voor ogen te draaien!”

     Je beschuldiging is lachwekkend, Kuifje. Gelukkig kom ik op DDS om te lachen.

     1. Limburgse Kuifje

      Ja Beukman, INDERDAAD ik moet toegeven dat ik werkelijk echt niks snap van statistiek. Ja, echt helemaal niks. En diezelfde logica trek ik nu door naar 6 april van dit jaar. 32% van de bevolking stemt bij het referendum en daarvan is ruim 60% tegen een associatieverdrag. JAZEKER Beukman, ik ben het helemaal met je eens dat die andere 68% van de bevolking vast en zeker VOOR het associatieverdrag zou hebben getekend. VAST EN ZEKER, dat is statistiek, toch !! ???

      Tegen zoveel domheid van Beukman en Simon is geen kruid gewassen. De alfa mannetjes die de Beta kerels wel even gaan vertellen hoe het echt zit ! Ja ik kom hier om te lachen en bij jou verhaaltje krijg ik spontaan de slappe lach en zit er nog steeds in.

     2. Beukman

      Ik ben natuurlijk heel blij dat ook jij hier komt om te lachen, @Kuifje. Maar voor ik nu totaal in lachen uitbarst, moet je me eerst even uitleggen wat je bedoelt met

      “ik ben het helemaal met je eens dat die andere 68% van de bevolking vast en zeker VOOR het associatieverdrag zou hebben getekend. VAST EN ZEKER, dat is statistiek, toch !! ???”

      Hoe kom je daar toch bij?

 2. zomaar

  ach een kinderhand is gauw gevuld ,1% gaan wij erop vooruit.

  daarentegen blijft alles bij het oude !, de lasten blijven even hoog of worden hoger , de gelukszoeker blijft komen , de werkenloosheid blijft !.

  en de staatschuld stijgt .

  ik denk dat de meerderheid onder ons , te bang is om de ogen te openen en hierdoor het sprookje wat verteld word , voor waarheid aanneemt.

  de sprookjes verteller Rutte en zijn poppenkast vaart er wel bij .

 3. Jan

  De PVV was boven zichzelf uitgestegen door de vluchtelingencrisis. Nu deze voorbij lijkt en de opvangcentra weer sluiten zakt de PVV weer naar normaal niveau. Met de verkiezingen in aantocht, zeker als er weer tweestrijd ontstaat om het premierschap, zal de PVV nog wel verder gaan inzakken lijkt me. Veel kiezers realiseren zich dan ook dat een stem op de PVV altijd een stem op de oppositie is en daarmee een verloren stem.

  1. zomaar

   van een verloren stem kan je niet spreken !, is het jou en de jouen niet opgevallen?, dat telkens voor een verkiezing , de andere partijen het zelfde liedje zingen !, opgekuist dat wel , toch van gelijke strekking als die van de PVV !!.

   dat zij hun beloftes niet waarmaken is een ander verhaal, de massa trapt er toch telkens weer in.

  2. Bromsnor

   Een stem op de oppositie is zeker geen verloren stem.

   Een krachtige PVV zorgt ervoor dat de andere partijen geen “vrij spel” hebben en altijd rekening moeten houden de PVV.

   Kijk maar naar de speech van Schippers. Zonder de PVV had Schippers nooit zo’n speech gehouden.

   Vergeet niet dat de enige partij die krachtig vecht tegen de islamisering van Nederland de PVV is en zonder een krachtige PVV de politieke elite ( met behulp van hun vriendjes in de media) gewoon hun gang kunnen gaan.

   1. zomaar

    en zo denk ik er ook over , alle vogeltjes in het politieke nest fluiten het lied van de voorzanger(Wilders) na , voor en tijdens de verkiezingen .

    waarna ieder weer zijn eigen valse tonen gaat produceren, tot de volgende periode aanbreekt !, dan zingt men het lied van de voorzanger weer om meer en meer wurmen te bemachtigen .

  3. Eminem2

   Is een stem op een partij waarmee je het eens bent “verloren” als die partij waarschijnlijk in de oppositie komt? En wat is het alternatief als er geen andere partijen zijn die voldoende aansluiten bij jouw standpunten: maar stemmen op een partij waar je het niet mee eens bent? Zodat die jouw stem kan gebruiken om te doen wat jij *niet* wilt als die partij in het kabinet komt? Wat heeft dat voor zin?

  4. Anna

   Jan. De stem van de PVV is de sterkste en machtigste stem anders zou het niet nodig zijn om Wilders, PVV en aanhangers zo verschrikkelijk te demoniseren en uit te sluiten.
   Rutte herhaalt Wilders om stemmen van Wilders af te snoepen.

  5. Houtlijm

   Geen enkele stem is een verloren stem, nooit. Elke stem is waardevol en belangrijk. Je stemt op de partij die jouw politieke denkbeelden, maatschappelijke waarden en belangen het beste benaderd en behartigt. Of die partij ooit in een regering wordt opgenomen, is geheel vers twee, doet weinig of niets ter zake en hoort niet invloed te zijn op het stemgedrag.

 4. Wim

  Blijkbaar zijn ze weliswaar nog steeds boos op Rutte, maar durven ze het risico niet aan met Wilders, die natuurlijk gewoon knettergek is. Ja, Rutte voert een slecht beleid, maar hij is in ieder geval wel goed bij zijn hoofd.
  Inderdaad Michael iemand die zoveel valse belofte doet en liegt die is goed bij zijn hoofd. Als dat jouw kwalificatie is mag je toch wel een bij je zelf te rade gaan.

  Maar dat waren Stalin, Mao en Hitler ook, goed bij hun hoofd, ze konden allemaal goed liegen en allemaal hadden ze een prima propaganda machine.
  Ach na de verkiezingen kreunt dat zelfde volk zijn we er dan weer ingetuind. ja stom volk jullie zijn er weer ingetuind. Ja de worst die je voor gehouden wordt kun je nooit in bijten,jullie oma en opa worden toch nog het verpleeghuis uit gedonderd en de pensioenen verkwanseld en miljarden naar Oekraïne, Griekenland enz en je land wordt overspoeld door de Islam en mee-eters en als je dat niet bevalt als Nederlander dan pleur je toch op.
  De volgende stap in de propaganda machine is dat PVDA gepromoot gaat worden dat niet rechts het voor het zeggen krijgt en zo zijn we weer in het strategisch stemmen beland en kan afbraak en de wen van een groot vierde rijk gewoon doorgaan.

  1. Marieke

   Stalin, Mao en Hitler waren toch echt iets anders dan Rutte, beste Wim. De intensie het volk ten gronde te richten heeft Rutte niet. Rutte is een prima leider, een degelijke, ietwat saaie man, die de beste intensies echt wel heeft.

   1. zomaar

    ach met Rutte en zijn kompanen , zijn wij er nog niet !!.

    de linkse ideologie kan en mag men op een lijn zetten met het communisme , de islam en het linkse!! nazisme .

    alle wilde en willen zij de samenleving vorm geven aan hun ideeën, en voorkeuren .

    ik zie maar hoe het onder links , (ja,ja ook de door jou of jullie rechtse partijen genoemd overheerst de linkse geest !!, zoals binnen de VVD, en het CDA , CU ), onze samenleving langzaam ten onder gegaan is en gaat ! .

   2. Wachteres

    Ach Marieke, mijn grootmoeder zei het al:

    “De weg naar de hel is geplaveid met goede intenties”.

    Waaruit blijken die goede intenties van Rutte trouwens? Dat hij als een braaf hondje achter de EU aanloopt?

    Of dat hij tegen verkiezingstijd wat stoere PVV kreten laat horen – dat trucje gebruikt hij al jaren – terwijl het voor hem na die tijd ‘business as usual’ is?

    En of Rutte de bedoeling heeft of niet, hij zal het volk ten gronde richten.

    Lees je wel eens kranten? Dan weet je wat ik bedoel.

    Jij zult het nog wel meemaken.

   3. ceteris paribus

    Eens, Marieke, Rutte is een tamelijk briljante staatsman die op onnavolgbare wijze een politiek verdeelde coalitie bij elkaar hield en daarnaast zaken wist te doen met oppositiepartijen en maatschappelijke partners. Het beleidsmatige resultaat is imponerend; het is het beste naoorlogse Kabinet.

   4. Wim

    Denk niet dat de intenste van die dictators was het volk ten grond te richten.
    Het was uiteindelijk het gevolg van hun beleid.
    Als jij iemand en prima leider noemt met zoveel leugens en de nabestaande en slachtoffers van de M17 met en steen om de nek in het diepe gooit zegt veel over jou. De intenties van deze man zijn alleen zijn eigen ego.

    1. ceteris paribus

     “en de nabestaande en slachtoffers van de M17 met en steen om de nek in het diepe gooit ”

     Daarvan is me niets bekend, kan Wim dit toelichten?

     1. Wim

      Nou ze liggen nog steeds met de steen om de nek in het diepe, hij heeft de steen nog niet naar boven gehaald.
      Is jou dat niet bekend CP, dat is droevig, ach leugentje meer of minder maakt niet uit toch?

     2. zomaar

      Wim    2 minuten ago   
      Nou ze liggen nog steeds met de steen om de nek in het diepe, hij heeft de steen nog niet naar boven gehaald.
      Is jou dat niet bekend CP, dat is droevig, ach leugentje meer of minder maakt niet uit toch?

      met gezegdes of spreekwoorden moet je niet bij @cp aankomen , snapt hij de ballen niet van .

      heeft hij nooit geleerd tijdens zijn inburgeringscursus .

     3. Wachteres

      Beeldspraak is een beetje te moeilijk voor Simon cp, @Wim.

      Daar moet je toch wat rekening mee houden.

      Net zoals hij mensen in het wilde weg beschuldigt van leugens en als die met feiten komen dan is hij verdwenen. En beschuldigt hij de volgende keerdoodleuk weer …

      http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3019227/2011/11/07/Nederland-kan-niet-zonder-Europa-en-migranten.dhtml

      D66-leider Pechtold op congres: Een veel groter probleem dan immigratie, is geen immigratie

      Pechtold: Migratie is méér dan een verrijking voor ons land.

      Ik kwam nog meer van dergelijke voorbeelden tegen.

   5. Anna

    Rechtsstaat. Kiezers zullen op de hoogte worden gebracht dat de regerende VVD Voor EU, Voor immigratie,Voor Turkije bij EU, Voor werkgever en Tegen werknemer en niets doet tegen de enorme onveiligheid. Zie de enorme hoeveelheid werklozen, islamisering,onveiligheid, miljardenkostenpost moslimmannen/familie. Nog even en bevolking pikt het niet meer gevolg burgeroorlog.

   6. Anna

    Marieke. Als je als regering en minister president van Nederland alle eisen van een klein groepje EU elite opvolgt en geen eigen mening hebt. Wie ben je dan? Een bange meeloper! Rutte is een profiteur en een dief. Hij steelt stukken uit het verkiezingsprogramma van de PVV. Intussen Wilders/PVV en aanhangers demoniseren.

  2. Beukman

   Wim steunt:
   “ja stom volk jullie zijn er weer ingetuind. ”

   Wat een dédain voor de gewone man, Wim. Alsof die niet zelf kan nadenken. Nee, dan jij. Jij hebt het allemaal goed gezien.
   Was het al bij je opgekomen dat dat “stomme volk” tamelijk mild is over Rutte? Hij heeft zijn hoofd koel gehouden bij de vluchtelingencrisis en de Eurocrisis, ons land is niet in mekaar gedonderd, er is bezuinigd en dat heeft iets opgeleverd, en bovenal: hij is de eerste premier sinds mensenheugenis die rust in de tent heeft gehouden, wat zeg ik: gebracht.

   Nee, dan Geert. Vanuit het comfortabele oppositiepluche – het lijkt warempel of hij er in zit vastgeplakt heeft hij tien jaar veel beloofd, maar niets geleverd.

   Het wordt voor jou dus tijd, Wim, om dat stomme Nederlandse volk je excuses aan te bieden.

   1. zomaar

    “Hij heeft zijn hoofd koel gehouden bij de vluchtelingencrisis en de Eurocrisis, ons land is niet in mekaar gedonderd, er is bezuinigd en dat heeft iets opgeleverd”.

    als ik het nieuws goed begrijp en begrepen hebt, komt en kwam de stroom gelukszoekers tot een stop bij de Balische grenzen , landen die hun grenzen barricadeerde.
    of dit op het conto van Rutte of Merkel bij geschreven mag en kan worden ,betwijfel ik .
    dus hier geen verdienste voor Rutte !, zelfs heeft hij zich uitgesproken tegen deze blokkade te zijn !!.
    dan de Eurocrisis, als je negeert en blijft negeren wat het volk op democratische wijzen wil !, kan je elke crisis bezweren .

    toch of dit daadkracht ten toon spreid betwijfel ik , voor mij komt het over als het linkse (vernietigingsprogram ) , tegen weer en wil doordrukken .

    1. Beukman

     Rutte heeft twee totaal vet coole bewindslieden in dienst: Dijkhoff en Dijsselbloem. De eerste hield zijn poot stijf toen de pleuris dreigde uit te breken rondom de vestiging van asielzoekers in Nederland, maar leidde tegelijk de operatie in zodanig goede banen, dat inmiddels Nederlanders in opstand komen als een azc dreigt te worden gesloten.

     De ander bezwoer als een waar ijskonijn de crisis met Griekenland en voerde bezuinigingen in Nederland door zonder het hoofd te verliezen.

     Ik denk dat je hun impact onderschat op de waardering van veel Nederlanders.
     Bovenal zien wij dat terwijl er overal om ons heen wel iets aan de hand is, aanslagen, crises, scheuringen, kabinetscrises, schandalen, Nederland in dit gewoel een baken van rust is. Daar houden wij Nederlanders van, Zomaar.

     1. zomaar

      Rutte heeft twee totaal vet coole bewindslieden in dienst: Dijkhoff en Dijsselbloem. De eerste hield zijn poot stijf toen de pleuris dreigde uit te breken rondom de vestiging van asielzoekers in Nederland, maar leidde tegelijk de operatie in zodanig goede banen, dat inmiddels Nederlanders in opstand komen als een azc dreigt te worden gesloten.

      dit getuigt hoe Dijkhoff met hun democratie omgaat , de massa is het niet eens met een besluit, en toch drukt men dat besluit door !, moeten wij hier blij om zijn , of van worden ?, nee het toont aan dat zij de massa alleen respecteren tijdens de verkiezingen.
      dan dat er Nederlanders in opstand komen , betreft het sluiten van een azc , is natuurlijk kul!!, enkele belanghebbende zijn en waren daar op tegen .

      zijn wij blij met de besluiten van Dijselbloem , die het bezweren van de Europese crisis bij ons op het bord poneerde middels bezuinigingen , ook hier dacht ik dat de gemiddelde Nederland er niet blij mee is , of van geworden is .

      als je een baken van rust wil creëren, door iedereen en elke buitenlander , zijn zin te geven ben je als regering toch iets verkeerd bezig .

     2. Beukman

      Het zou me wat moois worden als Den Haag buigt voor iedere massa die door deze of gene wordt opgetrommeld en zich te buiten gaat aan geweldsmisdrijven, @Zomaar. Dan kan je de democratie net zo goed opdoeken, want dan regeert het recht van de sterkste.

      Je schrijft: “als je een baken van rust wil creëren, door iedereen en elke buitenlander , zijn zin te geven ben je als regering toch iets verkeerd bezig .”

      Moet de regering dan wel iedere boerenlul zijn zin geven? Nee, de regering moet besluiten nemen, en erop toezien dat deze worden uitgevoerd. Zonder dat heeft een regering geen gezag, en kan je haar net zo goed naar huis sturen.

     3. zomaar

      Beukman    1 uur ago   
      Het zou me wat moois worden als Den Haag buigt voor iedere massa die door deze of gene wordt opgetrommeld en zich te buiten gaat aan geweldsmisdrijven, @Zomaar. Dan kan je de democratie net zo goed opdoeken, want dan regeert het recht van de sterkste.
      Je schrijft: “als je een baken van rust wil creëren, door iedereen en elke buitenlander , zijn zin te geven ben je als regering toch iets verkeerd bezig .”
      Moet de regering dan wel iedere boerenlul zijn zin geven? Nee, de regering moet besluiten nemen, en erop toezien dat deze worden uitgevoerd. Zonder dat heeft een regering geen gezag, en kan je haar net zo goed naar huis sturen.

      ik denk dat wij hier niet uitkomen !, de regering gekozen door en voor het volk , (waar zeker ook die boerenlul toebehoord !), moet zijn plicht doen!.

      en als zij voor de verkiezingen uitspraken doen die ,( die boerenlul graag hoort , en ervan op uit gaat dat eindelijk de problemen in zijn buurt, wijk , opgelost worden) , en dit na de verkiezing nalaat !.

      mag men hen verwijten dat zij geen voorstanders zijn van een democratie !, zeker als de regering niet wil benoemen waar en door wie de onrust komt of ontstaan is .

      voorbeeld Rutte heeft ooit gezegd ,”wij zijn in oorlog met Isis , niet met de islam”, toch de door jullie genoemde (radicaal gelovigen) moslim , beroept zich op zijn geloof en deze is juist de islam .

      dus weer benoemde hij niet waar het gevaar vandaan komt , wel creëert hij met deze woorden onrust , immers die boerenlul uit de straat/wijk ziet het geheel anders , elke aanslag word en is door moslims opgeëist, zelfs het neersteken van passanten .

      de regering moet regeren voor het volk , waarvan zij zeggen deze te vertegenwoordigen , en niets anders .

   2. Wim

    Jij mag van mij best die mensen die achter Hitler, Stalin en Mao liepen bijdehand noemen. Dat is jou keuze.

 5. Wim

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/09/11/deutlicher-anstieg-der-altersarmut-in-deutschland/

  En hier in Nederland zou het goed gaan, het is best droevig dat mensen daar in trappen.

 6. Lex

  Ik vind het niet vreemd hoor.

  Er word in de media zo enorm veel bagger over de de PVV en de persoon Geert Wilders gestort. Even een zoek opdracht in Google en je slaat stijf achterover van de negatieve modder spuiterij veelal door multiculti knuffel gerelateerde instellingen of personen.

  Want ja och wat is die Geert Wilders toch een monsterman die vecht de islam tegen de door zo velen geliefde maar ook vreselijke gewelddadige moordende ideologie dat islam heet. Ja maar dat is niet onze islam hoor je ze dan zeggen.

  De islam is een eeuwen oude ideologie dat sinds zijn bestaan al miljoenen andersdenkende mensen over kling heeft gejaagd.

  IS bewijst de wreedheid van de islam.

  Gelukkig komt aan deze wreedheid binnenkort een einde.

  mensen stop met modder storten en doe die oogkleppen af.

 7. tonzwart

  Mijn oren hoef ik niet vol te laten gieten met was, noch hoef ik aan een mast vastgebonden te worden om de zoete verleidingen van een geschiedenisleraar, die nooit wat van de geschiedenis opgestoken heeft, te weerstaan. Ik zal nooit (merr) VVD stemmen.

 8. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26582496/__Autistische_Henry_mishandeld__.html

  Autistische Henry (21) beroofd en mishandeld
  3 uur geleden

  EMMEN – De 21-jarige Henry uit Emmen, die zwaar autistisch is, is afgelopen woensdag bij een straatroof in zijn woonplaats op agressieve wijze toegetakeld. De jongen raakte zwaargewond; hij werd zo hard geslagen dat hij er verschillende botbreuken in zijn gezicht aan overhield.

  “Henry werd onderweg naar huis aangevallen door een man die hem van zijn fiets trok. De rover maande hem zijn spullen in te leveren, maar Henry weigerde. De twintiger werd daarop midden op straat bruut toegetakeld, maar niemand greep in.

  De politie is intussen op zoek naar de dader, een grote man van rond de twee meter. De man is licht getint, heeft zwart haar en droeg een trainingsbroek”.

  Behalve wat stoere woorden gebruiken zal Rutte helemaal niets doen tegen dit laf moslimgeweld.

  Dagelijks staat er wel iets in de kranten. Het liefst pakken ze vrouwen, oude mensen, ambtenaren in functie – chauffeurs, conducteurs – of zoals hier een autist. De geweldpleger was bijna twee meter! Durfde hij wel? En het volk is al doodsbang, dat blijkt wel.

  Met Rutte zal er niets gebeuren tegen de aanslagen die meer en meer in Europa zullen plaatsvinden, omdat hij slechts de opdrachten van de EU uitvoert. En wat het tegengaan van die aanslagen betreft zijn die nul komma nul.

  Het volk krijgt de leiders die het verdient. Ik heb geen greintje medelijden. Mijn enige zorg blijven mijn kinderen en mijn kleinkinderen.

  En die zijn bij de EU in heel slechte handen, in elk opzicht.

  Onze eerste opdracht is: Uit de EU! En dan zijn we er nog lang niet.

  “Wilders die ‘excentrieker en agressiever’ is”.

  De invloed van de linkse pers heeft blijkbaar ook invloed op DDS. Een dergelijke beschrijving van Wilders valt toch niet meer serieus te nemen.

  1. Wim

   Er komt een uitweg voor de kinderen Engeland.

 9. Bromsnor

  Net zoals vorige keer neemt de VVD enkele punten over van de PVV voor de verkiezing. Zie b.v maar de speech van Schippers en o.a de uitspraken van Rutte over de reltrappers van Zaandam. Punten die de PVV al jaren naar voren brengt maar daar voor gedemoniseerd werd door de media.

  Eenmaal na de verkiezingen zal de VVD weer gewoon doorgaan op de oude manier en de mensen klagen dat de VVD zich niet aan haar verkiezingsbeloften komen.

  En zo trapt de kiezer er weer iedere keer in.

  En zoals Limburgse Kuifje terecht opmerkt : “De media beheerst de meningen van het volk”

  De grootste opinie vormer zijn nog altijd de media. Heb je de media tegen je dan heb je het altijd veel moeilijker dan als de media aan je kant staat.

  En alhoewel de media niet pro-VVD zijn ( de meeste media zijn links) hebben ze liever dat de zetels naar Rutte gaan dan naar Wilders. Dus word Geert Wilders gedemoniseerd en Rutte geprezen voor zijn verkiezings strategie in de media.

  1. Rechtsstaat

   Je hebt helemaal gelijk Bromsnor, maar dat de PVV gedemoniseerd word door de media roept het op zichzelf af. De uitspraken met de zelfde inhoud worden door de VVD slimmer verpakt waardoor deze beter worden aanvaard, en dat is het verschil.

   1. Anna

    Rechtsstaat. Kiezers zullen op de hoogte worden gebracht dat de regerende VVD Voor EU, Voor immigratie,Voor Turkije bij EU, Voor werkgever en Tegen werknemer en niets doet tegen de enorme onveiligheid. Zie de enorme hoeveelheid werklozen, islamisering,onveiligheid, miljardenkostenpost moslimmannen/familie. Nog even en bevolking pikt het niet meer gevolg burgeroorlog.

   2. zomaar

    jammer dat de VVD ,met name Rutte, na de verkiezingen de verpakking wegdondert !!.

   3. Wachteres

    Kletskoek, @Rechtsstaat. Rutte zegt precies hetzelfde. Hij heeft zelfs dezelfde woordkeus.

    Hoe komt het dan dat in GB UKIP gedemoniseerd wordt en in Duitsland AfD hetzelfde overkomt. Net als in Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Denemarken, trouwens. Ook daar worden gelijksoortige partijen zwart gemaakt.

    Het is heel simpel: Politiek-correct en de EU vinden dat zij gelijk hebben en dat iedereen zich aan hun opvattingen over de ideale maatschappij en de maakbare samenleving moet aanpassen en anders ben je …. nou ja de scheldwoorden kennen wij.

    Eigenlijk is er sinds de tijd voor de val van de muur niets veranderd. De communistische partijen in de Oostbloklanden gedroegen zich precies zo als politiek-correct zich nu nog gedraagt.

    Daarom heb ik ook gelijk als ik zeg dat de EU communistisch is. Alleen Merkel was en is al een rasechte communist.

    Haar familie [vader was dominee] was zeer gezien bij het communistisch regime.

    Zij mochten zelfs naar het buitenland reizen.

    Lees de boeken van George Orwell nog maar eens: een eye opener.

 10. HdK

  De wens is vaak de vader vd gedachte. Maar bij Frederika wordt het denken aan de PVV wel erg dwangmatig. Morgen weer een Frederika?

 11. Rechtsstaat

  Ik begrijp deze uitslag wel, de PVV heeft zichzelf in de voeten geschoten met hun eigen programma. De punten over de islam en dergelijk zijn onuitvoerbaar mist er een derde wereldoorlog uitbreekt. Het is dan ook betreurenswaardig dat er niemand bij de PVV dit even onder de aandacht heeft gebracht dat deze plannen negatief zouden uitpakken. Veel Nederlanders en zelfs allochtonen zijn het met veel uitspraken van de PVV eens maar waarom nu zo extreem gesteld in het verkiezingsprogramma? We kunnen er niet onderuit dat de waarschuwingen van de PVV de laatste jaren altijd zijn uitgekomen en dat de stellingen breed gedragen word door het Nederlandse volk. Daarom is het zo jammer dat het A4tje met daarin onuitvoerbare standpunten roet in het eten gooit, is deze actie bewust gedaan? of was het de bedoeling middels een concept te peilen hoe groot de draagkracht is voor dergelijke standpunten. Hoe dan ook hoop ik dat de PVV zich zal beraden en het verkiezingsprogramma herziet met meer economische standpunten overgoten met een sausje deislamisering. Voor nu is het begrijpelijk dat het volk terug loopt naar de VVD, zij hopen dat als de VVD los komt van de PVDA zichzelf kan zijn en daarmee wel hun verkiezingsbeloften na kunnen komen. Hoe naïef ook gedacht is dit wel de meest risicoloze richting die dit Nederlandse volk kiest, tenslotte staan wij niet als een progressief volkje bekend. Zo als het er nu voor staat verwacht ik een kabinet met VVD/CDA met nog een derde partij, en de PVV in de oppositie……………….jammer.

  1. ceteris paribus

   Geert bleek nimmer in staat na extremistische uitspraken gas terug te nemen, dus dat zal nu ook niet gebeuren. Ik vind dat wel een goede zaak: het is gewenst dat de kiezer helder kan zien met welke geborneerde aap we te maken hebben.

   1. zomaar

    @cp nu kan ik het woordje “geborneerde aap “, niet thuisbrengen toch het zal wel een vinding van jou (links)induectueel brein zijn.

    toch vertel mij nu eens , of ons is nog leuker welk bezwaar en schuilt aan minder lasten voor de burger !, of minder zeggenschap vanuit Brussel.

    of om de radicale islam uit onze samenleving te weren , ben jij dan voorstander (zoals elke linkse) , van aanslagen die gepleegd worden uit en in naam van de islam !, wil jij dat wij ons niet meer veilig voelen of gaan voelen in de straat omdat overal en altijd de radicale islam gelovigen op doemen kan.

    snap jou beredenering en die vanuit links niet echt .

  2. zomaar

   als er niet meer te vermelden is , dan dat wat op een A4tje past , waarom dan bekenvol schrijven ?.

   een voorbeeld de eigen bijdragen in de zorg van de baan onder punt 4 , wie kan hierop tegen zijn?.
   huren omlaag onder punt 5 , wie kan daar op tegen zijn ?.

   onder punt 8 , terug draaien de bezuinigingen in de thuiszorg en ouderen zorg , meer handen aan het bed, wie kan daar op tegen zijn?.

   en zo zijn er meer punten vermeld op dat kleine A4tje , die belangrijk zijn voor iedere Nederlander,

  3. Beukman

   Rechtsstaat schrijft:
   “Daarom is het zo jammer dat het A4tje met daarin onuitvoerbare standpunten roet in het eten gooit, is deze actie bewust gedaan? of was het de bedoeling middels een concept te peilen hoe groot de draagkracht is voor dergelijke standpunten.”

   Het is een van de aanwijzingen die erop duiden dat Wilders helemaal geen interesse heeft om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

   Andere aanwijzingen: dat hij na het échec van 2012 definitief is gestopt met het zoeken naar kwaliteit om zijn fractie te versterken; dat diezelfde fractie slechts een uur vóór publikatie van het inmiddels beruchte A4-tje in kennis werd gesteld van de inhoud ervan (auteurs: Madlener, Fritsma, Geert); dat zo’n beetje de halve fractie interne mail lekt naar de pers; en dat fractieleden Wilders chanteren met het creëren van “LPF-toestanden”, door te dreigen uit de school te klappen.

   Geert is een effectpoliticus, die met opvallende uitspraken, op het juiste moment getimed, zoveel mogelijk reuring wil veroorzaken. Helaas voor hem heeft hij sinds kort concurrentie van DENK, die dat kunstje goed van hem heeft afgekeken.

   1. zomaar

    heeft hij sinds kort concurrentie van DENK, die dat kunstje goed van hem heeft afgekeken

    tja “denk” veroorzaakt reuring onder de bevolking !, en wel zo dat de meerderheid kost op de moslims !!.

    als dit het gewenste effect is wat “denk” bereiken wil zitten zij op de goede weg .

    tweespalt zaaien tussen de moslims en de anders denkende Nederlander, waarna zij gezamenlijk met links de anders denkende voor racisten uit kunnen maken .

    afin “denk” heeft dus het kunstje niet goed afgekeken , of uitgevoerd !.

 12. poldi

  Geert Wilders is heel erg stil de laatste tijd.
  En dat terwijl de compagne om Wilders te demoniseren met de VVD als grote gangmaker in volle gang is.
  Daar maken onze Manipulator de Hond en overige peilingbureu’s dankbaar gebruik van om de PVV verder te downsizen.
  Diverse deskundigen zeggen ook dat de verkiezingscampagnes veel te vroeg zijn begonnen.
  Ik denk niet dat PVV-kiezers in de doorzichtige PVV-retoriek van Rutte, Schippers en Zijlstra erin zullen trappen.

  Wilders houdt zijn kruit droog want er komen nog genoeg PVV-zetels verhogende gebeurtenissen en dan zal hij, let op mijn woorden keihard terugslaan.

 13. Ruud562

  Ach CP, dat ‘journalistiek’ van die Tim neem ik met een korreltje zout. Hij is overduidelijk tegen de PVV, is zijn goed recht maar om dat als journalist te uiten? Hij kan beter overstappen naar Joop, dunkt me zo.

  En wat het commentaar van Limburgse Kuifje betreft, hij kan hier wel eens een heel goed punt hebben, gezien het feit dat de overgrote meerderheid van onze media niet bepaald objectief of onafhankelijk publiceert of toont! Legio voorbeelden te over, welke ik hier niet ga vermelden!

 14. Gerben

  Al een paar weken geen aanslagen. De PVV zakt in de peilingen. Ik vrees dat de PVV straks wel weer de weg omhoog vindt.

 15. Ni28

  Trump heet Clinton ook al ingehaald dus laten wij afwachten ook met onze politiek. Wie weet wat er nog gebeurd en kunstmatig beïnvloeden zoals het kabinet doet met het lekken van het koffertje is een vieze spelletje waarvan nog vele zullen volgen.

 16. Anna

  De leugens en het Wilders na-apen van Mark Rutte doen het tot heden weer goed. Na de verkiezingen is de VVD weer DE VVD. Voor ondernemer en tegen de werknemer. Voor massa-moslimmannen/familie met veel kinderen voor veel kinderbijslag. Werk ze Nederlandse werknemer.

  1. zomaar

   ooit stond de VVD op een splitsing, rechts of links.

   rechts VVD was Rita. Verdonk, en links VVD was en is Rutte.

   wat zouden wij kunnen verwachten van dit linkse VVD, leugens zoals links die ons altijd voorgehouden heeft , denk aan het waardevaste pensioen , denk aan de beloofde verzorgingsstaat, afgebroken door links met het binnen halen van buitenlanders , die omwille van hun geloof of cultuur het verrekken om zich aan te passen en te werken voor hun onderhoud .

   alle beloofde waarde en waardevaste beloftes zijn door links over boord gekieperd.

 17. Ruud562

  P.S.
  En als er nu nog kiezers zijn die op de VVD, PvdA, D66, GL of het CDA durven te stemmen geeft dat aan voor denkniveau die hebben. En is het logisch dat bijvoorbeeld een Rutte ze als dom stemvee beschouwd. Zoals hij onder andere met zijn “sorry, sorry” overduidelijk liet blijken.

  Ja, mijn wellicht onmogelijke gedachte is dat de PVV mèt de SP samen een coalitie kunnen gaan vormen, twee partijen met scherpe randen die mogelijk dan wat minder zullen worden. En uiteindelijk een beleid voor het eigen volk zullen uitdragen.

 18. Ni28

  Mensen die automatisch aannemen dat dingen onuitvoerbaar zijn werken de tegenstanders in de kaart. Dit is de enorme fout die men maakt. Alles is uiteindelijk uitvoerbaar je met alleen uitzoeken hoe. En je moet politieke correctheid opzij zetten anders lukt het nooit. Problemen moeten eerst benoemd en erkend worden om ze daarna op te kunnen lossen. Begin met de twee paspoorten en de misbruik van democratische vrijheden. Democratie moet ook niet altijd voor de gek spelen.

 19. Anna

  Rutte heeft het startschot gegeven bij Zomergasten om Wilders/PVV zo veel als mogelijk te demoniseren. Schandelijk! Rutte roept voor de verkiezingen alles wat Wilders al heeft gezegd. Kiezers gaan de na-aap minister president Rutte wel doorzien. PVV is de enige probleem oplosser. VVD doet tijdens regeren en na verkiezingen NIETS.

 20. Ni28

  Mensen die geen hersenen gbruiken gaan over tot beledigen. Arme zielen!

 21. Peter Selie

  Dhr. Wilders heeft gelijk deze dappere politicus heeft tot nu toe gelijk gehad en in de toekomst zal blijken dat hij altijd gelijk heeft gehad. De demonisering van dhr. Wilders is nu in alle hevigheid losgebarsten en het cordon sanitaire rondom hem wordt nog eens strakker aangehaald door de reguliere politieke partijen en de “heldhaftige” knechten en de slinkse adjudanten van de uiterst gestoorde buitencategorie van linkse zich zelf prostituerende lafbekken op dit media forum…

 22. Anna

  Het smerige PVV demoniseren en het afgesproken ondemocratische cordon sanitaire schijnt tot heden te helpen. Nederlandse politici nog erger dan Turken en grote dictators. Maar dit komt niet goed. Een Nederlandse minister president Mark Rutte gaf in Zomergasten het startschot de PVV zo veel als mogelijk te demoniseren.

  1. Beukman

   En wat is Geerts eigen rol in zijn duikeling in de peilingen, @Anna? Of wil je beweren dat hij alles goed doet?

   1. Anna

    Beukman. Een democratische partij totaal uitsluiten en zoveel als mogelijk demoniseren. Met als startschot de Nederlandse minister-president bij Zomergasten. zal zijn sporen nog nalaten. Er gebeurt kennelijk nog niet genoeg door massa-immigratie en islam.

   2. Wachteres

    Wat Geert goed doet of niet goed doet is hier geen ‘issue’ @Beukie

    Hij is ook maar een mens. Maar al zou hij perfect functioneren dan zou hij nog door politiek-correct zwart worden gemaakt.

    HIj gaat namelijk tegen hun opvattingen in.

    Maar als je kritiek op GW wilt lezen, kun je op de site van Bron terecht.

    Daar zijn artikelen aan gewijd. wij zijn heel wat kritischer dan de politiek-correcten, die van de EU en van de islam geen kwaad woord kunnen horen.

 23. Anna

  Nicolas Sarkozy riep tegen moslimmannen in Franse no-goareas “tuig van de richel.” Rutte dacht dat deed het goed. ” Schippers en Rutte de twee grote populisten.

 24. Anna

  Sarkozy wil weer president worden en roept ” islam moet zich aanpassen.” Toch typisch dat Schippers hetzelfde verkondigde in haar H.J. Schoo lezing. Allemaal voor de verkiezingen. Nu ze regeren hebben ze niets gedaan tegen massa-immigratie, onveiligheid, no-goareas en verdere islamisering.

  1. Peter Selie

   In het politiek correcte jargon, Anna heet dat pappen en nat houden, thee drinken met de imams van deze haat moskeeën is de ultieme vernedering die een kafir kan ondergaan. Op zijn sokken geknield naast hem op een sadjada geknielde imam over koetjes en kalfjes praten is de buitencategorie van progressiviteit van de bestuurlijke elite met name de top figuren van de nationale politie…

   http://1.bp.blogspot.com/_mrOyoPCgfS8/TSYzwG-ycsI/AAAAAAAAA64/wKk9eO0BSmg/s1600/welten+in+moskee.jpg

  2. Mar

   @Anna

   https://www.rijksoverheid.nl/regering/inhoud/bewindspersonen/edith-schippers/documenten/toespraken/2016/09/05/de-paradox-van-de-vrijheid

   De media hebben de toespraak van Schippers selectief samengevat.

   Er worden haar uitspraken toegedicht die ze niet heeft gedaan.

 25. Wachteres

  Als Trouw ons al waarschuwt …

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4374386/2016/09/10/De-Syrische-oorlog-komt-naar-Europa.dhtml

  essay Laat iedere illusie dat de oorlog in Syrië gunstig kan uitpakken voor het Westen maar varen, schrijft buitenlandredacteur Ghassan Dahhan. Voor Europa is de dreiging het ergst.

  Hoe absurd de bemoeienis in Syrië kan uitpakken bleek in juni 2015, toen in Londen de rechtszaak tegen de Zweeds-Filippijnse Bherlin Gildo begon. Deze jihadist werd ondermeer verweten dat hij militaire training had ondergaan. Maar tijdens de rechtszaak maakte zijn verdediging hard dat Ghildo vocht voor een beweging die door de Britse geheime diensten werd gesteund, waarop de aanklachten tegen hem kwamen te vervallen.

  Het artikel einigt als volgt:

  Miljoenen mensen die de oorlog in Syrië zijn ontvlucht, proberen Europa te bereiken. Sociale spanningen, terrorisme en de opkomst van extreem-rechts zijn daarvan slechts een paar gevolgen. Europa is niet (meer) in de positie om zich te ontfermen over andere regio’s. Het oude continent is patiënt, geen arts.

  Zie eerst maar eens je eigen democratie en rechtsstaat te redden.

 26. Robert Leiden

  Stel dat de PVV in maart verdubbelt, van 12 naar 25 zetels.
  Op zich heel mooi dat een partij kan verdubbelen.
  Maar 25 van de 150 zetels is afgerond 17% van de stemmen.
  Vooruit, ze halen er zelfs 30. Dat is 20% van de stemmen. 80% kiest dan anders.
  Is het dan dat miljoenen kiezers, Het Volk, kiezen voor het PVV beleid, of is het dan dat miljoenen kiezers, Het Volk, moeten niets van het PVV beleid weten?

  1. Wim

   Ja zo ken je bij iedere partij zo lul verhaal schrijven.

   1. Robert Leiden

    Geen l… verhaal Wim. Dat is wat Geert altijd zegt.
    Het Volk… Het Volk van Geert is ‘maar’ 20% van de kiezers.

  2. zomaar

   al ben ik enkele jaren geleden een buitenlander tegen gekomen tijdens het folderen , die zegde te overwegen PVV te gaan stemmen , is de achterban toch in hoofdzaak Nederlander !.

   met 20% Nederlandse stemmers , kan je al ras spreken dat het Nederlandse volk achter je staat .

   hoe vergaat de andere partijen , die moeten de meerderheid halen bij de import , die zij hiervoor speciaal geïmporteerd hebben , en het verplicht kiezen voor afgeschaft !.

   stel dat dit nog was , iedere Nederlander verplicht naar de stembus zou moeten , hoe hoog zou de PVV dan staan ?.

   1. ceteris paribus

    Als iemand de mogelijkheid heeft om op de PVV te stemmen is hij per definitie geen buitenlander.

 27. Peter Selie

  Nexit

  Toch waren andere partijen toen al bezorgd dat Wilders weer een diepe onderstroom had aangeboord. Een prominente VVD’er zei achter de schermen dat hij geloofde dat de afkeer van de EU veel groter was dan de peilingen aangaven. Afgelopen juni kwam opeens de bevestiging van dat voorgevoel. Uit een onderzoek van EenVandaag bleek niet alleen dat een meerderheid van de bevolking een referendum wilde, 48 procent zou ook voor uittreding stemmen. Nog maar 45 procent was tegen een Nexit.

  Na de chaos in het Verenigd Koninkrijk is de animo weer afgenomen, maar het thema is niet weg. Een Nexit is ver weg, maar het enthousiasme erover geeft heel het Binnenhof te denken. Alle partijen lopen nu op eieren als het thema Europa aan de orde komt.

  Ook bij een onderwerp als het vrije verkeer van werknemers voltrok zich zo’n proces: de buitensporige ideeën van Wilders bereiken uiteindelijk de mainstream. In 2012 fulmineerde de PVV-leider over ‘de overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt’. Nederland was volgens hem ‘een paradijs voor Oost-Europese bendes’ en ‘roekeloos rijdende Oostbloktruckers’ die ‘een bom onder het sociale stelsel’ legden. Lees verder >>> http://www.volkskrant.nl/binnenland/machtiger-aan-de-zijlijn~a4373825/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=a94512db6daec9467044cc6027ca0d50e030377f

 28. nick

  Dat peilingen manipuleren is gewoon een feit! Indien de mensen zo stom zullen zijn om aartsleugenaar en landverrader Rutte in het zadel te houden verdienen ze niet beter en zal hun land verder afzinken naar knechting en armoede.

  Indien de meerderheid van de bevolkingen in de westerse landen nu niet inzien dat het de aller- hoogste tijd is andere leiders te kiezen dan het gangbare politiekcorrecte gebeuren zullen zij aan den lijve gaan ondervinden wat hun stupiditeit teweeg brengt en hoe de ondergang van je land voelt.

  En ze kunnen nooit zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn! Dat zijn we al meer dan 15 jaar en alles, werkelijk alles, is uitgekomen wat was voorspeld, dat gegeven voorspeld dan ook weinig goeds voor onze nabije toekomst.

  Alleen wakker worden en je ogen en oren objectief openen kan misschien zorgen( d.m.v. de as verkiezingen) voor een andere beweging, een die onze vrijheid en democratie zal gaan redden in plaats van verkwanselen aan de EU/Islam.

  De Hond is een linkse manipulator, dat was hij altijd al en ook dat is een feit!
  De misselijk makende linkse creaturen hier op deze site zijn de zelfde types die ons land verkwanselen en kapot willen hebben, willen overdragen aan de dictatoriale EU en misdadige Islam. Feitelijk zijn zij dus ook misdadigers tegen land en volk. Wij kunnen alleen hopen dat ze eens ontmaskerd en passend gestraft zullen worden voor hun misdadige en ondermijnende acties tegen onze westerse cultuur en samenleving.

  1. Beukman

   Niek vindt:
   “De misselijk makende linkse creaturen hier op deze site zijn de zelfde types die ons land verkwanselen en kapot willen hebben, willen overdragen aan de dictatoriale EU en misdadige Islam. Feitelijk zijn zij dus ook misdadigers tegen land en volk. Wij kunnen alleen hopen dat ze eens ontmaskerd en passend gestraft zullen worden voor hun misdadige en ondermijnende acties tegen onze westerse cultuur en samenleving.”

   Interessant. Ook Niek wil mensen laten straffen om wat ze denken. Tegelijk noemt hij – hoe ironisch – deze mensen “misdadigers tegen land en volk”.

   Vertel eens Niek, op wie doel je precies? Door wie wil je ze laten berechten, en op welke aanklacht? Wat voor straf had je in gedachten?

   1. nick

    Goed lezen! , niet om wat ze denken, wel om wat ze veroorzaken! “Passend gestraft” mag ieder voor zich invullen. Denk hierbij aan onze vorige foute “denk” heulgroep. Levenslange schande en verachting is een ernstige straf, buiten diegenen die werkelijk berecht werden voor hun actieve deelname.

    1. Beukman

     @Nick (excuus dat ik je Niek noemde)
     Jij kent “de misselijk makende linkse creaturen hier op deze site” alleen van hun woorden. Je weet niet wat ze doen, laat staan wat ze veroorzaken.
     Toch durf je ze “misdadigers tegen land en volk” te noemen.
     Ik vind het nogal wat, iemand die je helemaal niet kent een misdadiger noemen, en dan ook nog straf te eisen.

     Goed, je laat wat lafjes in het midden op wie je doelt, en wat de strafmaat betreft lijk je ook in te binden naar het nogal abstracte “levenslange schande”. Ik denk dat het je zou sieren om medepotsers op DDS voortaan geen misdadigers meer te noemen.

     1. nick

      Altijd zal ik de waarheid benoemen! Om feiten kan men niet heen! Nooit zal ik inbinden op de waarheid.

      Dwaallichten zullen er altijd zijn en lafbekken ook. Die zullen met levenslange verachting worden gestraft, de misdadige aanvoerders en uitvoerders zullen zich voor een tribunaal moeten verantwoorden en gepaste straffen dienen te krijgen. De wet voorziet hierin reeds al worden wetten gemakkelijke verdraaid met oneigenlijke, gevaarlijke en loze argumenten.

      Tijd voor nieuwe bestuurdes met de juiste inzichten en de moed en kracht om tegen de dictators, verraders cq misdadigers in te gaan en deze aan en op te pakken.

     2. Beukman

      Het heeft allemaal heel weinig met de waarheid te maken wat je zegt, @Nick. Ik stel je een simpele vraag, en die durf je al niet te beantwoorden. Op zeer jonge leeftijd heb ik al geleerd: hoed u voor lieden die de waarheid in pacht zeggen te hebben.

 29. Peter Selie

  Dit is wat de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers over u denkt. De politiek geeft geen bal om uw zorgen, ze geven niets om uw gezin, alleen in de verkiezingsretoriek wordt het gezin de hoeksteen van de maatschappij genoemd. Ze geven geen snars om uw kinderen, het enige waarvoor ze bezorgt over zijn is hun bankrekening en het extravagante luxueus leventje wat ze leven. De traditionele politiek zijn verraders van het ergste soort. De vernietiging van de Europese natie volkeren, vijanden van het leven zelf.

  Als het kwaad een gezicht en een naam heeft, dan vindt u het in de Tweede Kamer. Het zijn dezelfde ‘mensen’ die deze moslim tsunami al decennia faciliteren. Het zijn dezelfde volksvertegenwoordigers die uw jongens en meisjes laten sodomiseren en verkrachten door het moslimtuig. De volksvertegenwoordigers zijn dezelfde mensen die tegen u zegt, dat ze je nodig hebben om de onproductieve moslims en hun luie gewoontes te subsidiëren d.m.v. belastingverhogingen en de armzalige pensioentjes niet te indexeren.

  Dit zijn dezelfde volksvertegenwoordigers die uw maatschappij welke is opgebouwd door bloed, zweet en tranen van uw vaders en moeders, opa’s en oma’s terugwerpen naar een zevende eeuwse achterlijkheid. Het is helaas niet mogelijk dat deze volksvertegenwoordigers naar uw oprechte smeekbeden zullen luisteren, ze vervolgen en houden vast aan de agenda die ze al lang geleden in het geheim getrokken hebben, namelijk het vierde rijk. Misschien zou door een wonder dit verraderlijke zooitje volksvertegenwoordigers het in een ander perspectief kunnen zien bij een enorm zetelverlies in maart 2017…

  1. nick

   @Peter Selie, Geheel mee eens! Hulde!

   “De traditionele politiek zijn verraders van het ergste soort. De vernietiging van de Europese natie volkeren, vijanden van het leven zelf.”

 30. Peter Selie

  ‘Meer allochtone agenten is niet een streven, het móet’

  Er moeten veel meer agenten komen met een allochtone achtergrond. Zij moeten zeker 25 procent van de nieuwe instroom gaan vormen. ,,Dat is niet een streven, het móet.” Dat zei korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie vandaag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

  Een van de manieren waarop Bouman hoopt meer allochtonen binnen te halen, is door de taaltoets te schrappen die alle agenten aan het begin van hun opleiding moeten halen. Hij benadrukte dat agenten ,,in hun hoofd goede politiemensen moeten zijn”. Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk, maar dat kan volgens hem ook door extra taallessen.
  Volgens Bouman probeert de politie al tientallen jaren meer diversiteit binnen de organisatie te krijgen, maar lukt het niet. ,,Het loopt nu zelfs terug. We hebben te veel gedacht dat het wel goed zou komen. Maar het komt niet voor elkaar”, zei hij. ,,We stoppen er nu veel energie in. Het móet gaan lukken.”

  Bron
  AD

 31. nick

  Voor die denkers die het niet onmogelijk achten dat er bij onze verkiezingen ook fraude wordt gepleegd:

  Maurice masseert er alvast in dat het niet verbazingwekkend zal zijn wanneer de VVD de “overwinning ” behaald, tegen alle en ieders verwachting in.

  ( Niet zo heel onwaarschijnlijk gezien de feiten geconstateerd bij eerdere verkiezingen. zie o.a. j.l. gemeente raad verkiezingen in Den Haag )

  Het is toch niet te geloven dat wanneer aartsleugenaar Rutte sorry zegt voor zijn leugens en bedrog de kiezer reageerd met , ok, dan zullen we in dat geval wel weer op je stemmen, laat me niet lachen!!!

 32. Wim

  Vreemd ,weken geen verschuiving bij de Hond en dan één zin, pleur op ,en alles staat op de kop. Het ziet er zo gemaakt en doorzichtig uit.

 33. Wim

  Maar laten we het positief inzien. Hoe minder zetels voor de PVV hoe minder Tokkies er zijn en meer hoogopgeleiden toch.

 34. Wim

  Gefundenes Fressen ‘ voor onze stenendrager Pinocchio Rutte, die zoals u weet beloofde dat de onderste steen inzake het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH 17 nu ruim twee jaar geleden, boven zou komen. Inmiddels kwam er van de zijde van den Haag spreek onze vader aller staatsmannen Rutte slechts wat gruis of ten hoogste een verdwaald kiezelsteentje naar boven. De nabestaanden van de slachtoffers werden iedere keer met een kluitje in het riet gestuurd.

  http://www.geennieuws.com/2016/09/mh-17-nieuw-bewijsmateriaal-wijst-richting-betrokkenheid-oekraine-video/

 35. Peter Selie

  AMSTERDAM – De Utrechtse hoogleraar Kees van den Bos pleit ervoor om van het islamitische Suikerfeest een vrije dag te maken. Van den Bos, die Sociale Psychologie en Empirische Rechtswetenschap doceert, roept op om niet alleen tijdens Kerstmis of Pinksteren vrij te zijn. Ook stelt hij een ‘atheïsten-dag’ voor. >>> http://www.telegraaf.nl/binnenland/23958544/___Vrij_tijdens_Suikerfeest___.html
  De EU commissie is vóór de islamisatie van Europa, de nationale lidstaten doen er óók alles aan om de islamisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Verbaasd men zich over een uitspraak van een Utrechtse hoogleraar Kees van den Bos en is men in bepaalde kringen selectief verontwaardigd hierover.
  Nou dit speelt al langer als vandaag hóór ruim 5 decennia wordt de islam bijna met gejuich binnen gehaald door de reguliere of traditionele politiek. Er is géén kruid tegen gewassen de islamisering en het politieke islamisme dendert onverminderd door. Kees van den Bos deze academische randdebiel welke alléén in zijn eigen vertrouwde cirkeltje van bekenden en kennissen verkeerd, welke hoofdzakelijk bestaat uit het misselijk makende academisch niveau, heeft totaal geen binding met het gewone volk de arrogante hork.

  Kees van den Bos wil nu Nederland het islamitische Suikerfeest door de strot duwen om er maar aan te wennen dat Nederland onderdeel van Europa in een kalifaat veranderd. Van den Bos val dood kerel, pleurt op met je verraderlijke Suikerfeest, hoop dat je vrouw en dochters verkracht worden door het godvergeten moslimtuig wat met jouw verraderlijke, vergoelijkte instelling óók naar Nederland werd gehaald…

 36. nick

  Geert Wilders kennende, wacht hij rustig af. Het demoniseren is vroeg gestart, het zal gaan doordringen en tegen ze gaan werken. Hij laat de tijd voor zich werken.

  En, er hoeft maar iets te gebeuren in onze nabije omgeving en men zal wederom ruw wakker geschud worden.

  De reacties in de telegraaf, nou ja televaag is zeker ook niet alles, maar de zo’n 1200 reacties spreken boekdelen over de uitslag van deze laatste peiling.

 37. nienke

  Het zal alleen maar erger worden het demoniseren van Wilders, ze zijn doods en doods bang dat hij hoog scoort dus moet je nu al beginnen met aan de burgers duidelijk te maken dat je absoluut niet op deze levensgevaarlijke man moet stemmen.
  Wie weet is er al iemand die al het mogelijke zal doen om deze man naar het rijk der hemelen te sturen, net als bij Pim Fortuyn.
  Er moet hoe dan ook een oplossing gezocht worden om Wilders nooit de grootste te laten worden.
  Deze democratisch gekozen politicus heeft een hele andere mening als het linkse tuig en dat moet gestraft worden.
  Geen links gedachte goed dan kun je erop rekenen dat je behandeld wordt als uitschot en helaas ook al zijn kiezers.
  Geen wonder dat links zo ontzettend goed met de islam overweg kan, dezelfde ideeen geen moslim dan deug je niet.
  En dat heet in Ned. democratie, laat me niet lachen.
  En dan over het A4 van Wilders, liever een A4 met duidelijke standpunten die opgelost moeten worden dan de zovele A4 van Rutte en zijn bendeleden die de Ned. burgers tijdens de verkiezingstijd al het mooie beloven en daarna gaan alle beloftes in de prullemand en gaan we gewoon verder met de burgers te bedonderen
  Bent U het allen nu al vergeten???

 38. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2016/09/11/zihni-ozdil-paul-cliteur-leggen-extreem-linkse-joop-auteur-normaal-debatteren/

  Terugkijken: Zihni Özdil & Paul Cliteur leggen extreem-linkse Joop-auteur normaal debatteren uit [Video!]

  ‘Er staat toch nergens in het PVV-programma dat er aanslagen moeten worden gepleegd?’

  Bart Nijman @BartNijman

  Debatverstoorder @dewaremerijn Oudenampsen vergelijkt PVV met jihadisme. Özdil & Cliteur scholen hem bij #buitenhof
  1:16 PM – 11 Sep 2016

 39. Jantje

  Als je in sprookjes gelooft, stem dan op een van de gevestigde partijen. Als je de geschiedenis van de islam maar een beetje kent, stem je PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.