NOS geschokt: Australische politie concludeert zomaar dat een messentrekker een terrorist is

Geen categoriesep 11 2016, 14:00
Dat is even schrikken voor de NOS: de Australische autoriteiten zeggen gewoon hardop dat een man die 'zomaar' een voorbijganger neerstak dat deed omdat hij een aanhanger is van de Radicale Islam.
https://twitter.com/7NewsSydney/status/774729501280391168?ref_src=twsrc%5Etfw
Je zou denken: prima! Maar de NOS lijkt daar toch een beetje anders over te denken. Lees maar mee:

In de Australische stad Sydney is een 22-jarige man gearresteerd die een 59-jarige voorbijganger meerdere malen op straat had gestoken. Bij zijn aanhouding viel hij agenten aan.

[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Oké, zo ver, zo goed. Maar dan:

De politie trekt hieruit de conclusie dat het mogelijk om een terroristische daad gaat, geïnspireerd door terreurbeweging IS.

Wacht, wat? Nee, de politie trekt die conclusie niet uit het feit dat hij zomaar iemand neersteekt, maar omdat hij dat deed én hij een moslimextremist is. Dit zegt de vervangend politiecommissaris van Sydney daarover:

"We weten dat deze persoon een sterke extremistische overtuiging heeft."

Laat ik het even samenvatten voor de NOS, zodat onze linkse vrienden het ook kunnen volgen:
1. Man staat bekend als moslimextremist
2. Man steekt voorbijganger meerdere malen
3. Man doet dat terwijl hij "Allahu Akhbar" roept
Conclusie: meneer is een terrorist.
https://twitter.com/TerreurMonitor/status/774915891653906433
Het is allemaal echt niet zo moeilijk, beste politiekcorrecte 'journalisten' van de NOS. Echt niet. Gewoon je best even doen en feiten met elkaar verbinden. Als je dat doet zie je al snel wat er aan de hand is.
Maar goed, links is er natuurlijk in gespecialiseerd om ongemakkelijke (en onwelkome) feiten gewoon te negeren. Blijkbaar willen deze types dat de rest van ons daar ook aan meedoen. Helaas, zo rollen wij niet. Een terrorist is een terrorist... is een terrorist. Er is niets 'vaags' aan, en het heeft allemaal ook niets te maken met 'psychologische problemen,' waar het journaille tegenwoordig steevast over begint.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten