Ongelooflijk! Barmhartige samaritanen zamelen $130.000 in voor 90-jarige man die elke dag nog keihard werkt

Fans van een 90-jarige man die elke dag weer keihard werkt om ijsco’s te verkopen aan voorbijgangers hebben meer dan $130.000 voor hem opgehaald. Dat komt neer op zo’n 115.000 euro.

Fidencio Sanchez verkoopt al jarenlang ijsjes in zijn buurt. Over het algemeen verdient hij maar zo’n $50 tot $60: geen rijkdom, maar het stelt zijn vrouw en hem in staat om in het eigen onderhoud te voorzien.

Twee maanden geleden ging Fidencio na een lang, productief leven dan eindelijk met pensioen. Hij vertelde een kennis, Gustavo Gutierrez, dat hij namelijk eindelijk van het leven wilde genieten met zijn vrouw. De twee waren nooit in staat geweest om dat te doen, nu wilde hij de laatste jaren van hun leven samen nog zo mooi maken als mogelijk is.

Toen gebeurde er iets vreselijks: Fidencio’s dochter overleed. Het gevolg: Fidencio pakte zijn karretje erbij en ging weer op pad. Iemand moet immers geld verdienen.

Gustavo vond dat zowel hartverwarmend als een beetje triest. De man die zijn kar aan Fidencio levert legt uit:

“Hij is echt een heel hardwerkend heerschap. Hij geeft altijd alles van zichzelf. Hij kreeg advies van iedereen om ermee op te houden, maar hij wil doorwerken. Soms lijkt hij wel een klein kind: zijn energie is aanstekelijk.”

Maar gelukkig zijn er nog barmhartige Samaritanen in de wereld. Eén van hen is Joel Cervantes Macias. Joel vond het ongelooflijk om te zien hoe hard Fidencio werkte. Daarom besloot hij om een campagne op te zetten op GoFundMe, een website waar mensen geld in kunnen zamelen voor goede doelen.

Zijn officiële doel: $3.000. Puur en alleen om Fidencio te verrassen.

Ongelooflijk genoeg sloeg zijn actie geweldig aan. In slechts 24 uur had Joel al $110.000 ingezameld voor Fidencio, wat neerkomt op zo’n 100.000 euro. In de uren sindsdien is het bedrag nog verder gestegen: op het moment van schrijven ging het om $133.175 dollar. Dat komt neer op zo’n 115.000-120.000 euro.

screen-shot-2016-09-12-at-10-30-00

Wat een geweldige actie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.