Prinsjesdag: Kabinet speelt voor Sinterklaas, en werkende Nederlanders kunnen de rekening betalen

Verkiezingen in aantocht, dus het is groot feest voor iedereen!

Prinsjesdag is inmiddels in volle gang. De Koning is blij: “Het is verheugend dat de koopkracht dit jaar en komend jaar opnieuw groeit voor werkenden, ouderen en mensen met een uitkering. Zo zorgt de regering opnieuw voor een evenwichtige koopkrachtverdeling.” En uiteraard is ook premier Mark Rutte blij, want zijn tot vervelens toe gebezigde mantra “Nederland moet sterker uit de crisis komen” is aangepast naar “Nederland is sneller uit de crisis gekomen.” Van toekomstige tijd naar voltooid deelwoord: het kabinet-Rutte II ruimt nog wat van hun scherven op voordat ze zich weer melden bij de kiezer voor nieuwe verkiezingen. Glimlach van oor tot oor, want wat hebben we het toch allemaal weer goed gedaan.

Nou ja, voornamelijk voor ‘mensen met een uitkering’ dus, waar ook de Koning al zo blij mee was. Misschien omdat hijzelf de dikstverdiendende uitkeringstrekker van Nederland is, maar ook werkloze Sjon en Priscilla kunnen tevreden zijn. De huurtoeslag gaat omhoog. Mooi! Gratis wonen. En ook de zorgtoeslag gaat omhoog. Ook mooi! Gratis je laten helpen aan je obesitas die je opliep door dat chronische bankzitten.

Allemaal heel fijn, dat gratis bier (letterlijk, want dat extra inkomen moet ergens aan worden uitgegeven.. toch?), maar het moge duidelijk zijn wie de rekening mag betalen: de modaal-verdienende en hardwerkende Nederlander. En niet alleen de belastingdienst zal een groter deel inpikken vanwege ophogen van dat hele toeslagencircus – ook de boodschappen in de supermarkt worden duurder. Het minimumjeugdloon gaat er namelijk ook aan, wat betekent dat winkels meer kwijt zijn aan personeelskosten.

Maar het is allemaal een feestje hoor! Groetjes Mark.

P.s. niet vergeten op 15 maart 2017 allemaal VVD of PvdA te stemmen! Wij zijn het immers die ‘Nederland sterker uit de crisis’ hebben laten komen, en dat op de welbekende ‘Sterke & sociale’ manier. Hup ons!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

  1. Beukman

   De reacties van de lezers van de Azijnbode, zul je bedoelen.
   Hier een wat afgewogener oordeel:

   http://www.volkskrant.nl/opinie/commentaar-het-is-zaak-geestelijke-volksgezondheid-te-verbeteren~a4380333/

   1. van Urk

    Even een voorbeeld op een van de zaken waar onze regering trots op is van hun resultaat: “Defensie kan rekenen op 2 miljoen extra” om militairen eindelijk weer met oefen munitie te kunnen laten oefenen i.p.v. pang te roepen en om reservebanden te kunnen gaan kopen voor onze voertuigen. Onze luchtbeveiliging wordt met ingang van 1 januari 2017 gedeeld met de Belgen en mogelijk ook met Duitsers en Fransen. Een pas echte trotse regering had eigenlijk wat anders presenteert door te zeggen: “we schaffen extra luchtverdedigingsmiddelen aan en nieuwe tanks dat bedient kan worden door werkloze jongeren die per volgend jaar een oproep krijgen voor medewerking van landsbelang”. Net als vroeguh!

    1. Sarko

     Hennis vanmiddag op BNN – indirect 900 mln en direct 200 mln naar defensie.

     1. van Urk

      Sarko@ Waarvan een deel weer ingeleverd moet gaan worden aan Financieen als bijdrage aan de zo geheten Rijksbrede ruilvoetproblematiek omdat de overheid minder mag uitgeven vanwege de lage inflatie.

     2. toetssteen

      Sow hé, kunnen ze ook tandfloss aanschaffen.

    2. Sarko

     Ja ja net als vroeguh!
     Net begonnen met studie – oproep
     Net een nieuwe baan -oproep.
     Oproepen van werklozen kost klauwen met geld en je creëert een leger van ongemotiveerde manschappen.

     1. van Urk

      Of ze nu al gemotiveerd zijn met een gebroken legertje beste Sarko. En de meeste Nederlandse jongens zijn toch goed terecht gekomen na hun oproep. Een straf is het niet om extra gevormd te worden. Tegenwoordig lopen ze verveeld maar wat rond te lummelen met een schermpje.

 1. Ni28

  Helaas zijn de boeven slimmer dan de bestrijders ervan.

 2. ikweetwatikwil

  Zie het niet zitten dat ali bin bali een oproep krijgt voor het Nederlands belang. Welk land zal hij dienen. Hij heeft 2 paspoorten. Turkse en Marokkaanse armen zijn lang. Denk aan DENKKK.

 3. Ni28

  De Eftelink heeft een grote concurrent in onze regering. Opnemen als attractie misschien?

  1. Sarko

   Ja ja die Geert is een gladjanus.
   Discussie tussen Halbe en Geert – vraag aan Geert, wat had u dan gedaan de afgelopen 4 jaar.
   Komt me een stortvloed aan woorden over asielzoekers en EU, maar geen antwoord .

   Oja en hij wil natuurlijk wel mee regeren maar Rutte mag geen premier zijn, dat is voorbestemd voor Geert.
   Rutte als vice premier mag wel.

 4. Ni28

  Helaas zijn de boeven slimmer dan de bestrijders ervan @ Sorry, deze reactie hoorde bij artikel over de moordenaar W.v.d.

 5. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/09/20/prinses-amalia-begint-startsalaris-15-miljoen-euro/

  Miljoenennota – Prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro
  Koning Willem Alexander gaat er 142.000 euro op vooruit – Ook meer belastinggeld voor Máxima en Beatrix

  Er is in elk geval één familie in NL die zich geen zorgen hoeft te maken.

  Hoog tijd om uit de EU te gaan en hoog tijd voor een republiek.

 6. H.Vaes

  Het kabinet heeft in de troonrede de ondergang van Nederland …ook economisch al ingebouwd….door te stellen dat de teruggang straks zal liggen aan de wereld economie maar zeker niet aan hun beleid.
  Ze voelen al nattigheid maar geven de schuld aan anderen.
  De echte crisis moet nog beginnen maar de goedgelovige burger wil hier niets van horen.
  Die zijn bezig met welkomstliederen te schrijven voor de ontvangst van steeds meer islamitische idioten.

 7. Bes Tolen

  Van Urk vergeet, dat in de tijd toen er dienstplicht was, er geen enkel jaar was waarin meer dan 55% van de jongens werkelijk in dienst moest. Het grootste deel van die niet in dienst hoefden, werd afgekeurd. Dat was omdat de afgekeurden om één of andere reden inferieur waren. Lichamelijk, medisch, te lage intelligentie, en dergelijke.
  In de oorlogen in de twintigste eeuw stierven miljoenen soldaten maar wel Europeanen, die natuurlijk het best toegerust waren voor het leven.
  Wie volgens de normen van van Urk het meest aan dienstplicht zouden hebben en daarmee de maatschappij, wel ja, die ontlopen volgens de gangbare overheidsregels de dienstplicht allemaal.
  Er was dus sprake van een negatieve selectie.
  Napoleon heeft Frankrijk voor lang op haar rug gelegd doordat zoveel Franse jongelui in oorlogen de dood vonden. Hij voerde de dienstplicht in. [In sommige streken kreeg je door Napoleon’s de slachtpartij na Napoleon ook immigratie van Itaianen, Spanjaarden en Portugezen.

 8. ikweetwatikwil

  Ja ja die Geert is een gladjanus.
  Discussie tussen Halbe en Geert – vraag aan Geert, wat had u dan gedaan de afgelopen 4 jaar.
  Komt me een stortvloed aan woorden over asielzoekers en EU, maar geen antwoord .

  Maar Sarko , dat is het antwoord al. Daar is onnoemelijk veel geld heen gegaan. Geld dat beter aan eigen burgers en echte vluchtelingen besteed kon worden. Als je dat niet als antwoord wil zien , dan loop je de kern van alle ellende voorbij. Het onderhouden van al die plaatsvervangers van de Nederlandse bevolking, kost geld. Dat kan Brussel niets schelen. Die jagen hun droom na.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.