Schokkend: er zijn meer dan 500 potentiële aanslagplegers in Duitsland

Geen categoriesep 10 2016, 21:00
De Duitse autoriteiten houden zo'n 520 radicale moslims in de gaten omdat ze ervan verdacht worden aanslagen te willen plegen.
Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zegt dat in een interview met Bild, waar uit geciteerd wordt door het Nederlandse Nu.nl. De Maizière legt uit:

"De terreurdreiging in Duitsland komt nu van zowel buitenlandse groepen als van fanatieke eenlingen. De teams worden in het geheim Europa in gesmokkeld en bereiden hun acties voor zonder te worden opgemerkt, zoals we zagen bij de aanvallen in Parijs en Brussel. Maar wat nog moeilijker is, is om de fanatieke eenlingen op te sporen. Helaas gaat er van beide een reële dreiging uit."

Omdat de dreiging zo ontzettend groot is kondigde de minister vorige maand al een reeks terreurmaatregelen aan. Zo wil hij dat het mogelijk wordt voor artsen om hun beroepsgeheim te schenden als ze weten of vermoeden dat een patiënt van plan is om een aanslag te plegen. Heel gek is die gedachte niet omdat het nogal eens voorkomt dat 'patiënten' zogenaamd 'psychologische' of andersoortige 'problemen' hebben.
Ook wil De Maizière het paspoort afpakken van Duitse jihadisten die naar het buitenland zijn afgereisd, en wil hij vluchtelingen die de wet met voeten treden snel en gemakkelijk kunnen uitzetten.
Het zijn stuk voor stuk common sense maatregelen die het liefst vandaag nog goedgekeurd moeten worden zodat de minister aan de slag kan. Duitsland heeft deze zomer ontdekt hoe gevaarlijk het is om jihadisten vrij te laten rondlopen. Tot de zomer waren vooral andere landen het slachtoffer van terrorisme, maar dat is nu dus anders: ISIS heeft niet één, maar twee aanslagen gepleegd bij onze oosterburen. Als je als overheid dan nóg niet wakker wordt kun je er net zo goed helemaal mee ophouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten