Schokkend: er zijn meer dan 500 potentiële aanslagplegers in Duitsland

De Duitse autoriteiten houden zo’n 520 radicale moslims in de gaten omdat ze ervan verdacht worden aanslagen te willen plegen.

Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zegt dat in een interview met Bild, waar uit geciteerd wordt door het Nederlandse Nu.nl. De Maizière legt uit:

“De terreurdreiging in Duitsland komt nu van zowel buitenlandse groepen als van fanatieke eenlingen. De teams worden in het geheim Europa in gesmokkeld en bereiden hun acties voor zonder te worden opgemerkt, zoals we zagen bij de aanvallen in Parijs en Brussel. Maar wat nog moeilijker is, is om de fanatieke eenlingen op te sporen. Helaas gaat er van beide een reële dreiging uit.”

Omdat de dreiging zo ontzettend groot is kondigde de minister vorige maand al een reeks terreurmaatregelen aan. Zo wil hij dat het mogelijk wordt voor artsen om hun beroepsgeheim te schenden als ze weten of vermoeden dat een patiënt van plan is om een aanslag te plegen. Heel gek is die gedachte niet omdat het nogal eens voorkomt dat ‘patiënten’ zogenaamd ‘psychologische’ of andersoortige ‘problemen’ hebben.

Ook wil De Maizière het paspoort afpakken van Duitse jihadisten die naar het buitenland zijn afgereisd, en wil hij vluchtelingen die de wet met voeten treden snel en gemakkelijk kunnen uitzetten.

Het zijn stuk voor stuk common sense maatregelen die het liefst vandaag nog goedgekeurd moeten worden zodat de minister aan de slag kan. Duitsland heeft deze zomer ontdekt hoe gevaarlijk het is om jihadisten vrij te laten rondlopen. Tot de zomer waren vooral andere landen het slachtoffer van terrorisme, maar dat is nu dus anders: ISIS heeft niet één, maar twee aanslagen gepleegd bij onze oosterburen. Als je als overheid dan nóg niet wakker wordt kun je er net zo goed helemaal mee ophouden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Janalb

  In de gaten houden is niet genoeg, de Duitsers waren de laatste 2 eeuwen toch echt geen mietjes en dan heb ik niet over 2 verschrikkelijke wereldoorlogen, die waren schandelijk, de 2e sloeg natuurlijk alles.
  Ik denk dat onze oosterburen bang zijn om een statement te maken, jammer, het sterkste land van dit waardeloze Europa moet toch in staat zijn om deze walgelijke creaturen een gigantisch pak op hun donder te geven, schop ze eruit, sla ze in de boeien voor 20 jaar en heb schijt aan de rest van dit waardeloze Europa, Met CP kunnen ze ook nog wel afwerken.Daar hebben ze Gsg9 niet voor nodig, ik doe het gratis voor ze.!

 2. Wachteres

  Nou, daar hoeven we ons niet zo druk over te maken, Michaël.

  De EU en de politiek-correcten – degenen die pro-EU stemmen dus – gaan ervan uit dat dit ‘scum’, zodra ze de grens met Europa oversteken, zo aangegrepen worden door onze beschaving dat ze zich huilend op de grond werpen en hun luguber gedrag overboord gooien.

  Zij worden als padvinders.

  Dat moeten ze wel vinden, want geen gezond denkend mens zou dit schorriemorrie binnenhalen, met de wetenschap dat je kinderen of kleinkinderen daar het slachtoffer van kunnen worden. Dan ben je niet naïef, maar kwaadaardig of geestelijk gestoord.

  En van al die mooie voornemens van de EU? Die prachtige maatregelen? Daar komt geen donder van terecht. Dit weten ze al tijden en nooit is er iets tegen gedaan. Wat er ook gebeurde, de grenzen mochten niet dicht.

  De politiek-correcte oplossing is: je superieur blijven voelen ten opzichte van degenen die hier tegen protesteren.

  Dan zit je altijd goed, toch?

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Volgens een gepensioneerde Groen Linkserd op Joop, zijn het puitenpubers die volkomen veranderen als ze verkering krijgen…. right. In het verleden was dat ook als zo blijkbaar, want als die Arabieren nou maar verkering zouden hebben gekregen, was niet heel Noord Afrika overlopen, Midden Europa, grote delen van Azië en Zuid Europa. Ze konden geen verkering krijgen en puberden wat……
   Dit soort naïeve lui halen alles dat op is gebouwd in hun banale denken volkomen onderuit.

   1. Wachteres

    http://stevigestukkies.nl/10-sep-2016

    Gelukkig zijn er ook nog verstandige ‘gekleurde’ mensen, @Toets.

    Wel een vrouw, dat dan wel weer …

    Een reactie op het tuig dat bij Pauw zat …

    Lieve Mannen,

    Als eerste wil ik jullie bedanken voor de prachtige televisie, wat een genot en een welkome traktatie op de late donderdagavond! Jullie optreden heeft de tongen losgemaakt en de gedachten weer doen opleven, en dat was wél nodig, aangezien het sinds de aanslagen afgelopen zomer heel erg rustig was. Ik heb op het puntje van mijn sofa gezeten, en moet eerlijk bekennen dat ik zelfs een beetje opgewonden raakte toen jullie stellig waren over het niet afdoen van de zonnebril, wat een helden! Niets van luisteren naar de linkse elite die de televisiezenders beheerst, gewoon doen waar je zin in hebt. En daar hoort het dragen van een zonnebril bij. Jullie reden? ‘Ik wil geen emotie tonen’.

    Mijn hart gaat naar jullie uit, ik zal in tegenstelling tot de rest van het land jullie niet affikken. Ooit was ik ook een allochtoon, toen een hele tijd niet, en toen door toedoen van types zoals jullie ineens weer wel!! Zou jullie daar graag persoonlijk voor willen bedanken….

    Ik begrijp en kijk verder, en zie een stel volwassen kerels die pijn hebben. Pijn door het gebrek aan respect, buurthuis en geld. Verdrietig kijk ik naar de zonnebrillen, wat had ik graag jullie ogen willen zien, ik weet nu al dat er tranen achter schuilen. Ik leef met jullie mee. De wereld is keihard en er is geen plek voor mannen zoals jullie. Die plekken worden ingenomen door onze zonen en dochters. Je weet wel! Die wél een degelijke opvoeding, een thuiskomen en een normale jeugd hebben genoten. Die wél met respect de ouderen en de werkgever toe spreken. Die hun school hebben afgemaakt, en zo niet meteen het werkcircuit zijn in gegaan en zo hun steentje bijdragen aan deze maatschappij en jullie uitkering!

    Die liefde en zorg hebben gekregen, en daardoor niet voor een supermarkt hoefden te hangen, gewoon omdat het thuis wel leuk is. Onze kinderen die geen buurthuis nodig hebben omdat ze te druk met ander sociaal leven zijn…

 3. Peter Selie

  Moslims vieren 9-11 met slachtfeest
  Subtiel is de islam nooit geweest. 280 miljoen doden in 1400 jaar is niet subtiel.
  https://fenixwordpresscom.files.wordpress.com/2016/09/0130.jpg

  En om dan 15 jaar na 9-11 je offerfeest te houden op precies die dag, dat zegt toch wel helemaal alles. Ze vinden het prachtig als ze met ‘religie’ als excuus de ongelovigen nog eens in hun bek kunnen spugen. Kijk, dit kunnen wij gewoon doen in jullie landen na Londen, Madrid, Parijs, Brussel, Nice en die 25.000 andere aanslagen sinds 9-11.

  Bron
  Fenixx

 4. Niek

  Misschien ‘onze’ getinte kleedjesfakirs nog meer koesteren, met haat en agressie schiet je niets op. Werk, huizen en Bosch apparaten beschikbarbaar stellen, en goed halal eten elke dag drie maal. ‘Nach dem fressen kommt die moral’, Berthold Brecht.

 5. Lex

  Ik vraag me af hoe veel van deze levensgevaarlijke idioten hier vrij rondlopen. Hoeveel vluchtelingen “gelukzoekers” zijn nog niet gescreend, “DUIZENDEN” misschien wel tienduizenden.

  Dit kunnen potentiële terroristen zijn. Stel dat 3% hier komt met minder goede bedoelingen dan hebben we het nog over een groep van honderden mensen. Hiertussen kunnen tientallen potentiële terroristen zitten die onze samenleving iets aan kunnen doen.

  In het ergste geval een aanslag waarbij zij honderden mensen de dood jagen.

  We hebben het over nog steeds over de geregistreerde vluchtelingen “gelukzoekers”. De terroristen die een aanslag willen plegen zullen zich heus niet laten registreren, als ze dit al doen dan zeker niet onder hun eigen naam “vals paspoort”

  Of misschien ook wel, veelal blazen die idioten zich zelf op wat hebben ze te verliezen.

  Kortom het is niet de vraag of er een aanslag komt in nederland maar waar en wanneer.

 6. ceteris paribus

  Ik hoop dat ze daarnaast de extreem-rechtse kaalkopjes niet uit het oog verliezen. Die beschouw ik als tenminste zo’n gevaar.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

  1. Oeroeboeroe

   Het aantal slachtoffers van rechts-extremistisch geweld in Duitsland is de afgelopen twee decennia WAARSCHIJNLIJK veel hoger geweest dan tot dusver werd aangenomen. Na hernieuwd onderzoek en het hanteren van “andere definities” gaan autoriteiten niet langer uit van 63 slachtoffers, maar van 849 moorden waarbij mogelijk sprake was van een rechts-extremistisch motief. Alleen al in Berlijn ZOU het om 78 moorden gaan.

   Allemaal aannames en geen enkel concreet bewijs!

   1. ceteris paribus

    Over ontkenningsmodus gesproken.
    En dan hebben we het nog niet eens over Breivik gehad. Ook allemaal aannames?

    1. Oeroeboeroe

     Aannames brengen als ‘feit’ is niet erg sterk in de door jou zo vaak gehanteerde ‘inhoudelijke discussie’, weet je dit niet?

    2. zomaar

     @cp een ding weet ik zeker ruim 3000 onschuldige burgers waren het slachtoffer van de moslims , die de Twin.Towers binnenvlogen !!.

     kijk dat is een feit !!.

     en dan heb ik het nog niet over de feiten voor 9/11/2001 , en na deze periode !.

     afin het blijkt dat met het internationaal verkeer , (ongecontroleerd) telkens aanslagen gepleegd worden door moslims , kleine met messen steken of grote met bommen en dergelijk , toch het zijn (waren) en blijven moslims !!.

  2. Lex

   Hmmm een multiculti knuffelaar hmmm.

   Hoeveel terroristen lopen er rond onder al die honderd duizenden vluchtelingen gelukzoekers las in het nieuws dat er mogelijk 520 terroristen rondlopen die door de Duitse veiligheidsdienst in de gaten gehouden worden.

   Nee je moet vooral sympathie en medeleven hebben met dit soort uitschot.
   Hoeveel duizenden landgenoten Heeft IS al over de kling gejaagd hmmm.

   Wat staat ons nog te wachten een gezellige “IS” aanhanger of syriëganger met een bomgordel om in een druk metro station?

   Moet er niet aan denken.

   Dit is geen bangmakerij maar bittere realiteit.

 7. Peter Selie

  Twee heldhaftige, puberende, lichtgetinte kansparels overvallen een 12 jarig meisje, meestal verdwijnt het puberende gedrag rond het 40ste levensjaar van deze cultuurverrijkers die momenteel het leven als struikrover laat prevaleren boven een baan in het bedrijfsleven…

  1. Peter Selie

   12-jarig meisje beroofd in Stadspark

   Bron
   Dagblad van het Noorden

 8. Geah

  Vooral de kinderen van de vluchtelingen zijn gevaarlijk….zij worden helemaalgekneed tot kleine terroristjes….Als zij 5 jaar zijn, dan zijn het al onze toekomstige moordenaartjes….Die kleine barbaarjes worden ook ouder, en daardoor gevaarlijker…Inteelt hé….

 9. Ni28

  De verrijking voor Europa in cijfers uitgedrukt. Cijfers die directe gevaar laten zien. De indirecte gevaar, daar heb je een cijfer nodig die gelijk aan de overblijvende migranten is. De islamisering van Europa als een gezwel die zich steeds uitbreidt.

 10. Ni28

  Sommige mensen vergelijken graag appelen met peren. Al kunt je van beide problemen krijgen.

 11. Peter Selie

  Duitsland waarschuwd: Buitenlandse Daesh (ISIS) strijders keren bij duizenden terug naar Europa. Duitse veiligheidsdiensten schatten dat duizenden in de EU-geboren islamistische jihadisten op hun weg naar huis zijn, nadat de gevechten in Syrië en Irak zijn geïntensiveerd, meldde de Duitse zondagsmedia. De terroristische Daesh groep heeft terrein verloren in het Midden-Oosten. Van de circa 6.000 buitenlandse jihadisten die vechten in haar gelederen, het duurt niet lang voordat een derde binnenkort op weg naar huis zijn, vertelde ambtenaren van de Duitse veiligheidsdiensten aan de krant Die Welt. De terugkeer van jihadisten vormt een bedreiging voor de veiligheid, zei de Duitse politiechef Holger Muench. “De meerderheid is zeer geradicaliseerd, ze hebben militaire training en zijn in de strijd gehard.” Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zei in een interview met de krant Bild zaterdag dat naar schatting meer dan 500 potentiële islamitische aanvallers in Duitsland wonen, er wordt gewaarschuwd voor de dreiging afkomstig van kleine groepen aanslag plegers en lone-wolf terroristen.

 12. Ruud562

  Schokkend Michael? Schokkend? Schokkend, en dan druk ik mij nog heel subtiel uit, is het feit dat (gestoorde) lui die verdacht worden een gevaar voor de samenleving te zijn of reeds daden tegen in hun ogen ‘ongelovigen’ hebben verricht, nog steeds een beroep kunnen doen de rechtstaat die zij notabene zelf verwerpen! Nog steeds een bescherming c.q. ondersteuning in vele opzichten krijgen vanuit overheden! Dat is schokkend! Dat wetgeving niet toelaat dat die lui met familie en al, tot aan de laatste kruimel, niet subiet worden geinterneerd!! Dat is schokkend, dat vele duizenden onschuldige burgers nu levensgevaar lopen dankzij onze politiekcorrecte en walgelijke naieve policity!

 13. Ruud562

  Correctie: “nog steeds een beroep kunnen doen op de rechtstaat die zij notabene ..”

 14. Wachteres

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4374386/2016/09/10/De-Syrische-oorlog-komt-naar-Europa.dhtml

  Ook hier maar even het artikel uit Trouw:

  De Syrische oorlog komt naar Europa

  essay Laat iedere illusie dat de oorlog in Syrië gunstig kan uitpakken voor het Westen maar varen, schrijft buitenlandredacteur Ghassan Dahhan. Voor Europa is de dreiging het ergst.

  Hoe absurd de bemoeienis in Syrië kan uitpakken bleek in juni 2015, toen in Londen de rechtszaak tegen de Zweeds-Filippijnse Bherlin Gildo begon. Deze jihadist werd ondermeer verweten dat hij militaire training had ondergaan. Maar tijdens de rechtszaak maakte zijn verdediging hard dat Ghildo vocht voor een beweging die door de Britse geheime diensten werd gesteund, waarop de aanklachten tegen hem kwamen te vervallen.

  Geen arts, maar patiënt
  Er is weinig reden om aan te nemen dat Europese landen hun machtsspelletjes in Syrië hebben opgegeven – spelletjes waaraan Rusland, de Verenigde Staten, Turkije en de Golfstaten zich nog steeds te buiten gaan. Dat mag voor Europese landen geen reden zijn om er ook mee door te gaan. Zet andermans huis en haard op het spel, en je verspeelt mogelijk je eigen beschaving. Ook humanitaire interventies in Syrië om ‘een tweede Srebrenica’ te voorkomen, zoals Koenders onlangs bepleitte, moeten we uit ons hoofd laten. Hoe goed de bedoelingen ook, de uitkomsten zijn niet minder desastreus.

  Miljoenen mensen die de oorlog in Syrië zijn ontvlucht, proberen Europa te bereiken. Sociale spanningen, terrorisme en de opkomst van extreem-rechts zijn daarvan slechts een paar gevolgen. Europa is niet (meer) in de positie om zich te ontfermen over andere regio’s. Het oude continent is patiënt, geen arts.

  Zie eerst maar eens je eigen democratie en rechtsstaat te redden.

  1. Anna

   Wachteres. Laat Mark Rutte eens vragen aan de Syrische moslimman die hier alles gratis krijgen achter welke stam hij staat en tegen welke stammen ze allemaal oorlog voeren.

 15. Ruud Steunassen

  “De Franse invloed op de EU politiek” is de kop van een artikel dat uitlegt waarom Europa islamiseert. Het staat op Geennieuws met extensie .com
  http://www.geennieuws.com/2010/02/de-franse-invloed-op-de-eu-politiek/

 16. Anna

  Intussen in Europa meer moslimmannen plus familie, meer islam,meer hoofddoeken, meer vrouwen in het zwart, meer moskeeën, meer jihadisten,meer terroristen,meer onveiligheid, meer intoleranten, meer Joden en andersdenkende haters, meer eigen rechter spelers.
  Wilders PVV wordt gedemoniseerd. Mark Rutte gaf het startschot.

 17. Ruud562

  Wachteres, bedankt voor de attendering op: http://stevigestukkies.nl/10-sep-2016!
  Wat een prachtvrouw die dit (en andere column) heeft geschreven! Zij is met ere een echte verrijking!! Geweldig! Ik vind haar zelfs beter dan Annabel van TPO, terwijl die ook zeer scherp maar rechtvaardig uit de hoek kan komen! Ja, zulke vrouwen hebben we in dit politiekcorrect verziekte land nodig!! Wat een verademing!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.