Voorspellen wanneer je welk personeel nodig hebt? Dit bedrijf heeft de gouden formule gevonden

Bij het werven van personeel lopen de meeste bedrijven achter de feiten aan: als je beseft dat je mensen nodig hebt ben je eigenlijk al te laat. Kan dat niet wat handiger? Wel als het aan dit bedrijf ligt.

We weten steeds meer over alles en iedereen. Overal worden gegevens over bijgehouden, en het fenomeen ‘big data’ – het opslaan van alles en nogwat in de hoop er ooit wat aan te hebben – is al jarenlang bezig aan een stevige opmars. Wat dit met het vinden van personeel te maken heeft? Alles, als het aan Brunel Nederland ligt.

Bedrijven werven op dit moment namelijk altijd veels te laat: op het moment dat ze ook daadwerkelijk die mensen nodig hebben. Dat klinkt best logisch, want zeg nou zelf: hoe kun je nou vantevoren weten wanneer je, bijvoorbeeld, een nieuwe programmeur nodig gaat hebben? Begrijpelijk dus, maar dit leidt wel tot stevige problemen wanneer blijkt dat je geen goede werknemer kunt vinden.. omdat de vraag aan het personeel dat jij nodig hebt groter is dan het aanbod.

Als je dit probleem niet zou hebben, zou je uiteraard gemakkelijk een stapje voor op de concurrentie kunnen zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Brunel, dat jarenlang ervaring heeft met het trainen en detacheren van de beste professionals, gebruikt inmiddels de eerder genoemde big data om voor elkaar te krijgen wat tot nu toe onmogelijk leek: voorspellen wanneer welke vakmensen nodig zijn. Door de huidige situatie en trends voor de toekomst uitbundig te analyseren, weten ze precies welke mensen er nú opgeleid moeten worden om aan de vraag van de toekomst te voldoen. Het bedrijf heeft zoveel vertrouwen in haar methode dat het onlangs maar liefst 75 nieuwe ingenieurs aan heeft genomen. Deze mensen worden nu nog niet gevraagd, maar het is glashelder voor Brunel: dat zal binnen korte tijd veranderen, en dan staan ze klaar.

Klinkt dat als een geweldige uitkomst voor jouw organisatie? Neem dan eens een kijkje bij deze toekomstkijkers en verzeker jezelf van de juiste mensen.. nog voordat je zelf weet dat je ze nodig hebt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.