Walgelijke Tunahan Kuzu doet alsof hij voor alle immigranten spreekt: ‘Dit is ook mijn land!’

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen gisteren deed Tunahan Kuzu net alsof hij danig gekwetst was door de harde woorden van Geert Wilders, die hem eerder in het debat toebeet dat niet Nederland, maar Turkije zijn land is.

Volgens Kuzu was Wilders’ uitspraak een belediging, niet alleen voor hem, Kuzu, maar voor alle mensen “van diverse etnische achtergronden.” Ja, ja, huilde de DENK-voorman, “op het moment dat vandaag de heer Wilders bepaalde dat dit niet mijn land is zei hij dat niet alleen tegen mij. Hij zei dat tegen heel veel mensen die een andere etnische achtergrond hebben.”

Reactie Tunahan Kuzu op Wilders' uitspraak: "Dit is niet uw land"#ikstemdenk

Geplaatst door DENK op Woensdag 21 september 2016

Klinkt leuk, en vooral heel zielig, maar het is natuurlijk je reinste flauwekul. Wilders zei helemaal niet dat iedere Nederlander van Turkse, Marokkaanse of Antilliaanse afkomst niet echt een Nederlander is. Nee, hij richtte zich puur en alleen op Kuzu en andere Nederturkse Erdogan-fanboys die de Turkse president als hun leider zien, en zich daar ook naar gedragen.

Kuzu kan continu roepen dat hij een echte Nederlander is, maar helaas: zijn daden spreken luider dan zijn woorden. En die daden tonen aan dat hij zichzelf in de eerste én laatste plaats als Turk ziet. En dan niet zomaar als Turk, maar als aanhanger van Erdogan, de autocratische Turkse president die tegenstanders massaal laat oppakken, tienduizenden mensen heeft ontslagen, en kritische journalisten systematisch vervolgt.

Dát, meneer Kuzu, is het probleem met u en uw ideologiegenoten. Geen gejank van u dat daar iets aan afdoet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Houtlijm

  Kuzu heeft zijn schaapskleren afgegooid en toont zich de (grijze) wolf die hij is.

 2. J.C.

  Dat zeg ik en Jesse Klaver (die politicus van Groen Links met die Marokkaanse vader) viel de Turk Kuzu uiteraard bij. De heer Wilders heeft dan ook meer dan gelijk met z’n opmerking dat het inmiddels 5 over 12 is………….

 3. Nog1

  Lijkt me dat Kuzu feitelijk gelijk heeft als hij zegt dat hij (ook) Nederlander is. Het Nederlanderschap is een strikt juridische kwalificatie, waaraan Kuzu voldoet.

  1. Ni28

   U zegt het goed, Nederlanderschap is een administratieve aangelegenheid. En dat is tevens het probleem waar een land aan kapot kan gaan.

 4. Ni28

  De slachtofferrol van de moslims wordt weer ingezet en alle pijlen worden op Wilders gericht. Helaas ondersteunen veel andere politici dit ook en spelen DENK in de kaart.

 5. Niek

  Ach t valt allemaal gelukkig weer mee, voor de verkiezingen!

  Volgens Rutte is er echter een “grote, koppige meerderheid die vooruit wil en zich afkeert van het pessimisme”.

  Want Wilders met zijn vele stemmers is met z’n (2?) miljoenen nog steeds de meerderheid en de grootste partij in politiek NL, en behoorlijk koppig ook w.b. FEITEN (en al ruim tien jaar steeds gelijk krijgen!)..
  en bovendien, zij willen vooruit (dus grenzen dicht, nexit, referendum, enz. en dus heel veel geld overhouden. Komt allemaal goed dan.

  Alleen zij zijn soms, en terecht, wat pessimistisch; want wie weet bestaat NL over 20 jaar niet meer echt. Zeker niet meer zoals we ons voorstellen voor onze (klein)kinderen!

 6. Ruud Steunassen

  Kuzu is een echte Nederlander. Als hij het niet alleen af kan, probeert hij anderen erbij te betrekken.
  Geert red ons!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.