Asociale tokkiedief steelt wietplantje van doodzieke bejaarde vrouw

In Swalmen heeft een ongelooflijk trieste dief het wietplantje gesteeld van een 73-jarige vrouw die ongeneeslijke maagkanker heeft.

Dagblad De Limburger bericht dat de 73-jarige Theresa Dennes uit Swalmen het even helemaal gehad heeft. Deze arme vrouw lijdt al anderhalf jaar aan een ongeneeslijke vorm van maagkanker. Dat is natuurlijk vreselijk. Het is bijzonder pijnlijk, en je weet dat je uiteindelijk — ondanks al die strijd — tóch sterft. Het is een gevecht dat je niet kúnt winnen. Op z’n best kun je het resultaat wat uitstellen, maar dat is het dan wel.

Hoewel ze het dus erg zwaar heeft doet Theresa er alles aan om het leven nog zo gemakkelijk mogelijk voor zichzelf te maken. Op advies van haar zus besloot ze onlangs om een wietplantje aan te schaffen. Met behulp van de olie van die plant zou ze haar immuunsysteem dan kunnen verbeteren en de pijn wegnemen. Voor haar is dat natuurlijk ongelooflijk belangrijk.

Net op het moment dat ze de olie kon oogsten ging het mis. Eén of andere tokkie besloot namelijk dat hij veel meer aan het plantje had dan de doodzieke dame:

Het zal je maar gebeuren. Ben je kankerpatient en heb je één armzalig wietplantje in de tuin om medicinale olie te maken om je pijn te verzachten; jat één of andere overlaat die ene plant uit je tuin. Omdat hij dan zijn jointje niet in de coffeeshop hoeft te halen en geld bespaart. De 73-jarige Theresa Dennes uit Swalmen is nog boos over de diefstal die onlangs ’s nachts moet hebben plaatsgevonden bij haar huis aan de Rijksweg Noord. De plant was vanaf de straat goed te zien en stond in volle bloei. Voor de Swalmense hèt bewijs dat iemand in de gaten heeft gehouden wanneer de toppen rijp waren voor de oogst.

Triester dan dit wordt het natuurlijk niet. Je zou maar zo in elkaar zitten dat je een doodzieke, hoogbejaarde vrouw besteelt omdat je snel even high wilt worden.

Als er lezers met wietolie in de omgeving Swalmen wonen: neem dan even contact op met deze mevrouw en geef haar wat olie. Het is echt dieptriest wat haar nu overkomen is. Misschien dat een ander — gul! — persoon daar iets aan kan doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Sarko

  Er lopen tegenwoordig maar weinig Robin Hood’s meer rond.
  Ik vind het schunnig.
  Ben gelukkig niet ernstig ziek (volgens enkelen wel gestoord 🙂 ) maar mijn plantjes worden bewaakt door rottweiler Boris.

  1. Wim

   Weet je zeker dat het maar enkele zijn.

   1. Sarko

    Kom op zeg, straks word ik nog onzeker en depressief..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.