Belachelijk: vakanties worden duurder omdat luchthavens ’s nachts dicht willen

De prijs van een vliegticket kan al gauw tientallen euro’s hoger uitvallen.

Slecht nieuws voor Nederlanders die graag op vakantie gaan met het vliegtuig: waarschijnlijk worden vliegtickets binnenkort een stuk duurder. Nu was het vanwege alle belastingen en de milieutaks al niet goedkoop om te vliegen, als het aan het nieuwe Lelystad Airport ligt, wordt het nog wat duurder. Dit vliegveld opent in 2018 om de druk van de ketel te halen op Schiphol. Schiphol raakt véél te vol, en de drukte wordt minder door vakantievluchten te verplaatsen naar Lelystad.

Het nieuwe vliegveld is echter niet van plan om vluchten toe te staan tussen 23 uur en 7 uur. Het vliegveld ligt op die manier acht uur per dag stil. Met name de prijsvechters onder de vliegmaatschappijen moeten doorgaans 20 uur per dag vliegen met een toestel om de prijzen laag te houden. Onder de nieuwe tijden van Lelystad Airport is dat niet meer mogelijk, waardoor vliegtickets duurder zullen worden.

Tot overmaat van ramp is ook Schiphol van plan om de nieuwe tijden in te voeren op de luchthaven. Wat het praktisch nut hiervan is, is niemand duidelijk, maar het effect voor de Nederlandse consument zal direct duidelijk zijn: veel duurdere vliegtickets. De opening van de nieuwe luchthaven Lelystad lijkt goed nieuws voor Nederlandse vliegtoeristen, maar is dat geenszins. Vluchten worden alleen maar duurder. Balen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. toetssteen

  Als u dicht aan de grens met Duitsland woont, gewoon kiezen voor bijvoorbeeld Weeze.

 2. Sniper666

  Schiphol heft zichzelf op incl. Lelystad.

 3. bartvisscher

  Tja, wat is duurder en wat is belangrijk. Is een vakantie van een week all inclusive voor 300 pp, inclusief vliegreis, belangrijker dan de nachtrust, welzijn en gezondheid van honderdduizenden hard werkende Nederlanders?
  Bovendien is het artikel onjuist. Er is in Lelystad ruimte om vanaf 06.00 uur te starten. Sluiting is idd om 23.00 uur, maar wel met een uitloop naar 24.00 uur.
  Dit is weer heerlijke negatieve stemmingmakerij. Jammer, balen.
  Je kunt het ook positief benaderen. Na jaren van kwantiteit, wordt nu eindelijk gedacht aan kwaliteit. Ook op die manier kun je groeien.

 4. J.C.

  “Het nieuwe vliegveld is echter niet van plan om vluchten toe te staan tussen 23 uur en 7 uur”. Is op Schiphol nooit anders geweest.

  Waar is info te vinden dat Lelystad Schiphol gaat helpen de druk van de ketel te halen? Is heel goed nieuws.

  1. toetssteen

   @JC
   Zeker niet zo vaak gevlogen, of in het geheel niet. Ik land, nota bene met KLM, gewoon voor zes uur in de morgen. Wilde u dan zeggen, ga maar met een lege tank rondjes vliegen o.i.d.?
   Nachtvluchten stijgen echt ook op.

   Ik heb jarenlang vlak bij een vliegveld gewoond, mijn keuze, moet u ook niet gaan zeuren over herrie. Schiphol ligt er langer dan veel bewoners daar gingen wonen.

   1. J.C.

    @toetssteen

    Woon al m’n hele leven, dus vanaf m’n geboorte, onder de rook van Schiphol. Inderdaad nog nooit gevlogen. Ik woon nu al vele jaren direct onder de Aalsmeerbaan. Verschil met vroeger: nu komen de vliegtuigen vele malen, maar dan ook echt vele malen, vaker dan vroeger, om de ca 1,5 minuut, rakelings over mijn huis vliegen. Volgens de met de Alderstafel (in mijn visie de fopspeen om de omwonenden op afstand te houden van Schiphol) overeengekomen toegestane vliegbewegingen, mogen er slechts bij hoge uitzondering vliegbewegingen plaatsvinden tussen 23:00 en 7:00 uur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.