Bizar: CDA wil niet dat prinses Amalia gekort wordt, huilt 'laat het koningshuis met rust!'

Geen categorieokt 24 2016, 8:00
Enkele partijen in de Tweede Kamer vinden het niet kunnen dat prinses Amalia als ze 18 jaar oud wordt meteen als een miljonair aan haar studentenleven mag beginnen -- op kosten van de belastingbetaler, natuurlijk.
Daarom willen de partijen in kwestie dat zij gekort wordt op haar 'toelage.'

In elk geval PvdA, SP en D66 betogen dat de in totaal 1,5 miljoen die prinses Amalia ter beschikking wordt gesteld, omlaag moet. Tijdens een debat over de begroting van de koning zullen de partijen aangeven dat ze bereid zijn om de wet daarvoor aan te passen.

Zoals wij vorige maand berichtten krijgt Amalia 1,5 miljoen euro per jaar (voor zichzelf, haar garderobe, haar knechten, etc.) aan belastinggeld op het moment dat ze 18 jaar oud wordt. Net als bijna alle lezers van DDS, vinden met name linkse partijen in de Tweede Kamer dat onverantwoord en zelfs ronduit belachelijk.
PvdA-Kamerlid Recourt:

"Dat kan wel wat minder."

SP-Kamerlid Van Raak is het daar helemaal mee eens. De socialist vindt dat Amalia met name gekort moet worden op haar toelage (lees: uitkering):

"Boven een ton mag dat eigenlijk niet komen."

Zelfs D66 vindt 1,5 miljoen euro veel te veel voor een meisje dat dan aan haar studententijd begint:

D66-voorman Pechtold vindt dat de bijdrage „een onsje minder” kan. Zijn partij wil sowieso een lagere bijdrage voor het Koninklijk Huis, een die ’met inachtneming’ van de Wet Normering Topinkomens wordt vastgesteld.

Ongelooflijk genoeg is er een partij die zich hier tegen verzet: het CDA. Kamerlid Amhaouch verwoordt het officiële standpunt van de christendemocraten:

"Als we zo doorgaan als Kamer, wanneer we alleen maar kritiek leveren op de kosten, dan breken we het koningshuis langzaam af."

Vervolgens huilt hij dat kritiek op de kosten van het koningshuis de familie in een "speelbal van het Binnenhof" verandert. Ook moet er gekeken worden "naar het hele plaatje" ofzo. Namelijk:

"Een koningshuis kost iets, maar levert veel meer op."

Natuurlijk levert het koningshuis helemaal niet meer op dan, zeg, een gekozen president, maar feiten... daar wil het CDA als het over de koninklijke familie gaat niet mee geconfronteerd worden.
Laat het koninklijk huis met rust, huilen ze alleen maar.
Het doet allemaal denken aan een video die enkele jaren geleden viraal ging. Die was gemaakt door een fan van Britney Spears. De fan vond dat Britney veel te hard werd aangepakt door de media. Het resultaat:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten