De betutteling gaat door: Amsterdam verklaart oorlog aan bierfietsen

Geen categorieokt 04 2016, 11:00
Omdat bierfietsen zogenaamd voor 'overlast' zorgen worden ze vanaf 1 januari verbannen in grote delen van Amsterdam.
Amsterdam, de hoofdstad van Nederland waar zogenaamd alles kan, wordt sinds jaar en dag bestuurt door de PvdA. Waarom is mij een raadsel: de sociaal-democraten maken immers overal een puinhoop van en moesten bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (en bij de verkiezingen voor het Europees Parlement én voor de Provinciale Staten) dan ook het onderspit delven tegen D66. Ook een rotpartijtje, natuurlijk, maar misschien toch net wat minder slecht dan de PvdA.
Ondanks de nederlaag van de PvdA bij de verkiezingen heeft Amsterdam nog steeds een burgemeester van PvdA-huize. Ik heb het natuurlijk over Eberhard van der Laan, de man die zichzelf ongetwijfeld ziet als toekomstig premier (moge het nooit zo ver komen).
Eberhard staat erom bekend dat hij kansenpareltjes geen strobreed in de weg legt, maar dat hij tegelijkertijd geobsedeerd is met het betuttelen van Amsterdammers die zich wél aan de wet houden. Ook nu bewijst hij weer dat dit imago klopt:

De bierfiets is vanaf 1 januari verboden in grote delen van het centrum van Amsterdam. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan maandag in een brief aan de gemeenteraad geschreven.

In zijn brief schrijft Van der Laan:

Het verbodsgebied bestaat uit die delen van de stad waar nu de meeste overlastmeldingen worden gedaan (Haarlemmerbuurt en grachtengordel), en gebieden waarvan het zeer aannemelijk is dat de verkeershinder en overlast daar naar zal verplaatsen (stationsgebied, Jordaan, postcodegebied 1012, de uitgaanspleinen en het oostelijk deel van de oude binnenstad).

Stadsdelen Zuid en West willen ook een verbod, maar die boot houdt Van der Laan nog even af. Voorlopig tenminste. Als ze genoeg drammen gaat hij daar vast ook akkoord met een ban. Zo rolt deze man zonder ruggengraat namelijk.
Nog even en het enige wat niet verboden is in Amsterdam is het dragen van een boerka en het roepen van 'Allahu akbar.' Natuurlijk allemaal met dank aan de PvdA (en D66).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten