De betutteling gaat door: Amsterdam verklaart oorlog aan bierfietsen

Omdat bierfietsen zogenaamd voor ‘overlast’ zorgen worden ze vanaf 1 januari verbannen in grote delen van Amsterdam.

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland waar zogenaamd alles kan, wordt sinds jaar en dag bestuurt door de PvdA. Waarom is mij een raadsel: de sociaal-democraten maken immers overal een puinhoop van en moesten bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (en bij de verkiezingen voor het Europees Parlement én voor de Provinciale Staten) dan ook het onderspit delven tegen D66. Ook een rotpartijtje, natuurlijk, maar misschien toch net wat minder slecht dan de PvdA.

Ondanks de nederlaag van de PvdA bij de verkiezingen heeft Amsterdam nog steeds een burgemeester van PvdA-huize. Ik heb het natuurlijk over Eberhard van der Laan, de man die zichzelf ongetwijfeld ziet als toekomstig premier (moge het nooit zo ver komen).

Eberhard staat erom bekend dat hij kansenpareltjes geen strobreed in de weg legt, maar dat hij tegelijkertijd geobsedeerd is met het betuttelen van Amsterdammers die zich wél aan de wet houden. Ook nu bewijst hij weer dat dit imago klopt:

De bierfiets is vanaf 1 januari verboden in grote delen van het centrum van Amsterdam. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan maandag in een brief aan de gemeenteraad geschreven.

In zijn brief schrijft Van der Laan:

Het verbodsgebied bestaat uit die delen van de stad waar nu de meeste overlastmeldingen worden gedaan (Haarlemmerbuurt en grachtengordel), en gebieden waarvan het zeer aannemelijk is dat de verkeershinder en overlast daar naar zal verplaatsen (stationsgebied, Jordaan, postcodegebied 1012, de uitgaanspleinen en het oostelijk deel van de oude binnenstad).

Stadsdelen Zuid en West willen ook een verbod, maar die boot houdt Van der Laan nog even af. Voorlopig tenminste. Als ze genoeg drammen gaat hij daar vast ook akkoord met een ban. Zo rolt deze man zonder ruggengraat namelijk.

Nog even en het enige wat niet verboden is in Amsterdam is het dragen van een boerka en het roepen van ‘Allahu akbar.’ Natuurlijk allemaal met dank aan de PvdA (en D66).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. zomaar

  tja het is al jaren bekent , dat A-dam en ander steden (wijken) tot islamitische enclave verworden zijn , mede dankzij de politiek .

  dus zijn als eerst de inwoners van deze steden aan de beurd om geconfronteerd te worden met de islamitische gebruiken en wetgevingen , waarna de rest van het land (samenleving in al zijn kleurenpracht ) volgen zal .

  en terug in de tijd , waar de landheer in zijn kasteel belaagd werd door het gepeupel , (nu de tokkie) , die niet het niet meer pikken wil dat hij geknecht werdt .

  burgeroorlogen waarbij het Midden-Oosten verbleekt, vallen ons dan ten deel .

 2. zomaar

  dankzij het mooie multiculturele , zijn dit soort dingen schering en inslag !!.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26735469/__Schietpartij_A_dam_Osdorp__.html

  wat heeft links sociaal , onze samenleving verziekt met hun waanvoorstellingen !!.

  wat ooit goed begon !, loopt nu faliekant mis !.

  1. Beukman

   Wat kan jij toch ontzettend doorzeuren, @zomaar. De bierfiets is bij uitstek iets waar geen multikul aan te pas komt. Bierfietsen worden bevolkt door blank dronken tuig, een moslim bijvoorbeeld kijkt wel uit om zich op zo’n ding te wagen.

   1. zomaar

    tja beuk, dat komt door de overheersing van de islam , binnen deze A-dam enclave , beetje bij beetje nemen zij meer gebruiken en plezier weg bij ons ., totdat het ons leven net zo zinloos lijkt als dat van de moslim.

    en wij ook uit vrije wil een bomgordel omdoen, omdat die 72 vaten bier lokken.

    heb je nog iets van plezier !, of zouden zij daar ook komen koeioneren?.

    1. Beukman

     Het slaat zo totaal nergens op wat je hier schrijft, @zomaar, dat ik niet zou weten hoe je ook maar het begin van een antwoord te geven.

    2. tq1991

     Bierfiets heeft niets met de Islam of wat dan ook te maken. Dit besluit heeft voornamelijk te maken met overlast en de verkeersveiligheid. Niet overal de Islam of de multiculturele samenleving bij halen. Dit geld ook voor de auteur.

 3. Beukman

  Welja, maar weer eventjes de geliefde burgemeester van Amsterdam de schuld geven, uiteraard de enige PvdAap die ergens vaag in het plaatje voorkomt. Want in het College van B&W is de PvdA in het geheel niet vertegenwoordigd momenteel, terwijl het bierfietsbesluit toch echt vanuit dat College is gekomen.

  Er is verder niet één Amsterdammer te vinden die géén pleurishekel heeft aan deze gevaarlijke bierfietsen die vol met ladderzatte toeristen de bruggen afdenderen. Het is bovendien bijzonder onsmakelijk om te zien. En te horen, niet te vergeten, want de dronken bierfietsers zetten het vaak ook nog op een zingen.

  Weg met die dingen dus. Daar worden levens en overlast mee gespaard.

  1. zomaar

   beuk ik heb ik maar een antwoord op !, liever een vraag , waar heb jij het over?.

   afin jou geliefde burgermeester is hoofdverantwoordelijke voor alle besluiten en of gebeurtenissen in zijn/haar stad .

   of geld dit voor links anders ?.

   ach ja die kennen geen verantwoordelijkheden !, alles wat er mis is of gaat komt immers door rechts , wie of wat dat dan ook tegenwoordig zijn mag ?.

   1. Sarko

    Je lult gewoon heeeel erg dom……

    1. zomaar

     vertel waarom is het dom ?, dat een burgermeester van zijn/haar stad , hoofdverantwoordelijk is !.

     over alle besluiten die hij/zij nemen moet .

     1. Beukman

      Sarko heeft gelijk, @zomaar. Je lult gewoon heeeel erg dom.

 4. Sniper666

  Bierfietsen weg ermee. Het is een fout idee. Verkeer en alcohol gaan niet samen, ook niet in de vorm van een bierfiets.

 5. Niek

  Ga toch (bier)fietsen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.