Erdogan fanboy Tunahan Kuzu verklaart Lodewijk Asscher de oorlog

Tunahan Kuzu van DENK is er absoluut niet over te spreken dat Lodewijk Asscher de nieuwe lijsttrekker van de PvdA wil worden.

Ik heb zelf helemaal niets met Asscher, maar als ik dit soort kritiek lees begin ik hem opeens te waarderen:

screen-shot-2016-10-19-at-11-37-31

In dat filmpje wordt Asscher bekritiseerd omdat hij zogenaamd veel te harde conclusies trok uit een onderzoek waaruit bleek dat bijzonder veel Nederturkse jongeren het jihadisme een warm hart toedroegen. Asscher vond dat rapport bijzonder zorgwekkend en stapte vervolgens zélf naar de media om zijn verhaal te doen. Dat deed hij met name bij Nu.nl.

Volgens de makers van de ‘documentaire’ had dat allemaal anders gemoeten omdat het onderzoek niet 100 procent wetenschappelijk was. Logischerwijze waren er nogal wat politici die daar anders over dachten omdat het onderzoek wel degelijk impliceert dat er écht een probleem is in de Nederturkse gemeenschap, en dan met name onder Nederturkse jongeren. Zo gaan ze los op een vraag als ‘Ik vind het goed dat Nederlandse moslims IS steunen.’ 87 procent van de gevraagde Nederturken antwoordde daar positief op.

Maar, zegt heel politiekcorrect links, ze interpreteerden die vraag als ‘ik vind het gerechtvaardigd dat organisaties als ISIS zich tegen Assad verzetten!‘ Het gaat volgens hen dus deels om jonge moslims die ‘gewoon’ willen dat de massamoordenaar Assad aangepakt wordt.

Wacht eens even: het was vanaf dag één al duidelijk dat ISIS een radicaal-islamitische organisatie is. Als je die organisatie steunt tegen Assad — een aleviet! — zegt dat iets over je religieuze denkbeelden én over je normen en waarden. Ik vind het helemaal niet relevant wat je daarnaast ook nog van Assad denkt: als je de extremistische slagers van ISIS steunt ben je gewoon verkeerd bezig.

Hoe dan ook, Kuzu gebruikt die documentaire dus om Asscher aan te vallen. Heel gek, maar op de één of andere manier begin ik daardoor bijna juist te sympathiseren met de vice-premier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Niek

  Ach het kwaad vernietigt altijd zich zelf. tzt. – hoewel zeer hardnekkig, toch weg met links

 2. ikweetwatikwil

  Misschien dat Asscher nu iets door krijgt. Hoewel PvdAers zijn erg hardnekkig.

 3. Ni28

  Uitgeschopt uit de PvdA en gezien de moslim overgevoeligheid kan Kuzu alleen maar tegen Asscher zijn. Laat ze maar rollebollen.

 4. Viertel

  Laat DENK de PvdA maar leegtrekken. Dat gun ik vooral Asscher, die enge glibber.

 5. Gustaafff

  Alsof Kuzu ooit wat bereikt heeft.

 6. Jantje

  Kuzu is een moslim, dus de jodenhaat is vanaf de minaretten ingepompt.
  Asscher’s partij, de PvdA, heeft dit natuurlijk wel zelf gefaciliteerd.

 7. Sniper666

  Over joden mag je ook niks zeggen in dit land, want dan trekt men meteen de holocaust kaart.

  1. Floris

   Tenzij je moslim bent. Die kunnen ongestraft hun antisemitische bagger lozen.

   1. Sniper666

    @ Floris

    Correct ja, moslims krijgen alle ruimte blijkbaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.