ISIS-strijders verkleden zich als Irakese soldaten en schieten man van dichtbij door zijn hoofd

De video is bedoeld om de lokale bevolking op te zetten tegen sjiieten. 

De slag om Mosul duurt nog steeds voort en ISIS schuwt werkelijk geen enkel middel om de strijd te winnen. Het ziet ernaar uit dat ISIS qua militaire macht de mindere is ten opzichte van het Irakese leger en de Koerden die Mosul belegeren. “Wie niet sterk is, moet slim zijn,” zal ISIS hebben gedacht, want de terreurgroep neemt zijn toevlucht tot sluwe streken.

Zo is er een video opgedoken waarin Irakese soldaten sji’itische leuzen schreeuwen en een man van dichtbij door zijn hoofd schieten. Vreselijk om te zien, en een zware oorlogsmisdaad. Maar in werkelijkheid gaat het niet om soldaten van het Irakese regeringsleger, maar om verklede ISIS-strijders. ISIS zou de lokale bevolking willen opzetten tegen het Irakese leger door dat leger neer te zetten als een wrede, moorddadige groepering – precies wat ISIS zelf is. De sji’itische leuzen komen nogal gekunsteld over in de video, en ook het woord ‘rafidi’ is te horen, een begrip dat door ISIS wordt gebruikt om de sji’itische “ketters” aan te duiden. Dat wijst er natuurlijk op dat we hier niet zitten te kijken naar een oorlogsmisdaad door het Irakese leger, maar naar een toneelstukje van ISIS.

Pas op: deze beelden zijn zeer schokkend. Kijken is op eigen risico.

De video is gruwelijk om te kijken. Het laat maar weer eens zien hoe ver ISIS wil gaan om haar macht te behouden over alle hoeken van het kalifaat. Heeft ISIS eenmaal iets veroverd, dan laat het die plek nooit meer gaan. Ze doen alles om te overleven als organisatie, inclusief het produceren van walgelijke nepvideo’s. Des te meer reden om zo snel mogelijk af te rekenen met deze gestoorde jihadisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ruud562

    Tja, en teruggekeerde aanhangers gaan we hier opvangen met begeleiding (ook van de familie), huisvesting en uitkering. Net zoals dat wijf, die Laura, die nu op vrije voeten is.
    Want ohhh, ze zijn zo zielig en niet-begrepen, je mag ze echt niet opsluiten, hoor, laat staan levenslang geven. Dat is zo onmenselijk!! En plegen ze alsnog een aanslag hier, tja, dat was dan niet voorzien, hé. En al was het voorzien, dan oppakken mag helemaal niet, want dat is onvoldoende bewijs! Goh, wat een heerlijk land is dit toch geworden, hé!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.