Links journaille: 'Politie heeft totaal geen reden om allochtonen massaal te controleren!' De cijfers tonen anders aan

Geen categorieokt 03 2016, 9:00
Een rapport dat gemaakt is in opdracht van het onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap beweert dat 40% van de controles die de politie doet op allochtonen onterecht zijn.
De NOS vindt dat natuurlijk fantastisch. Het bevestigt immers het door links geschapen beeld dat er 'institutioneel racisme' is in Nederland:

Allochtonen worden vaak ten onrechte staande gehouden door de politie. Veertig procent van de controles die agenten doen omdat ze criminaliteit vermoeden, valt niet te rechtvaardigen...

Een op de drie onderzochte controles blijkt gebaseerd op een vermoeden van de agent dat er iets aan de hand is. Daarbij kan opvallend gedrag een rol spelen, maar ook iemands uiterlijk of zijn auto. Bij ruim de helft van deze controles ging het om allochtonen. Etnische minderheden zijn daarmee oververtegenwoordigd ten opzichte van hun aandeel in de bevolking, constateren de onderzoekers. Volgens hen waren de politiecontroles ook niet altijd terecht.

Vervolgens citeert de NOS een paar 'experts' die uitleggen dat dit gedrag van de politie voor enorme problemen zorgt:

Dat juist allochtonen vaker worden gecontroleerd is riskant, zegt onderzoeker Wouter Landman. "Zij voelen zich gediscrimineerd, wat zorgt voor toenemende verwijdering tussen etnische minderheden en de politie."

Zie je wel, dit is dus waarom DENK in opkomst is! Racismeroeper Sylvana Simons en Nederturkse Erdogan-agent Tunahan Kuzu hebben helemaal gelijk! Vreselijk! En waarom doet de politie dit eigenlijk? Ze kunnen dit totaal niet rechtvaardigen! Zo'n 20% van de bevolking is van allochtone afkomst, maar ze worden er continu uitgepikt.
Schande!
Of valt dat misschien toch mee? Laten we voor het gemak maar even naar wat criminaliteitscijfers kijken. Misschien dat we het gedrag van de politie dan wat beter begrijpen. Hier wat statistieken uit een nieuwsbericht gepubliceerd 2012:

We kunnen er kort over zijn: ja allochtonen gaan vaker in de fout dan autochtonen. Veel vaker zelfs. In 2012 werden in Nederland 197.140 mensen aangehouden door de politie, omdat ze verdacht werden van een misdrijf (bron: CBS, definitieve cijfers over 2013 zijn nog niet beschikbaar). Daarvan waren er 89.100, oftewel 45 procent, allochtoon (mensen van wie minstens één ouder in het buitenland is geboren) terwijl alle allochtonen samen slechts 21 procent van onze bevolking vormen. De oververtegenwoordiging wordt nog duidelijker als je kijkt naar het aantal verdachten per 10.000 inwoners. Autochtonen zijn goed voor 88 verdachten op elke 10.000 mensen, allochtonen voor 232.

Oh oeps!

En dan zijn we er nog niet:

Kijk je alleen naar niet-westerse allochtonen, dan ligt het aantal verdachten al een stuk hoger: 333 op elke 10.000 inwoners. En binnen die grote groep niet-westerse verdachten is ook niet elke groep hetzelfde. Marokkanen en Antillianen springen er bovenuit, met respectievelijk 458 en 566 verdachten op elke 10.000 inwoners.

88 van de 10.000 autochtonen zijn mogelijk betrokken bij een misdrijf. Onder Marokkanen geldt dat voor 458 personen en voor Antillianen zelfs voor 566. En dan vraagt het journaille zich nog steeds af waarom de politie juist dit soort lieden controleert? Wat denk je zelf! Statistisch gesproken is de kans dat een random Marokkaan betrokken is bij een misdrijf 500% groter dan een willekeurig geselecteerde autochtoon.
En laten we deze cijfers er ook even bijhalen, puur voor de volledigheid:
  • Mensen van Marokkaanse herkomst werden in 2010 22 keer zo vaak als autochtonen verdacht van 'vermogensdelicten met geweld' (waaronder overvallen met geweld). Voor mensen van Antilliaanse herkomst is dit overigens 23,9 keer.
Dát, beste linkse roeptoeters, zijn de feiten.
Onze progressieve racismejankers kunnen wel ophouden met slachtoffertje spelen. Doe eerst maar eens iets aan het enorm hoge gehalte criminelen in de verschillende allochtone gemeenschappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten