Mantelzorg voor ouderen zit in de knel: geen punt, we laten ze gewoon allemaal euthanaseren!

Mensen die mantelzorg voor hun bejaarde ouders combineren met werk of het verzorgen van hun eigen kinderen komen steeds dieper in de problemen te zitten. Ondertussen doet de overheid er alles aan om bejaarden te dwingen langer thuis te blijven.

De Sociaal-Economische Raad stelt in een onderzoek dat vandaag gepubliceerd is dat mantelzorgers het steeds zwaarder krijgen. Met name de combinatie van betaald werk en mantelzorg of kinderopvang leidt tot grote problemen, waaronder hoge stress en zelfs serieuze gezondheidsklachten.

Volgens de SER zijn de problemen voor dit soort mantelzorgers nu al groot, maar worden ze de komende jaren alleen maar erger. En dat hebben we voor een groot deel te danken aan het kabinetsbeleid:

Ouderen moeten van de overheid steeds langer thuis blijven wonen en zijn steeds meer aangewezen op hun eigen netwerk als ze zorg nodig hebben. Passende regelingen zijn er echter niet voor alle werkenden om die zorg ook te kunnen verlenen. Niet iedereen is even flexibel wat betreft thuiswerken en er is te weinig bekend over de verschillende verlofregelingen, aldus het adviesorgaan.

De grote vraag is natuurlijk: waarom doet de overheid hier niets aan. Normaal gesproken wordt er altijd ingegrepen als iets of iemand ‘hulp’ nodig zegt te hebben van de staat. Maar nu niet.

Waarom niet?

Het antwoord ligt voor de hand. Lees het stuk dat wij eerder vandaag publiceerden over hoe het kabinet (en met name de VVD) het gemakkelijker willen maken voor gezonde mensen  om ‘euthanasie’ te (laten) plegen. Want, tja, oudere mensen zijn natuurlijk heel ‘duur’  voor Vadertje Staat. Daarom moeten ze zo depressief gemaakt worden, en zo geïsoleerd worden, dat ze er uiteindelijk quasi-vrijwillig uitstappen. Hop, weg extra kosten en weg vergrijzing.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wachteres

  Tja, de regering kan haar geld niet twee keer uitgeven.

  Miljarden voor ‘vluchtelingen’ en dan ook nog die lastige ouderen?

  Zij kosten alleen maar geld en dragen door werk niet meer bij aan de fijne multiculturele samenleving.

  Het enige wat de regering nog kan doen is op hun pensioen zoveel mogelijk beknibbelen.

  En vergeet niet dat de EU ook nog het nodige uit de ruif moet hebben.

  Ik zou haast blij zijn dat de euthanasiewet wordt aangepast. Alhoewel …..

  Om de regering te pesten zouden de ouderen allemaal minstens honderd moeten worden.

  Niet al te ziek zijn, natuurlijk … Ik acht dit tuig trouwens in staat om van het griepspuitje voor ouderen ‘per ongeluk’`een euthanasiespuitje te maken.

  Over de regering en de EU kan niet slecht genoeg worden gedacht.

  U gelooft toch niet echt dat zij begaan zijn met vluchtelingen, als hun eigen volk c.q. de ouderen hen totaal niet interesseert/interesseren?

  Achter die instroom zit iets heel anders. Maar dat wisten we al.

 2. Ni28

  Deze regering is al toch begonnen met de Endlösung. De nieuwe wet voor beëindiging van het leven is fase 2. Het probleem van vergrijzing moet worden opgelost. Is onze beschaving nog beschaafd?

  1. Norman Corinth

   @ Ni28,
   Ik vrees dat u het serieus bedoelt.

   1. zomaar

    is serieus !.

    bejaardentehuizen bijna alle in de regio opgedoekt !, verzorgingstehuizen idem !.

    mantelzorg drastisch vermindert !.

    De nieuwe wet voor beëindiging van het leven is fase 2

    waar lijkt jou dat op?.

    mij lijkt het dat iemand met onvoldoende vermogen , (door eenzaamheid , en zonder afdoende zorg), deze wens als vanzelf krijgt !.

    toch zou zo iemand geknuffeld en besnuffeld worden , gelijk als de buitenlanders hier met een zwarte/bruinen of islamitische achtergrond , door het linkse gepeupel wat al 4 decennia lang hier de scepter zwaait , had hij/zij weer zin in het leven !.

   2. zomaar

    zou men deze 33 miljoen aan de bejaardentehuizen en mantelzorg besteden par jaar , liep de doodwens met stappen terug !!.

    http://www.nu.nl/geldzaken/4256144/ruim-zevenduizend-remigranten-ontvangen-uitkering.html

    nu gaat dit geld naar het buitenland voor uitkeringen !.

 3. Wachteres

  Over bezuinigen gesproken. Een waanzinnig verhaal:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2933399/2016/10/26/Ophef-om-Syrier-met-4-vrouwen-en-23-kinderen-die-voor-360-000-euro-aan-steun-trekt.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily&utm_userid=1bc91474-22a3-4ae4-adfa-748f492da298

  Ophef om Syriër met 4 vrouwen en 23 kinderen die voor “360.000 euro” aan steun trekt

  In Duitsland is beroering ontstaan nadat bekend raakte dat een Syrische vluchteling met zijn 4 vrouwen en 23 kinderen volgens een financieel expert jaarlijks recht zou hebben op 360.000 euro aan steun. Nochtans erkent Duitsland polygamie officeel niet.

  Ghazia A. ontvluchtte zijn land in 2015 en trok naar Duitsland via Turkije met zijn gezin bestaande uit 4 vrouwen en 23 kinderen. Een dochter is onlangs getrouwd en leeft nu met haar man in Saoedi-Arabië.

 4. Sniper666

  Weg met de ouderen. Ben je geen efficiënt radertje meer in de geldmachine, exit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.