Schaamteloze Zaanse PvdA-burgemeester die niet optrad tegen tuigvloggers wil peperduur afscheid

Geen categorieokt 28 2016, 12:00
Geke Faber kwam nationaal in het nieuws vanwege haar gebrekkige optreden tegen overlastgevende tuigvloggers. Nu neemt ze afscheid van Zaanstad, maar dat gaat de gemeente een halve ton kosten.
PvdA-burgemeesters zijn de ultieme plucheplakkers. Jarenlang genieten ze van het pluche en regeren ze hun gemeentes zonder zorgen – ze hoeven immers niet te worden herkozen, aangezien burgemeesters in Nederland worden benoemd. Als ze dan eindelijk eens met pensioen gaan, dan moet er eerst nog flink wat geld over de balk worden gesmeten. Dat bewijst het afscheid van PvdA-burgemeester Geke Faber van Zaanstad. De burgemeester werd berucht door haar slappe optreden tegen tuigvloggers, zo wilde ze bijvoorbeeld een buurthuis bouwen voor de overlastgevers. Haar afscheid gaat maar liefst 50.000 euro kosten. Waar dat geld in vredesnaam heengaat? De Telegraaf schrijft:

De PvdA-burgemeester neemt drie keer afscheid: van de gemeenteraad en bestuurlijke relaties (tienduizend euro, met „een hapje en een drankje” en „muzikale omlijsting”), van burgers (25 duizend euro) en van ambtenaren (zesduizend euro, met een „traktatie”), staat in de begroting. Een geschilderd portret à zesduizend euro en een cadeau voor de burgemeester komen daar nog bovenop.

Een portret van zesduizend euro, zijn ze helemaal gek geworden daar in Zaanstad? Ongelooflijk maar waar: zelf spreekt de gemeente van "een sobere insteek". Een portret van zesduizend euro is sober? Ga dat maar uitleggen aan ouderen die niet de zorg krijgen die zij verdienen. De Partij voor Ouderen en Veiligheid noemt het dure afscheid dan ook "beschamend" en ook raadslid Juliëtte Rot van Democratisch Zaanstad, die landelijk in het nieuws kwam door haar felle opstelling jegens de tuigvloggers, is niet te spreken over de geldsmijterij van de gemeente.
Het is een typisch voorbeeld van het democratisch tekort van Nederland. Burgers vinden het massaal belachelijk dat er zoveel geld wordt gespendeerd aan een afscheidsfeestje, maar gemeentes gaan er keer op keer mee door. In het geval van Zaanstad is er één lichtpuntje: ze zijn eindelijk af van die vreselijke burgemeester Geke Faber. Wat dat betreft is die 50.000 euro voor het afscheid een prima investering voor de stad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten