Schaamteloze Zaanse PvdA-burgemeester die niet optrad tegen tuigvloggers wil peperduur afscheid

Geke Faber kwam nationaal in het nieuws vanwege haar gebrekkige optreden tegen overlastgevende tuigvloggers. Nu neemt ze afscheid van Zaanstad, maar dat gaat de gemeente een halve ton kosten.

PvdA-burgemeesters zijn de ultieme plucheplakkers. Jarenlang genieten ze van het pluche en regeren ze hun gemeentes zonder zorgen – ze hoeven immers niet te worden herkozen, aangezien burgemeesters in Nederland worden benoemd. Als ze dan eindelijk eens met pensioen gaan, dan moet er eerst nog flink wat geld over de balk worden gesmeten. Dat bewijst het afscheid van PvdA-burgemeester Geke Faber van Zaanstad. De burgemeester werd berucht door haar slappe optreden tegen tuigvloggers, zo wilde ze bijvoorbeeld een buurthuis bouwen voor de overlastgevers. Haar afscheid gaat maar liefst 50.000 euro kosten. Waar dat geld in vredesnaam heengaat? De Telegraaf schrijft:

De PvdA-burgemeester neemt drie keer afscheid: van de gemeenteraad en bestuurlijke relaties (tienduizend euro, met „een hapje en een drankje” en „muzikale omlijsting”), van burgers (25 duizend euro) en van ambtenaren (zesduizend euro, met een „traktatie”), staat in de begroting. Een geschilderd portret à zesduizend euro en een cadeau voor de burgemeester komen daar nog bovenop.

Een portret van zesduizend euro, zijn ze helemaal gek geworden daar in Zaanstad? Ongelooflijk maar waar: zelf spreekt de gemeente van “een sobere insteek”. Een portret van zesduizend euro is sober? Ga dat maar uitleggen aan ouderen die niet de zorg krijgen die zij verdienen. De Partij voor Ouderen en Veiligheid noemt het dure afscheid dan ook “beschamend” en ook raadslid Juliëtte Rot van Democratisch Zaanstad, die landelijk in het nieuws kwam door haar felle opstelling jegens de tuigvloggers, is niet te spreken over de geldsmijterij van de gemeente.

Het is een typisch voorbeeld van het democratisch tekort van Nederland. Burgers vinden het massaal belachelijk dat er zoveel geld wordt gespendeerd aan een afscheidsfeestje, maar gemeentes gaan er keer op keer mee door. In het geval van Zaanstad is er één lichtpuntje: ze zijn eindelijk af van die vreselijke burgemeester Geke Faber. Wat dat betreft is die 50.000 euro voor het afscheid een prima investering voor de stad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Gustaafff

  Spijker op z’n kop.

 2. Peter Selie

  De nieuwe elitaire PvdA fascisten zullen zich antifascisten noemen, hetzelfde geldt voor de Partij Denk deze racisten zullen zich antiracisten noemen, het geheel overgoten met een sociaal “democratisch” politiek correct sausje.

 3. Wachteres

  https://www.rtvnh.nl/nieuws/194300/uitgeprocedeerde-asielzoekers-kosten-amsterdam-miljoenen

  Uitgeprocedeerde asielzoekers kosten Amsterdam tonnen

  In totaal heeft de groep sinds 2014 ten minst 1,3 miljoen euro belastinggeld gekost.

  Ook de Amsterdammers kunnen hun portemonnee weer trekken. ’t Is voor een goed doel zullen we maar denken.

 4. Ni28

  Weer een echte sociaal democraat, uit het volk en voor het volk elke ochtend de Internationale zingen. Wat is dan die slordige 50.000 euro voor iemand uit een partij die haar contact met de volk al lang heeft verloren en bekend staat door het slappe optreden. Dus nog even wat geld doorheen voor een feest want zij is de schaamte vast al lang voorbij.

 5. Wim

  Eigenlijk horen ze met dit stelen in het gevang

 6. Seneca

  @Paul
  dit is een waardeloos totaal geschift topic. zo mogelijk nog gekker dan geke faber. je bent het er niet mee eens, maar je schrijft dan: ‘Wat dat betreft is die 50.000 euro voor het afscheid een prima investering voor de stad’. Waarom schrijf je geen vlijmscherp artikel waarbij je dat idiote mens zo de mantel uitveegt, dat je literaire produkt de landelijke pers haalt en dat stinkend socialistisch wijf niet anders kan, dan met de stille trom te vertrekken? Kan je dat niet of durf je dat niet?

  1. Peter Selie

   “Waarom schrijf je geen vlijmscherp artikel waarbij je dat idiote mens zo de mantel uitveegt.” Tja beste Seneca ‘k denk dat je het antwoord reeds weet, het socialisme is niet weg te denken uit de breinen van de ‘vlijmscherpe’ journaille. Pamela Hemelrijk schreef eens in een van haar artikelen dat deze lieden die de hogeschool voor de journalistiek volgden allemaal zo links zijn als een draaideur, bijna géén één uitgezonderd. Van der Bas is gewoon een van de broodschrijvers die zich keurig netjes aan de regeltjes houdt anders staat ie ook zo op de straat. Net zoals de oppositie in de Tweede Kamer die eigenlijk nep oppositie geven, zo z’n de journalisten precies het zelfde, niemand van hen steekt zijn nek uit om een uiterst scherp artikel over deze schijn elite te schrijven.

   1. Floris

    Wat Hemelrijk schreef klopt en het is echt niet alleen bij de scholen voor de journalistiek het geval. Het is overal. De marxistische “Lange mars door de Instituties” heeft inderdaad plaatsgevonden al noemen ze zich tegenwoordig sociaal-democraten.

    Max Horkheimer (Frankfurter Schule): “The Revolution won’t happen with guns, rather it will happen incrementally, year by year, generation by generation. We will gradually infiltrate their educational institutions and their political offices, transforming them slowly into Marxist entities as we move towards universal egalitarianism.”

    Het is verbijsterend dat ze dit in Europa voor elkaar hebben kunnen krijgen.

    Overigens vind ik jullie wel wat hard tegen Van der Bas. Hij heeft toch een kritisch stukje geschreven?

    1. Peter Selie

     “Overigens vind ik jullie wel wat hard tegen Van der Bas. Hij heeft toch een kritisch stukje geschreven?” Tja Floris het is natuurlijk niet de bedoeling om Van der Bas af te branden, maar je weet hoe het meestal overkomt; de schijn elite kan niet hard genoeg neergesabeld worden, men (de islam criticasters) is deze socialistische, softe aanpak meer dan zat.

     1. Floris

      Okee. We hebben natuurlijk ook nog GeenStijl, waar de schijnelite een enorme hekel aan heeft. GeenStijl doet niet mee met hun politiek correcte maskerade en dat is uiteraard tegen het zere beentje. Ik kan me erover verkneukelen dat politiek correct zich zo boos maakt over GeenStijl.

 7. Peter Selie

  ‘Dit zijn de moderne slaven die onze globalisering overeind houden’
  Professor Jonathan Holslag gruwt van hoe de globalisering momenteel werkt. ‘De decadente Europese middenklasse is zijn eigen graf aan het graven’, waarschuwt hij. ‘Ze kan beter nadenken over hoe het anders kan.’

  Op zijn Facebookpagina reageert professor Jonathan Holslag (VUB) op een reportage van ATV. Daarin komt een Roemeense truckchauffeur aan het woord die vertelt dat hij zijn werk haat en dat hij onverantwoord lang moet blijven rijden van zijn baas. ‘Ik wil ook naar huis kunnen gaan en mijn kinderen zien’, zegt de chauffeur met een krop in de keel. ‘Maar mijn twee kinderen hebben het geld nodig.’

  De reportage heeft Holslag duidelijk geraakt. ‘Dit zijn de moderne slaven die onze globalisering overeind houden’, schrijft hij. ‘De katoenplukkers in Tadzjikistan die hun eigen natuur kapotmaken om onze T-shirts te kunnen produceren, de Aziatische arbeidsters die aan 1 euro per dag onze rommelwinkels vullen, de Filipijnse matrozen die de containerschepen bemannen, de Roemeense truckers die de containers naar onze warenhuizen brengen, de arbeiders van Fernand Huts die zonder vast contract alles in dozen mogen stoppen en de winkelbediendes die de meuk eveneens aan een hongerloon aan de gezapige Europese middenklasse mogen verkopen.’

  Waarschuwing

  Dat die mensen anders geen werk hebben, noemt Holslag een hooghartig excuus van de ‘gezapige middenklasse’. Die is volgens hem momenteel haar eigen graf aan het graven. ‘Onze industrie kwijnt weg en daardoor slinken ook de inkomsten om al die hocuspocusbaantjes bij duurbetaalde consultants en vastgoedkantoren overeind te houden. We branden in een waanzinnig tempo het spaargeld uit de glorietijden van de babyboomers op. We putten de wereldwijde grondstoffen in een razendsnel tempo uit. Overheidsschuld is nu één van onze belangrijkste exportproducten geworden en daar zullen ook de kinderen van de gezapige middenklassers in de toekomst voor opdraaien.’

  Zijn woorden komen met een waarschuwing: de mensen die hun mooie leventje denken te kunnen handhaven door ‘die arme mensen’ wat kruimels toe te werpen zouden beter nadenken over hoe het anders kan. ‘Dat is waar de discussie fundamenteel over gaat en niet één of ander arbitragetribunaal in een handelsverdrag met Canada: het gaat over het hertekenen van onze eigen economie, over het menswaardig maken van productie, en over het terugdringen van de fenomenale schade en de nep-efficiëntie van deze globalisering.’

  Alternatief

  Holslag pleit voor een globalisering van kwaliteit. ‘Ik geloof in een nieuwe globalisering waarin we opnieuw meer lokaal zullen voorzien in de zaken die essentieel zijn, dat we wereldwijd zullen uitwisselen wat ons uniek maakt – kennis, cultuur, hoogwaardige streekeigen producten en spitstechnologie – en veel gemakkelijker onze kennis kunnen delen om arme landen te helpen met het uitbouwen van hun economie, zonder bang te moeten zijn onze eigen industrie daardoor te verliezen.’

  En die verandering begint bij onszelf, besluit hij. Iedereen heeft een stem om politici aan de macht te brengen en we hebben economische macht. ‘Elke euro is een stem: gebruik ze!’

  https://www.facebook.com/jholslag/posts/10154986996078676

 8. van Urk

  asociaal voor een socialist.

 9. Sniper666

  Een schande dat die GEKKE Faber van de PvdAllah nu nog eens 50k van de burgers stuk mag gooien. WALGELIJK SECREET!!!

 10. Arachne

  Het hele afscheid kan in 1 bijeenkomst. Geen cadeaus voor de burgemeester (wordt goed betaald en heeft straks een prima pensioen). Eind van de middag + begin van de avond geeft iedereen ruimte om te komen. Drankjes beperken (rijvaardigheid).

  Wil de burgemeester niet? Dan niet. Het beste en vaarwel.

 11. Ruud562

  Het typische elitegedrag van salonsocialisten van die allochtonenpartij! Gelukkig voor Zaandam weer een minder!

 12. Ruud562

  Wat zou het toch mooi zijn als haar afscheid voor de burgers volkomen in de soep zou lopen doordat er maar twee of drie zullen verschijnen! Zodat die arrogante tante voelt dat ze wordt uitgekotst!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.