Angela 'lang leve Europa en onbeperkte immigratie' Merkel wil vierde termijn als bondskanselier

Geen categorienov 20 2016, 15:30
Alternative für Deutschland heeft zojuist het best mogelijke verkiezingscadeau ooit gekregen: Angela Merkel gaat voor een vierde termijn als bondskanselier.
Die vrouw die er eerst en vooral om bekend staat dat ze 'meer Europa' en vooral ook 'meer immigratie' wil is nog lang niet klaar. Tenminste, dat zegt ze zelf:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil voor een vierde termijn gaan. Dit hebben mensen uit het CDU-partijbestuur vandaag bevestigd tegenover persbureau DPA.

Voor Alternative für Deutschland, zeg maar de Duitse versie van onze eigen PVV, is dit natuurlijk geweldig nieuws. Merkel ligt namelijk al tijden onder vuur. Met name haar opengrenzenbeleid -- ze vertelde avonturiers uit het Midden-Oosten eerder dat ze allemaal welkom waren, waarna er letterlijk miljoenen Arabieren op de boot naar Europa stapten -- kan op veel kritiek reken van Heinz met de Pet.
Niet zo gek, natuurlijk. Net als wij ziet de gemiddelde Duitser met lede ogen toe terwijl zijn land wordt uitgeleverd aan allerlei nieuwkomers die niet alleen weigeren te integreren, maar ook nog eens Duitse vrouwen massaal verkrachten bij nieuwjaarsfeesten én -- oh ja! -- terroristische aanslagen plegen.
Helaas voor de Duitse christendemocraten van het CDU staat er alleen niemand klaar achter de coulissen om haar af te lossen. Daarom moeten ze nog een keer met haar doorgaan. Een alternatief is er niet.
Nou ja, niet voor het CDU misschien, maar wel degelijk voor de Duitse kiezer. Die kan tegenwoordig immers ook stemmen op Alternative für Deutschland, een partij die door de mainstream media continu wordt afgeschilderd als extreemrechts, maar dat is pertinente onzin. Het is gewoon de Duitse versie van de PVV: hard als het over immigratie en integratie gaat, maar zeker niet neo-nazistisch.
Met een beetje mazzel vindt er volgend jaar dus niet alleen een electorale aardbeving plaats in Nederland, maar ook in Duitsland. Hilarisch genoeg zullen we Merkel en haar CDU daar dan voor te danken hebben: zij hebben er dan zo'n puinhoop van gemaakt en zoveel mensen tegen zich in het harnas gejaagd dat het AfD er heerlijk van kan profiteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten