D66 heeft groots nieuws! 3 van de 4 hoogste plaatsen op kieslijst gaan naar vrouwen!

Nou, nou, poeh, poeh, dat is wel even indrukwekkend zeg!

D66 heeft vandaag geweldig groot en vooral ook belangrijk nieuws voor de Nederlandse kiezer; nieuws waaruit blijkt dat D66 echt veruit de meest geëmancipeerde en vrouwvriendelijke partij is van Nederland!

Dat bericht het AD:

Drie van de vier hoogste plaatsen van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer van D66 worden bezet door vrouwen. Na lijsttrekker Alexander Pechtold volgen Stientje van Veldhoven, Ingrid van Engelshoven en Pia Dijkstra.

Nou weet ik wat de gemiddelde lezer nu denkt: ‘Maar wat doet het ertoe? Het gaat toch om kwaliteit, niet om iemands geslacht?’ Hé hé, ho ho, dit is 2016 he! Tegenwoordig doet je geslacht er juist wél toe. Sterker nog, het is belangrijker dan je capaciteiten. Kijk maar naar Jan Paternotte, de fractieleider van D66 in Amsterdam en de gedoodverfde opvolger van Alexander Pechtold als lijsttrekker van de Tweede Kamerfractie. Die staat slechts op de achtste plaats. Normaal gesproken zou dat erg laag zijn voor iemand van zijn statuur, maar in dit geval is dat natuurlijk allerminst zo. Jan is  namelijk — schrik niet mensen! — een man. Hij heeft dus een penis. Je weet wat dat tegenwoordig betekent: hops, een paar plaatsen naar beneden, ga maar achter de dames staan. Want dát is emancipatie a la D66; vrouwen worden niet beoordeeld op hun kunde, kennis en capaciteiten, maar op het feit dat ze een vagina hebben.

Lange leve de gelijkheid van man en vrouw superioriteit van vrouwen!

Overigens is het natuurlijk wel weer buitengewoon vermakelijk dat de huidige lijsttrekker een man is en zijn opvolger vrijwel zeker ook. Misschien dat ze zich daar bij D66 zo lullig (!) over voelen dat ze daarom maar een heel stel vrouwen op plek 2-4 zetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Viertel

  De eerste allochtoon (pardon: burger met een immigratieachtergrond) op de D66 is pas te vinden op plek 15. Wel een vrouw, uiteraard.

 2. Wachteres

  Ik realiseer me nu ineens dat DDS alleen maar mannelijke redacteuren heeft.

  Wordt het niet de HOOGSTE tijd dat dit gaat veranderen, stelletje macho’s?

  En heel af en toe een zus erbij roepen werkt niet. Daar trappen wij niet in.

 3. Ni28

  Foei! Alle drie de vrouwen zijn blank. D66 is een racistisch clubje.

 4. Gustaafff

  Kunnen ze de SGP weer even stangen.

 5. Ali Yas

  “waaruit blijkt dat D66 echt veruit de meest geëmancipeerde en vrouwvriendelijke partij is van Nederland”

  Zou dat niet eerder moeten blijken uit vrouwvriendelijk beleid dan uit de samenstelling van de fractie?

 6. Bes Tolen

  D66 bestaat uit nogal bangelijke hypocriete tamelijke oppervlakkige naïeve lieden, die voorzichtig zijn om voornoemde eigenschappen. Ook afgevend op mensen als er toch al een grote groep is, die op bepaalde soorten mensen af geeft. Toch wat om op uit te leven. Lekker vaag links liberaal maar wel heel conformistisch en zeker internationaal als wereldburger maar socialistisch of PvdA is te arbeiderachtig en dus beneden de maat. Als VVD’er door het leven gaan, nee dat gaat niet, dat is beslist te uitbundig. En godsdienst? Als ze godsdienstig zijn dan praten ze er niet veel over bovendien zijn ze het meest maar half; trouwens geloven ze nog wel? Eigenlijk niet, nee. Ze geven uiteraard af op de SGP. ”Maar ik betaal mijn contributie wel altijd en ben ook lid van de kerkelijke vrouwenclub. Daar zitten mijn vriendinnen en die wil ik niet missen. Ik sta eigenlijk niet achter de vele kerkelijke acties.” Als ze niet godsdienstig zijn dan accepteren ze dat wel van anderen. Tenslotte staat vrijheid van godsdienst in de grondwet en daarmee is gezegd dat het met godsdienst wel mee valt. De kinderen gaan wel naar een christelijke school want naar de openbare gaat niet om niet te noemen redenen of te wel een overmaat aan allochtonen. Vrouwen? ”D66 is de meest geschikte partij voor vrouwen want die zijn al jaren de hoofdmoot van onze kiezers.” Knappe zachtaardig lijkende mannelijke partijleiders doen het vaak erg goed bij vrouwen. Dat geeft een fantastische verkiezingsuitslag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.