Gruwelijk: Taliban plegen aanslag op Duits consulaat Afghanistan, slachten meerdere mensen af

Geen categorienov 11 2016, 8:00
De lokale afdeling van de internationale Haatbaardenvereniging heeft een bloedblad aangericht bij het Duitse consulaat in Afghanistan.
Lang niets meer van de Taliban gehoord? Dat kan kloppen: door de constante stroom aan gruwelberichten uit Irak en Syrië - uiteraard allemaal van de hand van ISIS - worden zelfs de gebeurtenissen in Afghanistan nogal overschaduwd. Want ja: ook terroristenorganisaties vechten, soms letterlijk, om media-aandacht.
Helaas is er zeker een reden om dat vandaag te geven, na een walgelijk bericht uit de stad Masar-i-Sharif, in Noord-Afghanistan. Donderdagnacht hebben Taliban-terroristen daar een grootschalige aanslag gepleegd op het Duitse consulaat, dat het ondanks het vele geweld in het land nog aandurft daar gevestigd te zijn. Helaas heeft dat deze keer tot vier doden geleid, een meer dan 100 gewonden. De doden zouden allemaal Afghaanse burgers en beveiligers zijn: geen van de Duitsers zou slachtoffer zijn geworden van de moslimextremisten.
De daad lijkt helaas goed voorbereid te zijn. Een zelfmoordterrorist reed in op de deur van het consulaat met zijn bomauto, waarna een stevig stuk van de muur en deur opgeblazen werden. Daarop volgde een bestorming door meerdere islamisten, die het kennelijk voor elkaar hadden gekregen om zich bewapend in de buurt van het gebouw op te houden. Het daaropvolgende vuurgevecht zou hevig zijn geweest, maar uiteindelijk in het voordeel van de verdedigende troepen zijn uitgevallen. Zowel NAVO-soldaten als lokale Afghaanse militairen hadden de taak dit gebouw te verdedigen, wat ze ondanks de brute verrassingsaanval goed gedaan hebben. Het mooie is dat alle aanvallers gedood zouden zijn, hoewel nog niet bekend is hoeveel dit er precies waren.
Helaas hebben dus wel vier mensen hun leven moeten geven, wat de plofbaardenleiders ongetwijfeld het offer waard vinden. Daarbij zullen ze stevig balen dat ze enkel Afghanen hebben weten te doden, en geen Duitsers: collaborerende landgenoten doden vinden ze prima, maar ongelovige westerlingen waren natuurlijk de hoofdprijs. Gelukkig hebben ze die deze keer niet kunnen claimen.. Maar helaas hebben ze dat al veel te vaak wel kunnen doen, ook hier in Europa. En de verwachting is dat dat alleen maar erger gaat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten