Haha! Jacques Monasch komt met eigen partij met de slechtste naam ooit!

Met “nieuwe wegen” wil Monasch, zegt hij zelf, streven naar een sociaal-democratie, maar dan wel een sociaal-democratie waarin immigratie beperkt is en oude normen en waarden verdedigd worden.

Kortom, Monasch wil een soort van old school PvdA beginnen. Je weet wel: de PvdA zoals die was voor politiekcorrect links er voor het zeggen kreeg. Zeg maar: PvdA-Drees.

Zoals Monasch zelf uit legt:

“Het is tijd voor een doorbraak in de Nederlandse politiek.

In principe heb ik daar natuurlijk helemaal geen moeite mee. Met een beetje mazzel haalt Monasch eerst en vooral zetels weg bij zijn oude partij. Dat is een zegen voor iedereen. Hoe kleiner die partij is, hoe beter.

Jammer genoeg ben ik bang dat Monasch zichzelf geen gunst doet door voor zo’n vreselijke naam te kiezen. Nieuwe Wegen? Dat klinkt eerder als de infrastructuurparagraaf in een verkiezingsprogram dan als een partijnaam. Natuurlijk hoeft zo’n naam ook weer niet indrukwekkend, nieuw, creatief, en inspirerend te zijn, maar dit slaat alles. What’s next, een partij die naar de naam “Schone Lucht” luistert? Kom op zeg hé. Dan is zelfs Hero Brinkmans clubje DKPKPKPK!!111!!!1 beter.

Afijn. Hoewel ik Monasch niet werkelijk het beste kan en wil wensen — zijn economische politiek is gewoon knetterrood — kan ik dat wel doen in zoverre dat het goed is als hij de PvdA enigszins beschadigt. Pak maar een paar zetels van ze af, Jacques!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Sniper666

  Nieuwe wegen? Benieuwd of er content is.

 2. Vabis

  Monasch heeft 20 jaar geleefd in de politiek correcte PVDA luchtbel, en nu zou hij ineens een ‘nieuwe weg’ inslaan, ik geloof er niets van en blijf PVV stemmen!

  1. Top

   Zeker een “nieuwe weg”, maar wel een doodlopende! Als hij die zogenaamde PvdA flauwekul, weer probeert op te warmen.

 3. CheikhRedo

  Dat gaat niet lukken!

 4. CheikhRedo

  Wat we hier nodig hebben is een kiesdrempel!

 5. Ome Ga

  Mijn Stichting “Anti Alles Wat Links en Rot en Oneerlijk is” ga ik ook maar omdopen in de nieuwe politieke partij (er kan nog meer bij):
  de AAWLRO Partij!

 6. Ome Ga

  Oja tevens de AZRP
  (Anti Zeik Reedtedom Partij).

 7. Gustaafff

  Wahaha, de zielepoot die het met het regeerakkoord helemaal eens was, vier jaar het kabinet overeind hield, kruipt nu uit het achterste bankje om zijn politieke innovatieprojectje te starten.

  Hoewel… Wilders was ook eens een zeteldief.

  1. Peter Selie

   Je vergeet je twee exotische vrienden, groep Kuzu/Öztürk te noemen.

 8. garriet60

  ik vind EIGENLIJK dat de genen die uit een.de partij stappen ! er ook uit moeten blijven zijn allemaal van die kwats partijtjes ,die niets toevoegen aan het geheel .

 9. garriet60

  ja Gustaafff maar Wilders komt voor ons op en wat gaat deze persoon doen ??oud /weer nieuw maken !! laat me niet huilen MONASCH dart deed mijn vader telkens hij op de?? partij gestemd had wat zij de mensen voordroegen !! en later weer gewoon zoals de v v d beloftes maken en het dan NIET ?? WAAR TE MAKEN!

 10. Ni28

  Splinterpartijen zijn zetelroof daar kunt je niet omheen. En het geldt voor elke partij. Iedereen is vrij om een partij te stichten maar het is gemakkelijker als je al in de Kamer zit dan buiten, en toch blijft het zetelroof. Maar waar het nu om gaat is het feit dat Monasch het licht gezien heeft en daar na zelf gehandeld. Dat kan niet iedereen zeggen. Zeker niet de uitgeschopte DENK lieden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.