Haha! Jacques Monasch komt met eigen partij met de slechtste naam ooit!

Geen categorienov 28 2016, 13:00
Met "nieuwe wegen" wil Monasch, zegt hij zelf, streven naar een sociaal-democratie, maar dan wel een sociaal-democratie waarin immigratie beperkt is en oude normen en waarden verdedigd worden.
Kortom, Monasch wil een soort van old school PvdA beginnen. Je weet wel: de PvdA zoals die was voor politiekcorrect links er voor het zeggen kreeg. Zeg maar: PvdA-Drees.
Zoals Monasch zelf uit legt:

"Het is tijd voor een doorbraak in de Nederlandse politiek.

In principe heb ik daar natuurlijk helemaal geen moeite mee. Met een beetje mazzel haalt Monasch eerst en vooral zetels weg bij zijn oude partij. Dat is een zegen voor iedereen. Hoe kleiner die partij is, hoe beter.

Jammer genoeg ben ik bang dat Monasch zichzelf geen gunst doet door voor zo'n vreselijke naam te kiezen. Nieuwe Wegen? Dat klinkt eerder als de infrastructuurparagraaf in een verkiezingsprogram dan als een partijnaam. Natuurlijk hoeft zo'n naam ook weer niet indrukwekkend, nieuw, creatief, en inspirerend te zijn, maar dit slaat alles. What's next, een partij die naar de naam "Schone Lucht" luistert? Kom op zeg hé. Dan is zelfs Hero Brinkmans clubje DKPKPKPK!!111!!!1 beter.

Afijn. Hoewel ik Monasch niet werkelijk het beste kan en wil wensen -- zijn economische politiek is gewoon knetterrood -- kan ik dat wel doen in zoverre dat het goed is als hij de PvdA enigszins beschadigt. Pak maar een paar zetels van ze af, Jacques!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten