Haha! Oud-directeur Greenpeace Nederland niet goed genoeg voor GroenLinks, gefaalde oud-fractieleider wél

Een brevet van onvermogen voor Liesbeth van Tongeren én voor Jesse Klaver, de zogenaamde nieuwe golden boy van links.

Hilarischer dan dit wordt het niet: de partij van, voor en door milieuradicalen — ik heb het natuurlijk over GroenLinks — heeft Kamerlid Liesbeth van Tongeren laten weten dat ze niet zal terugkeren in de Tweede Kamer. Het officiële verhaal is dat GroenLinks “nieuwe gezichten” op de kieslijst wil hebben, maar RTL Nieuws weet wat er écht aan de hand is: de commissie die de kandidatenlijst vaststelt vindt Van Tongeren gewoon “niet goed genoeg.”

Natuurlijk is het altijd vermakelijk om een Greenpeace-gekkie nat te zien gaan, maar dat is al helemaal zo nu GroenLinks Bram van Ojik terug wil halen naar de Kamer. Dat is dus dezelfde Van Ojik die keihard afging als fractieleider en maar snel afgelost werd door Jesse Klaver, die GroenLinks weer moet laten groeien:

Klaver heeft Van Ojik gevraagd terug te keren, vanwege zijn goede ervaringen met de oud-fractieleider in de afgelopen jaren. Of het ook echt gaat gebeuren hangt af van het verkiezingsresultaat.

Van Ojik zal op de tiende plek staan. Volgens de peilingen zal GroenLinks iets van 10 a 15 zetels binnenslepen. Dit betekent dus dat de kans groot is dat Van Ojik wel degelijk een comeback maakt.

En dat is werkelijk hilarisch; niet alleen omdat hij blijkbaar beter is dan Van Tongeren (haha!), maar ook omdat het een brevet van onvermogen is voor Klaver. Blijkbaar heeft de jongeling niet genoeg zelfvertrouwen om op eigen benen te staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. zomaar

  hij moet Sap terughalen !, dat was een goeie !, kon ook goed tegen haar verlies .

  doek heel dat groenlinkse circus toch gewoon op !!, ze lullen over van alles , en weten zelf niet waarover .

  1. cmsuijkerbuijk

   @Zomaar
   Beste Zomaar, Sap was (en is dat denk ik nog steeds) een lid van de SP. Dus Klaver kan proberen wat ‘ie wil, zij zal écht niet “terug” komen.

   1. zomaar

    Jolande.Sap was partij trekster van groenlinkse !, vanaf 201 tot en met 2012.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Jolande_Sap

    1. zomaar

     mijn foutje ik had ook in mijn eerste reactie moeten schrijven Jolande.Sap !.

  2. Wachteres

   Ja, Jolanda Sap! ik vond vooral dat voorbeeld met die stekker erg verhelderend.

   https://www.youtube.com/watch?v=P8-qR0vy1_4

 2. Sandra

  Je bedoelt dat Klaver de fractie niet zo leidt als Wilders, met zijn eenmanspartij.

  1. toetssteen

   @Sandra
   Weet u hoeveel mensen lid zijn van een partij? Weet u teven hoeveel mensen van al die leden actief zijn in de partij?

   1. Sjonnie

    En weet u hoeveel mensen van die leden hun recht tot meebeslissen zouden kúnnen gebruiken? Weet u hoeveel mensen lid zijn van de ANWB wegenwacht? Weet u ook hoeveel mensen gebruik maken van hun lidmaatschap? En weet u wellicht ook hoeveel mensen gebruik zouden maken van hun lidmaatschap áls ze dat zouden willen of nodig zouden achten?

    1. toetssteen

     @sjonnie
     Doet mij een plezier en vervoeg u weer bij de Joop. Ik weet de censuur is streng en Van Jole tergend lui, maar u leegheid is kenmerkend voor de zijne.

     @Sandra
     Partijdiscipline is overal eender. Om het even welke partij. Het is echt een enorme misvatting om te denken dat binnen andere partijen geen discipline heerst.
     Zou het anders moeten…? Mja, misschien, maar dan krijgt u een nieuw lijst Fortuyn die in allerlei weggevaagde brokjes uiteen zal vallen.
     Libertair denken is heel mooi, maar of dit doorgevoerde solo denken enige kans van slagen zal hebben inzake partijvorming, waag ik te betwijfelen.

   2. Sandra

    Dat bedoel ik helemaal niet, toetssteen. Ik bedoel dat Klaver blijkbaar graag leert van anderen, dit in tegenstelling tot Wilders, waar de overige fractieleden er slechts zijn voor de invulling, en waarvan Wilders zich niets aantrekt. Zoals Wilders zich ook uiteindelijk niets aantrekt van zijn kiezers trouwens.

    1. cmsuijkerbuijk

     En jij hebt de illusie, dat dit over het paard getilde joch, die zich Obraakma waant, wél wil leren van anderen? Vergéét het maar!

     1. Sandra

      Er wordt in dit stuk gesuggereerd dat Klaver het alleen aandurft, waarop ik dan zeg dat er, in tegenstelling tot Wilders, die niets van een ander wil leren, altijd wat van een ander te leren is. Zeker als je jong bent, maar ook als je ouder bent.

     2. Sandra

      Het NIET alleen aandurft dus.

     3. Harrie T.

      Suikerklont die Klaver is vergeleken bij jou een monument van intelligentie.
      Hij schreef een interessant boekje. Is jou dat al gelukt?

 3. denktenk

  Jesse Klaver is dat niet dat jochie, die al die werkstukjes maakt op groep 8 niveau? Alleen hij loopt er al mee te zwaaien, als de meester ze nog niet nagekeken heeft. Schijnt buiten een Obama afwijking ook nog Islamitische roots te hebben.
  Gewoon mee uitkijken dus.

 4. Top

  Grappig en bijzonder dom gezwets! Er wordt hier gesteggeld over een partij en zijn leiders(lijders), in plaats van wat de partij werkelijk inhoudt. Kijk eens waar ze in het bestuur zitten en weeg de voor en nadelen. Maar wel objectief blijven en niet alleen de krenten uit de pap halen. GroenLinks? Nee dank u wel, mijn IQ is hoger dan 50 punten!

  1. Harrie T.

   Dam ben je slim genoeg voor de PVV.

 5. Gustaafff

  Stelletje gevaarlijke pacifisten. Denken dat alles met diplomatie op te lossen is.

 6. Ni28

  Al die groene vrouwen moesten het vooral van de hoge aantal decibels die zij produceerden hebben. Snotneus is weliswaar stiller maar lult ook te veel. Linkse ideeën in een groene jasje, wie wilt dat nog hebben?

 7. poldi

  Groen S(links), dat is toch die partij die via onze grootste landverraadster Femke Halsema een paar jaar geleden de volgende motie indiende:

  “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”.

  Deze motie werd muv de PVV en SGP aangenomen.
  Zij predikte samen met dat enge mannetje Tofik Bibi de multiculturele samenleving, maar plaatste haar eigen kinderen wel mooi op een witte school.

  Deze moslimknuffel partij staat open voor het binnenhalen van meer “vluchtelingen” ook al is dat aantal meer dan de door EU afgesproken verdeelsleutel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.