Hoera! Amerikaanse helden vegen leider Al Qaeda in Afghanistan van de aardbodem

Zo, met die haatbaard hoeven we geen rekening meer te houden.

Geweldig goed nieuws: het Pentagon zegt dat het Amerikaanse leger één van de hoogste leider van Al Qaeda in Afghanistan uit de weg heeft geruimd. Dat gebeurde al op 23 oktober. Farouq al-Qahtani was toen in het noordoosten van Afghanistan. Jammer genoeg voor de islamitische koppensneller wisten de Amerikanen waarhij was. Ze voerden verschillende luchtaanvallen op hem uit. Eén daarvan was dus bijzonder succesvol.

Een andere radicaal-islamitische gek, ene Bilal al-Utabi, was ook een belangrijk doelwit van de aanvallen, maar het is nog niet duidelijk of hij ook gedood is of dat hij toch ontkomen is. Hopelijk horen we later dat ook hij dood is.

Eerder dit jaar publiceerde The Long War Journal al een buitengewoon interessant artikel over Al-Qahtani, wiens echte naam Nayf Salam Muhammad Ujaym al Hababi is. In februari voegden de Amerikanen hem toe aan een lijst met terroristen die gedood moeten worden. De uitleg was dat hij geld inzamelde voor Al Qaeda, aanslagen plande in Amerika (en andere landen), en Al-Qaeda leden hielp onder te duiken. Sinds 2011 was hij als ‘adviseur’ actief betrokken bij alle ‘werkzaamheden’ van Al Qaeda wereldwijd.

Een kleine bloemlezing uit zijn terroristische daden:

– In 2009 leidde hij verschillende operaties in het noordoosten van Afghanistan. Ook Amerikaanse bases waren daar het doelwit van.

– In 2010 participeerde hij in twee aanvallen tegen konvooien van de anti-Taliban coalitie in Afghanistan.

– Ook overzag hij toen de logistieke kant van de interne wapenhandel bij Al Qaeda in Afghanistan. Hij zorgde er dus voor dat terroristen bepaalde wapens in handen kregen.

– Vanaf 2012 zorgde Al-Qahtani ervoor dat zelfmoordterroristen zich opbliezen als ze in de buurt kwamen van soldaten van de coalitie in Afghanistan.

– In 2013 probeerde hij zelfs de hele provincie Kunar te veroveren met zijn afdeling van Al Qaeda. Het was zijn bedoeling om een safe haven te creëren voor andere terroristen.

– In 2015 werd hij de ‘emir’ van ‘het oosten van Afghanistan.’ Zijn voornaamste opdracht was om een veilige haven op te zetten voor Al Qaeda-terroristen. Ook in die hoedanigheid zorgde hij voor de levering van (zware) wapens en bereidde hij aanslagen voor.

Kortom, het is geweldig nieuws dat deze radicale psychopaat naar het hiernamaals geholpen is. Laten we hopen dat al zijn collega’s hem binnenkort achterna gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Peter Selie

    Ja erg geweldig die Amerikanen toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.