Houd OP met het bedreigen van mensen die er een onverkwikkelijke mening op nahouden!

Geen categorienov 30 2016, 8:00
Het moet afgelopen zijn met dit soort wangedrag. Je gebruikt het debat om mensen met onverkwikkelijke meningen te bestrijden. Dat doe je niet door ze te bedreigen en te intimideren.
Eén van de redenen dat wij op DDS met enige regelmaat over Sylvana Simons en co schrijven is dat wij ervan overtuigd zijn dat je hun kwalijke ideeën actief moet bestrijden. Doe je dat niet, dan gaan ze steeds meer terrein winnen, wat natuurlijk bepaald niet positief zal uitpakken voor ons land.
Helaas zijn er ook mensen die onze afschuw over de denkbeelden van Syl en Kuzu delen, maar die hen vervolgens de mond proberen te snoeren door middel van intimidatie en bedreigingen. En daarbij richten ze zich niet alleen op die twee publieke figuren, maar ook op 'gewone' mensen die het (zo nu en dan) voor hen opnemen, of vinden dat ze oneerlijk behandeld worden door Facebook (of andere sites).
Die gekkigheid moet direct stoppen. In ons vrije Nederland bestrijden we elkaar met woorden en ideeën, niet met de dreiging van geweld. Als website (DDS) zijnde zijn wij conservatief-liberaal, wat onder meer betekent dat we de vrijheid heel hoog in ons vaandel hebben. Dat betekent: de vrijheid om figuren als Simons te bekritiseren, maar ook de vrijheid om er alles behalve patriottische ideeën op na te houden. Als je daar vervolgens op reageert door hen te bedreigen ben je niet alleen 'niet beter' dan zij, maar zelfs ronduit slechter.
Sterker nog, wat mij betreft ben je dan niets of minder dan een vuile fascist met wie ik helemaal niets te maken wil hebben.
We zijn allemaal grote jongens en meisjes. Als iemand iets overkwikkelijks over jou of je cultuur zegt reageer je daarop door uit te leggen waarom dat de grootst mogelijke onzin is, niet door te schelden en de ander even lekker te bedreigen. En als je je niet kunt inhouden moet je misschien maar helemaal niet meer participeren in dit debat: niemand die behoefte heeft aan een stel doorgeslagen Tokkies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten