Knettergekke Volkskrant promoot ziek verkiezingsprogramma van DENK

“DENK wil Nederlanders opvoeden tot tolerante, multiculturele burgers.”

Wat? Ja, dat is echt de titel van een artikel op de website van de Volkskrant over het verkiezingsprogramma van de Turks-nationalistische partij DENK. Je zou denken dat de auteur, ene Joost de Vries, ironisch bezig is, maar dat blijkt allerminst uit de rest van zijn stuk. Sterker nog, hij lijkt het programma van DENK werkelijk te vieren.

Lees maar mee:

De partij verlangt naar een ‘inclusieve samenleving’ waarin de arbeidskansen van ‘Hendrik en Hannane’ even groot zijn, een land waarin het ‘niet uitmaakt waar je (voor)ouders zijn geboren’, maar je ook je afkomst ‘niet hoeft te verloochenen’. Het begint allemaal bij acceptatie. De nadruk moet niet langer liggen op integratie, maar op acceptatie van geïntegreerde mensen.

Wat? DENK wil het niet meer over integratie hebben? Ze delen dus de ideeën van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die Turken in Europa eerder opriep om vooral niet te integreren en echt Turks te blijven? En meneer de Volkskrant-journalist vindt dat een goed idee? Zijn hij en zijn redacteurs helemaal van lotje getikt?

Uh ja, dat zijn ze inderdaad. We lezen verder:

Denk wil Nederlanders opvoeden tot tolerante, multiculturele burgers. De Nederlandse burger krijgt een eigen feestdag: een Nationale Dag van het Staatsburgerschap. Om te vieren dat niet je culturele achtergrond, maar je paspoort je Nederlanderschap definieert.

Ik herhaal mezelf, maar dat is hier wel zo toepasselijk: wat?! Je paspoort bepaalt je Nederlanderschap, niet je culturele instelling? De Nederlandse cultuur is dus verworden tot een pasje met de juiste letters erop? Dat is tegenwoordig alles wat het Nederlanderschap inhoudt, en meneer De Vries vindt dat geweldig goed?

En meneer is nog niet klaar. Welnee, hij vindt het ook een fantastisch idee dat DENK Nederlanders een minderwaardigheidscomplex aanpraat met gezeur over dingen die honderden jaren geleden gebeurden:

Ook is het de hoogste tijd dat Nederland het eigen slavernijverleden echt onder ogen gaat zien. De staat moet formele excuses uitspreken voor de slavernij en de excessen in de voormalige kolonie Indonesië. Elk resterend eerbetoon stammend uit de koloniale tijd wordt geschrapt: denk aan straatnamen, bruggen, tunnels, musea.

Oh, dus we moeten onze vaderlandse geschiedenis maar even helemaal herschrijven en grote Nederlanders, die ongetwijfeld ook verkeerde dingen hebben gedaan maar al met al heel veel betekend hebben voor ons land, unaniem veroordelen als een stel uitbuiters eersteklas?

Ja, dat wil DENK inderdaad en de Volkskrant is het daar helemaal mee eens. Weg met ons, weg met Nederland! Fan-tas-tisch.

En dan zijn we er nog lang niet. De Vries vindt het namelijk ook maar wat mooi dat DENK a) defensie wil afschaffen (ach ja, waarom zouden we onszelf verdedigen als het Nederlanderschap toch niets meer betekent) en b) ‘de Palestijnse staat’ wil erkennen. Je weet wel, dat is die niet-bestaande staat van terroristen en hun sympathisanten. Leuk hoor!

Ook internationaal strijdt Denk tegen ongelijkheid. De Palestijnse staat moet per direct worden erkend. Door CETA en TTIP gaat een streep. Het leger zet zich enkel nog in voor vrede. Het ministerie van Defensie wordt omgedoopt in het ministerie van Vrede en Wederopbouw.

Een normaal mens kan dit toch niet lezen zonder woedend te worden?

Dit is totaal van de pot gerukt. De linkse media worden met de dag gekker. Nog even en we kunnen ons land maar beter helemaal opheffen, precies zoals Tunahan Kuzu en Sylvana Simons dat willen. Wat blijft er immers nog over van Nederland als we dit soort wanstaltige partijen en hun idiote ideeën omarmen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Gustaafff

  Blijkbaar zijn de journalisten van de Volkskrant net zo geschift als de striptekenaars van het DENK-verkiezingsprogramma.

 2. Ni28

  Er zijn Nieuwe Nederlanders maar nog veel meer Nieuwe en Oude allochtonen met Nederlandse paspoort. Voor de wet gelijk maar niet voor de samenleving. Ik heb het al eerder opgemerkt, de multiculturele samenleving lijkt het meest op een LAT relatie. Dat is niet goed voor het land. Kuzu denkt simpel, doe alles wat wij willen en dan bent je een goede burger. Kuzu hoort bij de tweede groep al is hij de zoveelste generatie.

 3. Sniper666

  Het lijkt er inderdaad op dat de über linkse gekkie multi-culti media overal reclame voor DENKfout aan het maken is. Gister zag ik ook weer reclame voor DENKfout op de buis. Op de NPO nota bene!

 4. van Urk

  Nou dat is dan mooi zeg dan kunnen onze archeologen en antropologen hun eeuwenlange studie over het Nederlandse verleden voor de Nederlanders vaarwel zeggen. Want tegenwoordig kunnen zelfs Turken gewoon op papier aantonen dat zij West-Germaans bloed hebben en oorspronkelijke nazaten zijn van de Kaninefaten en daarom regelrechte Nederlanders zijn.

 5. Sarko

  Dit is goddomme een staaltje liegen.
  Gewoon iets pikken uit de serie van de Volkskrant -partij programma van partijen.
  Je zo verlagen M v/d G
  bah ga me maar weer bannen M

  1. umhz

   Ach Sarko, dit is geen nieuwssite maar een prive-mening website waarvan de samenstellers zich redacteur noemen met uitsluitend items die ze zelf gebruiken om hun mening als nieuws te ventileren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.