Lichtgeraakte Sylvana diskwalificeert zich permanent als politica: zei tv-optreden af om Giel Beelen te ontlopen

Geen categorienov 03 2016, 16:00
Helaas, Sylvana Simons is ziek en kan er niet bij zijn, hoorde iedereen die woensdagavond inschakelde op De Wereld Draait Door. De echte reden voor haar afwezigheid maakt echter meteen duidelijk dat deze vrouw en haar partij niets in de Tweede Kamer te zoeken hebben.
Wat een toeval! Giel Beelen is te gast bij De Wereld Draait Door en Sylvana Simons - die ook was uitgenodigd - komt niet opdagen omdat ze "ziek" zou zijn. Dat geloofde natuurlijk al niemand, maar nu doet ze ook zelf geen poging meer om haar flinterdunne excuus overeind te houden:

De reden dat ik gisteravond niet tegenover Giel zat bij DWDD was niet "wegens ziekte" maar "wegens geen behoefte om met Giel te gaan zitten doen alsof dit over mij en/of hem gaat."

aldus een bericht van de DENK-dame op Facebook, die maart aanstaande hoopt plaats te mogen gaan nemen als volksvertegenwoordiger namens de traditiehatende, Erdoğan-lievende partij. We weten allemaal hoe hysterisch Sylvana Simons vorige week was toen Giel Beelen een klein grapje met haar uithaalde in zijn radioshow. Nee, dat persvrijheid niet erg hoog staat op haar prioriteitenlijstje hoef ik hier niet meer uit te leggen. We zouden echter wel verwachten dat iemand die de dialoog in Nederland wil starten zelf ook openstaat voor een gesprek met iemand die het misschien niet 100% met haar eens is.
Helaas blijkt ook dat een overschatting van haar te zijn geweest, want als Sylvana iets niét wilde, dan was het wel aan dezelfde tafel te zitten als Giel Beelen. Giel Beelen, de man die al snel bezweek onder het gezeur van mensen die zijn humor niet deelden en zijn excuses aanbood aan de vrouw met wie je het niet moet wagen een grapje uit te halen. Zijn eerdere uitspraken kennende zou Giel een mea culpa gehouden hebben in de uitzending, smekend om vergiffenis, zonder dat Sylvana ook maar enigzins bang moest zijn dat hij haar lichtgeraakte ziel nog eens zou plagen. Het is echter duidelijk dat andersdenkenden onmiddelijk in haar boek met persona non grata verdwijnen, wat kennelijk gelijkstaat aan het totaal negeren en ontlopen van iemand.
En dat wil nu de politiek in? Dat wil ook maar één dag overleven in een Kamer waar er geen luchtige grapjes over haar gemaakt zouden worden, maar waar ze terecht zou worden aangevallen om de dingen waar ze écht een potje van maakt? Deze vrouw zal met knikkende beentjes Den Haag ontvluchten als iemand als Geert Wilders ook maar één woord tegen haar spreekt. Het zou bijna grappig zijn als het niet zo'n trieste realiteit zou zijn: onze, Nederlandse realiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten