Meer tuinmeubelen verkocht in 2016

We zitten met z’n allen steeds vaker in de tuin en dat is te merken aan het aantal tuinmeubelverkopen van dit jaar. Dit aantal ligt namelijk hoger dan vorig jaar. Binnen deze groei laten de ene tuinmeubelen een grotere stijging zien dan de andere. Welke dat zijn, lees je hier.

Anno 2016 streven we vooral naar een luxe tuininrichting. Daarom worden er ook steeds meer luxe tuinmeubelen verkocht. Deze meubelen kenmerken zich vooral door een strakke, gedetailleerde afwerking, waardoor de meubelen haast niet te onderscheiden zijn van binnenmeubilair. Maar omdat ze gemaakt zijn van duurzaam, weersbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal zijn de meubelen wel degelijk bedoeld voor buitengebruik. Een veelgebruikte stof voor deze meubelen is sunbrella. Met deze stof kunnen enorm smaakvolle meubelen gemaakt worden, maar belangrijker: de stof is waterafstotend en zeer onderhoudsvriendelijk. Regenwater veeg je er zo vanaf en iedere vlek is er moeiteloos uit te krijgen. Zelfs rode wijn. Al met al een ideale stof voor buiten dus.

Lounge-/diningsets

Dit jaar was er ook een aanzienlijke stijging te zien van het aantal verkochte lounge-/diningsets. Deze slimme combinaties van een loungeset enerzijds en een eetset anderzijds zijn vooral geliefd om hun efficiëntie. Je kunt de set namelijk op twee manieren gebruiken. De zachte kussens zorgen voor een lekkere zitplek, terwijl de verhoogde stoelen en tafel de set geschikt maken om aan te eten. Deze dubbele gebruiksfunctie is ruimtebesparend, waardoor de set enorm van pas komt in de kleine tuin.

Natuurlijke meubelen
We leven met z’n allen steeds duurzamer en dat zien we terug in de verkochte tuinmeubelen van dit jaar. Deze bevatten namelijk veel natuurlijk materiaal als hout, touw, riet, etc. Met name de houten en gevlochten meubelen namen een vlucht. En dan vooral de meubelen gemaakt van teakhout. Dit hout is zeer duurzaam, aangezien het beschikt over veel olie, dat als natuurlijke beschermlaag dient.

Comfort
Daarnaast gingen er ook veel verstelbare tuinmeubelen van zacht materiaal over de toonbank. Hieruit is af te leiden dat we ook behoefte hebben aan meer comfort. De comfortabele tuinmeubelen van tegenwoordig beschikken steeds vaker over een soepele gasveer, die verborgen zit in het frame en dus uit het zicht blijft.

In het najaar gaan veel tuinmeubelen in de uitverkoop, waardoor het aantal verkochte tuinmeubelen van dit jaar nog op een flinke piek kan rekenen. Benieuwd naar deze tuinmeubel aanbiedingen? Houd dan de folders in de gaten of kijk eens online.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.