Nee, niemand probeerde gisteravond een aanslag te plegen op Donald Trump

In conservatieve kringen in Amerika ging men afgelopen nacht he-le-maal los. Er zou namelijk een moordaanslag zijn geweest op Donald Trump. 

Nou ja, een man zou een wapen hebben — of af hebben geprobeerd te pakken van een politieagent — en zou van plan zijn geweest om Trump uit te schakelen. Daarom werd Trump snel van het podium gehaald en brak er paniek uit.

Gelukkig (!) blijkt dat bezijden de waarheid te zijn. Wat er echt gebeurde is dit: een man woonde een speech van Trump bij en hij had een Republicans Against Trump spandoek bij zich. Trump aanhangers zagen dat en werden helemaal gek. Vervolgens riep één van die idioten dat er een ‘vuurwapen!’ was. Onzin natuurlijk, maar het kwaad was al geschied. De arme man met het anti-Trump bord kreeg rake klappen en werd eruit gegooid. Vervolgens gingen Trump aanhangers op sociale media helemaal los:

screen-shot-2016-11-06-at-11-09-17

Zoals de Guardian uitlegt is dat een pertinente leugen. De man in de foto had geen vuurwapen en probeerde er ook geen te bemachtigen. Hij is gewoon anti-Trump en wilde dat duidelijk maken door een bord met een anti-Trump tekst op te houden. Blijkbaar staat dat in de ogen van Trump-supporters tegenwoordig al gelijk aan een ‘aanslag willen plegen.’

Austyn Crites uit Reno, Nevada woonde een speech van Trump bij. Hij had een bord bij zich met daarop ‘Republicans Against Trump.’ Hij zegt namelijk dat hij een Republikein is die Trump niet kan en wil steunen. Zes jaar geleden liet Austyn zich registreren als een Republikeinse kiezer. Vannacht werd hij uit een Trump-rally gegooid, kreeg hij klappen, en werd hij ineens neergezet als een wannabe aanslagpleger. Hij legt uit:

“I had a sign that said ‘Republicans against Trump’. It is a sign that you can just print off online.”

Het is goed en logisch dat Trumps bodyguards erg opletten en ingrijpen als iemand roept dat er een vuurwapen in het spel is, maar Trump-supporters moeten hun verstand wel blijven gebruiken: er was absoluut niets aan de hand. De arme Austyn wilde gewoon gebruik maken van zijn recht op de vrijheid van meningsuiting. Voor de rest was er absoluut niets mis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Jan

  Bij die Amerikanen vraag ik me altijd af of zulke zaken echt zijn, of in scène gezet. Hoe dan ook gaat het dinsdag erg spannend worden. Trump doet het beter dan verwacht en de peilingen spreken elkaar tegen. Florida zou wel eens beslissend kunnen worden, net als bij Bush toen hij met zo’n 500 stemmen verschil van Gore won.

  1. toetssteen

   Geweldig deze site! Joepie!
   Kleine beknopte herhaling:
   Robert Kennedy is not dead?

 2. Wim

  Ja een heel arme man. Nu weer tot de orde van de dag ,de corruptie van de Clintons.

 3. Niek

  Nou dat heeft lang geduurd zeg, in dit “””nieuwsblog”””” met “”””kwaliteitsjournalisten””””.

  Ik dacht, kom op, wees genadig tegen dit zootje ongeregeld.
  Want nu kan misschien de (h)erkenning komen, dat deze “journalisten” er totaal naast zaten. Jammer dat pas kan ná hun wakkerworden, badend in het zweet zoals alle foute (linkse) mensen in overheden, msm media, kranten en de ‘gewone’ janmet de pet, de linkse misleidde en domme, volgzame personen, e.d.

  Maar nee hoor. Het tegendeel blijkt. Opniéuw nepnieuws, helegaar niet belangrijk, iets lulligs gebeurt (w.s. erger! bij die steeds kleinere Clinton aanhangers maar wegkijken door de valse media), geen echt belangrijke feiten waarom de Clintons corrupt bleken, of hoe Trump wint op het ogenblik!

  Jammer; weer een volwassen kans gemist Michael!

  Beter nieuws over triumphin’ Trump, dé hoop voor gezond Amerika:

  https://youtu.be/nF0YpXcZw9U

 4. Peter Selie

  U financiert de “geheime oorlog” van de VS mee!

  (Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

  Ongelooflijk: U als Duits staatsburger betaalt nog altijd bezettingskosten en financiert ook nog de “geheime oorlog” van de VS mee! We zijn nog steeds door een van de voormalige geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, de VS, bezet. Wat officieel als niet politiek correct en als een samenzweringstheorie geldt, bewijst de staatsbegroting. Want daarin zijn de “bezettingskosten” in de letterlijke zin van het woord “verstopt”.

  Onder “Einzelplan 08” (ministerie van financiën, hoofdstuk 0802) ontdek ik op het gebied “Zakelijke bestuursuitgaven” (titelnummer 51701) het punt: “Lasten in verband met het verblijf respectievelijk de aftocht van buitenlandse strijdkrachten”. Hierin staan keurig netjes de kosten van de bezetting, die de Duitse belastingbetaler tot op de dag van vandaag moet betalen.

  Deze bezettingskosten moet u tot op de dag van vandaag betalen!

  Daarover staat op bladzijde 11 van het staatsbegrotingsplan van 2015 slechts summier: “De staat draagt bepaalde voortgezette defensiekosten, die in verband met het verblijf van de buitenlandse strijdkrachten in de Bondsrepubliek Duitsland ontstaan”.

  Maar u betaalt ook voor de “vergoeding van de uitgezonden strijdkrachten veroorzaakte schade”. Daarbij gaat het om personen- en zaakschade betreffende verkeersongevallen, manoeuvreschade, en schade aan door de strijdkrachten gebruikte onroerende goederen.

  Het schandaal: “De geallieerde strijdkrachten hebben volgens de volkenrechtelijke verdragen aanspraak op vergoeding van de waarde van de investeringen die zij uit eigen middelen in het onroerend goed hebben gestoken, en die de waarde van het onroerend goed duurzaam verhogen.”

  In duidelijke taal: De VS en Rusland krijgen er nog steeds geld voor dat zij op ons Duits grondgebied, als bezettingsmachten, kazernes gebouwd hebben, die na hun vertrek vergoed werden!

  Dit alles is gebaseerd op het NAVO-troepenstatuut en de speciale overeenkomst betreffende het NAVO-troepenstatuut evenals op het Duits-Sovjet-Russische verblijf- en vertrekverdrag (AAV), die nog steeds geldig zijn en van Duitsland in feite een bezette staat maken.

  Volgens het begrotingsplan zijn wij nog steeds een land onder bezetting!

  In het jaar 2015 bedroegen deze kosten € 7 miljoen. In de afgelopen tien jaar was dit bijna € 1 miljard: ongeveer € 600 miljoen voor Amerikaanse gebouwen (vliegtuighangars, Amerikaanse kleuterscholen op de steunpunt enz.), ongeveer € 350 miljoen waarmee schade werd vergoed die door Amerikaanse soldaten was veroorzaakt en waarmee sociale uitkeringen betaald werden dat door de Amerikanen ontslagen burgerpersoneel ontvangt. Daarbij Duitse subsidies voor de verhuizing van de Amerikaanse luchtmacht van Frankfurt naar Ramstein en Spangdahlem, evenals belasting- en douanevoordelen in onbekende hoogte. De komende jaren zullen de kosten van de verstopte bezetting verder toenemen.

  Een voorbeeld is het nieuwe militaire hospitaal in Weilerbach, dat de Amerikanen tot 2018 willen bouwen. Het moet het tot nu toe grootste Amerikaanse militaire hospitaal in Landstuhl vervangen. Volgens informatie van de Duitse regering zullen de Amerikanen voor de bouw- en planningskosten ongeveer € 43 miljoen betalen. Maar de reële kosten bedragen € 170 miljoen. De staat, dus u als belastingbetaler – en niemand anders – betaalt het verschil van € 127 miljoen voor het nieuwe Amerikaanse militaire hospitaal.

  U betaalt mee aan de “geheime” Amerikaanse oorlog

  Maar u draagt er, ook al is het onvrijwillig, aan bij om de militaire infrastructuur voor de geheime oorlogen van de VS op te bouwen.

  Want: Vanuit de Amerikaanse steunpunten hier in Duitsland worden o.a. drone-aanvallen in Afrika gecoördineerd. Inclusief: de Amerikaanse geheime diensten. En alles gesubsidieerd en mede gefinancierd door de brave Duitser, keurig verstopt in een begrotingsplan van 3000 pagina´s. . .

  Overigens: De Duitse regering ziet “op dit moment geen pogingen” het verdrag te veranderen.

  Bron:
  http://www.watergate.tv
  Auteur: Dr. Michael Grandt

  1. Anna

   Peter Selie. Amerikanen hebben zo’n 60.000 manschappen in Europa rondlopen. Amerikaanse wapenindustrie is schatrijk. Grond onder onze voeten ligt vol met kernbommen die volgens de Amerikanen toe zijn aan vernieuwing.Tijdens Tweede-Wereldoorlog hebben ze zich verweven in alle Europese staten. Europa is bezet door de Amerikanen. Die eisen en beslissen. EU heeft laffe leiders zonder eigen mening. Misschien dat Trump ze allemaal terugtrekt. Maar het zal wel die oorlogzuchtige Clinton worden. Trump wordt op grote schaal tegengewerkt.

  2. Anna

   Clintons die miljarden ontvingen van grote islamitische mensenrechtenschenders landen. Die gratis concerten geven om op haar te stemmen. Ze stellen alles in het werk om Trumps Republikeinen te elimineren. Weten Amerikanen eigenlijk wel wat er zich in werkelijkheid afspeelt in de wereld?

 5. RobertMarsman

  Zou vast niet betaald zijn door de Hillary campagne natuurlijk. Nee die malloot staat voor zin lol uren in de rij. Om als eerste naar binnen te kunnen, om zo vooraan het podium te komen om vervolgens tien minuten later weer eruit geknikkerd te worden omdat hij met zijn anti Trump bordje loopt te zwaaien. Wat een moeite voor niets. Sure!!

 6. Peter Selie

  Beste speech van Trump?
  Over de falende en corrupte politiek van de VS en de westerse wereld

  Hillary Clinton Demands Trump Take Down This Video – Trump Exposes Hillary Like Never Before
  Trump makes a case like no other in this video. Hillary Clinton’s people have been trying to have this video removed!

  https://youtu.be/w0e05Yz59og

 7. Ni28

  In de Amerikaans geschiedenis wordt af en toe een president vermoord dus waarom niet een aanslag op een bijna-president die niet goed ligt bij velen. En iedereen heeft een wapen dus onmogelijk is het niet. Bij een beetje paniek denkt men daar gelijk aan. En laten wij eerlijk zijn het zou de Clinton clan wel goed uitkomen al zouden zij het veroordelen en krokodillen tranen om laten. Net als hier bij Pim Fortuyn toen achteraf bleek dat ie alleen vrienden had.

 8. Peter Selie

  https://pbs.twimg.com/media/CoU9h-IWYAg6-1z.jpg

  “Wie wordt de volgende president van de Verenigde Staten?”

  “Hillary Clinton. Ik heb het lange tijd gevreesd, en er is iets verschrikkelijks en ongenaakbaar aan mensen die geen leven hebben behalve de aanbidding van macht. De mensen die willen dat de confrontatie niet eindigt, de mensen die gewoon niet te stuiten zijn, die maar één doel voor ogen hebben, geen humaniteit, geen karakter, niets anders dan de aanbidding van geld en macht. Zij zullen uiteindelijk winnen.”

  -Christopher Hitchens

 9. Bart

  En ondertussen is duidelijk dat de persoon in kwestie bij de Hillary campagne hoort, en geen republikein is.
  Zelf is 2011 werd deze persoon al genoemd in de mails van Hillary, blijkt uit de wikileaks.
  https://search.wikileaks.org/?query=%22Austyn+Crites%22&exact_phrase=&any_of=&exclude_words=&document_date_start=&document_date_end=&released_date_start=&released_date_end=&new_search=True&order_by=most_relevant#results
  Gevalletje birddogging weer zoals toegegeven door de democrats in de veritas videos.

  1. RobertMarsman

   Klopt en ene Alice Crites schijnt ook familie van hem te zijn. Die werkt voor de Washington Post en die wordt genoemd in de Podesta mails.

   https://wikileaks.org/podesta-emails/?q=alice+crites&mfrom=&mto=&title=&notitle=&date_from=&date_to=&nofrom=&noto=&count=50&sort=6#searchresult

   Deze is gewoon betaald door de Hillary campagne. Dat mag duidelijk zijn.

 10. Wachteres

  Onderstaande lijkt me heel wat belangrijker:

  D.C. Attorney Joe DiGenova: Don’t Expect Any Indictments From Clinton Investigations

  Former U.S. Attorney Joe DiGenova does not believe any indictments will come out of the investigations of the Clinton Foundation and the private email server of Hillary Clinton.

  “There isn’t going to be an indictment because Loretta Lynch, [Sally] Yates and Leslie Caldwell will not permit it. That’s why we are going to have the greatest political crisis in history after this election no matter who wins. It will be worse if she wins, but these people at the Justice Department have been politically corrupt in the department,” DiGenova told The Daily Caller late last week.

  DiGenova explained, “There isn’t going to be an indictment no matter what Comey says and no matter what the FBI agents say. [The Justice Department] will not permit it. We now have the most politically corrupt Justice Department in the last 100 years.”

  Read more: http://dailycaller.com/2016/11/05/d-c-attorney-joe-digenova-dont-expect-any-indictments-from-clinton-investigations/#ixzz4PEJFON1A

 11. Niek

  Die meneer van Kiss oa staat geheel achter Trump: ‘Hij speelt niet, hij is echt..!’

  Dan een man die zegt: ‘Ik ben allereerst een Amerikaan, daarna een Latino’.
  Die kan zich dus beter aanpassen dan het gros van NL moslimtuig.

  Een ander: “Mensen willen de waarheid niet horen. Wat is er verkeerd aan het sluiten van de grenzen?’ Zien!

  https://youtu.be/5qJZhQHAeyM

 12. Wachteres

  Weligelichte krijgen – toch een linkse site – heeft een heel nuchter verslag van het gebeuren.

  Agenten halen Donald Trump van het podium tijdens speech in Nevada, maar er was niks
  Door Gerard Driehuis
  6 november, 2016 // 7:19

  Donald Trump werd zaterdag van het podium gehaald door agenten van de Secret Service in het midden van een speech in Reno, Nevada. Het zag er spectaculair uit, maar er was niets aan de hand. Er stond in het publiek iemand met een bord tegen Trump en ergens anders riep iemand ‘gun’. Misschien omdat hij daar dol op is. Er werd bij niemand een wapen gevonden. Later ging de rally weer verder.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/630140/agenten-halen-donald-trump-van-het-podium-tijdens-speech-in-nevada-maar-er-was-niks.html

 13. Niek

  Deze video moet u zien! Had hem al gezien maar dit is historie!!!

  Wat een lef van Triumphin’ Trump, hij zegt eerlijk waar t op staat, geen politiek correct gedraai en geneuzel. Hoewel lef – hij IS gewoon zo. Echt!

  En wat een humor! ‘Hillary moet ook wel lachen, maar soms erg ongepast’, zegt hij want hij neemt Hillary die niet ver van hem zit vaak met een geforceerde lach, geweldig te grazen, zoals dat zelden of nooit gebeurd is. Goed voor Hillary, en het gespuis van de Illuminatie, elite van wereld engerds ten top:

  https://youtu.be/zbUx65tFTDY

 14. Niek

  ‘Establishment zal niet toestaan dat Trump wint’

  Over de Amerikaanse verkiezingen aanstaande dinsdag zegt Assange dat ‘het Trump niet zal worden toegestaan te winnen. Waarom niet? Omdat hij niet één establishment aan zijn kant heeft, met uitzondering misschien van de evangelischen, als je hen establishment kunt noemen. Maar banken, inlichtingendiensten, wapenproducenten, het grote buitenlandse geld, zijn allemaal verenigd achter Hillary Clinton, net als de media, de media eigenaren en de journalisten zelf.’

  In de ogen van de Amerikaanse en Europese elite vertegenwoordigt Donald Trump ‘het blanke tuig’ (waar inmiddels ook een groot deel van de gewone werkende blanke middenklasse mee wordt aangeduid). De hogere middenklasse, de academici en grootverdieners –allemaal bang voor hun positie en hun globalistische visioenen- kijken op hem neer omdat hij de gewone man vertegenwoordigt, hen eindelijk weer een stem geeft. x@ndernieuws

 15. Niek

  Assange: ‘Onder Hillary Clinton werd de grootste wapendeal ooit gesloten, met Saudi Arabië. Die was meer dan $ 80 miljard waard. Tijdens haar ministerschap verdubbelde de waarde van de wapenexport van de Verenigde Staten.’

  Pilger: ‘Het gevolg is natuurlijk dat de beruchte terreurgroep ISIS voornamelijk werd gecreëerd door precies die mensen die geld geven aan de Clinton Foundation.’ Assange: ‘Ja.’ Pilger: ‘Dat is onthutsend.’

 16. Niek

  Geenstijl gaat het ook eens proberen, met Nazomergasten.
  Pffffiiieeeuwwwhhhhhh. Vermoeiend dit, ga echt geen 2 1/2 (twee en een half) uur luisteren naar twee ‘Amerika experts’, die èn democraat kiezen èn wel errug jong zijn èn ‘experts’ zijn – zeker als je te positief bent over HiLIARy en niet eens de demonisatie over Trump kan doorprikken!

  Dan beginnen ze al meteen met de blunders van Trump; ja als ik een compilatie maak van zelfs Gandhi of Reagan, is het een negatief beeld wat overblijft. Erg zwak! Allemaal weer van hetzelfde voorgewassen en gebleekt laken een voorgewassen en gebleekt pak.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/nazomergasten_usa.html#comments

 17. Norman Corinth

  De hier vaak als zeer betrouwbare bron opgevoerde Joost Niemoller heeft zijn knopen geteld: Hillary gaat winnen.
  http://joostniemoller.nl/2016/11/fbi-kapot-clinton-wint-wo-iii-komt-zicht/

  1. Wachteres

   “Maar deze verkiezingen zijn geregeld. Hillary gaat winnen. Het internationale establishment wint daarmee, want Hillary is het trekpopje in hun handen, en we kunnen ons klaarmaken voor een hele gevaarlijke confrontatie met Rusland”.

   Zoals we van Simon gewoon zijn, rukt hij een tekst weer uit zijn verband.

   Als Hillary gaat winnen dan is het door zwendel. Toch zielig dat links nooit kan overtuigen vanuit valide argumenten.

   Er moet altijd dreiging, geweld en zwendel aan te pas komen. Wat dat betreft is het in de VS niet anders dan in de EU.

   1. Norman Corinth

    @Wachteres ,

    Ik wees er slechts op dat Niemöller er van uitgaat dat Clinton gaat winnen. Dat hij dat zeer betreurt is algemeen bekend.

   2. Robert Leiden

    O ja? Zijn deze verkiezingen geregeld?
    Welke bewijzen heb je daarvoor? Ik denk dat iets anders de doorslag geeft.
    Ook de Amerikanen kunnen lezen en iets opzoeken op internet.
    En dan vind je bijv deze vergelijking.
    http://presidential-candidates.insidegov.com/compare/40-70/Hillary-Clinton-vs-Donald-Trump
    Die verschillen zullen bepalend zijn voor de keuze van de Amerikaanse burger.

    Natuurlijk is er sprake van match fixing als Clinton wint, natuurlijk is er sprake van een eerlijke verkiezing als Trump wint.
    Welkom bij DDS 🙂

 18. Niek

  The Independant Journal: “NYPD – New York Police Dept – was the first one to look at that laptop,” Prince elaborated. “Weiner and Huma Abedin, his wife – the closest adviser of Hillary Clinton for 20 years – have both flipped.

  They are cooperating with the government. They both have – they see potential jail time of many years for their crimes, for Huma Abedin sending and receiving and even storing hundreds of thousands of messages from the State Department server and from Hillary Clinton’s own homebrew server, which contained classified information. Weiner faces all kinds of exposure for the inappropriate seksting that was going on and for other information that they found.”

  “So NYPD first gets that computer. They see how disgusting it is. They keep a copy of everything, and they pass a copy on to the FBI, which finally pushes the FBI off their chairs, making Comey reopen that investigation, which was indicated in the letter last week. The point being, NYPD has all the information, and they will pursue justice within their rights if the FBI doesn’t,” Prince contended.

 19. Niek

  “Because of Weinergate and the s.e.x.sting scandal, the NYPD started investigating it. Through a subpoena, through a warrant, they searched his laptop, and sure enough, found those 650,000 emails. They found way more stuff than just more information pertaining to the inappropriate s.e.xting the guy was doing,” Prince claimed.

  “They found State Department emails. They found a lot of other really damning criminal information, including money laundering, including the fact that Hillary went to this s.e.x island with convicted pedophile Jeffrey Epstein. Bill Clinton went there more than 20 times. Hillary Clinton went there at least six times.”

 20. Wachteres

  De grote vraag is natuurlijk waarom Comey deze zaak vorige week weer aangekaart heeft en nu ineens zegt dat er verder niet wordt vervolgd. Hij heeft zichzelf, en de FBI, alleen maar belacheljk gemaakt. Hier zit meer achter.

  Helaas zal dit niet aan het licht komen als Hillary aan de macht komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.