Nibud wil dat 'mensen met financiële problemen' 10 procent sparen. Maar van welk geld?

Geen categorienov 07 2016, 12:00
Het Nibud heeft dé ideale oplossing voor mensen met geldproblemen: ze moeten vanaf nu gewoon 10 procent van hun inkomen opzij zetten. Wie spaart die heeft wat.
Je zou denken dat het een enorme grap is, maar nee, het Nibud meent het serieus.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt voor het eerst in zijn bestaan met gedragsregels die geldproblemen bij consumenten moeten helpen voorkomen. Het instituut heeft drie vuistregels bedacht om mensen meer grip op hun financiële situatie te laten krijgen.

De tips zijn in principe heel goed: je uitgaven en inkomsten van tevoren plannen en je saldo regelmatig bekijken en controleren. Nou kan je natuurlijk niet alles voorzien, maar het gaat erom dat je in grote lijnen een plan klaar hebt liggen en controleert dat je je daar ook aan houdt.
Maar dan komen we bij de derde vuistregel: mensen met financiële problemen moeten vanaf nu 10 procent van hun inkomen sparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70 procent van de mensen die moeite hebben om hun rekeningen te voldoen minder dan 1000 euro spaargeld heeft.
Ja, dat is nogal wiedes, he? Als je je rekeningen niet kunt voldoen kun je ook niet sparen. Een kind begrijpt dat nog, maar de hoogopgeleide dames en heren van het Nibud blijkbaar niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten