Onacceptabel! Tuigvlogger Ismail Ilgün komt weg met bedreiging raadslid

Het Openbaar Ministerie probeert hem niet eens te vervolgen. Er zou namelijk ‘te weinig bewijs’ zijn.

Tuigvlogger Ismail Ilgün kan opgelucht ademhalen. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk laten weten dat hij niet vervolgd wordt wegens bedreiging van een gemeenteraadslid. Volgens RTV Noord-Holland zou er te weinig bewijs zijn.

Het raadslid in kwestie is Juliëtte Rot. Ilgün bedreigde haar ongelooflijk genoeg voor het oog van de camera’s van RTVNH. Hij deed dat door uit zijn Audi te springen, waarna hij Rot opeens begon te filmen en voor rotte vis uitmaakte. Volgens hem maakte zij mensen zoals hij ‘zwart’ (oh, oh, Sylvana, is dat geen racisme?). Vervolgens beet hij haar toe:

“We weten je te vinden.”

Gezien zijn geschiedenis was dat natuurlijk duidelijk een dreigement. Rot deed dan ook meteen aangifte. Zoals ze toen zelf al duidelijk maakte deed ze dat onder meer omdat haar eigen burgemeester mensen had opgeroepen om naar de autoriteiten te stappen als er iets gebeurde wat het daglicht niet kon verdragen.

Maar blijkbaar denkt het OM daar dus heel anders over. Je zou denken dat de aanklager het in ieder geval probeert, al was het maar om Ilgün op zijn beurt te intimideren, maar nee hoor: stel je voor dat je Nederturkse tuigjongeren tegen je in het harnas jaagt. Dat moet je natuurlijk niet willen. Nee, nee, dan is het veel beter om zo’n kansenpareltje weg te laten komen met bedreiging en voor de goede vrede even een kopje thee met hem te drinken.

Toch?

En dan vraagt de politieke élite zich nog steeds af hoe het toch komt dat Nederlanders steeds bozer worden. Tja, hoe zou dat nou komen he?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. van Urk

  Waarom zou ik hierom kwaad om gaan worden? Zoiets gebeurt toch niet in bepaalde wijken (zelfs als het op film staat) volgens onze linkse oogklep brandnetelkwekers? Dat is allemaal een rechts-populistische verbeelding van de wijkbewoners.

 2. Wim

  Politiestaat Italië: Mensen die zich verzetten gelijk voor de rechter, kunnen voorgoed hun bezit kwijtraken – Italianen en Fransen stevenen af op revolutie

  Honderden agressieve moslimmigranten uit Afrika maken de straten van Turijn onveilig. Burgers zeggen dat ze inmiddels doodsbang zijn. De migranten schreeuwen om ‘wraak’ en ‘dode Italianen’, omdat ze vinden dat ze niet snel genoeg huizen en banen krijgen.

  De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, vicepremier Angelino Alfana, heeft aangekondigd dat de overheid na 4 december op grote schaal (tweede) huizen en ander vastgoed van burgers gaat vorderen om moslimmigranten in op te vangen. Het water is de staat tot aan de lippen gestegen, zeker nu Afrikaanse moslims in Turijn op grote schaal vernielingen aanrichten, omdat ze vinden dat ze niet snel genoeg een huis en een baan krijgen. Getuige deze video van een Italiaans TV-programma staat het water de burgers echter al tot aan de neusgaten. De haat tegen de zich doorgaans barbaars en agressief gedragende migranten en hun religie, de islam, is dermate wijd verspreid, dat er vermoedelijk maar weinig voor nodig zal zijn om de vlam in de pan te laten slaan.

  Op 19 november berichtten we over een 80 jarige Italiaanse man die onder luid protest zijn hotel werd uitgezet, omdat het gebouw door de staat was gevorderd om dienst te gaan doen als ‘tijdelijk’ AZC. De video van de uitzetting veroorzaakte een storm van verontwaardiging in het land. Met behulp van de plaatselijke politie en de Katholieke Liga lukte het de bejaarde om het vorderingsbevel van tafel te krijgen.

  Weigeraars worden zwaar gestraft en raken huizen kwijt

  Goed nieuws voor één Italiaan, maar slecht nieuws voor waarschijnlijk duizenden anderen. Dergelijke vorderingen en uitzettingen gaan na 4 december namelijk op veel grotere schaal plaatsvinden. Burgers die weigeren hun (tweede) huizen of ander vastgoed aan de staat over te dragen, zullen worden aangeklaagd en riskeren niet alleen onmiddellijke gevangenisstraf, maar ook het definitief kwijtraken van hun bezit. Voor financiële compensatie voor de gedupeerde Italianen is sowieso geen geld, omdat dit opgaat aan de opvang van honderdduizenden migranten.

  De datum 4 december werd gekozen omdat dit de dag is van het referendum over de hervorming van de grondwet en de bevoegdheden van de senaat. Het grootste deel van de oppositie is fel tegen deze hervorming, omdat het de overheid veel te veel macht zou geven. Door de radicale maatregelen pas na 4 december te laten ingaan wil de minister voorkomen dat demonstraties de uitkomst van het referendum zullen beïnvloeden.
  Xnieuws

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.