Raad van Europa bekritiseert Nederlands plan tegen jihadisme, huilt over ‘discriminatie’ van Marokkanen en Turken

Ongelooflijk maar waar: de Raad van Europa is bang dat Marokkaanse en Turkse jihadisten binnenkort ‘gediscrimineerd’ worden.

Je zou denken dat de Europese boven-ons-gestelden het eerst en vooral belangrijk vinden om ons, het gepeupel, te beschermen tegen islamitische massamoordenaars. Helaas is niets minder waar: jihadisten mogen wel bestreden worden, maar dan niet op zo’n manier dat ze zich mogelijkerwijs ‘gediscrimineerd’ voelen. Want ja, ook jihadistische koppensnellers hebben gevoelens.

Denk je dat een beetje overdreven verwoord is? Nou nee. Lees maar mee:

In een brief aan de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Van der Steur (Justitie) eist de Raad van Europa tekst en uitleg over drie wetsvoorstellen. Het plan om iemand door een ministerieel besluit, zonder tussenkomst van een rechter, van zijn bewegingsvrijheid te kunnen beroven, is verkeerd gevallen bij de organisatie. De voorgenomen wijziging van de wet op het Nederlanderschap, waarbij het tweede paspoort kan worden ingetrokken, riekt naar discriminatie van Marokkaanse of Turkse jihadisten, aldus de commissaris [red.: Nils Muiznieks].

Daarnaast wil deze gek ook nog even tekst en uitleg hebben van het kabinet over het plan om “een persoon die op basis van zijn gedrag in verband kan worden gebracht met terrorisme” een internationaal reisverbod op te leggen. Dat vindt meneer de mensenrechtenkenner namelijk ook héél zielig.

Een jihadist die niet mag reizen?! Sneu man! Zo sneu, zelfs, dat het absoluut niet acceptabel is! Dan het risico maar op de koop toenemen dat meneer de haatbaard op het vliegtuig stapt en zijn schoenbom laat ontploffen. Het mensenrecht om ‘te reizen’ (huh?) is immers véél belangrijker dan het mensenrecht op… leven.

Toch?

Vervolgens levert deze gek ook nog snel even kritiek op de wens van het kabinet om de macht van de inlichtingendiensten uit te breiden. Die zorgen deel ik: het kan immers niet zo zijn dat 17 miljoen Nederlanders steevast in de gaten worden gehouden vanwege het wangedrag van een paar honderd fanaten. Helaas is dat niet de redenering achter Muiznieks klacht: hij vreest alleen maar dat dit soort maatregelen resulteren in de “stigmatisering” van bepaalde bevolkingsgroepen.

Met andere woorden, meneer trekt de racismekaart maar weer.

Gekker dan dit wordt het natuurlijk niet. Het kabinet wil jihadisme graag bestrijden, maar meneer de mensenrechtencommissaris is eerst en vooral bezig met de gevoelens van moslimterroristen die zich mogelijk “gediscrimineerd” voelen. Een satirisch programma had het niet kunnen bedenken, maar dit soort mensen hebben het tegenwoordig helaas wel degelijk voor het zeggen in de wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. poldi

  De raad van Europa (wat een rare naam overigens?) is de zoveelste “mensenrechten”-club die bestaat uit naievelingen die vooral opkomen voor de rechten van hen die onze samenleving bedreigen.

  Het frusteert elke effectieve bestrijding van het islamisme-gif.

  Weer een reden om de verdragen voor mensenrechten te herformuleren en te zorgen dat deze in de eerste plaats de rechten van de Nederlandse burger beschermen in plaats van degenen die hier met kwade bedoelingen naar ons toe komen.

 2. Ni28

  Woorden schieten te kort. Terwijl Europeanen vermoord worden door Jihadisten vindt Brussel dus dat deze moordenaars zacht behandeld moeten worden. Deze Juncker clubje is dus knettergek geworden en speelt de Jihadisten in de kaart. Brussel wordt hiermee een Jihadisten bolwerk. Ja ISIS is al lang binnen!

  1. Ni28

   Het is dan niet direct een Juncker clubje maar Brussel zal natuurlijk gelijk oren aan hebben.

 3. Gustaafff

  De EU heeft bezwaar tegen de Nederlandse Patriot Act. Als zij hier al kritiek op hebben, storten ze in als ze horen hoe het regime in een Nederlandse terreurgevangenis is. Voor wie denkt dat Rutte II wannabe terroristen in de watten legt: niets is minder waar. Volgens insiders mag bezoek de gevangene niet eens aanraken.

  De EU moet z’n mond houden.

  1. Gustaafff

   Overigens verdient het kabinet in deze wel een compliment. Terrorisme wordt hard aangepakt en dat is toe te juichen.

   Jammer dat ik er hier boven geen lees.

  2. zomaar

   helaas is er geen straf , erg genoeg om veelvoudige moordenaars te straffen , (en dat zijn het veelvoudige moordenaars , die uit vrij wil uit moorden zijn gegaan), dus opsluiten die hap , op water en brood levens (echt) lang.

   daarbij geen toegift , zoals Hallal vreten of een plaats in hun cel markeren waar mekka ligt , gewoon in de vergetelheid laten vergaan .

   immers hun families , wisten van hun plannen en waren er vooraf mee akkoord dat zij hen , nooit weer weder zouden zien !.

   derhalve in hun!!, hiernamaals omringt door 72 maagden .

 4. Mar

  Stop maar met het schelden op EU en Brussel.

  “De Raad van Europa is in 1949 opgericht om de democratie en de mensenrechten in geheel Europa te bevorderen. Dit orgaan is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad. De Raad van Europa heeft veel meer lidstaten dan de EU (bijna vijftig), namelijk alle landen van Europa, inclusief Rusland, Turkije en de landen in de Kaukasus (Kazachstan, Wit-Rusland en Vaticaanstad zijn echter geen lid).”

  Raad van Europa zetelt in Straatsburg.

 5. Ome Ga

  Mar stop maar met je vooringenomen, foute info die je hier zomaar denkt te plempen. Doe wat meer moeitedoe aan gedegen studie en je weet dat de oorsprong/geschiedenis van de fascistische EU heel anders ligt. Een van de vele youtube infofilmpjes hierover:
  https://youtu.be/yV-6pHdUpfk

  1. Beukman

   Het is misschien een beter idee als jij even een boekje over fascisme leest, @Ga.

  2. Mar

   @Ome Ga

   Ziet u het vetgedrukte Raad van Europa staan in de eerste zin?

   Als u daar uw muis op zet en klikt, komt u op de volgende pagina:

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Raad_van_Europa

   De Raad van Europa (afgekort: RvE, Frans: Conseil de l’Europe, Engels: Council of Europe) is een internationale organisatie waarvan 47 Europese landen lid zijn. Verder zijn 6 niet-Europese landen alsook Vaticaanstad waarnemer bij de RvE. De Raad is op 5 mei 1949 met het Verdrag van Londen opgericht door de 10 stichtende leden (onder andere België en Nederland) en heeft zijn zetel in het Franse Straatsburg.

   Het tekenen van de andere verdragen die binnen het kader van de RvE tot stand kwamen of tot stand zullen komen is vrij, hier gelden louter de regels van het internationaal verdragsrecht.

   Hoewel de Raad van Europa met zijn 47 leden dezelfde vlag voert en hetzelfde volkslied heeft, verschilt deze organisatie van de Europese Unie met haar 28 leden (zie #Verschil met andere internationale organisaties in Europa).

   Zo, nu mag u tegen Michael gaan foeteren. Veel plezier.

   1. Anna

    Mar. Ze hebben tot de Raad van Europa het islamitisch Turkije met 83 miljoen moslims en Azerbeidsjan in de Kaukasus met 94% moslim ook maar toegevoegd. Raad van Europa? Raad van de islam.

 6. peppie

  ik denk dat we nog veel van hongarije kunnen leren

  1. Kodi

   Met dat hekje is de instroom van vuilnis opgedroogd. Het hekwerk werkt.

 7. Adriaan

  De Raad van Europa is volkomen de weg kwijt. Nederland moet keihard reageren: Raad, jullie bekijken het maar. Wij gaan door met ons beleid en desnoods zonder jullie. Maar ja, Rutte zou dat moeten overbrengen en dat kan die jongen niet. Daar heeft ‘ie niet genoeg ballen voor. Kies verstandig straks.

 8. nienke

  Dit is toch totaal van de ratten besnuffeld deze moordenaars die kinderen, vrouwen,mannen onthoofden moeten met egards behandeld worden anders voelen ze zich gediscrimineerd en dat mag niet.
  De rechten van de mens, dit zijn toch geen mensen meer en zij hebben wel het recht tientallen mensen te vermoorden maar oh oh discrimineer hen niet, want dan zijn ze zielig.
  Zoals zij fatsoenlijke mensen de dood injagen, deze moordenaars hebben geen rechten.
  Levenslang achter de tralies dat is hun enige recht.

 9. Anna

  Wat verstaat tegenwoordig de club Internationaal Forum die is opgericht in 1949 met 10 landen en intussen is uitgegroeid naar 47 landen dan wel onder mensenrechten? De islamitische mensenrechten of de Joods/christelijke? Verana Sheppard die ons over de hele wereld heeft bestempeld als grote racisten vanwege Zwarte Piet. Nu moeten wij niet te hard zijn voor de halsafsnijders,Joden, christen, alle andersdenkende doders. Anders zijn wij weer de racisten. Gelukkig heeft dat achterlijke Internationaal Forum geen supranationale bevoegdheden. Puur een gezelligheidsclubje dat zich anno 2016 graag laat gelden. Toen de club na de Tweede- Wereldoorlog werd opgericht was er geen islam in Europa. De tijden zijn veranderd. Het gif van de islam is binnengetreden. Moeten we daar ook nog aardig tegen zijn.Sodemieter toch op met die miljardenkostenpost Forum.

 10. Sniper666

  Wie is die “raad van Europa”?

 11. toetssteen

  Muiznieks wordt betaald en gestuurd door Soros (zal zo even zien of ik de link nog kan vinden) en die Raad…. Moet u voor de aardigheid eens zien welke landen lid zijn van de kletsclub. Gewoon negeren dat stel. Want vergis u niet, het is niet de Europese Raad!!!

 12. Ruud562

  Compleet gestoorden die thuishoren in een gesloten inrichting! Helaas voeren deze gestoorden de politiekcorrecte agenda! Waardoor onschuldige burgers levensgevaar lopen, waardoor onschuldige tradities ten onder gaan! Waardoor wij onze vrijheden verliezen en zullen verliezen!

  1. Kodi

   Er rest het volk niets anders dan voor een reconquista te gaan.

 13. Bes Tolen

  Anna. Er bestaan geen joods christelijke mensenrechten. Bovendien is wat u blijkbaar aan geschiedenis is geleerd op het punt ”joods christelijk” is op het minst aan twijfel onderhevig. Immers de vrijheidsstrijd van Europeanen was bijna altijd tegen Rome. Zelfs onnoemelijk meer dan de geschiedenisboeken leren. [Maar goed u gelooft anders dan ik.]

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Ik ben verre van een jurist, maar ik meen dat ons rechtsstelsel is gebaseerd op het humanisme.

   1. Seneca

    @toetssteen
    Ons rechtstelsel en rechtspraak is voor een zeer groot deel gebaseerd op het Romeins recht!

 14. Bes Tolen

  De Romeinen hielden zich niet aan rechten voor alle mensen. Rome was een geweldsinstituut en ik moet toegeven dat dat nog wel steeds in de westerse wereld
  bedekt voortleeft en dat joods christelijk zou kunnen worden genoemd. Maar dan komt het joodse hierbij hooguit voor als de Romeinse macht dienend. Het wordt gebruikt. Met mensenrechten in onze zin heeft dat alles en ook het Romeinse recht niet van doen. Je kunt eerder omgekeerd stellen dat het op Rome’s macht en ideeën is veroverd.

 15. Wachteres

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4425297/2016/11/30/Europa-maakt-miljoenen-vrij-voor-een-defensierevolutie.dhtml

  Europese defensie Nee, de Europese Unie begint geen eigen leger. Maar de onzekere situatie op het wereldtoneel maakt een ‘revolutie in defensie en veiligheid’ wel noodzakelijk. Die boodschap gaf Federica Mogherini, de EU-buitenlandcoördinator, vanmiddag mee toen ze plannen voor investeringen in de wapenindustrie uiteenzette.

  “Nee, de Europese Unie begint geen eigen leger” Frederica zegt het zelf.

  LEUGENAARS!

 16. Kodi

  Mensenrechtenlogica van de EU: Terroristen hebben meer rechten dan de mensen die tegen hen beschermd dienen te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.