Schijnheilige Kuzu toont zijn ware aard, vindt Nederland maar een egoïstisch land

Geen categorienov 24 2016, 18:00
Hebben we nog meer bewijs nodig dat Kuzu duidelijk niet voor Nederland in ons parlement staat? Ik dacht het niet.
We zijn niet de eerste die Kuzu's (en DENK in het algemeen) loyaliteit aan Nederland betwijfelt, en we zullen zeker niet de laatste zijn. En terecht, want deze man en zijn partij zijn - ik kan het niet anders verwoorden - een gevaar voor Nederland. Terwijl de anti-semiet Tunahan Kuzu, die onlangs nog keihard weigerde de premier van de Joodse staat een hand te geven, maar al te graag predikt over het dichten van de kloven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in ons land, doet hij niets liever dan Nederland zelf te verdelen.
Zelf lijkt hij echter ook een gespleten persoonlijkheid te hebben. In de nieuwste DENK-video op hun Facebookpagina schiet Kuzu landen als Nederland af om haar zogenaamd egoïstische beleid: "Geen vluchtelingen willen, maar wel olie" is één van zijn loze uitspraken.
Ja: de 'grootmachten' van de wereld zouden bij hun interventies in landen als Syrië en Irak alleen maar aan hun eigen belangen denken, en totaal niet denken aan wat het beste is voor de lokale bevolking daar: olie zou het enige doel zijn. Alleen die bewering zit al vol met dingen die ik enkel als klinkklare onzin kan bestempelen: we hebben ons zo lang mogelijk buiten het conflict gehouden, we proberen moordenaarsbende ISIS - die de lokale bevolking vermoordt, verkracht en terroriseert - uit te roeien en olievelden worden juist gebombardeerd om de grootste inkomstenbron van terreurorganisaties letterlijk op te laten drogen.
Maar dat is nog niet eens waar ik mij hier zo aan erger. Nee, het duidelijkste bewijs van Kuzu's meten-met-verschillende-matenbeleid is zijn houding ten opzichte van Turkije, dat hij kennelijk niet schaart onder zijn lijstje aan invloedrijke landen. En dat terwijl dat land zowel economisch als militair de absolute koploper van het Midden-Oosten is, met één van de grootste legers ter wereld.
Je zou dan ook denken dat DENK als eerste op de barricades staat om te protesteren tegen de slinkse strategie van misschien wel de grootste autocraat ten westen van Pyongyang. Het kon Turkije jarenlang niets schelen wat er aan de andere kant van haar grens gebeurde, maar toen de gehate Koerden opeens grond begonnen te veroveren op ISIS en de mogelijkheid van een onafhankelijk Koerdistan aan haar zuidgrens reëel leek, werd er ingegrepen. Zogenaamd om ISIS te verdrijven, maar iedereen weet wel beter: dit gaat er alleen om grondgebied te heroveren voordat de Koerden dat kunnen doen, om hen zo veel mogelijk dwars te zitten.
Gek genoeg hoor je Kuzu daar dan nooit over. En weet je, al die dingen apart zouden nog niet eens zo erg zijn. Het is prima dat hij een Turkse achtergrond heeft en dat hij pleit voor een ander buitenlands beleid. Dat mag. Als hij Turkije net zo streng zou toespreken als andere landen zou hij nog steeds vaak ongelijk hebben, maar in ieder geval consequent zijn.
Maar nee, dat is helaas niet aan onze hofleverancier van krankzinnige uitspraken besteed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten