Schijnheilige Kuzu toont zijn ware aard, vindt Nederland maar een egoïstisch land

Hebben we nog meer bewijs nodig dat Kuzu duidelijk niet voor Nederland in ons parlement staat? Ik dacht het niet.

We zijn niet de eerste die Kuzu’s (en DENK in het algemeen) loyaliteit aan Nederland betwijfelt, en we zullen zeker niet de laatste zijn. En terecht, want deze man en zijn partij zijn – ik kan het niet anders verwoorden – een gevaar voor Nederland. Terwijl de anti-semiet Tunahan Kuzu, die onlangs nog keihard weigerde de premier van de Joodse staat een hand te geven, maar al te graag predikt over het dichten van de kloven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in ons land, doet hij niets liever dan Nederland zelf te verdelen.

Zelf lijkt hij echter ook een gespleten persoonlijkheid te hebben. In de nieuwste DENK-video op hun Facebookpagina schiet Kuzu landen als Nederland af om haar zogenaamd egoïstische beleid: “Geen vluchtelingen willen, maar wel olie” is één van zijn loze uitspraken.

Ja: de ‘grootmachten’ van de wereld zouden bij hun interventies in landen als Syrië en Irak alleen maar aan hun eigen belangen denken, en totaal niet denken aan wat het beste is voor de lokale bevolking daar: olie zou het enige doel zijn. Alleen die bewering zit al vol met dingen die ik enkel als klinkklare onzin kan bestempelen: we hebben ons zo lang mogelijk buiten het conflict gehouden, we proberen moordenaarsbende ISIS – die de lokale bevolking vermoordt, verkracht en terroriseert – uit te roeien en olievelden worden juist gebombardeerd om de grootste inkomstenbron van terreurorganisaties letterlijk op te laten drogen.

Maar dat is nog niet eens waar ik mij hier zo aan erger. Nee, het duidelijkste bewijs van Kuzu’s meten-met-verschillende-matenbeleid is zijn houding ten opzichte van Turkije, dat hij kennelijk niet schaart onder zijn lijstje aan invloedrijke landen. En dat terwijl dat land zowel economisch als militair de absolute koploper van het Midden-Oosten is, met één van de grootste legers ter wereld.

Je zou dan ook denken dat DENK als eerste op de barricades staat om te protesteren tegen de slinkse strategie van misschien wel de grootste autocraat ten westen van Pyongyang. Het kon Turkije jarenlang niets schelen wat er aan de andere kant van haar grens gebeurde, maar toen de gehate Koerden opeens grond begonnen te veroveren op ISIS en de mogelijkheid van een onafhankelijk Koerdistan aan haar zuidgrens reëel leek, werd er ingegrepen. Zogenaamd om ISIS te verdrijven, maar iedereen weet wel beter: dit gaat er alleen om grondgebied te heroveren voordat de Koerden dat kunnen doen, om hen zo veel mogelijk dwars te zitten.

Gek genoeg hoor je Kuzu daar dan nooit over. En weet je, al die dingen apart zouden nog niet eens zo erg zijn. Het is prima dat hij een Turkse achtergrond heeft en dat hij pleit voor een ander buitenlands beleid. Dat mag. Als hij Turkije net zo streng zou toespreken als andere landen zou hij nog steeds vaak ongelijk hebben, maar in ieder geval consequent zijn.

Maar nee, dat is helaas niet aan onze hofleverancier van krankzinnige uitspraken besteed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Sarko

  Waarom zoveel aandacht voor Denk?
  Totaal onbelangrijk voor -politiek Nederland
  Silvana da’s pas belangrijk. 🙂

  1. Wim

   Ik ben met je eens ,om de door jou genoemd rede geeft ook niemand aandacht aan de SP

   1. Sarko

    2 of 10 zetels kan het verschil maken tussen een sterke oppositie partij of totaal geen invloed.
    Samen met de PVV gaan we na maart 2017 een sterke oppositie voeren.
    Ze zullen ons horen 🙂

    1. Sniper666

     @ Sarko

     Ik wens alle tomaten in een goede soep. Succes ermee.

    2. toetssteen

     @Sarko
     Huh???? DENK samen met de PVV, ik geloof dat u religie verwart met Darwin.

 2. Anna

  We betalen beide de olie en de moslim immigrant. Als wij hun olie niet exploiteren,exporteren en afnemen hebben ze in M-O geen brood te vreten.

  Irak heeft miljarden van het Westen ontvangen voor opbouw en ontwikkeling. Alle miljarden zijn verdwenen. Al die moslimstammen zijn niet in staat iets op te bouwen en te ontwikkelen omdat ze permanent niks anders doen dan tegen en met elkaar oorlog voeren. Elkaar uitmoordden- Dat weet Kuzu niet natuurlijk. Hij woont niet voor niets niet in Turkije maar wel in Nederland. “Gelijkwaadige dialoog”? Men mag geen kritiek leveren op de islam. Hoe kun je dan een gelijkwaardige dialoog krijgen? PvdA heeft dat trio van DENK op een voetstuk geplaatst. Daar krijgen ze nu stank voor dank voor. We gaan nog heel veel beleven met dat islamitische Turkije partijtje. Gisteren was hij de islam onderwerpende burqa samen met D66 en Groenl aan het verdedigen. Dat allemaal in onze Tweede Kamer. Niet te geloven!

 3. Anna

  Ja, Kuzu. Als Turken maandelijks hetzelfde zouden ontvangen van jullie aanbeden regering Erdogan als van de Nederlandse regering dan zouden de meeste Turken snel Nederland verlaten en in hun geliefde genoemde vaderland Turkije gaan werken en wonen. Velen eten nu ook van twee walletjes. Da’s makkelijk. Nederland “egoïstisch land”. Mijn God. Hadden ze bij de PvdA ooit gedacht dat dit deze Turken ooit zouden roepen in ons parlement. Bedankt VARA/ PvdA dat je dit trio zo goed hebt geholpen om een toekomst op te bouwen in Nederland. Nu noemen ze je “egoïstich.

 4. Ni28

  “Geen vluchtelingen willen, maar wel olie”. Wat een domme redenering. De oliestaten zijn super rijk, veel rijker dan welke Europese land ook. Zo land hoort geen vluchtelingen te hebben, daar zou iedereen goed leven kunnen hebben. Om dan bij de dure olie nog vluchtelingen gratis bis krijgen is het grootste onzin wat er is. Dat de rijkdom daar zo slecht verdeelt is vindt hij zeker heel normaal. Wat een….kuzu!

 5. NederNederlander

  De Grijze Wolf komt uit zijn schaap kleren!!

 6. Ali Yas

  “gelijkwaardige dialoog”

  Die combinatie van woorden is nieuw. Wat zou Kuzu ermee bedoelen?

  1. een dialoog waarbij de gesprekspartners retorisch even sterk zijn;
  2. een discussie waarbij de opponenten elkaars standpunten even waardevol vinden;
  3. een gesprek tussen twee partijen met even goede ideeën?

  Het juiste antwoord:

  4. een podium waarop mensen met slechte ideeën worden gewaardeerd alsof ze goede ideeën hebben.

 7. Sniper666

  Wat een geklets weer van die Kuzu. Niet om aan te horen.

 8. DennisEijs

  Moslim en midden oosten belangen. Dus het is wel duidelijk waar zijn loyaliteiten liggen. We zijn egoïstisch, prima toch, maar nog lang niet egoïstisch genoeg, want hij kan nogsteeds ons beledigen. En wat kwam hij en de anderen hier doen? Egoïstisch hier hun een inkomen verwerven of een bijdrage leveren aan het vrije westen? En wat doneert hij aan deze goede doelen met zijn te riante inkomen, voor wat hij doet? Kuzu, put your money where your mouth is.

 9. Floris

  De opkomst van DENK is het beste wat Nederland is overkomen sinds Pim Fortuyn. Alles wat deze islamistische fanatici doen en zeggen bevestigt namelijk wat critici van de multicul en de islam al jaren ter tafel brengen, maar consequent genegeerd is door de policoristen die zich oostindisch doof hielden voor de gerechtvaardigde en goed onderbouwde kritiek.

  Het maakt niet meer uit wat staatsmedia en overheid nog proberen om de boel te sussen en om die vieze fascistoïde oorlogsreligie te apologeren, DENK laat evenals Erdogan duidelijk zien met wat voor leugenachtige en haatdragende 5e colonne we te maken hebben. Een groter geschenk kan de waarheidslievende Nederlander niet krijgen.

  En passant is ook gebleken dat er onder surinamers en antillianen, want Sylvana Simons staat echt niet alleen, ook het nodige ressentiment tegen de autochtone Nederlander leeft. Voor mij was dat geen verrassing. Wat me wel heeft verbaasd is dat een geëmancipeerde vrouw als Simons zich bij een stelletje fundamentalistische islamisten aansloot waarmee ze behalve pure HAAT tegen de autochtone Nederlander in ideologische zin niets gemeen heeft. Veel dieper kan een mens in mijn ogen niet zakken. Het is opportunisme van de bovenste plank.

 10. Gustaafff

  “…maar wel platbombarderen.”

  Dit walgelijke mannetje had zeker liever gehad dat we de Irakeze en Syrische bevolking hadden laten stikken, op het moment dat IS zijn superstaat creëerde.

  We mogen blij zijn dat het kabinet – met name de VVD – besloot tot het uitmoorden van IS via de lucht.

  Krankzinnige gek.

 11. Gustaafff

  Kuzu is een gevaar voor dit volk, de christenheid, de joodse staat en onze joods-christelijke traditie en vrijheden.

  Het is bijna eng.

 12. henk vintage

  Een egoistisch land??? terwijl we het leven van 50% van zijn rasgenoten financieren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.