Van der Laan loog over intocht: ALLE Zwarte Pieten worden vervangen door schoorsteenpieten

Eerder zei de burgemeester dat 75 procent van de Pieten dit jaar zou worden vervangen door schoorsteenpieten. Dat blijkt nu een bewuste strategie te zijn geweest om burgers op het verkeerde been te zetten.

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft bewust gelogen over de Sinterklaasintocht in Amsterdam. Terwijl hij vorige maand nog beweerde dat 75 procent van de Pieten zou worden vervangen door zogeheten schoorsteenpieten, is nu uitgelekt dat alle Zwarte Pieten worden vervangen. Bij de intocht volgende week zal dus geen enkele traditionele Zwarte Piet te zien zijn.

Dat is opmerkelijk. Vorige maand schreef ik al op DDS over de Amsterdamse Sinterklaasintocht en de kwalijke rol van burgemeester Eberhard van der Laan. Hij had toegegeven aan de anti-Zwarte Piet-lobby en kondigde in de gemeenteraad aan dat dit jaar 75 procent van de Pieten bij de intocht alleen wat roetveegjes op hun gezicht zou hebben in plaats van de traditionele zwarte schminck. Slechts een kwart van de Pieten zou nog zwart zijn. De fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam meldde het dolblij op Twitter:

Nu blijkt dus dat Van der Laan nog veel verder wil gaan: niet 75 procent maar 100 procent van de Pieten wordt vervangen door roetpieten. Dat onthult Jan Dijkgraaf vandaag op zijn blog. Een betrokkene bij de intocht vertelde hem het volgende:

“Dames en heren, hier even een uitleg m.b.t. hetgeen vandaag in de media is gecommuniceerd. We gaan 100% schoorsteen en met pruiken. De reden dat er TENMINSTE 75% is gecommuniceerd is dat we de extreme pro-pieten niet op ons dak willen en dus rust tijdens de intocht. We hebben altijd 75% gecommuniceerd dus geen verrassing, nu is er TENMINSTE bijgekomen. We voorkomen dan ook nog gezeik als er wel plotseling een zwarte piet over de hekken komt.”

Jan Dijkgraaf postte ook screenshots van het Whatsappbericht op Twitter om alle twijfel weg te nemen: de Gemeente Amsterdam en de Stichting Sinterklaasintocht Amsterdam hebben samengespannen om Zwarte Piet definitief in de ban te doen. En in plaats van daar open kaart over te spelen, probeerden ze het verborgen te houden uit angst voor boze reacties van liefhebbers van Zwarte Piet.

https://twitter.com/jndkgrf/status/794460807438467072?ref_src=twsrc%5Etfw

Zoals Dijkgraaf zelf al zegt: Van der Laan heeft de boel bedonderd. En op de meest laffe manier mogelijk: in plaats van als een man te staan voor zijn beslissing, probeerde hij het verborgen te houden. Kennelijk heeft Van der Laan net zo’n hekel aan transparantie en openheid als aan Zwarte Piet. Schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Wim

  Een PvdA’er die niet lieg lig op het kerkhof.

 2. zomaar

  ach ja een linkse PvdA burgervader , in een enclave .

  wat kan je anders verwachten van zo een linkse drol !!, dan dat hij zijn eigen cultuur en of traditie verloochend.

  en dit ondanks dat meer dan twee derde van onze bevolking , voor het behoud van de huidige ZW-pieten zijn .
  http://www.elsevier.nl/cultuur/achtergrond/2016/11/zwarte-piet-verleden-tijd-grote-meerderheid-tegen-aanpassing-395674/

  1. Wim

   Niet zo bescheiden zomaar ,het is 3/4 die voor zwarte piet zijn

  2. Beukman

   Wat heeft Amsterdam te maken met Urk, Bennekom of Vaals, @zomaar?
   Bovendien lees ik in je linkje:

   “Van Nederlanders met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond vindt iets minder van de helft dat het uiterlijk van Piet moet worden veranderd.”

   Dat zijn er best veel he, die dat willen. En het worden er dagelijks meer. Daar komt nog bij dat het verzoek om volledig over te stappen naar roetveegpieten, ook van de pieten zelf kwam.

   Vergelijk het met roken. Democratie betekent bij roken niet dat een rokende meerderheid zijn zin krijgt, maar dat het recht van een niet-rokende minderheid op frisse lucht wordt gerespecteerd.

   1. C.oitus

    Heb jij de cijfers van dat getal beukman? of heb je het van horen zeggen.
    Ik denk zelf dat het getal op 1000 bruingekleurde Surinamers en Antilianen zal zijn.
    De meeste Surinamers die ik op de televisie zag was het totaal niet eens met deze malloten en tevens dan ook niet met jou, maar ja jij bent ook maar een gestoord links denkend figuur.

    1. Beukman

     Beter lezen, @Oitus. Het citaat komt gewoon uit het linkje van Zomaar.

     En wat Surinamers op de tullufiesie zeggen, is uiteraard geen indicatie. Om de link met het roken nog verder door te trekken: vroeger hielden niet-rokers meestal hun mond als ze last hadden van de rook van rokers, bang als ze waren om voor zeurpieten te worden uitgemaakt.

     Zo ook Surinamers (etc.). Die kijken wel uit om op tv te zeggen dat ze Zwarte Piet kwetsend vinden. Ook zij hebben immers de beelden gezien van vrouwenaanrander Jan Roos, die gewapend met camera en microfoon Surinamers tot aan hun voordeur stalkte met zuigvragen over Zwarte Piet.

   2. zomaar

    je kan jou vraag ook omdraaien , wat heeft heel Nederland met het enclave Amsterdam te maken ?.

    geheel niets als heel Nederland, Amsterdam deze enclave niet financieel zouden ondersteunen (daar deze enclave bezet gebied is verworden ) , ging heel deze mengelmoes ten onder .

    feit is en blijft dat in de grootse steden van ons land de bevolking voor een grootdeel van andere etnische komaf zijn , die ieder voor zich onze Nederlandse samenleving willen hervormen naar deze uit hun voormalige geboorte gronden .

    afin jou voorbeeld betreffende Surinamers ,Antillianen , geef ik deze mensen een raad mee , wil je verandering ga naar je voormalige geboortegronden of deze van jou ouders (voorouders), waar donkergekleurde mensen zich extra zwart schminken voor de intocht van de WITTE SINT .

    mooi voorbeeld haal je zelf aan betreft het rookverbod , hoe deze linkse DICTATUUR werkt , wel toestaan dat er wiet geteeld, verkocht en gerookt word , wel toestaan dat er fossiele brandstoffen gebruikt worden , zoals steenkool, aardgas

    wel toe staan dat hun melkkoe de auto vrachtauto , rond rijd en blijft rijden .

    toch de tabaksrook uit wil bannen in openbare ruimten !, ondanks dat niemand verplicht kan worden om deze openbare ruimte te betreden, als hij/zij dit niet wil , hetzij door de rookwalm of ander !.

    zie je nu hoe krom de linkse dictatuur werkt ?.

    1. Beukman

     Niemand kan rokers verplichten om de openbare ruimte te betreden, @zomaar. Sterker nog: ze mogen er gewoon komen, zolang ze maar niet roken.
     Stel dat ik het leuk vond om met een plantensproeier met urine erin om me heen te spuiten, je zou het toch ook normaal vinden als mij dat werd verboden?

     Verder gaat het niet alleen om openbare ruimtes, maar ook om klaslokalen, winkels, bioscopen, kerken, café’s, restaurants, wachtruimtes, ziekenhuizen, werkplekken etc. waar roken ooit was toegestaan. Als jij de hier ingestelde verboden beschouwt als “linkse dictatuur”, dan zegt dit één ding over je: je rookt zelf.

     1. Sniper666

      @ Beukman

      Altijd bezig met de boel omkeren en foute vergelijkingen maken om recht te lullen wat krom is. Die Beukman toch.

     2. zomaar

      citaat”feit is en blijft dat in de grootse steden van ons land de bevolking voor een grootdeel van andere etnische komaf zijn , die ieder voor zich onze Nederlandse samenleving willen hervormen naar deze uit hun voormalige geboorte gronden .
      afin jou voorbeeld betreffende Surinamers ,Antillianen , geef ik deze mensen een raad mee , wil je verandering ga naar je voormalige geboortegronden of deze van jou ouders (voorouders), waar donkergekleurde mensen zich extra zwart schminken voor de intocht van de WITTE SINT .”

      nu tot de point !!, leg mij (ons) nu eens uit waarom , wij onder de etnische minderheden door moeten ?, en onze cultuur en traditie overboord moeten kieperen !!, voor een handvol zwarte/bruinen en moslim zeikers , waarvan het merendeel van hen nooit verder gekomen is dan de sociale uitkeringen ,.

      een voorbeeld heb ik jou al gegeven in Suriname schilderen donker gekleurde mensen zich extra zwart voor de inkomst van Sint .

      waarom tolereren de zwarte hier , wel dat in hun voormalige geboortegronden zwarte/bruinen mensen zich diep zwart beschilderen , is dit dan geen racisme ?, nee dacht ik al , het zijn de kleurlingen die het doen !, maar ojee als een boze blanken zich zwart schildert , is het hek van de dam.
      afin geef hier een antwoord op ?, over wel of niet roken antwoorden is ernaast gaan zitten lullen , omdat je geen weerwoord hebt over de prangende vraag

     3. Beukman

      Een zwarte hoeft deze pots van jou alleen maar te lezen om te snappen wat er mis is in ons land, @zomaar.

      Wat jij verder niet lijkt te begrijpen, is dat het voor de racistische symboliek nogal uitmaakt of je tot een minderheid behoort, zoals in Nederland, of tot een meerderheid, zoals in Suriname.

     4. zomaar

      Beukman    17 minuten ago   
      Een zwarte hoeft deze pots van jou alleen maar te lezen om te snappen wat er mis is in ons land, @zomaar.
      Wat jij verder niet lijkt te begrijpen, is dat het voor de racistische symboliek nogal uitmaakt of je tot een minderheid behoort, zoals in Nederland, of tot een meerderheid, zoals in Suriname.

      dus behoor je tot een minderheid in een samenleving , dan mag (je krijgt alle vrijheid hierin), de meerderheid dwingen jou zienswijzen te volgen , liever schrijf ik indeze de meerderheid te koeioneren met opvattingen vanuit jou minderheid .

      komt toch het beeld bij mij opdoemen dat mijn dochter en kleindochter strak verhuld in lappen de straat op moeten gaan , immers de minderheid (god zij dank nu nog wel) , dwingt de meerderheid om hun kledingdracht te veranderen , zoals de minderheid (nu hier!!) gewent is deze te dragen in hun voormalige thuislanden .

      dus komen wij op het volgende punt de shariarechtbanken (hier) komen bovengronds !!, en gaan naast het (flut) gerecht wat wij hebben , mede rechtspreken immers de minderheid wil dit !.

      veelwijverij zal ook dan door ons geaccepteerd moeten worden , kinderen verkrachten idem, (jong uitgehuwelijkt!), handen afhakken , stenigen enz,enz, te dolletjes om te benoemen wat dan allemaal kan (moet).

      en jij staat je te vergapen ,( b.v onder de hijskraan die een of meer christenen omhoog hijst) , vol bewondering en genot , kom je kreunend en steunend ?.

     5. Beukman

      Het is voor jou allemaal hetzelfde he, @zomaar? Homo’s ophangen aan hijskranen? Die arme rokers verbieden om op bepaalde plekken een sigaret op te steken? Kinderen verkrachten? Roetpieten in plaats van pikzwarte Pieten?
      Hang toch niet zo de dramaqueen uit. Waar hebben we het helemaal over. Die pieten willen het nota bene zelf, als roetpiet gaan. Als het aan jou lag, zou je ze zelfs op straffe van ophanging aan een hijskraan dwingen om helemaal zwart te gaan.

     6. toetssteen

      Beckman
      Ha die Jole! De enige dramaqueen ben jij, jij, jij en geen ander! Wat jij er in je onderstaand relaas bijhaalt is de stom voor woorden.

      Nite dwaas!

     7. Beukman

      Doe niet zo achterlijk, @Steen. Ik er van alles bijhalen? Lees reactie #12 even, als je durft. Shariarechtbanken, veelwijverij, handen afhakken, kindhuwelijken, christenen ophangen, dat is het wonderlijke universum van Zomaar. In dat universum heeft hij ook een plekje gemaakt voor veegpieten.

     8. zomaar

      Beukman    3 uur ago   
      Doe niet zo achterlijk, @Steen. Ik er van alles bijhalen? Lees reactie #12 even, als je durft. Shariarechtbanken, veelwijverij, handen afhakken, kindhuwelijken, christenen ophangen, dat is het wonderlijke universum van Zomaar. In dat universum heeft hij ook een plekje gemaakt voor veegpieten.

      de enige die hier achterlijk doet ben jij !!.

      jij schrijft dat er rekening gehouden moet worden wat de minderheden hier willen , waarop in mijn reactie van #12 inhaak op de minderheid aan moslims , op dit moment hier in Nederland.

      die dus een sharia rechtbank en spraak ,ons op willen dringen !, waaruit voortvloeit dat er dan ook spraken is van onderdrukking van anders gelovigen (zelfs van zwarte !), anders geaarde, vrouwen , handen afhakken, zweepslagen!.

      en JA zelfs van ophangingen aan hijskranen van anders gelovigen of geaarde !, waarbij jij steunend en kreunend klaar staat te komen van etage (genot ) .

      afin kort samengepakt , jij als extreem linkse ruiter , staat achter dit voorstel van Asscher , http://www.telegraaf.nl/binnenland/26961394/__Asscher___Denk_aan_minderheid___.html

      om het de minderheden hier het naar de zin te maken!!, onderwijl de meerderheid Nederlanders te onderdrukken .

     9. Beukman

      Doe niet zo hysterisch, @zomaar. Als jij geen onderscheid kan maken tussen een minderheid die homo’s wil ophangen en een minderheid die graag veegpieten ziet, dooft het licht. Uiteraard kan niet elke minderheid gelijk krijgen. Zo is er ook een minderheid die de islam wil verbieden in Nederland.
      Bij Sinterklaas gaat het echter om een kinderfeestje. Het gaat dus helemaal niet om jou of om mij. Niemand wil Sinterklaas ook afschaffen, het betreft slechts een kleine aanpassing.
      Maar nee, neopolicor moet weer eens het onderste uit de kan hebben. Het zijn juist mensen zoals jij die mij over de streep hebben getrokken.

     10. zomaar

      Beukman    9 uur ago   
      Doe niet zo hysterisch, @zomaar. Als jij geen onderscheid kan maken tussen een minderheid die homo’s wil ophangen en een minderheid die graag veegpieten ziet, dooft het licht. Uiteraard kan niet elke minderheid gelijk krijgen. Zo is er ook een minderheid die de islam wil verbieden in Nederland.
      Bij Sinterklaas gaat het echter om een kinderfeestje. Het gaat dus helemaal niet om jou of om mij. Niemand wil Sinterklaas ook afschaffen, het betreft slechts een kleine aanpassing.
      Maar nee, neopolicor moet weer eens het onderste uit de kan hebben. Het zijn juist mensen zoals jij die mij over de streep hebben getrokken.

      in Amsterdam begon de kleine aanpassing al , met voortaan geen kruis meer op de mijter , toch een streep!!! dit is alweer een decennia terug .

      nu begint men met geen ZW=piet , maar een roetpiet!.

      ander voorbeeld spaarvarken in de ban!.
      weer een ander voorbeeld in gemeentehuizen geen schilderingen van naakte !, enz, enz.

      allemaal kleine aanpassingen volgens jou , die toch onze cultuur en tradities van tafel vegen .

      voor de minderheden , die wij het naar de zin moeten maken , zijn die minderheden hier op vakantie ?.

   3. Wachteres

    75 % van de autochtonen Nederlanders wil dat ZWARTE piet blijft.

    Beukie vindt dit maar een onfrisse gedachte. Alleen de allochtonen, waarvan meer dn de helft zich niet druk maakt over zwarte piet, zijn terecht bezig.

    Politiek-correct wordt steeds verknipter in zijn denken.

 3. denktenk

  Jammer, dat Nederland geregeerd wordt door een clubje niet aangepaste allochtonen. Van der Laan, laat zien, dat je ballen hebt. Zwichten voor een handjevol niet aangepasten, betekent, dat je de rest van de Nederlanders voor lul zet. Idioot.

  1. van Urk

   Van Zwarte Piet naar Roetmop . Hoe verzinnen de correcte blanken het telkens weer.

   1. Ni28

    Nu kunnen ook negers zwarte Piet spelen. Gewoon een paar witte roetstrepen op het gezicht smeren.

  2. Norman Corinth

   Het wordt tijd dat de pro-Pieters een keer tot het inzicht komen dat ze een verloren achterhoedegevecht voor een foute zaak voeren.

   1. Sniper666

    @ N.C.

    Ga jij ff onder je stenen bruidsbed slapen a.u.b.

   2. Wachteres

    Wat kan Simon toch heerlijk dromen. Hij raakt er wel een beetje van in de war, maar dat nemen we hem niet kwalijk.

 4. Ni28

  PvdA op haar best. In wezen zou alles door de tijd aangepast kunnen worden maar het gaat om de wijze waarop dit geschiedt. Men zwicht voor een paar schreeuwers en denkt nu rust in de tent te hebben. Er zullen veel mensen oprecht boos zijn en de schreeuwers gaan gewoon verder naar de volgende item. Onze politici hebben geen ballen dus het is nu aan de ouders om hun ongenoegen te laten merken voor zover hen raakt het tornen aan eigen cultuur. De feest negeren, niet gaan want er is geen feest meer. De meeste ouders zullen net als van der Laan zwichten. Autochtonen hebben het niet meer in de hand.

  1. Mercurius

   Ni28 Helemaal met je eens hierna op naar het volgenden item dit gaat niet meer over want die mensen hebben niets anders te doen die blijven iets zoeken.Ja ik ben er voor met pijn in mijn hart om dan het hele Sinterklaas feest over te slaan.

 5. Nicolas

  Mag in de beleving van alle anti zwarte piet ‘ denkers ‘ en in het bijzonder van H.M.Queen of Holland but I’m a African Powerbitch S.S, een gekleurd medemens bijv. Antiliaan uit eigen beweging wel de rol van ” Piet ” vervullen?…….
  Mijn vrouw en ik zijn uit Curacao en qua huispigment meer pure chocolade dan mokka en willen wederom dit jaar ” Pieten ” zijn voor de kleinkinderen…of zijn wij dan ook racisten.

  1. Nicolas

   Huispigment * hoe toepasselijk ook, moest HUIDpigment zijn met dank aan word-corrector.
   S.S staat niet voor de beruchte club hele foute engerds uit de jaren 40′, maar staan uiteraard voor de initialen van een verzuurd kreng die te signaleren is in haar 2 hands Audi-cabrio gesponsord door de Vara Pauw & DWDD.

   1. toetssteen

    @Nicolas
    http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/lezers/11718-de-zeurpiet

    Ik wil meer, meer meer van dat soort mensen! Kunnen er nooit genoeg zijn, en van alle kleuren.

  2. van Urk

   Het spelen van stereotypetjes mag ook niet. Kijk maar naar de grootste attractiepark in het zuiden van ons land hoe racistisch die nou wel is volgens SOS. Want Chinezen hebben nooit geen spleetogen gehad en vroeger droegen Afrikanen geen speren, traditionele kleding of piercings maar een op maat gemaakte pak.

  3. Sniper666

   @ Nicolas

   Uiteraard is SS niet de maat der dingen. Doe lekker mee met Sint&Piet op uw eigen manier. Speel een keer Sint, speel een keer Piet. Geniet gewoon lekker van dit feest voor kinderen. Want dat is de kern van het verhaal. Het is een kinderfeest!

   Er zijn altijd wel valse manieren om feesten over de hekel te halen. Door het slavernij verleden erbij te trekken bijvoorbeeld.Dat dit voor NL voltooid verleden tijd is doet blijkbaar niet terzake. Als je het kunt misbruiken om een KINDERFEEST te saboteren mag het allemaal.

   Maar neem nu bijv. ramadan & het suikerfeest. Een slecht eetpatroon zoals bij ramadan is niet best voor je lijf. En iedereen weet dat het nuttigen van grote hoeveelheden zoetigheid niet goed voor de mens is. En zeker niet als men een poosje slecht heeft gegeten. Vanwege gezondheidsredenen zou die hele traditie overboord moeten. Maar hé, dit is NL dus iedereen moet maar lekker de feesten vieren die men wil. Dus laat anderen met rust.

   Daarom is het gedrag van SS c.s. ook zo aanstootgevend. Totaal respectloos naar de Nederlandse samenleving die wel graag haar traditionele kinderfeest viert.

 6. ikweetwatikwil

  Is het geen tijd om een andere hoofdstad te kiezen? Een stad waar mensen wonen die blij zijn met de Nederlandse cultuur. En niet zitten te jammeren over discriminatie.

 7. ko vadis

  Toevallig, vanmorgen op Wakker Nederland, hoorde ik, dat zeker 75% der Nederlanders
  zwarte Piet zo zwart als roet wil behouden voor onze Sint en Piet beleving!
  W
  ijlen Theo van Gogh draait zich om bij de strapatsen van zijn zelfbenoemde “vriend”.

 8. H.Vaes

  Als Amsterdam 3/4 van dat zwart tuig met dubbele nationaliteiten dat ONS land terroriseert het land uit zou zetten……..dan zijn ze nuttiger voor hun stad dan dat ze zich met een onzinnige totaal losgeslagen discussie over schoonsteen figuren bezig houden.
  En van der Laan…..is de onnozelheid zelve.

 9. Norman Corinth

  Dit is een belangrijke doorbraak. Zeer verheugend.

  1. van Urk

   Inderdaad een doorbraak voor de lange tenen nu nog de kwaku festival. Daar kunnen ook nog aanpassingen aan toegebracht worden.

  2. Sniper666

   @ N.C.

   Ga jij lekker met Hella Viebahn aan de rol en wegwezen.

  3. Sniper666

   @ N.C.

   Gaat u fijn gaatjes boren of kiezen trekken.

 10. Sniper666

  Eigenlijk zijn joden met saaie keppeltjes ook niet om aan te zien. Ik stoor me daar ontzettend aan. Daarom moeten alle joden vanaf heden elke dag een andere frisse kleur op hun kop zetten, weg met die oude tradities.

  Noem mij één PvdAllah burgemeesters die niet liegt…

 11. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/cultuur/achtergrond/2016/11/zwarte-piet-verleden-tijd-grote-meerderheid-tegen-aanpassing-395674/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=early_els_4nov&cmpid=NLC|early_els_4nov|2016-11-04

  Ook regering weet: grote meerderheid wil Zwarte Piet behouden

  Het ministerie van Sociale Zaken liet de afgelopen drie jaar onderzoeken hoe Nederlanders kijken naar Zwarte Piet, wist tv-programma Medialogica donderdagavond te melden. De resultaten tonen aan dat het overgrote deel van de Nederlanders Piet niet wil aanpassen: 21 procent is voor een ander uiterlijk

  De grote meerderheid vreest dat het toegeven aan activisten die anti-Zwarte Piet zijn, ook tot discussies zal leiden over Nederlandse tradities rond Kerst en Pasen. 75 procent van de ondervraagden noemt het aanpassen van het uiterlijk van Piet ‘een aanval op de Nederlandse cultuur’.

  Het is weer duidelijk: onze politiek-correcte/linkse regering heeft sch..t aan de opvattingen van het Nederlandse volk.

 12. nienke

  Ik ben de hoofddoeken en burka’s ook spuugzat in dit land,het wordt tijd dat er geen hoofddoeken meer gedragen mogen worden.
  Maar owee als daar verandering in moet komen, dan breekt de pleures uit.
  Alles van ons waar zij zich aan ergeren MOET veranderd worden maar kom niet aan hun cultuur.
  Stelletje onaangepaste idioten.

 13. Ni28

  Ik denk dat mw.SS. veelvuldig bij AH boodschappen doet. In de nieuwste Allerhande Sinterklaasnummer hebben zij alle afbeeldingen weggelaten op een Sintje na. Het was niet druk bij AH.

 14. Wachteres

  Nu, na jaren van gestook door een stelletje etterbakken, gesteund door politiek-correct, blijkt dat 75% van de Nederlanders nog voor ZWARTE piet is, wordt het geen tijd om gewoon door te gaan met wat we voor onze kinderen al jaren doen:

  Het sinterklaasfeest met vreugde vieren.

  Ik herinner me nog de tijd dat de kinderen en later de kleinkinderen klein waren en verrukt keken naar de stapel kadootjes, waarvan ze wisten dat er ook een aantal voor hen waren?

  De kleinkinderen mochten eerst de open haard aansteken en dan begon het feest!

  Zoiets moois laten we toch niet jarenlang verpesten door onbenullen die onze cultuur blijkbaar in elk opzicht haten?

  Voor de toekomst: gewoon negeren, dat tuig. Zelfs de kinderen gunnen ze geen plezier!

  ’t Is mooi geweest! Het politiek-correct feestje is over. Verzin maar iets anders!

 15. Ali Yas

  Eberhard van der Laan speelde ook al een uiterst dubieuze rol bij de Pegida-demonstratie begin dit jaar, toen hij AfA-activisten de orde liet verstoren en de vreedzame Pegida-demonstranten met bussen liet afvoeren. Deze man stelt wonderlijke prioriteiten.

  1. Norman Corinth

   @Ali Yas,
   Deze prioriteit stelt hij in elk geval goed: het moet de komende jaren duidelijk worden dat Zwarte Piet in de oorspronkelijke vorm echt niet meer kan. Dit gebaar is belangrijk en zal de komende jaren trendsettend blijken te zijn.
   Van der Laan bewijst ons hiermee een grote dienst.

   1. Ali Yas

    Ceteris denkt dat een zwarte Zwarte Piet niet meer kan. Hij sluit daarbij aan bij een trend die al jarenlang aan de orde is en die nu ook door meeloper Van der Laan wordt gevolgd.

    1. zomaar

     zoals ik al aangaf in mijn reactie aan @Beukman , links met namen de PvdA die tevens pleiten sociaal democraten te zijn leveren ons!! de Nederlanders uit aan de minderheden binnen onze samenleving .

     zij kotsen op ons als werkende Nederlanders !.

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/26961394/__Asscher___Denk_aan_minderheid___.html

     onze cultuur en tradities worden door de sociaal democraten geheel vernietigd ,om het de vreemde naar de zin te maken .

     1. Beukman

      Onzin hysterische @zomaar, onze traditie wordt niet vernietigd, maar verandert een ietsiepietsie. En het zijn niet alleen de sociaal-democraten die de traditie aan willen passen.
      Ik zou zeggen: als het je niet bevalt, emigreer dan gewoon naar een land dat wordt bevolkt door Zwartepieten. Nigeria of zo.

      http://www.volkskrant.nl/binnenland/steeds-meer-steden-kiezen-voor-roetveegpiet~a4409230/

      Steeds meer steden kiezen voor roetveegpiet

      Roetveegpiet rukt op in de grote Nederlandse gemeenten. In navolging van Amsterdam, Den Haag en Utrecht maken ook Rotterdam en Leiden dit jaar bij de Sinterklaasintocht gebruik van pieten met roetvegen. Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs de dertig grootste gemeenten van Nederland (100 duizend inwoners of meer). Maastricht, dat vorig jaar al overstag was, zet dit jaar meer roetpieten in.

     2. Ali Yas

      Kijk, ik heb het hier al eens eerder geschreven maar de gemeente Amsterdam betaalt nu eenmaal de rekening van het algemene sinterklaasfeest in die stad en mag dus ook bepalen aan welke voorwaarden dat moet voldoen. Men zou bij wijze van spreken kunnen vinden dat de Sint zwart en kaal moet zijn en de Pieten kalkwit met groene baretten op. Dat kun je één keer doen en dan kan die subsidiepot voor het volgende jaar aan andere dingen worden besteed want dan komt er geen kip meer opdagen.

      Op dezelfde manier staat het winkelketens vrij bepaalde artikelen wel en andere juist niet in de schappen te leggen. Alleen zijn het daar de *klanten* die het laatste woord hebben. En als het die klanten ook niet interesseert, nou, dan is er aan die traditie niets verloren.

      Ik hoop alleen wel dat gemeenten en winkels nu niet mohammedaanse feesten gaan pushen, want ik weet vrij zeker dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking zich daar enorm aan zou storen. De directe associatie met hedendaagse slachtpartijen en gewelddadige intolerantie is een ergernis waarbij die van de vermeende slavernij-associatie verbleekt.

   2. Wachteres

    Simon, 75% blijft 75% en wordt alleen maar meer.

    Daar kunnen dwarsboompjes als jij niks aan doen.

    1. zomaar

     tja ondanks de 75% die het niet eens zijn dat ZW=piet , geschrapt wordt en voortaan roet-piet moet zijn .

     worden wij de Nederlanders , door een handje vol buitenlanders onder geschoffeld .

     alles hebben de hier heersende sociaal democraten over om het de minderheden naar de zin te maken .

     zie uitspraak Asscher , die openbaar pleit om de minderheden hun zin te geven .

   3. Sniper666

    @ N.C.

    Ga jij ff op onschuldige burgers schieten..

 16. nienke

  Laf, bang, durft niet op te treden en gaat door z’n knieen voor een kleine groep idioten die een kinderfeest willen verzieken.
  Wat een watje!!!

 17. Bes Tolen

  De allerergsten in de PvdA zijn extreme christenen. Deze fundamentalisten werkten samen met de communisten in Oost-Duitsland om het westen te ondermijnen met massa immigratie. Zo werden met Oost-Duitse vliegtuigen Tamils uit Sri Lanka gehaald en in West Berlijn gedeponeerd. Die Kerk en Wereld PvdA-leden zorgden er voor dat er in Nederland kwamen en later zorgden ze ook eigenhandig voor 40.000 zigeuners naar hier. Dat was pas het begin. Daarom roep ik ieder christen voor zover normaal mens op om zijn/haar lidmaatschap van de kerk op te zeggen want van die leiding en veel leden deugt helemaal niks. Tenzij iedereen kapot moet van god kunt u lid blijven. Maar ik stel mij voor dat u dat niet meent.
  Nou ja, landverraad, het verraad van de eigen bevolking telt niet meer. In tegendeel. De dag in dag uit praktijk. De terreur is blijvende massa immigratie. Contracten met gemeenten, die dit jaar zijn gesloten zijn er voor de komende dertig jaar. Dit jaar waren er al 175000 zogenoemde nieuwkomers. Wat een woord. Naar mijn idee regeert één criminele bende, die van ieder mens in Nederland een minderwaardig mens maakt. Conform de hele westerse wereld.

 18. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2016/11/asscher-sluipmoordenaar-nederlandse-cultuur/

  Asscher, sluipmoordenaar van de Nederlandse cultuur

  “Toevallig ken ik erg veel mensen die zich gekwetst voelen en bedreigd door de aanwezigheid van zoveel salafistische moslims in het straatbeeld. Ik ken erbij die daar daadwerkelijk aan onderdoor gaan. Ze voelen zich in hun existentie bedreigd

  Maar voor die personen zal minister Asscher het nooit opnemen, omdat hij zijn kwaadaardige multiculturele ideologie erdoorheen wil drammen. Een levensgevaarlijke missie. Wie de ziel van Nederland vermoordt, heft het land op.

  Daarom is Asscher, vicepremier van Nederland, en straks mogelijk leider van de PvdA, een levensgevaarlijk man. Laat hem nooit meer aan de macht komen”.

  Gelukkig heeft een groot deel van NL dit eindelijk door.

 19. DennisEijs

  Dan infiltreren je toch. Roetpieten nemen zwarte schmink mee en tijdens de tocht smeren die hun gezicht in. Ik wil nog niet zover gaan om (bank)roetpieten zelf zwart te maken zoals de schoonveeg antipieten aan de anti kant willen doen bij zwarte Pieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.